Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Πρωτομαγιάτικη Θεία Λειτουργία

Θεία λειτουργία θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου την Πρωτομαγιά.


ΠΗΓΗ: http://sosinos.blogspot.com/

Εκλογές 2012: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Στις 6 Μαϊου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Μάθε που ψηφίζεις:
http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου:
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994).
Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Ποιοι στερούνται του δικαιώματος αυτού:
Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Ποιούς ψηφίζουμε
Πίνακας υποψηφίων για τον Νομό Ιωαννίνων.
Πίνακας υποψηφίων για τον Νομό Αττικής (αφορά τους ετεροδημότες).
Πού θα ψηφίσουμε:
Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν.
Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.
Ειδικότερα για το Δήμο Πωγωνίου ισχύουν τα Εκλογικά τμήματα
Πώς ψηφίζουμε:
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.
Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.
Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη:
α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και
β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.
Σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ιωαννίνων Σταυροί Προτίμησης μέχρι 2.

Άσκηση ασφαλείας στη σήραγγα Μετσόβου

Η σήραγγα Μετσόβου μήκους 3.500 μέτρων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Εγνατίας οδού και της Ελλάδας και βρίσκεται εξ ημισείας στους νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων
Τη σύγκρουση λεωφορείου με ακινητοποιημένο επιβατικό ΙΧ, εντός της σήραγγας Μετσόβου, με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς, τον τραυματισμό επιβατών στα δύο οχήματα και τον εγκλωβισμό επιβατών εντός της σήραγγας περιλάμβανε η άσκηση ασφαλείας που διοργάνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ» σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή της Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας και του αναδόχου συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.

Η σήραγγα Μετσόβου μήκους 3.500 μέτρων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Εγνατίας οδού και της Ελλάδας και βρίσκεται εξ ημισείας στους νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων. Η εποπτεία της σήραγγας Μετσόβου γίνεται σε 24ωρη βάση από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου.
Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας και διεξήχθη υπό όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Γενικός σκοπός της άσκησης ήταν η εξοικείωση όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών στην αντιμετώπιση οδικού συμβάντος εντός σήραγγας και η βελτίωση των διαδικασιών εντοπισμού, επικοινωνίας και διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων με συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των συστημάτων ασφάλειας που παρέχει ο διαχειριστής των σηράγγων «Εγνατία Οδός ΑΕ».
Κατά το διάστημα εκτέλεσης της άσκησης η κυκλοφορία εξετράπη, με αποφάσεις των αρμόδιων Αστυνομικών Διευθύνσεων, προς εναλλακτικές διαδρομές. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ζητεί την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση που δημιουργήθηκε.


ΠΗΓΗ: http://www.boria.gr

Νέα θετικά μηνύματα για την τουριστική συνεργασία Κύπρου και Ηπείρου

To μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την Κύπρο για την Ήπειρο, επιβεβαιώθηκε από την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ 2012» που πραγματοποιήθηκε από 27 μέχρι 29 Απριλίου στην Λευκωσία. Η τουριστική προβολή της Ηπείρου, με τη σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων φορέων και προσώπων, έγινε οργανωμένα και αφορούσε τον θρησκευτικό, τον εκπαιδευτικό, τον αθλητικό, τον πολιτιστικό, τον περιβαλλοντικό τον θαλάσσιο και τον ορεινό τουρισμό.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Λευκωσίας, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Τάσο Μητσόπουλο, που κατάγεται από το Ζαγόρι και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Κύπρου κ. Ελευθ. Δημητρίου, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. Τον ενημέρωσε για θέματα της Ηπείρου και του γνωστοποίησε την πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει Ενημερωτική Ημερίδα στη Λευκωσία για τα αξιοθέατα, το περιβάλλον, τα μνημεία, τα προσκυνήματα κ.α. της Ηπείρου, ζητώντας να τεθεί αυτή υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον κ. Χρυσόστομο.
Για την προβολή της Ηπείρου και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, η Περιφέρεια πραγματοποίησε τρεις ειδικές παρουσιάσεις, που αφορούσαν γκρουπ ηλικιωμένων, εκπαιδευτικούς – μαθητές (με την παρουσία μάλιστα εκπροσώπου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου) και τουριστικούς πράκτορες.
Παράλληλα – με τη συνδρομή και παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου - πραγματοποιήθηκε από τους παρόντες εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων, πλήθος συναντήσεων με τους σημαντικότερους tour operators της Κύπρου, με τους οποίους προγραμματίστηκε επίσκεψη στην Ήπειρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με στόχο την οργάνωση πακέτων για την τουριστική περίοδο του 2013, με ενεργοποίηση πτήσεων charter από και προς τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου.
Στην Διεθνή Έκθεση και στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, - που προσέλκυσε το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών – εκπροσωπήθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Ιωαννίνων και Πρέβεζας, η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηπείρου, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ιωαννίνων, η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Πάργας, παρέστησαν μεμονωμένοι επιχειρηματίες, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν γλυκίσματα, κρασιά, νερά κ.α. προσφορά ηπειρωτικών επιχειρήσεων.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

"Κρυφές" δημοσκοπήσεις-σοκ σε Αθήνα, Πειραιά και «υπόλοιπο» Αττικής

Αττική και Πειραιά 3ο, 4ο ή 5ο κόμμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές, σε δημοσκοπήσεις που παρήγγειλε ξένη δυτική πρεσβεία για τις πέντε μεγάλες περιφέρειες του νομού Αττικής (Α', Β' Αθηνών και Υπόλοιπο Νομού) και του νομού Πειραιώς (Α' και Β' Πειραιώς), όπου οι έννοιες μεγάλα και μικρά κόμματα έχουν αντιστραφεί εντελώς!
Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν πια "μεγάλα" κόμματα, αλλά τρία έως πέντε κόμματα που ξεπερνούν το 10%, με εντυπωσιακή περίπτωση το Υπόλοιπο νομού Αττικής (Περιφέρεια Αττικής), όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγράφει σχεδόν το διπλό (!) ποσοστό από το ... ΠΑΣΟΚ.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι απόλυτα έγκυρα (όπως μόνο το www.defencenet.gr έχει ενημερώσει ημέρες πριν από τις διαρροές των υπόλοιπων μέσων για τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων) και έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ακόμα και στα ίδια τα στελέχη της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά στην Α΄ Αθηνών έχουμε ποσοστά εκλογικής επιρροής (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ 13%, ΝΔ 13%, ΚΚΕ 7,6 %, ΛΑΟΣ 1,8 %, ΣΥΡΙΖΑ 12,3 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%, αναποφάσιστοι 14%.
Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία, στην Α' Αθηνών το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η διαφθορά σε ποσοστό 28%.
Στη Β' ΑΘΗΝΩΝ το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) είναι: ΠΑΣΟΚ 9,5%, ΝΔ 14%, ΚΚΕ 8,3%, ΛΑΟΣ 1,8%, ΣΥΡΙΖΑ 13,7 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,0%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4%, αναποφάσιστοι 18%.
Εδώ μας ενημέρωσαν ότι η "μικρή" δύναμη της Χρυσής Αυγής (που με αναγωγή θα φτάσει το 8% στην Β', σίγουρα, οφείλεται στα βόρεια προάστια, όπου οι "καλές" περιοχές Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πολιτεία, δίνουν ποσοστά περί το 3%, ενώ στα δυτικά προάστια το ποσοστό πρόθεσης ψήφου φτάνει το 8%.
Στη Β' Αθηνών τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%...
Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην "Υπόλοιπο Αττικής"), η ΝΔ είναι τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ έκτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο!: ΠΑΣΟΚ 5,7% ΝΔ 12,3 % ΚΚΕ 4,8 % ΛΑΟΣ 2,0% ΣΥΡΙΖΑ 21,1 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,7% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,6 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,9%, αναποφάσιστοι 14%
Στον Πειραιά ίδια και χειρότερη η κατάσταση για τα πρώην μεγάλα κόμματα: Στην Α' ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΣΟΚ 8,5 % ΝΔ 12,0 % ΚΚΕ 10,7 % ΛΑΟΣ 1,0 % ΣΥΡΙΖΑ 13,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,8 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,1 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,2 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %, αναποφάσιστοι 15 %.
Στη Β' ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν πραγματική "κηδεία": ΠΑΣΟΚ 7,6 % ΝΔ 8,1 % ΚΚΕ 12,0% ΛΑΟΣ 1,8 % ΣΥΡΙΖΑ 15,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,4 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,1 % ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%.
Σε όλες τις περιπτώσεις το υπόλοιπο ποσοστό που μένει για την συμπλήρωση του 100% είναι τα υπόλοιπα μικρότερα, σε ποσοστά, κόμματα, το λευκό ή η άρνηση ψήφου.
Το ερώτημα είναι αν αυτά τα αποτελέσματα προλαβαίνουν να αλλάξουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ένα τέτοιο επίπεδο που να θεωρείται "ανατροπή" των δημοσκοπικών ευρημάτων: Βάσει των επί μέρους ποιοτικών χαρακτηριστικών, μόνο ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι είναι πιθανότερο να ρίξουν ψήφο κατά του Μνημονίου, παρά υπέρ...


ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr

383.970 οι ψηφοφόροι στην Ήπειρο στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής

Σε 383.970 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στο σύνολο της Ηπείρου για τις βουλευτικές εκλογές 2012, και ειδικότερα 190.336 άνδρες και 193.634 γυναίκες.
Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα συσταθούν 961 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη την Ήπειρο και επιπλέον 5 τμήματα ετεροδημοτών.
Εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων
Εγγεγραμμένοι 172.655
Άνδρες 84.703
Γυναίκες 87.952
Εκλογικά τμήματα 458
1 ετεροδημοτών
Αριθμός συνδυασμών 24
Αριθμός υποψηφίων 87
Εκλογική περιφέρεια Άρτας
Εγγεγραμμένοι 83.109
Άνδρες 41.220
Γυναίκες 41.889
Εκλογικά τμήματα 191
1 ετεροδημοτών
Αριθμός συνδυασμών 23
Αριθμός υποψηφίων 71
Εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας
Εγγεγραμμένοι 60.842
Άνδρες 30.606
Γυναίκες 30.236
Εκλογικά τμήματα 158
1 ετεροδημοτών
Αριθμός συνδυασμών 22
Αριθμός υποψηφίων 48
Εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας
Εγγεγραμμένοι 67.364
Άνδρες 33.807
Γυναίκες 33.557
Εκλογικά τμήματα 154
2 ετεροδημοτών
Αριθμός συνδυασμών 23
Αριθμός υποψηφίων 54


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ : Ψήφισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ
Αθήνα 27-4-2012



Το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ασχολήθηκε στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου 2012 με το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας περί του ότι το θέμα καταβολής αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την χώρα μας έχει κλείσει οριστικά, είναι προκλητική, άδικη και ανιστόρητη.
Και τούτο γιατί
1) αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31,2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ
2)Είναι άδικη, γιατί δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
3)Τέλος είναι προκλητική και εξοργιστική, γιατί αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού. Προφανώς αγνοεί ότι Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.
Κατόπιν των ανωτέρω το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ψήφισμά του δηλώνει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία του προς την Ελληνική Πολιτεία η οποία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας τηρεί σιγήν ιχθύος.
Η διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών προς τη χώρα μας αποτελεί αναφαίρετο και ρητά αναγνωρισμένο δικαίωμά μας που προσδιορίστηκαν από την διεθνή διάσκεψη ειρήνης των Παρισίων το 1946 .Παρά το ότι η καταβολή των ως άνω ποσών εν είδη επανορθώσεων δεν αίρει τις καταστρεπτικές για τις υποδομές της χώρας μας συνέπειες που ήταν αποτέλεσμα των πολεμικών ενεργειών και εκδηλώσεων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, εν τούτοις η διεκδίκησή τους από τη χώρα μας ως κυρίαρχου κράτους αποτελεί ηθική δικαίωση, πέραν του ότι θα γίνει γνωστό στην παγκόσμια κοινότητα πώς οι εμφανιζόμενοι ως σημερινοί δανειστές μας είναι και οι ίδιοι οφειλέτες και έχουν προκαλέσει θηριωδίες και ολοκαυτώματα με χιλιάδες ανθρώπινα θύματα.
Επιπλέον άμεσα καταβλητέες πρέπει να θεωρούνται και οι αποζημιώσεις προς τα θύματα των ολοκαυτωμάτων που προξένησαν σε βάρος των κατοίκων σειράς χωριών και πόλεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Ηπείρου (Κομμένο, Κρυοπηγή, Παραμυθιά, Λιγγιάδες, Μουσιωτίτσα, κ.λ.π.).
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής θεωρεί ως ανεπίτρεπτη την επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας με τα ποσά του δανείου που οι δυνάμεις της κατοχής την υποχρέωσαν να τους παράσχει, εξ αυτού του λόγου αλλά και για λόγους αποκατάστασης της διεθνούς νομιμότητας και τάξης τα ποσά αυτά επιβάλλεται να εξοφληθούν άμεσα.
Τέλος το Δ.Σ. καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς το σκοπό καταβολής των οφειλομένων προς τη χώρα μας, προωθώντας και διεκδικώντας με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Δ. Οικονόμου    Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του μεγάλου θεάτρου Νικόπολης

Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για τον Πολιτισμό που είχε θέσει η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιείται: Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνας Μενδώνη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» η πράξη «προστασία – συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης (Α΄ φάση)» με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.180 ευρώ.
Δικαιούχος Φορέας είναι το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχ. Έργων, ενώ για την προώθηση του έργου είχαν αναληφθεί σειρά πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η οποία για την έναρξη των εργασιών έχει ήδη διαθέσει από τους πόρους της κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ. Με τις εργασίες που προγραμματίστηκαν να εκτελεστούν θα καταστεί επισκέψιμο σε ικανοποιητικό βαθμό το Μεγάλο Θέατρο Αρχαίας Νικόπολης και ο περιβάλλων χώρος του, παρέχοντας έτσι πολλαπλά οφέλη για την Πρέβεζα και γενικότερα την Ήπειρο.
Στο τέλος της πράξης (που έχει οριστεί η 31.12.2015) θα παραδοθούν ολοκληρωμένα τα παρακάτω:
• αποκαταστημένες τοιχοποιίες με αρμολογήματα, συρραφή ρωγμών, capping, συμπληρώσεις, και αποκαταστάσεις όψεων στις περιοχές παρέμβασης, ήτοι κυρίως στο σκηνικό οικοδόμημα και στην περιμετρική στοά του άνω κοίλου ( porticus in summa cavea).
• Κατά χώρα στερεωμένα και συντηρημένα επιχρίσματα στους τοίχους της περιμετρικής στοάς και όπου αλλού αποκαλυφθούν.
• αντιστήριξη και άρσης ετοιμορροπίας των επικίνδυνων τμημάτων του σκηνικού οικοδομήματος και τμημάτων της περιμετρικής στοάς της στέψης του κοίλου (porticus in summa cavea).
• σύστημα αντιστήριξης αρθρωτών πλαισίων σύζευξης (διαφραγματική ενίσχυση) στις τοιχοποιίες του σκηνικού οικοδομήματος που ίστανται σε μεγάλο ύψος.
• Αντιστηρίξεις με μεταλλικές αντηρίδες τμημάτων τοιχοποιιών.
• Συντήρηση υποδομών στο άνω κοίλο σε επιλεγμένα σημεία
• Περίφραξη
• Διαδρομή
• Πινακίδες ενημέρωσης- εκδόσεις


Στράτος Ιωάννου: Έργο σπουδαίας σημασίας
Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος το χαρακτήρισε «σπουδαίας σημασίας για τον Πολιτισμό μας». Για να φτάσουμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα – πρόσθεσε, απαιτήθηκαν επίπονες προσπάθειες και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, , εξάροντας τη συμβολή που είχε ο κ. Κωνσταντίνος Ζάχος, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και Πρόεδρος της επιτροπής Νικόπολης καθώς και κ. Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Στα ρηχά του 40% ο δικομματισμός!

Στο κενό πέφτουν, ακόμη και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συσπειρώσουν τις εκλογικές τους βάσεις.

Η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα διλλήματα και οι προειδοποιήσεις-απειλές για το μέλλον της χώρας την επόμενη ημέρα δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ούτε καν το προεκλογικό κρεσέντο του Σαββατοκύριακου έδειξε να προκαλεί κάποια κινητικότητα.
Οι διακηρυγμένοι στόχοι των δύο κομμάτων δεν προσεγγίζονται ούτε κατ’ ελάχιστον. Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ παραμένει απλησίαστο όνειρο, η δε πρωτιά, ή έστω το όριο του 20% για το ΠΑΣΟΚ ηχεί περίπου παραδοξότητα στους κόλπους του Κινήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μυστικές δημοσκοπήσεις, που η ελληνική παράνοια δεν επιτρέπει να δημοσιοποιούνται αυτές τις ημέρες, φέρνει το δικομματισμό και εν δυνάμει κυβερνητικό μπλοκ συνεργασίας την επόμενη Δευτέρα στο οριακό 40%, πράγμα, που σημαίνει ότι συγκροτείται μετά βίας μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τα δύο κόμματα της τάξης των 160 βουλευτών!
Αντιθέτως τα κόμματα της αμφισβήτησης του μνημονίου και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συντηρούν τη δυναμική τους, ενώ ανοδικές τάσεις συνεχίζει να έχει η Χρυσή Αυγή.
Με αυτή την καταγραφή αυτή την ώρα μόνο μύχιοι πόθοι και κρυφές ελπίδες μπορούν να υπάρχουν στα επιτελεία της Ιπποκράτους και της Συγγρού.
Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ πάντως ετοιμάζονται για τη μεγάλη ζαριά, που δεν είναι άλλη από την ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την ερχόμενη Παρασκευή. Η Ιπποκράτους θέλει να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της στο λεκανοπέδιο, όπου καταγράφει τραγικές επιδόσεις -στη Β' Αθήνας για παράδειγμα κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να έλθει ακόμη και τέταρτο!
Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ ευελπιστούν ότι με τη συγκέντρωση αυτή θα λειτουργήσει το φιλότιμο της εκλογικής βάσης, που είναι και το τελευταίο αποκούμπι για μία θετική εκλογική επίδοση.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Λήγει σήμερα η περίοδος διάθεσής του με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Μέχρι και σήμερα θα μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς από αύριο, 1η Μαΐου, λήγει η περίοδος διάθεσής του με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Η ζήτηση σύμφωνα με πηγές της αγοράς, παρά τις υψηλές τιμές και την κρίση είναι ιδιαίτερα αυξημένη την τελευταία περίοδο, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για την επόμενη χειμερινή περίοδο, οπότε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί ο ΕΦΚ θα αυξηθεί περαιτέρω και η τελική τιμή του πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί στο 1,4 - 1,5 ευρώ το λίτρο. Ήδη σε αρκετά πρατήρια έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα.

Η μέση τιμή του πετρελαίου ήταν χθες 1,037 ευρώ το λίτρο με ελάχιστη τιμή τα 97 λεπτά και μέγιστη το 1,21 ευρώ. Ακριβότερες περιοχές είναι Κρήτη, Κυκλάδες και Επτάνησα και φθηνότερες περιοχές της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη και η Αττική.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί, από τις 15 Οκτωβρίου ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης θα διαμορφωθεί στο 80% του αντίστοιχου ΕΦΚ στο ντήζελ κίνησης. Στόχος της αύξησης είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου με τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης.

ΔΕΗ: Αλλάζει από αύριο το νυχτερινό τιμολόγιο

Συνεχόμενο θα είναι από αύριο, 1η Μαΐου, το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Πλέον θα είναι συνεχές και θα ισχύει από τις 11:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί. Έως σήμερα, το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει τμηματικά, 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
Το συνεχόμενο νυχτερινό τιμολόγιο θα ισχύσει έως τις 31 Οκτωβρίου, όταν θα ισχύσει ξανά το χειμερινό ωράριο.
Όσοι καταναλωτές θέλουν να ενημερωθούν για να μπορούν να επωφεληθούν από το μειωμένο τιμολόγιο, μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα από τη ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της εταιρίας.

3 εκατ. λιγότερες πιστωτικές κάρτες σε 4 χρόνια

Το 33% των καρτών που έχουν λήξει δεν ανανεώνονται


Το 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%.
Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία» με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης.
Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.