Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Άναμμα της φωτιάς «Τζαμάλα» και χορός, τη Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» σας προσκαλεί στο άναμμα της φωτιάς «Τζαμάλα» τη Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας.




Φωτογραφίες από παλαιότερη εκδήλωση του Συλλόγου.

Νικηφόρα πέρασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου από τα Μάρμαρα σε εξ' αναβολής παιχνίδι και έπιασε την κορυφή

Ηπειρωτικός Μαρμάρων- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 1 - 2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18η αγωνιστική)
1. Καρυές: 37
2. Ανάργυροι: 37
3. Κεφαλόβρυσο: 37
4. ΑΠΟΕΛ: 36 
5. Ζίτσα: 36
6. Πανζαγορισιακός: 36
7. Πετσάλι:  32
8. Α.Ε. Γιάννενα: 23
9. Μάρμαρα: 18 
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4
12. Καρίτσα: 2

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (12.03.2012) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών και (7) μηνών, για κλοπές κατ΄ εξακολούθηση.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Τα νοικοκυριά ασφυκτιούν λόγω χρεών

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο λόγω χρεών.

Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη ιδιαίτερα στους νέους και πολλοί οικογενειάρχες έχουν φτάσει στο σημείο να σπεύδουν στα συσσίτια λόγω των εξώσεων που έχουν δεχτεί.
Υπάρχει όμως μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία βοηθάει πολίτες που πραγματικά το έχουν ανάγκη ή θέλουν να κάνουν μια καταγγελία.
Ο λόγος για την μη κυβερνητική -κερδοσκοπική οργάνωση Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ η οποία ιδρύθηκε το 1988.
Στην Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρει η κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου οι άνθρωποι που επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία είναι από 25 έως και 80 ετών.
«Τα άτομα που έρχονται σε εμάς σχετικά με τα θέματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι μεταξύ 35 μέχρι 45 ετών. Λειτουργούν βεβαίως και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης από εξειδικευμένους ψυχολόγους. Παράλληλα μας αναφέρει ότι τουλάχιστον 100 άτομα, συμβουλεύονται εμάς για θέματα δανείων. Όσο η πολιτεία αργεί να πάρει μέτρα και να αναβάλλει τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ,τόσο πιο πολύ θα σφίγγει η θηλιά για τους δανειολήπτες».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (12-03-2013) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αλβανικές Δικαστικές Αρχές, για κλοπή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια από αύριο Πέμπτη και έως την Παρασκευή

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα.
Ειδικότερα αύριο Πέμπτη, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές.
Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ.
Την Παρασκευή, παρά τη μικρή εξασθένηση των φαινομένων, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

Πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα που προβλέπει την πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους ανέργων που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο κατήρτισε ο ΟΑΕΔ και το υπέβαλε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», το σχέδιο εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και «κάλυψη» των εισφορών.
Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε:
Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.
Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.
Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.
Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν άνεργοι (υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) μέσω του συστήματος της μοριοδότησης και με συγκεκριμένα κριτήρια.

MARC: Κινδυνεύουν να βάλουν «λουκέτο» 170.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Έτος αποκάλυψης θα είναι το 2013 για την οικονομία και τις επιχειρήσεις καθώς 170.000 μικρομεσαίες είναι έτοιμες να κλείσουν, 195.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν, 6 στις 10 επιχειρήσεις μείωσαν ώρες εργασίας και μισθούς ενώ 1 στις 2 καθυστερεί να πληρώσει τους εργαζομένους της.
Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία προκύπτουν από την εξαμηνιαία έρευνα της Marc AE που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και αφορά στην αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Μarc AE Θ. Γεράκης ο αριθμός των λουκέτων και της απώλειας θέσεων εργασίας επιβραδύνονται αλλά αυξάνεται η ταχύτητα των αποεπενδύσεων και τις μερικής απασχόλησης.

ΕΛΣΤΑΤ: Βουτιά 29% στην οικοδομή το 2012

Πτώση της τάξεως του 29% περίπου σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα (βάσει του όγκου) το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα, το µέγεθος της συνολικής Οικοδοµικής ∆ραστηριότητας (Ιδιωτικής-∆ηµόσιας), µετρούµενο µε βάση τις εκδοθείσες οικοδοµικές άδειες, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 22.627 οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 4.236,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 16.491χιλιάδες m3 όγκου.
Παρατηρήθηκε δηλαδή, µείωση κατά 36,7% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 30,4% στην επιφάνεια και κατά 28,9% στον όγκο σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - ∆εκεµβρίου 2011.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η Ιδιωτική Οικοδοµική ∆ραστηριότητα, σημείωσε στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 36,9% στον αριθµό των αδειών, κατά 32,1% στην επιφάνεια και κατά 30,6% στον όγκο, σε σύγκριση µε την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2011.

Σε περισσότερες δόσεις η εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

 Η επιχείρηση θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων
Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ.
Όπως ανακοινώθηκε, η επιχείρηση θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού. Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.

Σχεδιάζουν αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μη βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.
Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

Στις 22-25 Μαΐου 2014 οι ευρωεκλογές

Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ την περίοδο 22-25 Μαΐου 2014 αντί για τις 5-8 Ιουνίου που ήταν οι αρχικές ημερομηνίες, όπως αποφάσισε η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των 27.
Το αίτημα για την επίσπευση της διεξαγωγής των ευρωεκλογών είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Ευρωβουλής ενόψει της έγκρισης του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η απόφαση αυτή θα πρέπει να πρέπει τώρα να υιοθετηθεί και τυπικά, με ομοφωνία από το Συμβούλιο μετά από σχετική διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.