Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 50χρονου αλλοδαπού για μεταφορά παράνομου μετανάστη και κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (21.03.2013) το βράδυ, στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και παράβαση της Νομοθεσίας «περί λαθρεμπορίας».
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε με προορισμό την Αθήνα, έναν 21χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι απροσδιόριστης χρηματικής αμοιβής. 
Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δέματα που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρος (2.965) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας.