Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κάθε μήνα (αντί δίμηνο) η πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ

Με το μήνα - και όχι ανά δίμηνο - θα πληρώνουν στον ΟΑΕΕ τις ασφαλιστικές τους εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τον επόμενο χρόνο.

Η αλλαγή που αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 (αφού προετοιμαστούν τα μηχανογραφικά συστήματα) εντάσσεται στα μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας των εισφορών και τη στήριξη των εσόδων του Ταμείου που ήδη άρχισαν να συζητούν η διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Γ. Κωτίδου και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης. 

Προς δημοπράτηση το δίκτυο ύδρευσης Δωδώνης – Σελλών και η προμήθεια εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Κέντρο «Χατζηκώστα»

Δύο ακόμη πράξεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, οδεύουν προς υλοποίηση, καθώς με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενημερώνονται οι φορείς για τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης τους:
 Πρόκειται για τα εξής:
 «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δ. Δωδώνης και Σελλών», προϋπολογισμού 4.210.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών)
«Προμήθεια – εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», προϋπολογισμού 307.070 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
 Επίσης, με έγγραφο του Περιφερειάρχη προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου κεντρικού αγωγού δικτύου Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών & Ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας», προϋπολογισμού 503.741,59 ευρώ.

HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 43χρονος που μετέφερε λαθρομετανάστες

Την Τρίτη 8-10-2013 στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, μετέφερε (2) ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 25 ετών, που δεν έφεραν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα. 
Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. 

Αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Μετά την επίλυση του προβλήματος, για την εκκαθάριση της πληρωμής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, για την επιστροφή της 2ης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2013, το ΥπΑΑΤ ανακοινώνει ότι η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι βέβαια από σήμερα το βράδυ, θα μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ποσό της καταβολής στο λογαριασμό τους.

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνολικά βεβαιώθηκαν (3.702) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (43) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (753) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (344) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 13 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2012)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2012)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2012)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 24 παθόντες (έναντι 14 το 2012). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
4 νεκροί (έναντι 8 το 2012)
8 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2012)
1 2 ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2012)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Παραβίαση προτεραιότητας.
Υπερβολική ταχύτητα.
Παραβίαση σηματοδότη – σήμανσης.
Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στην Ήπειρο από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκαν (276) έλεγχοι και συνελήφθησαν 50 αλλοδαποί, προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρους τους η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής
Επίσης, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ένας Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο λαθρομετανάστες
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε κατά το διήμερο 07 και 08.10.2013, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν (276) έλεγχοι και (63) προσαγωγές αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν -50- άτομα, που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την είσοδο και την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, εντοπίστηκε και ένας 43χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος χθες το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο ομοεθνείς του (32 και 25 ετών), οι οποίοι δεν κατείχαν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο.
Το όχημα που οδηγούσε ο 43χρονος κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός μεταφερόμενου εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Σε βάρος των συλληφθέντων παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί η διαδικασία της διοικητικής τους επιστροφής.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Νέα τμήματα «ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση των δύο τμημάτων, ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι άρχισαν οι αιτήσεις για τα καινούρια τμήματα στον Δήμο Πωγωνίου  που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.
•Αγγλικά για το χώρο εργασίας (σύνολο 25 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
•Αγγλικά για τον τουρισμό (σύνολο 25 ώρες , δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες)
•Πληροφορική : Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) (50 ώρες )
Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) (50 ώρες )
Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) (50 ώρες )
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25 ώρες)
Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) (25 ώρες)
Δημιουργία Ιστοσελίδας (50 ώρες )
Ηλεκτρονική εφημερίδα (50 ώρες )
Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία ( 25 ώρες )
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην κ. Τρίκουλα Αργυρώ
Δευτέρα –Παρασκευή : 09:00-14:00
Τηλ. 2653041862-6945559407

email: argirotrikoula@gmail.com

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρης Βλαχοπάνου ''Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ - αληθινή ιστορία'', σχετικό με το Ολοκαύτωμα του Κομμένου Άρτας από τους Γερμανούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ"

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας και το βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ - Μια αληθινή ιστορία» που έγραψε ο Αρτινός φιλόλογος Δημήτρης Βλαχοπάνος.
    Η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ «Οδός Ονείρων» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 το βράδυ.
Το βιβλίο είναι μια μυθιστορηματική ανάπλαση του ματωμένου γάμου της Αλεξάνδρας Μάλλιου, με τον οποίο σφραγίστηκε το έγκλημα πολέμου των ναζί στρατιωτών εναντίον του Κομμένου το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943 και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
    Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Βασιλική Παππά-Μιχαηλίδου, καθηγήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και διευθύντρια της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Φλώρινας και η κα Αθανασοπούλου Ντίνα, φιλόλογος.
   Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και θα συντονίσει η κα Γάκη Ευγενία, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας.

Για το  Δ.Σ.

ο Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας
Καλδάνης Κων/νος        Γάκη Ευγενία

Ποιοι θα πληρώσουν 2,1 δις επιπλέον φόρους το 2014

 Μέτρα 600 εκατ. για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ιδιοκτήτες ακινήτων και ΙΧ θα πληρώσουν ξανά το «μάρμαρο» των μέτρων λιτότητας ύψους 6 δις ευρώ, τα οποία προβλέπει για το 2014 το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στην Βουλή από το υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, θα πρέπει το 2014 να εισπραχθούν επιπλέον φόροι 2,1 δις ευρώ (σε σχέση με το 2013) τα οποία επιδιώκεται να προκύψουν από την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν φέτος και αφορούν σε:
·  κατάργηση του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολογήτων για τα προστατευόμενα παιδιά, για όλους τους για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες, τους αγρότες και τους εισοδηματίες.
·  κατάργηση όλων σχεδόν των εκπτώσεων φόρου και φοροαπαλλαγών
·  φόρο στα ενοίκια από το πρώτο ευρώ. Σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.
·    επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητων σε περίπου 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. με στόχο έσοδα τουλάχιστον 2,9 δις. ευρώ
Νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει «βαθιά το μαχαίρι» για περικοπές 4 δις ευρώ  το 2014. Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις θα είναι το 2014 λιγότερες κατά 133.000.000 ευρώ σε σχέση με φέτος. Επίσης προβλέπονται περικοπές κατά 2,664 δις ευρώ στις δαπάνες για λοιπές συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που προβλέπουν: