Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων τέκνων ΟΓΑ Α21

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ προσπαθούν να ελέγξουν τις περίπου 550.000 αιτήσεις των αιτήσεων για το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ Α21
ΟΓΑ Α21 Οικογενειακά επιδόματα τέκνων: Οι προετοιμασίες για καταβολή της δεύτερης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ. Να σημειωθεί ότι έχουν  υποβληθεί περισσότερες από 550.000 αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ Α21. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ Α21.
Μέχρι και αύριο, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα τέκνων και πολυτέκνων ΟΓΑ β' δόση 2016 (μαζί με την μισή πρώτη δόση 2016 που δεν καταβλήθηκε στις 20 Απριλίου 2016). 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα χρειαστεί να εκταμιεύσει ένα ποσό που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ ώστε να καλυφθεί η δαπάνη για την καταβολή του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, αλλά και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ προσπαθούν να ελέγξουν τις περίπου 550.000 αιτήσεις των αιτήσεων για το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ Α21 που έχουν υποβληθεί. 
Η αίτηση -δήλωση του εντύπου ΟΓΑ Α21 συμπληρώνεται από τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1) ο οποίος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, χήρος/α, μέρος συμφώνου συμβίωσης, σε διάσταση, άγαμος/η, επίτροπος), κατά την ημερομηνία υποβολής της.

Εξόρμηση για τσάι στον Κακόλακο-Δρυμάδες

Ακόμη μία οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία με (685) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Δελβινακίου Ιωαννίνων

Συνελήφθηκαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, δύο υπήκοοι Αλβανίας, καλλιεργητές των ναρκωτικών, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν

Οι δράστες είχαν διαμορφώσει παρατηρητήρια προκειμένου να εποπτεύουν από απόσταση το χώρο ενώ είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα για τη διαμονή τους

Συνολικά τον Ιούλιο κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν (4.235) δενδρύλλια κάνναβης από τρεις οργανωμένες φυτείες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Ακόμη μία οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία με (685) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σε παραποτάμια δασική περιοχή, κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πωγωνιανής – Δελβινακίου.


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (20 Ιουλίου 2016) μετά τα μεσάνυχτα, μέσα στο χώρο της φυτείας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η φυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του Δελβινακίου, στις όχθες χειμάρρου. Τα δενδρύλλια κάνναβης (σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 1,5 μέτρων) εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών (σκαπτικά εργαλεία, λίπασμα, σύστημα ποτίσματος κτλ.).

Παράλληλα οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει δύο ειδικούς χώρους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήρια προκειμένου να μπορούν να εποπτεύουν το χώρο της καλλιέργειας των ναρκωτικών από απόσταση, ενώ στο χώρο της φυτείας είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα για τη διαμονή τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν στην κατοχή των δραστών, (14) φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, (3) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη μεγάλες φυτείες σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές των Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και συγκεκριμένα:
Την 04 Ιουλίου 2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (3.191) δενδρύλλια κάνναβης σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων.

Την 10 Ιουλίου 2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στην ίδια περιοχή, (359) δενδρύλλια κάνναβης και συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, καλλιεργητές της φυτείας.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Γιάννης Καραγιάννης: Δεύτερη Ευκαιρία στους Έντιμους Πτωχεύσαντες

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε, μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης, με θέμα την παροχή στήριξης στους έντιμους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο της "Δεύτερης Ευκαιρίας".
Η αναφορά θέτει ως ζητούμενο την ευθυγράμμιση του Πτωχευτικού Κώδικα με τη σύσταση C1500/2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "για μια νέα προσέγγιση για την επιχειρηματική αποτυχία και την αφερεγγυότητα".
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η "Δεύτερη Ευκαιρία" να ισχύσει για όλους τους επιχειρηματίες που πτώχευσαν χωρίς δόλο (νομικά πρόσωπα, φυσικά πρόσωπα, προσωπικές και κεφαλαιουχικές εταιρείες) και να επεκταθεί και για όσους έχουν κηρύξει πτώχευση κατά το παρελθόν (πριν την 1η Ιανουαρίου 2016) ώστε η ασπίδα προστασίας του νέου Πτωχευτικού Κώδικα να συμπεριλάβει όλους τους έντιμους επιχειρηματίες που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις πρωτοφανείς συνθήκες ύφεσης της τελευταίας επταετίας.


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα:
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και αλλοδαπών.
Συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 36χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών, για κλοπή.
Συνελήφθη στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ομογενής, διότι με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ερώτηση του Κώστα Τασούλα για προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ερώτηση στη βουλή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.
Αναλυτικά στην ερώτηση του, αναφέρει τα εξής:
"Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη δημόσια δομή υγείας της Δυτικής Ελλάδος με πολλαπλά ιατρικά και επιστημονικά επιτεύγματα. Εξυπηρετεί ασθενείς όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά και από τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Μακεδονία, την Αιτωλοακαρνανία ακόμη και την γειτονική Αλβανία! Πέρσι το Νοσοκομείο δέχθηκε περισσότερους από 300.000 ασθενείς, ενώ οι προσελεύσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχουν αυξηθεί θεαματικά κατά 40% με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Η κατάσταση λειτουργίας όμως αυτού του Νοσοκομείου είναι πλέον οριακή! Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς και ειδικότητες αλλά και δραματική μείωση της χρηματοδότησης του προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες που δεν μπορούν να διορθωθούν από τις πράγματι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (βλ.Πρωϊνός Λόγος Ιωαννίνων 13-7-2016) κ. Γ. Φλούδας προανήγγειλε κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αναφορές για τα σοβαρά του προβλήματα στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, την 6η ΔΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας. Ειδικότερα τα προβλήματα του Νοσοκομείου ως προς το προσωπικό προκύπτουν από τις 300 αποχωρήσεις την τελευταία πενταετία που ουσιαστικά δεν αναπληρώθηκαν. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου βοηθητικό προσωπικό (τραυματιοφορείς, κ.α.), ενώ πρόβλημα υπάρχει με τις μαίες. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (19-07-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, εντοπίστηκε ο 52χρονος και σε έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα τσιγάρο κάνναβης ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα ότι καλλιεργούσε σε δασική περιοχή στην Καρυά Λευκάδας, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Δρυμάδες Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 23 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις Δρυμάδες  Πωγωνίου.

Πότε διαγράφονται τα χρέη στην εφορία

Εγκύκλιο σχετικά με το πότε οι οφειλές προς την εφορία χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης και διαγράφονται από τις λίστες οφειλετών, καθώς και όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη διαδικασία, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι συμβεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης αν:
«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι συμβεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα ακόλουθα:
α) έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες με βάση τα εκάστοτε πρόσφορα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα της φορολογικής διοίκησης και από τις έρευνες αυτές δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη και των συνυπόχρεων προσώπων, ή διαπιστώθηκε η καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων που δεν υπόκεινται σε ακύρωση ή σε διάρρηξη κατά τα άρθρα 939 και επόμενα του Αστικού Κώδικα και ειδικότερα διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών, ακινήτων ή απαιτήσεων κατά των ανωτέρω ευθυνόμενων προσώπων με επίσπευση του Δημοσίου ή τρίτων ή από τον εκκαθαριστή στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης και η παύση των εργασιών της πτώχευσης, εφόσον έχει λάβει χώρα κήρυξη των ευθυνόμενων προσώπων σε πτώχευση, η οποία δεν έχει περατωθεί.

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο

Με τον εκλογικό νόμο που φέρνουμε προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο βάζουμε τέλος σε μία ακόμα στρεβλή κατάσταση που συντηρήθηκε και γιγαντώθηκε από τα κόμματα που εναλλάσσονταν στη εξουσία όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
Τολμάμε μια βαθιά τομή με ένα νέο εκλογικό σύστημα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες άσκησης της εξουσίας, σέβεται τον ρόλο των πολιτών και κλείνει το χάσμα της εμπιστοσύνης και της απαξίωσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των πολιτών από τη μία και την πολιτική και τους δημοκρατικούς θεσμούς από την άλλη.
Έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ανόθευτη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, προτείνουμε την καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, που ενισχύει τη λαϊκή κυριαρχία, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολίτες ζητάνε συνεχώς περισσότερη δημοκρατία. 
Με τον νέο εκλογικό νόμο αποφεύγονται τεχνητές πλειοψηφίες, προωθούνται συμμαχίες και εκσυγχρονίζεται η ίδια η λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Συνυπέγραψε ερώτηση ο Γιάννης Στέφος, σχετικά με την κατάργηση του παράβολου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους, άπορους, αιτούντες προνοιακό επίδομα αναπηρίας

Ο Γιάννης Στέφος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο και Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την κατάργηση του παράβολου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους, άπορους, αιτούντες προνοιακό επίδομα αναπηρίας.
“Κατάργηση του παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ σε ανασφάλιστους, άπορους, αιτούντες προνοιακό επίδομα αναπηρίας”
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-Υγείας 
ΘΕΜΑ: Κατάργηση του παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ σε ανασφάλιστους, άπορους, αιτούντες προνοιακό επίδομα αναπηρίας 
Τον Ιούλιο  του 2015 δημοσιεύτηκε  ο νόμος 4331/2015 «Μέτρα για τα ΑΜΕΑ και απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)»  και με το άρθρο 3 καταργήθηκε το παράβολο εξέτασης σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους, άπορους και όσους αιτούνται προνοιακό επίδομα αναπηρίας.