Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών


Συνελήφθη σήμερα (04-04-2020) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Πατρών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παράταση προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών μέχρι τις 27 Απριλίου


Καμία δήλωση αλλαγής κατοικίας από σήμερα

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς  ανακοίνωσε παρατείνεται ότι το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί.
Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.
Επίσης καθ' όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που προβλέφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο με απόφαση της ΑΑΔΕ.
Το ίδιο ισχύει και για τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις ΔΟΥ.
Με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν τα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την αλλαγή κατοικίας σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Η απόφαση ισχύει για δηλώσεις κατοικίας που υποβάλλονται από σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου και μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σωτήρης Τσιόδρας: 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 60 νέα κρούσματα

Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα, και 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 1.673 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 92 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο, μέχρι σήμερα (Σάββατο 4 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Tα τρία θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
• Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα και είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση.
• Ο ηλικιωμένος από την Άρτα τραχειοστομήθηκε και είναι στη διαδικασία αποσωλήνωσης.
• Το περιστατικό που έχει διακομισθεί από την Κέρκυρα είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση. 
2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται πέντε διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
• Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι σταθερό.
• Το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα , κάτοικος Πρέβεζας, επίσης σταθερό.
• Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζει σταθεροποίηση.
• Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως προχθές που εισήχθη στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός.
• Το πέμπτο εισήχθη στη Μονάδα χθες το απόγευμα. Πρόκειται για την σύζυγο του ανωτέρω από την Π.Ε. Πρέβεζας, η οποία είχε διαγνωσθεί ως θετική και μέχρι τώρα παρέμενε στην οικία της. Η κατάστασή της είναι σταθερή.
3. Από τις 23/3 έως τις 2/4 έχουν εξετασθεί 291 δείγματα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι όλα αρνητικά.
• Σήμερα 4/4 στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Από το σύνολο των ογδόντα πέντε (89) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ). Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Από τα τριάντα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες τα τριάντα δύο είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο.
• Σήμερα 4/4 στάλθηκαν είκοσι τρία (23) νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους , που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
• Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα εννιά (239) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα επτά ήταν θετικά, τρία εκ των οποίων αφορούν κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας).
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά. Ελήφθησαν ισάριθμα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα.
• Τα αποτελέσματα από τρία δείγματα υπόπτων περιστατικών (τα οποία είχαν ληφθεί χθες), ήταν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των τεσσάρων που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και του ενός που βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθείται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται .
3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Κατά την σημερινή ημέρα δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου νέου δείγματος.
• Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά.
Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενημερώνει τα σωματεία-μέλη της για το βοήθημα των 800 ευρώ


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΕΠΣ Ηπείρου ενημερώνει τα σωματεία-μέλη της πως με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις απαραίτητες διευκρινήσεις που δόθηκαν, τα αθλητικά σωματεία εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν ΚΑΔ που εντάσσεται στις σχετικές λίστες του Υπουργείου, λογαριασμό τραπέζης (ΙΒΑΝ) και κωδικούς taxis.
Τα σωματεία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το λογιστή τους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο ΚΑΔ που διαθέτουν συμπεριλαμβάνεται στις σχετικές λίστες και να υποβάλουν για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 800,00 ευρώ».

Σαράντα τρεις οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Παρασκευή 3 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 3 Απριλίου:
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.773) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:
(669) στην Αττική,
(219) στη Θεσσαλονίκη,
(145) στην Κεντρική Μακεδονία,
(117) στα Ιόνια Νησιά,
(109) στη Δυτική Ελλάδα,
(98) στην Κρήτη,
(83) στην Πελοπόννησο,
(74) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(61) στο Νότιο Αιγαίο,
(59) στη Θεσσαλία,
(51) στη Στερεά Ελλάδα,
(43) στην Ήπειρο,
(36) στο Βόρειο Αιγαίο και
(9) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (19.131) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (347) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (342) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου


Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου στα Ιωάννινα.
Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (03-04-2020) το μεσημέρι στην περιοχή της Φιλιππιάδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νυχτερινές ώρες της 02 προς 03-04-2020, ο κατηγορούμενος, αφαίρεσε από την πόλη των Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε στην περιοχή του Τερόβου Ιωαννίνων.
Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους:
• ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του συλληφθέντος, το οποίο προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει τις τελευταίες ημέρες από ανασφάλιστο όχημα στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ


Όπως υπενθυμίζει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έως τις 30 Ιουνίου 2020, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ώστε να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, βάσει της υπουργικής απόφασης 52246/3173/26.01.2018, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε την παράταση, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ.
Σκοπός της απόφασης ήταν να συμπεριληφθούν, όσο το δυνατόν, περισσότεροι δανειολήπτες στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Συνεπώς, καλούνται, όσοι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανταποκριθεί, να υποβάλουν άμεσα την ηλεκτρονική αίτησή τους, ώστε να μειωθεί το αρχικό ποσό του δανείου, να εξασφαλίσουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις και, σε περίπτωση αποδεδειγμένης οικονομικής δυσπραγίας, να τύχουν αναστολής καταβολής δόσεων.
Η αίτηση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/koinonike-politike-e-ypir  Επιλέξτε «υποβάλλω αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 6 Απριλίου, ώρα 09:30 (μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)


Την 06-04-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.     Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 08-01-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500,00 € με ΦΠΑ.
2.      Έγκριση του από 23-03-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-03-2020  ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000,00 € με ΦΠΑ.
3.       Έγκριση διενέργειας συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2019ΕΠ53000000, για τη συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2020, συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού.
4.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηγουμενίτσας», αναδόχου «Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ», μέχρι την 31-05-2020.
5.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στηθαίων στο Εθνικό οδικό δίκτυο», αναδόχου «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ Α.Τ.Τ.Ε. & Ε.Ε.» με δ.τ. «ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.», μέχρι την 30-06-2020.
6.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα – Νεράιδα – όρια Νομού», αναδόχου «Γ.Ν.& Θ.ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 20-09-2020.
7.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού στην περιοχή Φωτεινού Άρτας», αναδόχου Λεωνίδα Βερλέκη, μέχρι την 30-08-2020.

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Διάθεση της εφαρμογής ThessHF σε κινητό τηλέφωνο για την υποστήριξη των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια

Η πανδημία του ιού Covid-19 και οι νέες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που διαμορφώνονται είναι πρωτόγνωρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες τρόπων επικοινωνίας μεταξύ μας. Πλέον η επικοινωνία με τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς διοίκησης, οι συναλλαγές και το εμπόριο, η εκπαίδευση, αλλά και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών γίνονται σε ένα μεγάλο βαθμό ψηφιακά.
Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια αποτελούν μια πολυάριθμη και ευπαθή ομάδα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η επαγρύπνηση των ασθενών σε σχέση με την αναγνώριση συμπτωμάτων, τη συστηματική καταγραφή κλινικών παραμέτρων (σωματικό βάρος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σφυγμού), την επιμελή λήψη των φαρμάκων τους και την τήρηση των υγειονο-διαιτητικών μέτρων, παρότι είναι αποφασιστικής σημασίας για τη ευοίωνη έκβαση της ασθένειάς τους, παραμένει συχνά ελλιπής.
Η αυτοδιαχείριση της νόσου από τον ασθενή σε καθημερινή βάση, χωρίς τη συχνή παρουσία του στις δομές υγείας, ειδικά λόγω των νέων συνθηκών, κρίνεται αναγκαία και σωτήρια.
Η εφαρμογή ThessHF για smartphone ή tablet (προς το παρόν μόνο σε λογισμικό android) είναι μία υπηρεσία υπενθύμισης και εκπαίδευσης, ένα «προσωπικό ημερολόγιο» κάθε ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια. H εφαρμογή αυτή στοχεύει στο να αποτελέσει ένα ψηφιακό βοηθό, που θα δώσει δύναμη και υπευθυνότητα στον ασθενή, ώστε να διαχειρισθεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του.
Λόγω των συνθηκών θεωρούμε ηθικά και επιστημονικά επιβεβλημένο να διατεθεί η εφαρμογή ως η ελάχιστη προσφορά σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Σε καμία περίπτωση η εφαρμογή δεν υποκαθιστά τον θεράποντα ιατρό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον επικουρικά και να συμβάλλει στη βέλτιστη διαχείριση της συνολικής κατάστασης του ασθενούς.
Η εφαρμογή διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (www.hcs.gr ) ή της ιστοσελίδας της εφαρμογής (www.thesshf.com ).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 06-04-2020 έως 12-04-2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 6 έως 12 Απριλίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (06-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (07-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.
Τετάρτη (08-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (09-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο –Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (10-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (11-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (06-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (07-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (08-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη
Πέμπτη (09-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο
Παρασκευή (10-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι.
Σάββατο (11-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι – Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (06-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Τρίτη (07-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (08-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (09-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
Παρασκευή (10-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Άγιος Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Σάββατο (11-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (06-04-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (07-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (08-04-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα
Πέμπτη (09-04-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη. 
Παρασκευή (10-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (11-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (06-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Τρίτη (07-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (08-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών-Αναβρυτός.
Πέμπτη (09-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (10-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (12-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Κορωνοϊός: Πώς να βγείτε πιο αδύνατοι από την καραντίνα


Μια από τις δημοφιλείς ιστορίες των ημερών είναι ότι μετά τον εγκλεισμό για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- θα χρειαστούν… δίαιτα. 
Σχετικό βίντεο, μάλιστα, με μια εύσωμη κυρία που κλείνει αποφασιστικά το ψυγείο, έγινε viral.
Οι ειδικοί από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι αυτό το διάστημα, που έχουμε περιορίσει δραματικά τις μετακινήσεις μας, είναι ιδανικό, για να αλλάξουμε κάποιες κακές συνήθειες στη διατροφή μας και βγαίνοντας από την καραντίνα να έχουμε χάσει τα περιττά κιλά.
Σε αυτό το πλαίσιο η διατροφική μέθοδος αδυνατίσματος Diet Tube μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά, τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), ο οποίος την εφαρμόζει αποκλειστικά στη χώρα μας.
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η δραστική απώλεια κιλών μέσω δίαιτας χαμηλών θερμίδων είναι αποτελεσματική ως προς τη διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου. 
Για παράδειγμα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης βρήκαν πως, όσοι έτρωγαν περίπου 800 θερμίδες την ημέρα και αντικαθιστούσαν ένα κανονικό γεύμα με κάποιο ειδικό σκεύασμα σε μορφή shake, χυμού ή σούπας, έχασαν τρεις φορές περισσότερο βάρος από άλλους που έκαναν άλλη διατροφή, σε διάστημα ενός χρόνου. 
Επίσης διαπίστωσαν σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.
Τα συγκεκριμένα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις ότι οι άνθρωποι που αδυνατίζουν γρήγορα είναι επιρρεπείς στο να ξαναπάρουν τα χαμένα κιλά, μόλις σταματήσουν τη δίαιτα. 
Αντιθέτως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς, που ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, σημείωσαν θεαματική απώλεια βάρους και κατάφεραν να διατηρήσουν τα μειωμένα κιλά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η μέθοδος Diet Tube είναι δοκιμασμένη στην Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πατέντα του διάσημου Ιταλού πλαστικού χειρουργού Marco Gasparotti.