Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 2 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)
1. Κρύα: 53
2. Α.Ο. Ανατολής: 52
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 51
4. Προοδευτική Περάματος: 45
5. Θύελλα Κατσικά: 45
6. Πεδινή: 45
7. Βουνοπλαγιά: 40
8. Λαψίστα: 37
9. Μουσιωτίτσα: 28
10. Ροδοτόπι: 28
11. Ατρόμητος '95: 27
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 23
13. Καλπάκι: 20
14. Θύελλα Ελεούσας: 17
15. Κουτσελιό: 14
16. Ηλιόκαλη: 7

Τι θα πληρώσουμε για τα εισοδήματα του 2011

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος υψηλότερους φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων, ενώ επιστροφή φόρου θα πάρουν ελάχιστοι.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 200% στα τεκμήρια διαβίωσης, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζουν στα ύψη τη... λυπητερή της Εφορίας.
Σύμφωνα με το βιβλίο οδηγιών που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, φέτος θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος περισσότερα φυσικά πρόσωπα. Υπολογίζεται περίπου πως 1,2 εκατ. φορολογούμενοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους.
Όπως προστίθεται, το προσεχές διάστημα θα εκδοθεί απόφαση που θα καθορίζει το εισόδημα πάνω από το οποίο θα γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή.
Σύμφωνα με το βιβλίο των οδηγιών:
- Υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά του υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ. Εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες έως 5.000 ευρώ. Επίσης εξαιρείται από την υποβολή δήλωσης το φυσικό πρόσωπο που το εισόδημά του είναι μέχρι 5.000 ευρώ και προκύπτει αποκλειστικά και μόνο με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και υπηρεσίες, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα Ι.Χ., ιδιωτικά σχολεία κ.λπ. Για τον υπολογισμό του ποσού των 5.000 ευρώ λαμβάνεται υπόψη και η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη των 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση, το οποίο υπολογίζεται κατά το ήμισυ για τον κάθε σύζυγο. Τα φυσικά πρόσωπα που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση εφόσον το ετήσιο καθαρό γεωργικό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
- Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει φέτος στις 15 Ιουνίου.
- Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση όλα τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που ασκούν επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία του οποίου η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή. Επίσης η υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου θα καταστεί υποχρεωτική και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο με εισόδημα πάνω από ένα ορισμένο όριο που θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
- Οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2011 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών, στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.
- Στον κωδικό 205 του πίνακα 5 των τεκμηρίων του Ε1 οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν τον αριθμό παροχής ρεύματος της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου μόνο της κύριας κατοικίας, είτε είναι ιδιοκατοικούμενη, είτε μισθωμένη, είτε δωρεάν παραχωρούμενη. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται προαιρετικά για πληροφοριακούς λόγους.


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας ένα μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη χθες (16-03-2012) το μεσημέρι στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 23χρονο ομοεθνή του, στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (16-03-2012) το βράδυ, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας. Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε διαβατήριο Συρίας, το οποίο είχε εκδοθεί για άλλο πρόσωπο και έφερε επικολλημένη παραποιημένη ελληνική άδεια διαμονής.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Αλλαγή στο καθεστώς των αποδείξεων για 27η φορά!

Συγκεντρώνουμε 25% του εισοδήματός και τις κρατάμε σπίτι!
Ηλεκτρονική δήλωση αποκλειστικά για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Νέο καθεστώς θα ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα σχετικά με τις αποδείξεις, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το 27ο σχέδιο κατά σειρά μετά από δύο χρόνια, κάτι που κοντεύει να στείλει τους Έλληνες φορολογούμενους σε ψυχιατρικές κλινικές.

Σε αυτό λοιπόν το σχέδιο, χωρίς αυτό φυσικά να μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι θα είναι και τελικό, μπαίνει οριστικά ένα τέλος στο μπάχαλο που παρατηρήσαμε όλοι τον τελευταίο χρόνο στις εφορίες, με τους πολίτες να κουβαλούν φακέλους και σακούλες με αποδείξεις για να μπορέσουν να στηρίξουν το αφορολόγητό τους.
Φέτος λοιπόν οι αποδείξεις από τις δαπάνες θα δηλώνονται σε αριθμό, δηλαδή πόσα τεμάχια αποδείξεων και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις αποδείξεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά προς το παρόν σύμφωνα με την απόφαση, τις αποδείξεις δεν θα τις παίρνουμε μαζί μας στις εφορίες και δεν θα τις καταθέτουμε μαζί με τη φορολογική μας δήλωση.
Αντίθετα, οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους και σε περίπτωση που κληθούμε για κάποιον έλεγχο από τις εφορίες, τότε και μόνο θα πρέπει να τις προσκομίσουμε στους εφοριακούς για ελέγχους.
Όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους.
Η νέα απόφαση για να κρατάμε τις αποδείξεις στο σπίτι μόνο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς θα μπορούν οι πολίτες να τις μοιράζονται και μεταξύ τους και να πηγαίνουν από χέρι σε χέρι ακόμα και στις περιπτώσεις των ελέγχων. Απόφαση που στην ουσία λέει στους φορολογούμενους πως μπορούν να φοροδιαφύγουν όσο θέλουν και πλέον άνετα.
Στο πλαίσιο της καταβολής φορολογικών δηλώσεων πλέον είναι οριστικό πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους και για όσους έχουν εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ.
Μία σημαντική διευκρίνιση είναι πως όσοι μισθωτοί δεν έχουν εισπράξει δεδουλευμένα λόγω αδυναμίας του εργοδότη τους και μπορούν να το αποδείξουν δεν πρέπει να τα δηλώνουν κιόλας ως εισοδήματα.

Την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων γιόρτασαν οι Ηπειρώτες της Κολωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στην Κολωνία εορτάστηκε στις 25.02.2012 με ιδιαίτερη λαμπρότητα η 99η επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο Πρόεδρος του τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Δημητρίου που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σπύρος Κωσταδήμας, Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε εν ολίγοις και στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και ζήτησε από όλους να τη βοηθήσουν, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί και θέλει. «Μας χρειάζεται η πατρίδα μας. και δεν θα την αφήσουμε έτσι.» τόνισε.
Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας κ. Σταμάτης Μπαμπαλίτης καθώς και ο πρόεδρος του επαναδραστηριοποιημένου Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen κ. Κώστας Τσουμάνης.
Στη συνέχεια τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας και του Ελληνικού Σπιτιού του Porz - Κολωνίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος το όλο το πρόγραμμα έκλεισε το νέο χορευτικό συγκρότημα του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Κώστας Δημητρίου και η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου Κολωνίας κ. ΄Ελσα Αθανασίου όπως και πολλοί φορείς των Ελληνικών Συλλόγων της Κολωνίας και της ευρύτερης Περιοχής.
Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου Αθηνών, παρουσιάζει φωτογραφικό λεύκωμα, για τους Σαρακατσάνους, την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης για την ημέρα της γυναίκας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων "Ο ΠΥΡΡΟΣ"

 Το Σάββατο στις 10 Μαρτίου 2012 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Μαρία-Έλενα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ‘ Ο ΠΥΡΡΟΣ’ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού με θέμα "Αναφορά στο ρόλο της Γυναίκας της Ηπείρου του χθες και του σήμερα".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πολύδωρος Τσελέκας, Γιώργος Δρόσος Παππάς, Ζήσης Πότσης, Βαγγέλης Στάθης, Γιάννης Κουτελιέρης και Νίκος Παντελιάς. Επίσης παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου κος Τσέκας Αλέξης. Οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι του δήμου μας, Σύλλογος Ευβοιωτών με την κα. Καρκαλέτση, Εκπρόσωποι της Ομάδας Δράσης, ο Πρόεδρος του Γ.ΚΑΠΗ Ανάκασας κ. Κοκκινοβασίλης.
Κεντρική ομιλήτρια η κα Εύα Χαλατσά Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου η οποία πραγματικά μάγεψε και καθήλωσε το ακροατήριο με τον απλό δωρικό και ουσιαστικό της λόγο κάνοντας μια ανασκόπηση στο ρόλο της Ηπειρώτισσας του χθες, αναδρομή στη μάνα των ευεργετών, στην ηρωίδα της Πίνδου, στην Ηπειρώτισσα του σήμερα και την εξέλιξη και την θέση της στην κοινωνία.
Ακολούθησαν αφηγηματικά δρώμενα από την θεατρική Ομάδα η οποία κατέπληξε με το παίξιμο της και την γρήγορη εναλλαγή προσώπων και καταστάσεων στο χθες και το σήμερα. Οι αφηγήσεις του παρελθόντος βασίστηκαν στο βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη (Αυτές που γίναν ένα με τη γη) και οι αφηγήσεις του σήμερα σε κείμενα Βαρβάρας Μπότσαρη.

Σκηνοθεσία,επιμέλεια Βαρβάρα Μπότσαρη. Μουσική επένδυση Θοδωρής Μπότσαρης.
Τραγούδησε το Πολυφωνικό Σχήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας .
Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου συνοδεύτηκε από την ηπειρώτικη ζυγιά του Βασίλη Γένη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους σ΄αυτό το αφιέρωμα στο ρόλο της Ηπειρώτισσας του χθες και του σήμερα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΠΕΤΣΑΛΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ: Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΜΦΙΘΕΑ


ΩΡΑ: 14:30 μ.μ.
ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ