Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονος προβληματισμός στη Μεταλλουργική


Για την ένταξή της στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας
Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στους υπαλλήλους αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μεταλλουργικής μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους οργανισμούς στους οποίους θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ηπειρωτική βιομηχανία.
Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός επιτάχυνε την ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας στο ευρύτερο δημόσιο, η οποία θα συμπεριλάβει αρχικά τουλάχιστον το 10% του προσωπικού 151 ΔΕΚΟ και άλλων φορέων του δημοσίου.
Στη συνέχεια εντός δύο μηνών ιδιωτικές εταιρίες, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα αξιολογήσουν το πλεονάζον προσωπικό σε νομικά πρόσωπα που απασχολούν τουλάχιστον 100 άτομα, με την Μεταλλουργική πάντως να μην υπάγεται σε αυτό το καθεστώς αφού αυτή τη στιγμή στην βιομηχανία εργάζονται περίπου 70 άτομα.


Η ανακοίνωση των οργανισμών και των φορέων στους οποίους θα εφαρμοστεί η εργασιακά εφεδρεία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στην Μεταλλουργική, καθώς μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, αρκετών εργαζομένων, το υπάρχον προσωπικό, συμφωνά με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της βιομηχανίας, Γιάννη Ντόντη, κρίνεται ανεπαρκές.
«Την τελευταία διετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 40 με 50 εργαζόμενοι και στις παραγγελίες που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να ανταποκριθεί η βιομηχανία με αυτούς τους εργαζόμενους που έχει. Κάθε μείωση θα δημιουργήσει δυσκολίες», είπε χαρακτηριστικά.


Ταυτόχρονα τόνισε πως το Δ.Σ. της βιομηχανίας έχει επιχειρήματα με τα οποία θα προσπαθήσει να πείσει το Υπουργείο γιατί δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, τη στιγμή μάλιστα που το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται είναι μοναδικό σε όλη τη χώρα και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά.
Ο κ. Ντόντης σημείωσε ότι η ανακοίνωση της λίστας των οργανισμών που θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία εμπεριέχει και τη Μεταλλουργική ως θυγατρική της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, στην οποία ίσως να υπάρχει πλεονάζων προσωπικό, σε άλλες όμως θυγατρικές που έχει ανά την Ελλάδα.


«Εμείς δεν έχουμε πλεονάζον προσωπικό ώστε να μπούμε στο καθεστώς της εφεδρείας. Όταν σχεδίαζαν μιλούσαν για την μητρική εταιρία και εμείς σαν θυγατρική είμαστε μέσα, αλλά πιστεύω ότι δε θα γίνει σε εμάς. Εμείς χρειαζόμαστε ενίσχυση και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε γι' αυτό», επισήμανε ο κ. Ντόντης.
Κλείνοντας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον αν το μέλλον της Μεταλλουργικής στην περίπτωση που εφαρμοστεί τελικά η εργασιακή εφεδρεία και σε αυτή, προδιαγράφεται δυσοίωνο και ίσως περιέχει ακόμα και το κλείσιμό της, ο κ. Ντόντης, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι ακόμα και στην απευκταία αυτή περίπτωση θα γίνει η αναγκαία αναδιοργάνωση και με όπλο τη μοναδικότητα του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται η βιομηχανία, δε θα φτάσει σε σημείο να κινδυνέψει να σταματήσει τη λειτουργία της.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών


Συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, 31χρονος Έλληνας, ο οποίος αναζητείτο ως δραπέτης από τις 17 Αυγούστου.
Ο συγκεκριμένος,είχε παραβιάσει 9ήμερη τακτική άδεια, που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Τρικάλων, όπου ήταν κρατούμενος, εκτίοντας ποινή κάθειρξης πέντε χρόνων και τεσσάρων μηνών για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ποιοι εκλέγονται

Πρώτη η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με 67 ψήφους.

Μετά τη ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στην ΠΕΔ Ηπείρου, στη γενική συνέλευση που έγινε στο ξενοδοχείο Du Lac, πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ που παίρνει 67 ψήφους και βγάζει 13 έδρες στο 21μελές διοικητικό συμβούλιο, η παράταξη της ΝΔ 44 ψήφους 7 , ενώ εκλέγεται και ο κ. Βασίλης Μασσαλάς (Δημοκρατική Αριστερά) με 7 ψήφους.
Ο κ. Δημήτρης Τασιούλας πήρε 4 ψήφους.
Το σύνολο των εκλεκτόρων ήταν 125, ψήφισαν 123 και βρέθηκαν 122 έγκυρα.
Με την παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι δήμαρχοι:
Γ. Κάτσινος 48, Στ. Μπραϊμη 47, Ι. Παπαλέξης 47, Κ. Κατσανάκης 45, Δ. Ρογκότης 38, Κ. Καψάλης 37, Αθ. Λιόλιος 36, Γ. Σεντελές 32, Π. Γαργάλας 31, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθ. Μανταλόβας 38, Δ. Κατσιπανέλης 32, Στ. Βιρβίλης 27, Γ. Παπαδιώτης 21.
Για την ΚΕΔΕ εκλέγονται οι Φ. Τσουμάνης, Στ. Βαρτελάτου, Δ. Νάστος, Δ. Γιωτίτσας.


Από την παράταξη που στήριξε η Ν.Δ εκλέγονται οι δήμαρχοι:
Δ. Γιολδάσης 32, Μ. Γαρνέλης 28, Ν. Τσομπίκος 27 και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Γκόντας 28, Αλ. Μάνος 25, Ι. Σφρίντζερης 25 και Β. Γιόγιακας 24.
Για την ΚΕΔΕ εκλέγονται οι Ν. Γκόντας και Χρ. Παπάζογλου.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Μετά το μαγείρεμα των στοιχείων ...το λόγο έχει η δικαιοσύνη

Την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα, κ.  Γρηγόρη Πεπονή, προκάλεσαν οι καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Θράκης και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κα Ζ. Γεωργαντά, για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος στο 15,4% του ΑΕΠ, κατόπιν πιέσεων από τη Eurostat.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διαπιστωθούν ενδεχόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, κα Πόπη Παπανδρέου και ως πρώτη μάρτυρα κάλεσε την κα Γεωργαντά.
Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Υπενθυμίζεται, ότι η κα Γεωργαντά είχε δηλώσει, πως σκοπίμως το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ από τη Eurostat, "ώστε να φανεί μεγαλύτερο από το 14% της Ιρλανδίας και να ληφθούν στην Ελλάδα δυσβάσταχτα μέτρα".
"Όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην Ελληνική Στατιστική Αρχή μόνο για να σφραγιστούν και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών", σημείωσε η ίδια.

ΤΡΟΪΚΑ: Το τέλος στα ακίνητα δε θα πιάσει το στόχο

Ψαλιδίζει τις κυβερνητικές προσδοκίες από το «χαράτσι» η τρόικα.



Η τρόικα προβλέπει ότι ο νέος φόρος στα ακίνητα θα αποφέρει έσοδα ενός δισ. ευρώ, αντί για δύο που προσδοκά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το πρακτορείο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης και επισημαίνει πως για να καλυφθεί η διαφορά τους ενός δισ. θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.
Όσον αφορά τα μέτρα του 2012, η τρόικα απαιτεί να πραγματοποιηθούν σημαντικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Από το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης θα εξεταστεί αν θα ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2011», είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ετοιμάζει νέες περικοπές στη λίστα με τα Βαρέα-Ανθυγιεινά

Την έξοδο βλέπουν 120.000 εργαζόμενοι



Την πόρτα της εξόδου από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά βλέπουν 120.000 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τη νέα λίστα την οποία θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβε το υπουργείο απέναντι στην τρόικα, στη νέα λίστα ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων σε ΒΑΕ δεν θα ξεπερνά το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας, δηλαδή τα 420.000 άτομα, έναντι των περίπου 540.000 που είναι σήμερα.
Η νέα λίστα θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή, θα περιλαμβάνει το 80% των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι διεργασίες για την υπαγωγή νέων ειδικοτήτων.

ΜΗΛΙΑΝΑ ΑΡΤΑΣ: Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση


Επίγεια και εναέρια μέσα στο σημείο

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλιανά, στην Άρτα.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 1 αεροσκάφος της πυροσβεστικής.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ενώ ο Βενιζέλος ετοιμάζεται να εξαγγείλει νέα!!! μέτρα….τρεις υπουργοί ζητούν πρόωρες εκλογές

Ενώ στο υπουργείο Οικονομικών οι προτάσεις με τα νέα μέτρα δίνουν και παίρνουν, θέμα πρόωρων εκλογών έθεσαν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Εσωτερικών, κ. Χάρις Καστανίδης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως λόγω των τελευταίων εξελίξεων.


Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο υπουργικό Συμβούλιο είναι πως ούτε οι κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα δεν έχουν καμιά τύχη.

ΚΑΛΕΣΜΑ: Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Δόρα Στράτου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα "Τζουμέρκα μου περήφανα"

 Αγαπητοί Τζουμερκιώτες γειά σας.

Κάθε τέλος Αυγούστου, όταν φεύγουμε από τα Τζουμέρκα, μια σκέψη μας παρηγορεί :
"Αγάπη για το χωριό είναι να το παίρνεις μαζί όταν φεύγεις"
Φορτώνουμε, λοιπόν εικόνες, μυρωδιές, ήχους μαζί με τις αποσκευές μας και επιστρέφουμε "γεμάτοι" στην Αθήνα.
Για καλή μας τύχη, το επόμενο Σάββατο, θα έχουμε την ευκαιρία, εδώ στην Αθήνα να περιηγηθούμε
στην παράδοση και στον πολιτισμό των Τζουμέρκων.
Να πάρουμε μια καλή γεύση, εμείς της αποδημίας, από τον Ιερό και Άγιο Τόπο μας.
Το Σάββατο, λοιπόν, 24 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Δόρα Στράτου θα λάβει χώρο η εκδήλωση με θέμα "Τζουμέρκα μου περήφανα".


Η χορωδία Αγνάντων, χορευτικά απο τα Τζουμέρκα, δρώμενα που έχουν σχέση με τη ζωή στα χωριά μας, έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών απο τη συλλογή του Κώστα Μαυροπάνου, παρουσίαση (και όχι μόνο) τοπικών προϊόντων.
Όλα αυτά θα γίνουν με την καλλιτεχνική πινελλιά του Βαγγέλη Κώτσου.


Είσοδος 10 ευρώ.
Στις απάνθρωπες μέρες που ζούμε το Τόπος μας πρέπει να παραμείνει όρθιος και να στηρίξουμε ότι έχει σχέση με αυτόν .
Οι γονείς μας καπνίζουν τα τζάκια, κόβουν τα χορτάρια και με τις ανάσες τους κρατούν, ακόμη, ζεστά τα χωριά μας.
Εμείς, οι Τζουμερκιώτες της αποδημίας, έχουμε χρέος να "παίρνουμε το χωριό μαζί μας" και να κρατάμε ζωντανό.


Ραντεβού, λοιπόν, για το Σάββατο στις οκτώ στο θάτρο Δόρα Στράτου, μέσα απο τη μαγική διαδρομή που διανύουμε προς αυτό!


Όλγα Τριάντου

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας –Πρεβέζας

Ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας –Πρεβέζας, στην περιοχή της Νικόπολης, είναι ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας.

Μετά από σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων που οδηγούσαν ένας 19χρονος και ένας 73χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 77χρονος συνοδηγός του δευτέρου οχήματος και τραυματίστηκε σοβαρά ο 73χρονος οδηγός.
Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Σιγούν τα τηλέφωνα των Ελλήνων...

Δεν αναμένουν στο... ακουστικό, το κλείνουν και κόβουν και τη σύνδεση όλο και περισσότεροι Έλληνες για να εξοικονομήσουν χρήματα. Σε σταθερό, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ακόμη και στο κινητό πέφτει μαχαίρι, γλιτώνοντας έστω και τα χρήματα από το πάγιο των 20 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας στο 8μηνο έχουν κοπεί πάνω από 90.000 γραμμές όταν πέρυσι την ίδια περίοδο οι αποσυνδέσεις ήταν περίπου 28.000.
Αυτοί δε, οι συνδρομητές δεν κόβουν τον ΟΤΕ για να πάνε σε εναλλακτικό δίκτυο και να πληρώνουν λιγότερα, αλλά σταματούν να έχουν σταθερό στο σπίτι.
Είναι δε, και πελάτες άλλων εναλλακτικών παρόχων.
Οι εκτιμήσεις των στελεχών της αγοράς κάνουν λόγο για 120.000 και πλέον, χαμένες συνδέσεις από την αγορά για το 2011 όταν πέρυσι, σε όλη τη διάρκεια του έτους, είχαν κοπεί 45.000 σταθερά τηλέφωνα.
Αντίστοιχα, αυξάνονται και οι επισφάλειες...
Από τα στοιχεία του κλάδου προκύπτει ότι 1 στους 4 πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία κόβει τη σύνδεση είτε λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη ή και άλλη χώρα, είτε γιατί πια επικοινωνεί μόνο με το κινητό.
Στην περίπτωση των επιχειρήσεων καταγράφονται ουκ ολίγες αποσυνδέσεις λόγω λουκέτων.
Την ίδια στιγμή, "φρενάρουν" και οι ρυθμοί διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων.
Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι εταιρείες προκύπτει ότι οι νέες γραμμές είναι κατά 40% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει τριπλασιαστεί ο ρυθμός ακυρώσεων γραμμών DSL, κρίνοντας ότι και η πρόσβαση στο Internet είναι πολυτέλεια όταν τα χρήματα δεν επαρκούν.
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 έγιναν μόλις 67.000 νέες συνδέσεις, όταν ένα τρίμηνο πριν είχαν περάσει στα εναλλακτικά δίκτυα περί τις 75.000 γραμμές, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς. Πρόκειται κυρίως για συνδρομητές που αποφάσισαν να «αφήσουν» τον ΟΤΕ λόγω των χαμηλότερων τιμών που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του, αν και πλέον υπάρχει μία σημαντική μερίδα καταναλωτών που μετακινείται από έναν εναλλακτικό πάροχο σε άλλον.
Πλέον, οι εναλλακτικοί πάροχοι εκτιμούν ότι θα κλείσουν την εφετινή χρονιά με συνολικά 250.000-270.000 νέους πελάτες όταν το 2010 είχαν εγγράψει στα δίκτυά τους πάνω από 400.000 νέες γραμμές.
Στην δε, κινητή αυτό που καταγράφεται άμεσα είναι η μείωση των εταιρικών συνδέσεων, εξαιτίας απολύσεων από τις επιχειρήσεις.
Ο κλάδος, που το 2010 είδε την συνδρομητική του βάση να περιορίζεται αισθητά (-24% ή 5 εκατ. πελάτες λιγότεροι) λόγω της ταυτοποίησης των καρτοκινητών συνδέσεων, βιώνει και εφέτος μείωση τόσο της χρήσης των υπηρεσιών φωνής, όσο και των πελατών του.
Σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των συνδρομητών και μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης δείχνει ότι και η οικονομική κρίση έχει συνεισφέρει στην κατάσταση αυτή.
Ο κύκλος εργασιών του κλάδου από υπηρεσίες μειώθηκε κατά 16,1% το 2010, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η πτώση έφτασε το 21,2%, ενώ τα έσοδα έχουν μειωθεί σχεδόν στα 3 εκατ. ευρώ, επίπεδα κάτω από αυτά του 2003.


ΠΗΓΗ: www.capital.gr 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ποια είναι τα νέα μέτρα που προσανατολίζεται να πάρει!


Νέος όρος-σοκ από την τρόικα.

Διακοπή σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών!

Τα μέτρα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της κυβέρνησης και θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει μαζί της στις 19:30 (αρχικά είχε οριστεί για τις 15:30 αλλά αναβλήθηκε για τις 19:30) το απόγευμα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι:

1. Διακοπή της καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου που είναι κάτω των 55 ετών. Η καταβολή της σύνταξης να αρχχίζει μόλις συμπληρώσουν το 55ο έτος.
2. Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015, αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων. Άμεσα 50.000 απολύσεις από το δημόσιο!
3. Οι απολύσεις θα γίνουν σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ), στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν ως το Δεκέμβριο.
4. Να μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
5. Να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους.
6. Περικοπή ενός μισθού για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, με τη μέθοδο της ετεροχρονισμένης καταβολής. Δηλαδή, αντί ο μισθός να καταβληθεί στις αρχές του μήνα, να μετατεθεί η καταβολή του για το τλέλος του μληνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα περάσουν ένα μήνα χωρίς μισθό.
7. Μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 4.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι φορολογούνται και αποδοχές της τάξης των 350 ευρώ τον μήνα!
8. Θέσπιση νέων αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά κινδυνεύουν να μείνουν στο σκοτάδι!!!

Στο σκοτάδι κινδυνεύουν να βρεθούν σχεδόν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά καθώς 909.782, αδυνατούσαν στο 8μηνο του 2011 να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος στη ΔΕΗ και για αυτούς εκδόθηκαν εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Συγκεκριμένα, σε 60.344 καταναλωτές κόπηκε το ρεύμα καθώς δεν αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος.

Μάλιστα για το 8μηνο του 2011 οι εντολές που εκτελέστηκαν για διακοπή ρεύματος από τις 909.782 ήταν 174.926 και το ρεύμα επανασυνδέθηκε σε 114.582. Για το 2010, οι εντολές διακοπής ήταν 1.156.373 και δεν έκαναν επανασύνδεσης 84.389.
Το 2009 οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης ήταν 1.104.703 και το ρεύμα κόπηκε σε 60.674.
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων στο εξάμηνο του 2011 για τη ΔΕΗ ηταν 839 εκατ. ευρώ, και για όλο το 2010, 750 εκατ. ευρώ.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: "Ηπειρωτική Παραδοσιακή Βραδιά" το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης

Δήμος Πωγωνίου: Λεφτά για εκδηλώσεις και όχι για τους εργαζόμενους

Στο Δήμο Πωγωνίου, το κύριο πρόβλημα δεν είναι το ωράριο των εργαζόμενων.
Άλλο (-α) είναι το πρόβλημα (-τα).
Και μπορεί λεφτά να υπάρχουν για τα καλοκαιρινά πανηγυράκια της δημοτικής αρχής, όμως οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση είναι απλήρωτοι για 6 μήνες περίπου! Που σημαίνει ότι η δημοτική αρχή περισσότερο νοιάζεται για την «εικόνα» της παρά για την ουσιαστική προσφορά της στους δημότες της.
Στο πρώτο χρόνο της θητείας της χειροτέρεψαν οι προσφερόμενες υπηρεσίες κοινωνικές και διοικητικές.
Κάποια στελέχη της είδαν το Δήμο ως «χόμπι» ή δεύτερο επάγγελμα και απλώς «προεδρεύουν». ΄
Όλα λειτουργούν με αυτόματο πιλότο, χωρίς αρχή και τέλος.



Ο δήμαρχος ανέχεται πρόσωπα και καταστάσεις και θα υποστεί μεγάλο κόστος.
Αλλά ας πρόσεχε. Αυτούς τους «λίγους» διάλεξε για συνεργάτες και θα τους φορτώνεται στις πλάτες του σε όλη τη θητεία του.
Και όταν θα καταλάβει ότι με φθαρμένα υλικά δεν μπορεί να χτίσεις, θα είναι πολύ αργά.


Ακάκιος

ΕΦΟΡΙΑ: Τα "ραβασάκια" είναι γεμάτα με λάθη!

Άναυδοι μένουν χιλιάδες φορολογούμενοι, ανοίγοντας τους φακέλους της εφορίας με το τριπλό χαράτσι των έκτακτων εισφορών στα εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, υπό την πίεση του χρόνου, εξέδωσε μαζικά εκκαθαριστικά, χωρίς να εξαιρεί εισοδήματα τα οποία δεν λαμβάνονται υπ' όψιν για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ δεν είχε ούτε τα στοιχεία ούτε τον χρόνο, για να εξαιρέσει ανέργους και αναπήρους, οι οποίοι επίσης απαλλάσσονται.
Έτσι, τα ραβασάκια έρχονται αδιακρίτως, προκαλώντας σοκ στους φορολογουμένους, παρά το γεγονός ότι στο σημείωμα περιγράφονται αναλυτικά τόσο οι εξαιρέσεις όσο και τι πρέπει να κάνει ο αποδέκτης λανθασμένου σημειώματος.
Σε σχετικό ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Τα Νέα», μαζί με οδηγίες για το τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι, περιγράφει και χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως φορολογουμένου ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα 38.000 ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000 ευρώ και φορολογείται για αυτό.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Διπλασιάζεται η τιμή

Από 150  έως 900 ευρώ η επιβάρυνση από την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο!!!



Άμεση εξομοίωση της φορολογίας μεταξύ πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».
Το μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%, που μεταφράζεται σε μία αύξηση πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο, από 90 λεπτά που ήταν τον περασμένο χειμώνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τα περίπου 1.600 ευρώ που πλήρωσε πέρυσι μια μέση οικογένεια για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση, θα αναγκαστεί φέτος να καταβάλει 2.500 ευρώ.
Δηλαδή, θα υποχρεωθεί να δώσει έναν μισθό επιπλέον, για να προμηθευτεί τις ίδιες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης (1,5 τόνο ή 1.800 λίτρα) με εκείνες που αγόρασε την περασμένη χρονιά.

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οι υποψήφιοι για τις εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου, που θα διεξαχθούν σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα είναι:
1.Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηπείρου (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ):
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ:
Δήμαρχοι: Γαργάλας, Κατσανάκης, Κάτσινος, Καψάλης, Λιόλιος, Μπραίμη-Μπότση, Παπαλέξης, Παπαναστασίου, Ρογκότης, Σεντελές,
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βιρβίλης, Βογιατζής, Γεώργος, Κατσιπανέλης, Κολιγιώτης, Λάκκας, Λάνταβος, Μανταλόβας, Παπαδιώτης, Τάσιος, Τσιρογιάννης Θ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ): Βαρτελάτου, Γαρδίκος, Γιωτίτσας, Γκούβας, Νάστος Δημ., Πανταζής, Τσουμάνης Φιλ.


2.Αδέσμευτο Δημοκρατικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηπείρου (πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία):
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ: Δήμαρχοι: Γαρνέλης, Γιολδάσης, Τσομπίκος
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βλέτσας, Γεωργούλας, Γιόγιακας, Γκόντας, Μάνος Αλ., Μπάρκας Ιωάννης, Σφρίτζερης, Τσουπινάκης Θωμάς
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ): Γκόντας, Νάστας, Παπάζογλου, Παππάς Αθανάσιος.


Μεμονωμένοι υποψήφιοι είναι ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Βασίλης Μασσαλάς (Δημοκρατική Αριστερά) και ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Δημήτρης Τασιούλας (Λαϊκή Συσπείρωση- ΚΚΕ).

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «Καθαρός Καλαμάς»: Ανασυγκρότηση και ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ.

Η Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «Καθαρός Καλαμάς» μετά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 21ης Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στην Κληματιά του Δήμου Ζίτσας και την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ., βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και οργάνωσης.


Σε δελτίο τύπου της Κίνησης αναφέρονται τα εξής:
1. Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες διαχείρισης των στόχων της Κίνησης για καθαρό ποτάμι οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση τις περισσότερες φορές με ιδιωτικά συμφέροντα.
2. Τονίστηκε η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των παρακαλάμιων κατοίκων για την προστασία και ανάδειξη του μεγαλύτερου πνεύμονα ζωής, του Καλαμά.
3. Κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν την επίτευξη, περιφρούρηση και διατήρηση, με όλα τα μέσα, της υψηλότερης ποιότητας των νερών του Καλαμά και της καθαρότητας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης κοιλάδας του και της λεκάνης απορροής. Την ανάδειξη, την προβολή και την ήπια, συμβατή, οικολογική αξιοποίηση τού αγνοημένου και παραμελημένου φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Καλαμά και της ευρύτερης κοιλάδας του ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει οριστικά τους μόνιμους κατοίκους στον τόπο τους, να πείσει τους απόδημους για την παλιννόστηση και να προσελκύσει το ευρύτερο, κρατικό και ιδιωτικό, ενδιαφέρον για εναλλακτικό τουρισμό και ήπια, συμβατή ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Τζώρτζης Γεώργιος (παπα-Γιώργης)
Αντιπρόεδρος: Παππάς Νίκος
Γ. Γραμματέας: Λεοντίου Κων/νος
Οργ. Γραμματέας: Γεωργίου Κων/νος
Ταμίας: Μπάτσος Θεόδωρος
Ειδ. Γραμματέας: Μάντζιος Αριστοτέλης
Μέλη: Κασαγγιάννη Μαίρη, Κοψίδης Δημήτριος και Πίκουλης Λάμπρος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
“ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ”
Ευριπίδη Σούρλα 12
Ιωάννινα, Τ.Κ 452 21
Τηλ.: 26510-30904
Fax:26510-36681