Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Στην Δημοκρατία η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης δεν εξασφαλίζεται μόνο με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που είναι το αποτέλεσμα των ελεύθερων εκλογών

Αυτό που πρέπει να μάθει κάθε πολιτικός, είναι το εξής απλό πράγμα:
Στην Δημοκρατία η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης δεν εξασφαλίζεται μόνο με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που είναι το αποτέλεσμα των ελεύθερων εκλογών.
Αυτή είναι μια προϋπόθεση αλλά δεν είναι η μοναδική.
Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
Η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης εξασφαλίζεται και από άλλες προϋποθέσεις πολύ πιο σημαντικές από την πρώτη, εξασφαλίζεται κυρίως με την παροχή στο λαό εκ μέρους της, όλων εκείνων των κοινωνικών αναγκών, όπως Παιδία, Υγεία, Πρόνοια, Εργατικά δικαιώματα, Απασχόληση, Κοινωνική Ασφάλεια, Εθνική ασφάλεια κλπ.
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που καθιστούν νόμιμη και σταθερή μια κυβέρνηση.
Αν δεν έχει αυτά τα στοιχεία, εξαφανίζεται από προσώπου της Γής, ακόμη κι αν έχει πάρει το 80-90 % των ψήφων.
Αυτό συμβαίνει σόλες τις χώρες και σ όλες τις εποχές.
Αυτό συνέβη και στην δική μας χώρα.
Ποιος δεν θυμάται την συντριπτική πλειοψηφία που είχαν στην Βουλή τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Που είναι σήμερα αυτά τα κόμματα;
Αυτό έπρεπε να το ξέρει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας!
Όχι 35-40 τοις % να πάρει όπως σήμερα υπολογίζει, αλλά και 50 τοις % ,δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ.
Δεν θα μπορέσει να σταθεί κι αν ακόμη μετά τις εκλογές έχει την υποστήριξη- όπως σήμερα - και άλλων κομμάτων και όλοι μαζί να πιάνουν το 80%.
Ακριβώς για τον λόγο που αναφέρω παραπάνω.
Πόσο μάλλον που με το τρίτο μνημόνιο ο κ. Τσίπρας εχει δεσμευτεί στους ξένους, ότι κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή κοινωνικές παροχές κλπ αποκλείεται να κάνει.
Πως μπορεί να σταθεί μια τέτοια κυβέρνηση και για πόσο χρόνο;

Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ. Ανδρέα για Εκκλησάκι Δρυμάδων Χειμάρρας)


Αριθ. Πρωτ. 36
Εν Δελβινακίω τη  24η Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

           «Χρόνια, τώρα, τονίζουμε και επαναλαμβάνουμε, ότι οι Αλβανοί είναι λίαν κακόπιστοι γείτονες. Γιατί παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους, στα πράγματα, όμως, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό : Να εκδιώξουν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες από τις πατρογονικές τους εστίες. Γι’ αυτό και συχνά, μεταχειρίζονται βίαιους τρόπους και μέσα απαράδεκτα.
           Έτσι, όπως γράφτηκε στον αθηναϊκό Τύπο, εργαζόμενοι του Δήμου Χειμάρρας, με την στήριξη των ανδρών της αστυνομίας, εισέβαλαν στον ναό του Αγίου Αθανασίου, στους Δρυμάδες, αφαίρεσαν τις εικόνες και τα άλλα ιερά σκεύη κ.α., με στόχο την καταστροφή της Εκκλησίας. Το γεγονός κατήγγειλε ήδη η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία εχαρακτήρισε την επαίσχυντη αυτή ενέργεια ως ιεροσυλία.
           Να σημειωθή, ότι η εν λόγω Εκκλησία των Δρυμάδων είχε κατεδαφισθή το 1972 από το κομμουνιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, η Ελληνική δε κοινότητα την ξαναέκτισε το 1992, μετά την πτώση του απαισίας μνήμης εκείνου καθεστώτος.
           Διαμαρτυρήθηκε και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του οποίου  κ. Κων/νος Κούτρας, εδήλωσε ότι οι εκτεταμένες καταστροφές, στις οποίες προέβησαν υπάλληλοι του Δήμου Χειμάρρας, «είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες».
           Εμείς καταδικάζουμε τις ενέργειες των Αλβανών, που δεν δείχνουν σεβασμό των εθνικών και θρησκευτικών ελευθεριών των Βορειοηπειρωτών. Και από την ακριτική μας έπαλξη καλούμε την Ελληνική Πολιτεία σε συνεχή επαγρύπνηση. Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε συμφορές, γιατί οι Αλβανοί μισούν τους Βορειοηπειρώτες και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εκδίωξή τους από τα πατρογονικά τους εδάφη. Σαλπίζουμε, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση το σύνθημα, που είναι πάντοτε επίκαιρο: «Φύλακες γρηγορείτε»».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών από σπίτια και αυτοκίνητα σε χωριά των Ιωαννίνων

Δράστης των κλοπών είναι ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 12-08-2015 στη Βροντισμένη Ιωαννίνων και είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας
Σε συνέχεια του από 14-08-2015 Δελτίου Τύπου μας που αφορά την εξιχνίαση εννέα (9) περιπτώσεων κλοπών σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων και τη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού δράστη, μέλους ομάδας διαρρηκτών, ανακοινώνεται ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών σε χωριά των Ιωαννίνων. Δράστης των κλοπών είναι ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 12-08-2015 στη Βροντισμένη Ιωαννίνων και είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.
Συγκεκριμένα, από την περαιτέρω έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 25χρονος Αλβανός εμπλέκεται σε ακόμη επτά κλοπές από σπίτια και αυτοκίνητα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 11/07 έως 04/08, στα χωριά Λιγοψά, Πρωτόπαππα και Πετσάλι Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών και συνολικά το χρηματικό ποσό των (660) ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Παρακάλαμος: Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τις διακοπές νερού στο Κοιμητήριο του Αγίου Παντελεήμονα

Η απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής και του Ιερέως του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, να τοποθετήσουν χρονοδιακόπτη για να σταματά την παροχή νερού κάθε βράδυ στις 21:00 και μέχρι τις 8:00 το πρωί έχει δυσανασχετήσει πολλούς συγχωριανούς που πηγαίνουν στο Κοιμητήριο για να καθαρίσουν τους τάφους συγγενών.
Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφορες «βλάβες» στο μηχάνημα αφήνει το  Κοιμητήριο πολλές ώρες χωρίς νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.
Τότε γίνεται αγώνας δρόμου να βρεθεί ο «υπεύθυνος» για να σηκώσει τις ασφάλειες.
Απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των συγχωριανών, αλλά μάλλον μη πειστική η απάντηση από την πλευρά της εκκλησιαστικής επιτροπής που κάνει λόγο για άσκοπη χρήση του νερού.

Η νέα κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε με τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις

Με τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί θήρας ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος, για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.Κατά τη διάρκεια τακτικών ελέγχων της Θηροφυλακής, στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ την πρώτη ημέρα της επίσημης έναρξης της περιόδου άσκησης θήρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, που διώκονται για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην περιοχή της Κόνιτσας, όπου κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε ένας Έλληνας, να ασκεί θήρα, χωρίς να διαθέτει τη σχετική άδεια.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Παλαιοκάτουνο Άρτας, όπου Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ δύο Έλληνες, οι οποίοι ασκούσαν θήρα νυχτερινές ώρες, κάτι που απαγορεύεται σαφώς από την κείμενη νομοθεσία.

Εορταστικές εκδηλώσεις στην «Μονή Αγίου Αθανασίου», στη Χρυσόρραχη Πωγωνίου

Φωτό: Lazaros Siachos

 
Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι εορταστικές εκδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου, στην «Μονή Αγίου Αθανασίου», στο χωριό Χρυσόρραχη  Πωγωνίου.




Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Με γκολ του Θωμά Ναζλίδη στο 93΄, η Βέροια ισοφάρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Το αρχικό σχήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν είχε πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνο της περυσινής σεζόν.
Με τη συμπλήρωση 43 λεπτών στον αγώνα, ο Κρίστιαν Τσάβες σούταρε από διαγώνια θέση, ο Γιώργος Καντιμοίρης απέκρουσε και στην επαναφορά, ο επερχόμενος Νοέ Ακόστα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας.
Ο Τσάβες δημιούργησε πολλούς μπελάδες στον Νάστο και, μάλιστα, στο 48ο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει δημιουργός, όταν μετά από "μαγική" πάσα του, ο Μιχάλης Μανιάς σημάδεψε το δοκάρι του Καντιμοίρη.
Ο Γεωργιάδης έριξε στη μάχη τον Γκεόργκι Μερεμπασβίλι, προκειμένου να τονώσει τη γραμμή κρούσης (έβγαλε τον Μπράνκο Όστοϊτς), ενώ ο Πετράκης αντικατέστησε τον Μπράνα Ίλιτς με τον Ευριπίδη Γιάκο.
Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν αρκετά για να κρατήσουν το "μηδέν" και έδειξαν ότι θα τα καταφέρουν, αφού η Βέροια δεν δημιούργησε ευκαιρίες στο τελευταίο ημίωρο, όμως λογάριαζαν χωρίς την άστοχη έξοδο του Μάρκου Βελλίδη στο 92', που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τον Θωμά Ναζλίδη.

Βέροια (Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Εντζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Ναζλίδης, Μαγέβσκι (73' Τάτος), Αμπντούν.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μανιάς (81' Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ακόστα, Ίλιτς (66' Γιάκος), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

Τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το περιβάλλον και την ανάπτυξη «Καθαρός Καλαμάς», την Κυριακή 30 Αυγούστου

 


Πού θα κυμανθούν οι βάσεις σε 60 σχολές

Σε κάθε περίπτωση, η πτώση στα κεντρικά ιδρύματα θα είναι μικρότερη, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι αυξημένος εξαιτίας του περιορισμού των μετεγγραφών από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Ως εκ τούτου, χιλιάδες υποψήφιοι που θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν πληρούν τα κριτήρια για μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας τους θα επιλέξουν σχολές μόνο των κεντρικών ΑΕΙ. Αντιθέτως, θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στα τμήματα της περιφέρειας, όπου η πτώση σε ορισμένα τμήματα ενδεχομένως να ξεπεράσει κάθε εκτίμηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με το «Εθνος» οι  εκτιμήσεις για 30 καλά τμήματα των πανεπιστημίων στα οποία θα εισαχθούν οι υποψήφιοι με λιγότερα από 16.000 μόρια. Πρόκειται για τμήματα που είναι διάσπαρτα και στα πέντε επιστημονικά πεδία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Πολυτεχνικά, Φιλολογικά, Παιδαγωγικά, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικών Επιστημών κ.λπ.