Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Η παραπάνω ομάδα αποτελούνταν από τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και -24- άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική ομάδα
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -4.100- ευρώ, -1- αυτοκίνητο, -1- φορτηγό, -2- μοτοσικλέτες και -2- πιστόλια κρότου - λάμψης 

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Η παραπάνω ομάδα αποτελούνταν από τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (30-06-2020) σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται και -24- άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από την παραπάνω ομάδα.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της ομάδας κατά το τελευταίο πεντάμηνο, ενώ εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από (50) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, δύο από τα μέλη της ομάδας προμηθεύονταν ποσότητες κάνναβης από άγνωστο συνεργό τους στην Αλβανία, αποκρύπτοντας αυτές σε επαγγελματικό χώρο και ακολούθως από κοινού με τον τρίτο συνεργό τους τις διακινούσαν στη πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν οχήματα ενώ στις περιπτώσεις που η μεταφερόμενη ποσότητα ήταν μεγάλη, υπήρχε και δεύτερο όχημα που λειτουργούσε υποστηρικτικά ως προπομπός, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Σημειώνεται επίσης ότι οι συλληφθέντες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχής καθώς και σε έρευνες στα σπίτια τους τα παρακάτω:
(2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρος (38,8) γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των (4.100) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
(2) πιστόλια κρότου – λάμψης,
(264) αβολίδωτα φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm και (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
(2) δίκυκλες μοτοσικλέτες,
(1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
(1) Ι.Χ. Φορτηγό,
ζυγαριά ακριβείας,
(3) κινητά τηλέφωνα,
χειρόγραφες σημειώσεις.
Τέλος, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη και ένας ακόμα ημεδαπός, ο οποίος προμηθεύτηκε ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Έγκριση του ΕΣΡ τηλεοπτικού για μετάδοση κοινωνικού μηνύματος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας



Δείτε το σποτ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας https://we.tl/t-fd3yb7dXbc  

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εποχικούς υπαλλήλους στον τουρισμό


Έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων

Οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου μπορείτε να λάβετε έκτακτη μηνιαία αποζημίωση.
Την αποζημίωση δικαιούστε:
όσοι δεν έχετε δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και λάβατε τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020
όσοι απολυθήκατε από επιχειρήσεις λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook και λάβατε τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνετε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Ιούνιο ως και τον Αύγουστο 2020.
Θα χρειαστείτε:
επικαιροποιημένα ατομικά στοιχεία στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος
υπεύθυνη δήλωση ότι παραμένετε άνεργοι και δεν έχετε δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης
Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου σας μηνιαίου επιδόματος ανεργίας και θα την λαμβάνετε μέσα στο πρώτο 10ήμερο του επόμενου μήνα, για ως 3 μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο).

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 23 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 23 νέα κρούσματα.
Συνολικά τα θύματα είναι 192 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.432.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Φεστιβάλ αλιείας κυπρίνου στην Τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εγκρίθηκε η διεξαγωγή φεστιβάλ αλιείας Κυπρίνου στην τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου, από την Παρασκευή 3 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 5 Ιουλίου. Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνονται οι όροι διεξαγωγής του φεστιβάλ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων


Πρόκειται για νεοϊδρυθείσα αστυνομική Υπηρεσία με έδρα το χώρο των εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων


Ξεκίνησε χθες Τρίτη 30 Ιουνίου του έτους 2020 η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων.
Πρόκειται για νεοϊδρυθείσα αστυνομική Υπηρεσία που στεγάζεται στο χώρο των εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων και υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
Η νέα Υπηρεσία έχει τοπική αρμοδιότητα την περιοχή δικαιοδοσίας του περιφραγμένου και οριοθετημένου χώρου των εγκαταστάσεων του αερολιμένα και επιπλέον ασκεί καθήκοντα Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων.
Στοιχεία επικοινωνίας 26510-33365.  

Περιφέρεια Ηπείρου: Ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" τεσσάρων πράξεων για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων


Με προϋπολογισμό περίπου στα 4 εκ. ευρώ εντάσσονται- με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης-  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 τέσσερις πράξεις της πρόσκλησης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια» της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τις  εξής:
  Ø   «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Ζίτσας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 950.000 ευρώ. Η πρόταση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ζίτσας και συγκεκριμένα των: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας (Διδακτήριο – Γυμναστήριο), 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας, Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς,  Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου
  Ø   «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 335.707,13 ευρώ. Η πρόταση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
  Ø   «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια του Δήμου Αρταίων – Α φάση», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 960.000 ευρώ.  Η πρόταση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα των: Γυμνάσιο Γραμμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων (παλαιό και νέο κτίριο), Κτίριο Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμιάς
  Ø   «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.753.157 ευρώ. Η πρόταση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία


Σε επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.
Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.

Τραυματισμός αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα-


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για περιστατικό τραυματισμού 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε τραυματισμένος πλησίον της ζυγοπλάστιγγας του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και κατοπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περιατέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις για τηλεκπαίδευση


Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και του μεγάλου αριθμού εγγραφών (μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περισσότερες από 1100 επιχειρήσεις), παρατείνεται μέχρι την 10η Ιουλίου 2020, η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την τηλεκπαίδευση τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων της  Κ.Υ.Α. 1881/19.5.2020 «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID -19».
 Η τηλεκπαίδευση παρέχεται δωρεάν – μέσω πλατφόρμας - από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συμμερίστηκε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, ως επίσης και των επισκεπτών της περιοχής μας.
Επισημαίνεται ότι η  παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική  και συνδέεται με τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία κάθε επιχείρησης.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (Ξενοδοχεία, Τουριστικά Καταλύματα, Οργανωμένες Κατασκηνώσεις, Εστίαση, Μεταφορές) μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής σε αυτό το link:
Η εκπαίδευση διαρκεί 5 ώρες με ασύγχρονη και 2 ώρες με σύγχρονη τηλεκπαίδευση.
H ασύγχρονη εκπαίδευση καθορίζεται στο χρόνο του εκπαιδευόμενου και είναι άμεσα διαθέσιμη. Η σύγχρονη εκπαίδευση παρακολουθείται μόνο μία φορά σε συγκεκριμένη ώρα για την οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται  με email.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epimorfosiphp@ampersand.edu.gr
Στο τέλος θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.  
Το link της πλατφόρμας είναι το εξής: https://php.ampersand.edu.gr  
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:
· Πηγές και τρόπους μετάδοσης του ιού.
· Ανάπτυξη σχεδίου δράσης.
· Ανάπτυξη σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος.
· Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών.
· Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών
· Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό.
· Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας.
· Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID -19.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κύστη κόκκυγα: Μπορεί να φταίει η υπερβολική εφίδρωση;


Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κύστης κόκκυγα αντιμετωπίζουν οι άνδρες που ιδρώνουν υπερβολικά. Αν και οι αιτίες της φλεγμονώδους αυτής πάθησης του δέρματος και του υποδόριου λιπώδους ιστού είναι πολλές, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η αιτία της πάθησης κρύβεται στην υπεριδρωσία, μια κατάσταση που αντιμετωπίζουν συχνά οι παχύσαρκοι και οι δασύτριχοι άνθρωποι.
«Παρότι μέχρι το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα πίστευαν ότι η κύστη κόκκυγα οφείλεται μόνο σε κληρονομικούς λόγους, στην πορεία ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις πιθανότητες εμφάνισής της. Το ανδρικό φύλο, το επίπεδο των ορμονών, η νεαρή ηλικία, το τοπικό τραύμα είναι όλοι παράγοντες κινδύνου. Όμως, όσοι πάσχουν από υπεριδρωσία, μια παθολογική κατάσταση που δεν σχετίζεται με τα επίπεδα της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος ούτε με τους συνήθεις λόγους που ιδρώνει κάποιος (π.χ. άσκηση), έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κύστη κόκκυγα», επισημαίνει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr).