Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Κόνιτσας: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

 


Με τιμή και λαμπρότητα ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της επετείου του Έπους του 1940 στην Κόνιτσα.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2021 στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Κόνιτσας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με την Επέτειο του «ΟΧΙ».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, δασκάλων όλων των σχολείων και ιδρυμάτων στο Μαυσωλείο Πεσόντων 1940, που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο «Άγιος Αθανάσιος», καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο λόφο του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Παύλου Παυλίδη στο Ελεύθερο Κόνιτσας.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αφού προηγήθηκαν Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο προαύλιο του Δημαρχείου και ομιλία από τον Διευθυντή του Γ’ Δημοτικού Σχολείου κ. Παναγιώτη Κύρκο με θέμα: «Μια αφήγηση για την ύβρη, την παραφροσύνη, τη νέμεση και την πτώση».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

ΕΟΔΥ: Πενήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 3.643 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα πέντε θάνατοι σήμερα  3.643 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.643 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 734.778

(ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.856 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (59.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 337 (85.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (14.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.303 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή +2.08%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 257 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

"ΚΑΛΠΑΚΙΑ": Η μνήμη των ηρώων παραμένει ζωντανή

 

Οι φωτογραφίες από το Μαχητή και το Χάνι από τον κ. Γιώργο Μάνη.

Σε κλίμα συγκίνησης για τον ιερό αγώνα των ηρώων του Έπους του ’40 και αναγνώρισης της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η τελετή μνήμης στο Μνημείο του Μαχητή, στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2021».

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, όπως και το 2020, χωρίς την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού.

Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιου Αμυρά, του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, πολιτειακών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων καθώς και απλού κόσμου  τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.

Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης που μίλησε για την αθάνατη ψυχή των πεσόντων. «Σε ετούτα εδώ τα χώματα αντιλάλησε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» από τους φαντάρους που ξεχύθηκαν σε έναν πόλεμο άνισο, με έναν στρατό υπερδιπλάσιο σε αριθμό και οπλισμό. Μια τόσο μικρή λέξη έκρυβε μέσα της τη δύναμη ενός ολόκληρου λαού που ξεπέρασε όλα τα εμπόδια γιατί ήθελε να ζει ελεύθερος. Το «Όχι» του  Ιωάννη Μεταξά στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι έγινε «ΌΧΙ» για ολόκληρο το έθνος. Σήμερα, λοιπόν, καλούμαστε να θυμηθούμε το έπος του ’40 και το μεγαλείο των Ελλήνων. Να τιμήσουμε αυτό το σύμβολο εθνικής μνήμης. Κι αυτό όχι γιατί το έχουν ανάγκη οι ψυχές των ηρώων, αυτές είναι αθάνατες! Οφείλουμε να το θυμηθούμε για να πιαστούμε από αυτά τα ιδανικά και τις ιδέες που μας χάρισαν όσοι θυσιάστηκαν. Ο δήμος Πωγωνίου έχει αναλάβει αυτή την ιερή παρακαταθήκη. Και θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη όσων σημάδεψαν τον Αγώνα για ελευθερία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η συνεργάτιδα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Σοφία Τσέπα αναφέρθηκε στο μαυσωλείο πεσόντων που θα ανεγερθεί στους πρόποδες του λόφου όπου δεσπόζει το Μνημείο του Μαχητή και επεσήμανε την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα για την χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Ο Δήμος Πωγωνίου τιμά αυτή τη βαριά ιστορική κληρονομιά. Το Πάρκο Ιστορίας, ένα όραμα χρόνων, που θα συνδέσει όλα τα ιστορικά σημεία, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Στεφάνι κατέθεσαν:

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μερόπη Τζούφη ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, εκ μέρους του Δημάρχου Ιωαννίνων ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Πήχας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα κ. Ελτιόν Βερλένι, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Ιωαννίνων, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Μαρίκα Γκόνη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπιρος, εκ μέρους του συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου ο κ. Γεώργιος Λεοντίου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε το Ανεξάρτητο Τάγμα  Δελβινακίου, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από το συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Νίκο Θεοδοσίου στο Χάνι Δελβινακίου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο, τελέστηκε θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Στο Δελβινάκι και την Πωγωνιανή πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις από τους μαθητές όλων των βαθμίδων που με υπερηφάνεια είπαν το δικό τους ευχαριστώ στους ήρωες του Έπους του ’40.

Τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στη Βήσσανη όπου θα τελεστεί, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των φονευθέντων Ανεξάρτητου Τάγματος Δελβινακίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940» που φιλοξενείται στο Αρρεναγωγείο.

Δήμος Πωγωνίου: Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

 


Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

Ημερήσια διάταξη 1ης συνεδρίασης:

Έγκριση εκθέσεων πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνιου Β΄ εξαμήνου 2020 [239  απόφαση Οικον. Επιτρ.]

Έγκριση εκθέσεων πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνιου Α΄ εξαμήνου 2021 [240 απόφαση Οικον. Επιτρ.]

 

Ημερήσια διάταξη 2ης συνεδρίασης:

Έγκριση 9ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2021.

Έγκριση  5ης κατανομής ΣΑΤΑ 2021.

Έγκριση αδειών εισόδου – εξόδου πτηνοτροφικών – κτηνοτροφικών μονάδων.

Έγκριση πρόωρης λύσης της σύμβασης εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου – Κατάστημα –   στην Κοινότητα Δολού και έγκριση νέας δημοπράτησης.

Έγκριση λύσης σύμβασης εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης στον  ΟΤΕ στην Κοινότητα Μερόπης και έγκριση νέας δημοπράτησης.

Έγκριση έκπτωσης υπέρ του Δήμου εγγυητικών, από συμβάσεις μισθωμάτων.

Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμού.

Κυκλοφοριακή σύνδεση τύπου Δ΄ , για άδεια λειτουργίας καταστήματος Τσιδώνη Φίλιππου, στην Κοινότητα Δολιανών.

Πρόσληψη εργατών καθαριότητας, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου [διμηνήτες].

Γνωμοδότηση για το ετήσιο πρόγραμμα δασοπονίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για εμπρησμό

 


Συνελήφθη σήμερα (29-10-2021) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος είχε βάλει προηγουμένως φωτιά σε (11) συνολικά δημοτικούς κάδους απορριμμάτων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) αναπτήρες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:                 

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 Την αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 66436/22-10-2021 (ΦΕΚ Β΄ 4919)ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 08 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.00.»

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 02η Νοεμβρίου 2021,

ημέρα Τρίτη ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος

«ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» Κοινότητας Αγίου Κοσμά έτους 2021.

2. Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος

«ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ» Κοινότητας Βασιλικού έτους 2021.

3. Έγκριση της αρ. 19/2021 (Α.Δ.Α. 9Ε45ΟΚ1Β-ΧΜΙ) απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» με θέμα

«Ισολογισμός οικ. έτους 2020 του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.»

4. Έγκριση της υπ. αρ. 21/21 Α.Δ.Σ. (Α.Δ.Α.: ΩΜ6ΘΟΚ1Β-ΚΓ3) του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Αναμόρφωση 7η του προϋπολογισμού έτους 2021 του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου».

5. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Άνω

Ραβενίων.

6. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Καστάνιανης.

7. Σχετικά με διαγραφή μισθωμάτων δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Καστάνιανης λόγω λύσης μίσθωσης (Α.Δ.Σ. 106/21).

8. Σχετικά με διαγραφή προσαυξήσεων βεβαιωμένων οφειλών από δικαίωμα βοσκής ετών 2010, 2011, 2012 στο όνομα Ιερά Μονή Βελλάς κατόπι αιτήσεώς της.

9. Σχετικά με διαγραφή βεβαιωμένων τελών καθαριότητας – φωτισμού και ΤΑΠ στον Δήμο Πωγωνίου – 3η- (Ν.4674/20 άρθρο 21 παρ.2).

10. Σχετικά με αίτημα του SELFO ILIR μισθωτή δημοτικού καταστήματος Μαυροβουνίου για επιστροφή μισθωμάτων και διαγραφή οφειλών του.

11. «Συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ», που εμπίπτει στις διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων μελετών της περίπτωσης α΄ της παρ. 9, του άρθρου 221, του Ν.4412/2016».

12. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Αγροτική οδοποιία ΔΕ Καλπακίου & Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου (ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)

13. Περί έγκριση ή μη παράτασης προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, Οχημάτων και Συνοδευτικού Εξοπλισμού»-ομάδα Γ΄: Καλαθοφόρο όχημα.

14. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη 7-9.11.21 για το πανελλήνιο συνέδριο

«Οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Δέκα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.098 έλεγχοι, από τους οποίους οι 48.931 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 168 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

52 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 16 στην Ήπειρο,

 14 στη Θεσσαλονίκη,

   6 στο Βόρειο Αιγαίο,

   5 στη Θεσσαλία,

   4 στην Κεντρική Μακεδονία,

   2 στο Νότιο Αιγαίο,

   2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

   2 στη Δυτική Ελλάδα και

   1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72.090 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.905 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.185 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ,  ως ακολούθως:

 2 στο Βόρειο Αιγαίο και

 2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.019 ομοειδείς παραβάσεις.

110 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες,

- 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 6 πελάτες,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας σε πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.239 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.601 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 411 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Τ.Κ. Χρυσόρραχης

 


Σας ενημερώνουμε ότι έχουν εκδοθεί τα τέλη ύδρευσης Κοινότητας Χρυσόρραχης Α & Β εξαμήνου 2020 με ημερομηνία λήξης 30/11/21.

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Πίνδος Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 30-10-21/16:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   

ΩΡΑ: 16:00

 

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:00)      

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009- ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (16:00)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)     

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021      

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (19:30)     

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 31-10-21/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2021

ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ       

ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ      

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00)          

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην Αθήνα, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου

 


Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου σας προσκαλούν στο Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (πλατεία Καρύτση, πίσω από την παλαιά Βουλή), την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ.

Τρία χρόνια μετά δεν ξεχνούμε!

Τιμούμε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα!

Διεκδικούμε τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού!

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου όλοι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση!

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

 

ΠΗΓΗ: https://northernepirusmovement.blogspot.com/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

 


Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Παιδικό άγχος: Τρόποι διαχείρισης και αποτροπής

 


Η συστηματική προγραμματισμένη προσέγγιση για να απαλλαχθούν μικροί και μεγάλοι από το καταστρεπτικό για την υγεία stress, ενδείκνυται για να βρεθεί μια υγιή ισορροπία μεταξύ των αγαπημένων δραστηριοτήτων και του ελεύθερου χρόνου, μετατρέποντας τον σε διόδους χαράς και ευεξίας του νου!

Τα δείγματα άγχους και η νευρικότητα στα παιδιά εμφανίζονται συχνά ως φυσικές ή συμπεριφορικές αλλαγές. Τα παιδιά ανταποκρίνονται διαφορετικά στο άγχος ανάλογα με την ηλικία τους, τις ιδιαιτερότητες προσωπικότητας, τις ικανότητες αντιμετώπισης, γεγονός που δεν αποκλείεται από πολλούς γονείς να αγνοήσουν τα υποκείμενα ζητήματα που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά στο παιδί τους.

«Κρίνεται πάρα πολύ σημαντικό για τους γονείς, να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα σημάδια του παιδικού άγχους και να αναζητούν πιθανές αιτίες. Οι γονείς είναι οι πρώτοι που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν παιδιά που μπορεί να παρουσιάζουν αγχώδη διαταραχή για διάφορους λόγους. Είτε διότι είναι έτσι δομημένο το μοντέλο της οικογένειας και μεταφέρεται το επαγγελματικό stress των γονέων/ενηλίκων προς αυτά, είτε να οφείλεται και σε κληρονομικούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επωφεληθούν από επαγγελματική βοήθεια με ήπιας μορφής κοινωνική θεραπεία», επισημαίνει η Κλινική Ψυχολόγος Βίκυ Δασκαλάκη, MSc, University of London.