Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

19η αγωνιστική την Κυριακή 24 Μαρτίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 
Καρίτσα -  Μάρμαρα (12:00)    
Βοτονόσι -  Πετσάλι (16:00)    
Α.Ε. Γιάννενα -  Ζίτσα (16:00)     
Μπισδουνάκι  -  Πανζαγορισιακός (16:00)    
Καρυές -  Ανάργυροι (16:00)    
Κεφαλόβρυσο -  ΑΠΟΕΛ (17:15)    

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη    27α   Μαρτίου  2013   και ώρα  19.00. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].

ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Συζήτηση για τη λειτουργία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο.
2.    Λήψη απόφασης για τον τρόπο λειτουργίας των Σφαγείων Παρακαλάμου & Κεφαλοβρύσου από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
3.    Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Δήμου Πωγωνίου, για το έτος 2013.
4.    Κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ.
5.    Σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.
6.    Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες.
7.    Έγκριση απολογισμών παλαιών Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας εκπαίδευσης για το έτος 2011 [από 1-1-2011 έως 31-8-2011]
8.    Έγκριση δημοπράτησης υδρόμυλου Ρογκοζίου Τ.Κ. Μαυροπούλου.
9.    Έγκριση καταβολής παραβόλου.
10.    Τρόπος χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων.
11.    Ρύθμιση χρήσης βοσκοτόπων στην Τ.Κ. Ορεινού – Ξηρόβαλτου.
12.    Επιβολή προστίμου για παράνομη βόσκηση στην Τ.Κ. Γεροπλατάνου. 
13.    Συζήτηση για τα παραχωρηθέντα οικόπεδα στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
14.    Περί επιστροφής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στους ενοικιαστές δημοτικών ακινήτων του Δήμου Πωγωνίου.
15.    Έγκριση απολογισμών παιδικών σταθμών Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου ετ. 2010.
16.    Κατανομή επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες σχολικών επιτροπών.
17.    Διακοπή μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Μαυροβουνίου.
18.    Επί αιτήσεως Αλεξίου Ευαγγ. Τ.Κ. Νεγράδων, για υδροδότηση κτηνοτροφικής του μονάδας.
19.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Κεφαλοβρύσου».
20.    Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Τσιμ/ση του δρόμου προσπέλασης στο νέο αντλιοστάσιο Βήσσανης.
21.    Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση χώρων παιδικών χαρών»
22.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας της μελέτης: «Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π  Δήμου Καλπακίου».
23.    Χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, για τη λειτουργία καντίνας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Ηπειρωτική Συσπείρωση Πανηπειρωτικής: Συγκέντρωση την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15) για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου της για τις εκλογές στην Π.Σ.Ε.

Η "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", η κίνηση που έχει κάνει πράξη στη συγκρότησή της την συσπείρωση των Αποδήμων Ηπειρωτών στον κοινό τόπο της ανιδιοτελούς και ακατάπαυστης, μακρόχρονης προσφοράς στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15) διαμορφώνει το ψηφοδέλτιό της για τις εκλογές στην Π.Σ.Ε.
Ακόμη μεγαλύτερη δύναμη  για την "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", ακόμη μεγαλύτερο και πλουσιότερο έργο για την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ!
Ακόμη πιο δυνατή η φωνή του κάθε Απόδημου Ηπειρώτη στις σημερινές συνθήκες που μας θέλουν, περισσότερο παρά ποτέ, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο.
Η "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", πάντα πλειοψηφώντας στην προσφορά και το έργο της Πανηπειρωτικής, καιρός να γίνει και πλειοψηφία στο Δ.Σ., δίνοντας αποφασιστική πνοή στον κορυφαίο συλλογικό φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει τους Δήμους με 5 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά μαθητών

Σύμφωνα με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει τους Δήμους της χώρας με 5.103.115,77 ευρώ.
Με το παραπάνω ποσό επιχορηγούνται οι Δήμοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), ως εξόφληση της συνολικής τους δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012 και έναντι της συνολικής τους δαπάνης κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013.
Τα ποσά  που αναλογούν στους Δήμους της Ηπείρου είναι τα εξής:
Ιωαννιτών: 56.800 ευρώ
Ζίτσας: 69.700 ευρώ
Πωγωνίου: 1.600 ευρώ
Ζαγορίου: 546,70 ευρώ
Δωδώνης: 179,34 ευρώ
Αρταίων: 51.900 ευρώ
Νικολάου Σκουφά: 18.000 ευρώ
Ηγουμενίτσας: 6.400 ευρώ
Σουλίου: 2.400 ευρώ
Ζηρού: 49.200 ευρώ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: 1821 - «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ...»

Αριθ.  Πρωτ. 4                                                                
Εν Δελβινακίω τη 11η Μαρτίου 2013                                                                  
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ   162α

           Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
           Ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, έτσι ωραματίστηκε την Ελευθερία μας από τον τουρκικό ζυγό : «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά». Και είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί από το 1453 που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, μέχρι το 1821, που υψώθηκε στην Αγία Λαύρα το Λάβαρο της Επαναστάσεως, η Ελλάδα είχε γεμίσει από τα κόκκαλα όλων εκείνων, οι οποίοι, κατά καιρούς, αγωνίστηκαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Τετρακόσια ολόκληρα χρόνια, τα ψηλά βουνά, οι σπηλιές, οι κάμποι, τα νησιά και οι θάλασσες γέμιζαν από τα σώματα νέων και ηλικιωμένων, ανδρών και γυναικών, οι οποίοι μη μπορώντας να ζήσουν κάτω από τον βαρύ και απαίσιο οθωμανικό ζυγό, σήκωναν, κατά καιρούς, τα όπλα για να διώξουν τον κατακτητή. Ήσαν, όμως, αγύμναστοι, ολιγάριθμοι και, προ παντός, αβοήθητοι από τα διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία, κατά κανόνα, τους υπονόμευαν. Έτσι, ολόκληρη η υπόδουλη Χώρα ήταν γεμάτη από τα ιερά κόκκαλα των παιδιών της.
-Β-
          Αλλά, κάποτε, «ήλθε το πλήρωμα του χρόνου». Στις 25 Μαρτίου 1821 οι ραγιάδες, μαζί με το ουράνιο μήνυμα του αρχαγγέλου Γαβριήλ, άκουσαν και το άγγελμα του ευαγγελισμού της Ελλάδος, που εσάλπιζε ένας άλλος άγγελος, ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός στο αρχαίο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, κοντά στα Καλάβρυτα. Η παράδοση λέει ότι, όταν οι Οπλαρχηγοί μαζεύτηκαν στην Αγία Λαύρα, ήθελαν ο καθένας τους να προηγήται το δικό του μπαϊράκι. Τα πνεύματα άναψαν, γιατί κανείς δεν υποχωρούσε. Ο Γερμανός είδε ότι με αυτά τα πείσματα και τις ξεσυνέριες εκινδύνευε να μην αρχίση καν η Επανάσταση, που την περίμεναν οι Έλληνες με όνειρα και με προσδοκίες. Έτσι, χωρίς να χάνη καιρό και χωρίς να διστάση, βγήκε στην ωραία πύλη και ξεκρέμασε το «βήλο», δηλαδή την κουρτίνα, που έκλεινε το ιερό βήμα από τον κυρίως ναό. Σ’ αυτό το βήλο ήταν χρυσοκεντημένη η Κοίμηση της Θεοτόκου, που χρόνια την έβλεπαν και την ευλαβούνταν όσοι εκκλησιαζόντουσαν η επισκέπτονταν την Μονή. Ο Δεσπότης κράτησε ψηλά το «βήλο», ώστε να το βλέπουν όλοι. Και με την επιβλητική φωνή του είπε :  - Αδέλφια, από σήμερα και στο εξής, αυτό θα είναι το μπαϊράκι και το λάβαρό μας.  Κι’ ήταν θαυμαστό, ότι οι σκληροτράχηλοι εκείνοι οπλαρχηγοί επειθάρχησαν χωρίς αντιλογία. Ο αγώνας έμπαινε κάτω από την ευλογία του Θεού, την προστασία της Θεοτόκου και την μητρική στοργή της Εκκλησίας. Η ελευθερία, βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων, ξαναγύριζε στην αρχαία κοιτίδα της, στην Ελλάδα.

-Γ-
          Ο γιγάντιος αγώνας της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας είχε, βέβαια, και τις σκιές του. Οι φατριασμοί και οι διχόνοιες δεν έλειψαν. Όμως, πάνω απ’ αυτές τις μικρότητες και αθλιότητες, οι Έλληνες έβαζαν πάντοτε την πίστη τους στον Θεό των πατέρων τους, την Εκκλησία, την Ορθοδοξία. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο Μακρυγιάννης στον ναύαρχο Δεριγνύ λίγο πριν από την μάχη των Μύλων : «Εκεί οπούφκιανα τις θέσεις εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς (Δεριγνύ) να με ιδή. Μου λέγει : «Τι κάνεις αυτού ; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες • τι πόλεμο θα κάνετε με τον Μπραΐμη αυτού ;» Του λέγω : Είναι αδύνατες οι θέσεις και μεις, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει». Αλλά και ο λόγος του Κολοκοτρώνη, ότι «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν την παίρνει πίσω», φανερώνει ακριβώς ότι εκείνος ο αγώνας δεν ήταν ... «ταξικός», όπως υποστηρίζουν ανιστόρητα κάποιοι, αλλά αγώνας για τα όσια και τα ιερά της φυλής, με την δύναμη του Θεού και κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας.
-Δ-
          Μικρή σε έκταση ήταν η Ελλάδα που προέκυψε από την Επανάσταση του 1821. Όμως, οι Έλληνες ποτέ δεν παραδέχθηκαν ότι αυτό το κομμάτι μόνο ήταν η πατρίδα τους. Έτσι, ύστερα από 100 χρόνια το Έθνος, γαλουχημένο με την Μεγάλη Ιδέα, εξώρμησε μονοιασμένο και ενσωμάτωσε στον Εθνικό κορμό την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου.
 Αλλά είναι γεγονός, ότι οι εθνικοί αγώνες δεν σταματάνε ποτέ. Έτσι, σήμερα, το Γένος των Ελλήνων παλεύει για την Κύπρο, για την Βόρειο Ήπειρο και για την Θράκη. Οι συνθήκες οι οικονομικές είναι δύσκολες, όχι όμως τόσο, όσο εκείνα τα χρόνια, που πάλευαν να διώξουν την τουρκιά, ρακένδυτοι και πεινασμένοι. Όποιος έχει γνωρίσει τον αγώνα του Μεσολογγίου, για παράδειγμα, συγκινείται και δακρύζει όταν πληροφορήται ότι οι υπερασπιστές της ιεράς πόλεως έτρωγαν ακάθαρτα ζώα για να επιβιώσουν. Κι’ όμως, στις προτάσεις του Ιμπραήμ να παραδοθούν απαντούσαν βροντόφωνα με ένα υπερήφανο όχι. Και τόχε μαράζι ο τουρκοαιγύπτιος εκείνος πολέμαρχος, ότι τον είχε ταπεινώσει «ο φράχτης», όπως έλεγε περιπαικτικά την υποτυπώδη οχύρωση του Μεσολογγίου. Ναι, «φράχτης» ήταν. Αλλά τον έκανε κάστρο απόρθητο η πίστη των αγωνιστών στον Κύριο των Δυνάμεων. Κι’ όταν, μετά την ηρωική έξοδο, μπήκαν στην θρυλική πόλη οι Τούρκοι, δεν βρήκαν τίποτε άλλο από σωρούς ερειπίων και νεκρά σώματα ηρώων, μέσα από τα οποία βγήκε λαμπρότερη η Ελευθερία.
-Ε-
           Λοιπόν, αδελφοί, κουράγιο. Ψηλά οι καρδιές. Μονοιασμένοι και αγαπημένοι ας αντιμετωπίσουμε την κρίση των συγχρόνων δύσκολων καιρών. Θα έλθουν πάλι οι καλές ημέρες. Προσεύχεσθε. Αγωνίζεσθε τον αγώνα τον καλό της πίστεως και της αρετής.
          Χρόνια πολλά σε όλους. Και, προ παντός, καλά και ευλογημένα. Και για την Κύπρο. Και για την Βόρειο Ήπειρο. Και για τον όπου γης Ελληνισμό.
 Διάπυρος προς Χριστόν  ευχέτης

Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης 
 Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,5% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο».
 Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή)
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: 31%
ΝΔ: 28,5%
Χρυσή Αυγή: 11%
ΠΑΣΟΚ: 6%
ΚΚΕ: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
 Άλλο Κόμμα: 6,5%.
Στην παράσταση νίκης επικρατεί η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 22,5%.
Άλλο Κόμμα απάντησε το 3,3% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 24%. (Και Κανένα το 24,7%).
Σε ερώτημα σχετικά με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 19,3% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 9,3%. Ένα 52,4% των ερωτηθέντων απάντησε «Κανένας», ενώ δεν απάντησε το 3,5%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20 - 21 Μαρτίου 2013.

Δείτε εδώ τη διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 50χρονου αλλοδαπού για μεταφορά παράνομου μετανάστη και κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (21.03.2013) το βράδυ, στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και παράβαση της Νομοθεσίας «περί λαθρεμπορίας».
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε με προορισμό την Αθήνα, έναν 21χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι απροσδιόριστης χρηματικής αμοιβής. 
Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δέματα που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρος (2.965) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας.

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Επίκαιρα θέματα Ήπιας Καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον Τουριστικό χώρο» τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Grand Serai και ώρα 14:30

Εκδήλωση με θέμα: «Επίκαιρα θέματα ήπιας καινοτομίας και η εφαρμογή τους στον τουριστικό χώρο», διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος Hidden.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai και θα ξεκινήσει  στις 14:30.
Το έργο “Hidden” στοχεύει στη δημιουργία ενός διακριτικού δικτύου συνεργασίας και πραγματεύεται την προώθηση και την ανάπτυξη της «ήπιας» καινοτομίας στο Μεσογειακό χώρο. Του έργου ηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου με εταίρους από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MED.
Στην Ήπειρο έχει συσσωρευτεί μια μεγάλη εμπειρία στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Ο κλάδος αυτός έχει γνωρίσει σημαντική εξέλιξη και έχει τεράστια σημασία η προώθηση της «ήπιας» καινοτομίας σ’ αυτόν. Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις καινοτομίες που μπορεί να εφαρμόσει η επιχείρησή τους αλλά και για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από τη δικτύωσή της με άλλες ομοειδείς εταιρείες του χώρου της Μεσογείου.
Είναι η δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, αφού προηγήθηκε εκείνη για τον αγροδιατροφικό τομέα.
Ο κύκλος θα κλείσει με το συνέδριο το οποίο προγραμματίζεται για το Μάιο.

28η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23/24 Μαρτίου, εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (ΠΑΟ Κόνιτσας - Καλπάκι 24/03-16:00), εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Περίβλεπτος 24/03-16:00), - (Πωγωνάτος - Αγία Μαρίνα 24/03-16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00  μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 16:00  μ.μ.
ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
Πωγωνάτος - Αγία Μαρίνα (16:00)
Ζωοδόχος - Πρωτόπαππα  (16:00)
Πανφρουριακός - Ελεούσα (16:00)
Δαβάκης - Περιστέρι (16:00)
Κυριακή 24 Μαρτίου 2013
Αμπελόκηποι - Σταυράκι (16:00)
Νησί - Αμφιθέα (16:00)
ΠΑΟ Κόνιτσας - Καλπάκι (16:00)
Καμποχώρια - Ασβεστοχώρι (16:00)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Περίβλεπτος (16:00)

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Να συνδράμουν και οι απόδημοι Έλληνες»

«Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Το 1821 αγωνιστήκαμε για να συνταχθούμε σε κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο. Σήμερα, με πατριωτική αντοχή, επιδιδόμαστε στον αγώνα για ανασύνταξη της Πολιτείας, για εμβάθυνση και υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, για παγίωση της θέσης που αρμόζει στην Ελλάδα μέσα στην κοινότητα των ευρωπαϊκών κρατών, για προάσπιση της κυριαρχίας της χώρας και στήριξη των συμφερόντων του συνόλου του ελληνισμού», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμα του προς τους Έλληνες του εξωτερικού για την 25η Μαρτίου.
 Στο μήνυμα αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητάει τη συνδρομή των αποδήμων Ελλήνων για να στηριχθεί η προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.
«Η δική σας συμπόρευση και συστράτευση -όπου κι αν βρίσκεστε στην οικουμένη, κήρυκες των δικών μας αξιών και ιδεωδών, απόστολοι φιλελληνισμού στις νέες χώρες σας- και η πεποίθηση ότι οι σκέψεις και οι ενέργειές σας είναι σταθερά στραμμένες προς την Ελλάδα, ενδυναμώνουν το λαό μας στον αγώνα για την ανόρθωση», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει:
 «Η κρίση επισυμβαίνει, ενώ ευρύτερη αναταραχή πλήττει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ωστόσο και σε πείσμα των πρωτόγνωρων δυσκολιών, η θέση της χώρας μας παραμένει στέρεη, σε μια καίρια περιοχή όπου παλαιές παράμετροι σταθερότητας και ασφάλειας έχουν κλονιστεί ή αμφισβητούνται».

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη για το ΧΥΤΑ Ελληνικού

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε με το βιολογικό καθαρισμό, αλλά ούτε και με καμία εγκατάσταση στον ΧΥΤΑ Ιωαννίνων. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπήρξε μια υπερχείλιση κατάντι του κυττάρου λόγω των ακραίων και στιγμιαίων καιρικών φαινομένων, της μεγάλης βροχόπτωσης».
Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων. Συνεχίζοντας πρόσθεσε και τα εξής:
«Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό έργο που να διαστασιολογείται σε ακραίες και σε στιγμιαίες-πρόσκαιρες φορτίσεις. Είτε αυτό είναι υδραυλικό, είτε στατικό έργο. Πάντα υπάρχουν παράμετροι που συντελούν στο να έχουμε μια ακραία φόρτιση. Έχουμε πει τόσες φορές, και ο Περιφερειάρχης και εγώ, πως είναι σε εξέλιξη, και κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες για την εφαρμογή της αναβάθμισης όλων των ΧΥΤΑ της Ηπείρου, δηλαδή την τριτοβάθμια επεξεργασία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύμφωνη γνώμη για την Προμήθεια Μετεωρολογικών Σταθμών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τη σύμβαση και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Προμήθεια Μετεωρολογικών Σταθμών», του υποέργου «Προμήθεια ψηφιακών ορθοφωτογραφικών και παραγωγή ψηφιακού μοντέλου εδάφους( DTM)» και του υποέργου «Προμήθεια Εξυπηρετητή SERVER» της πράξης «Πειραματική ανάπτυξη καινοτόμου γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος ορθολογικής διαχείρισης των ορεινών – υπαλπικών λιβαδίων Θεοδωριάνων Άρτας», συνολικού προϋπολογισμού 28.400,27 ευρώ.
Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στον Ειδικό Λογαριασμό ΤΕΙ Ηπείρου (υπεύθυνος πράξης Σωτήριος Κανδρέλης).

"Καμπάνα" για τον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας - 3,5 χρόνια φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος

Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών με αναστολή, επιβλήθηκε στον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς κρίθηκε ένοχος από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, για τα αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος και της παθητικής δωροδοκίας.
 Τον πρώην νομάρχη, είχε βιντεοσκοπήσει με κρυφή κάμερα, ο τότε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Θωμάς Δήμας, να παραλαμβάνει τυλιγμένα σε εφημερίδα χαρτονομίσματα, για να αναθέσει δύο περιβαλλοντικές μελέτες για τον ποταμό Καλαμά και τη Λίμνη του Καλοδικίου, σε συγκεκριμένη εταιρεία.
Σχετικά με την παράβαση καθήκοντος, ο Βασίλης Γιόγιακας, κατηγορήθηκε ότι "βάφτιζε" ως βοσκοτόπια, δασικές εκτάσεις με σκοπό την μελλοντική οικοπεδοποίησή τους.

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr