Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «Καθαρός Καλαμάς»: Ανασυγκρότηση και ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ.

Η Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «Καθαρός Καλαμάς» μετά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 21ης Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στην Κληματιά του Δήμου Ζίτσας και την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ., βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και οργάνωσης.


Σε δελτίο τύπου της Κίνησης αναφέρονται τα εξής:
1. Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες διαχείρισης των στόχων της Κίνησης για καθαρό ποτάμι οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση τις περισσότερες φορές με ιδιωτικά συμφέροντα.
2. Τονίστηκε η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των παρακαλάμιων κατοίκων για την προστασία και ανάδειξη του μεγαλύτερου πνεύμονα ζωής, του Καλαμά.
3. Κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν την επίτευξη, περιφρούρηση και διατήρηση, με όλα τα μέσα, της υψηλότερης ποιότητας των νερών του Καλαμά και της καθαρότητας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης κοιλάδας του και της λεκάνης απορροής. Την ανάδειξη, την προβολή και την ήπια, συμβατή, οικολογική αξιοποίηση τού αγνοημένου και παραμελημένου φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Καλαμά και της ευρύτερης κοιλάδας του ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει οριστικά τους μόνιμους κατοίκους στον τόπο τους, να πείσει τους απόδημους για την παλιννόστηση και να προσελκύσει το ευρύτερο, κρατικό και ιδιωτικό, ενδιαφέρον για εναλλακτικό τουρισμό και ήπια, συμβατή ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Τζώρτζης Γεώργιος (παπα-Γιώργης)
Αντιπρόεδρος: Παππάς Νίκος
Γ. Γραμματέας: Λεοντίου Κων/νος
Οργ. Γραμματέας: Γεωργίου Κων/νος
Ταμίας: Μπάτσος Θεόδωρος
Ειδ. Γραμματέας: Μάντζιος Αριστοτέλης
Μέλη: Κασαγγιάννη Μαίρη, Κοψίδης Δημήτριος και Πίκουλης Λάμπρος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
“ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ”
Ευριπίδη Σούρλα 12
Ιωάννινα, Τ.Κ 452 21
Τηλ.: 26510-30904
Fax:26510-36681