Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Νέα θετικά μηνύματα για την τουριστική συνεργασία Κύπρου και Ηπείρου

To μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την Κύπρο για την Ήπειρο, επιβεβαιώθηκε από την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ 2012» που πραγματοποιήθηκε από 27 μέχρι 29 Απριλίου στην Λευκωσία. Η τουριστική προβολή της Ηπείρου, με τη σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων φορέων και προσώπων, έγινε οργανωμένα και αφορούσε τον θρησκευτικό, τον εκπαιδευτικό, τον αθλητικό, τον πολιτιστικό, τον περιβαλλοντικό τον θαλάσσιο και τον ορεινό τουρισμό.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Λευκωσίας, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Τάσο Μητσόπουλο, που κατάγεται από το Ζαγόρι και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Κύπρου κ. Ελευθ. Δημητρίου, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. Τον ενημέρωσε για θέματα της Ηπείρου και του γνωστοποίησε την πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει Ενημερωτική Ημερίδα στη Λευκωσία για τα αξιοθέατα, το περιβάλλον, τα μνημεία, τα προσκυνήματα κ.α. της Ηπείρου, ζητώντας να τεθεί αυτή υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον κ. Χρυσόστομο.
Για την προβολή της Ηπείρου και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, η Περιφέρεια πραγματοποίησε τρεις ειδικές παρουσιάσεις, που αφορούσαν γκρουπ ηλικιωμένων, εκπαιδευτικούς – μαθητές (με την παρουσία μάλιστα εκπροσώπου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου) και τουριστικούς πράκτορες.
Παράλληλα – με τη συνδρομή και παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου - πραγματοποιήθηκε από τους παρόντες εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων, πλήθος συναντήσεων με τους σημαντικότερους tour operators της Κύπρου, με τους οποίους προγραμματίστηκε επίσκεψη στην Ήπειρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με στόχο την οργάνωση πακέτων για την τουριστική περίοδο του 2013, με ενεργοποίηση πτήσεων charter από και προς τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου.
Στην Διεθνή Έκθεση και στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, - που προσέλκυσε το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών – εκπροσωπήθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Ιωαννίνων και Πρέβεζας, η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηπείρου, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ιωαννίνων, η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Πάργας, παρέστησαν μεμονωμένοι επιχειρηματίες, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν γλυκίσματα, κρασιά, νερά κ.α. προσφορά ηπειρωτικών επιχειρήσεων.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr