Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Την Ουκρανική Ταβρίγια αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Χριστόπουλος

Σε διαδικασία ανεύρεσης νέου προπονητή  ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την απόφαση του Γιάννη Χριστόπουλου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ουκρανικής Ταβρίγια.
Η πρόταση που έγινε στον Έλληνα προπονητή ήταν πολύ δελεαστική και μετά από αρκετή σκέψη έκρινε ότι ήταν καλύτερο για την καριέρα του να την αποδεχθεί, παρά να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι στον "Άγιαξ της Ηπείρου".
Με το συμβόλαιο που του δόθηκε από την Ταβρίγια ο Χριστόπουλος εξαργύρωσε την επιτυχημένη σεζόν που είχε με τον ΠΑΣ, τον οποίο και οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει κάνει κάποιες πρώτες  επαφές με υποψηφίους διαδόχους από τις οποίες όμως δεν επιτρέπει να διαρρεύσει το παραμικρό, τουλάχιστον μέχρι ο Γιάννης Χριστόπουλος να ανακοινώσει και επισήμως την απόφασή του.
Το σίγουρο είναι ότι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΣ θα είναι, όπως τονίζεται από τον Άγιαξ της Ηπείρου, «Έλληνας, νέος και φιλόδοξος», το προφίλ του δηλαδή θα ταιριάζει μ' αυτό του Χριστόπουλου έτσι ώστε να μην χαλάσει η επιτυχημένη συνταγή.

Αύριο Τρίτη οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Αύριο Τρίτη θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Ο υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως θα δοθεί δυνατότητα μετεγγραφών και στους φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ το 2011.
«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.
Είπε ακόμη ότι μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φοιτητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2012 και οι αιτήσεις ήταν 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων πέρυσι.
«Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011», συνέχισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
«Επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι οι υποψήφιοι στο μέλλον θα εξετάζονται σε τέσσερα αντί σε έξι μαθήματα για να μην δοκιμάζονται οι αντοχές τους.

Μπαράζ επιθέσεων κατά όσων χρωστούν από δάνεια και κάρτες ετοιμάζουν οι Τράπεζες

«Καυτό» το φετινό καλοκαίρι  για τους δανειολήπτες 

Αν χρωστάτε σε τράπεζα, να είστε έτοιμοι. Προσεχώς θα δεχτείτε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις για ρύθμιση του δανείου σας.
Το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τους δανειολήπτες που έχουν δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε καθυστέρηση, για διάστημα 30 ημερών και πάνω.
Θα δεχθούν μπαράζ τηλεφωνικών κλήσεων από τις τράπεζες ή τις εισπρακτικές εταιρείες –με τις οποίες συνεργάζονται οι τράπεζες- που τους χορήγησαν τα δάνεια, όπως γράφει το www.money-money.gr.
Διότι το μήνυμα έχει σταλεί σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα από την τρόικα και είναι σαφές: Ρυθμίστε όλες τις καθυστερούμενες οφειλές, ακόμα και αν οι καθυστερήσεις είναι 30 ημερών. Οι ρυθμίσεις οφειλών πρέπει να έχουν δρομολογηθεί –ει δυνατόν στο σύνολο τους- μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το αργότερο πριν από τη λήξη του Δεκεμβρίου.
Οι τράπεζες-συστημικές και μη- θα πρέπει να μπουν στο 2014, με ρυθμισμένα δάνεια. Στο τέλος του 2012, τα προβληματικά δάνεια, δηλαδή τα «σκασμένα» και αυτά που βρίσκονται σε καθυστέρηση μέχρι 90 μέρες, έφτασαν τα 66 δις ευρώ.
Το κακό είναι επίσης πως έχει ρυθμιστεί μόλις το 1/3 αυτών.
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στο κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσης σε σημαντικό τμήμα των δανείων οι ρυθμίσεις που γίνονται, συχνά χρειάζονται επαναρρύθμιση.
Οι πολίτες, λόγω των αυστηρών ποινών που επιβάλλονται πλέον από την πολιτεία, επιλέγουν πρωτίστως να είναι ενήμεροι –μέσα από ρυθμίσεις- σε ότι αφορά τα χρέη τους προς την εφορία. Τους επόμενους μήνες, οι τράπεζες θα ακολουθήσουν αυστηρή στάση απέναντι στους δανειολήπτες. Με στόχο να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές. Ακόμα και καθυστερούμενες δόσεις της τάξης των 100 ή 150 ευρώ.

Πρόσληψη 1.578 πυροσβεστών, για εποχιακές θέσεις πεντάμηνης θητείας

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την πρόσληψη 1.578 εποχικών πυροσβεστών 5μηνης θητείας από τον πίνακα επιτυχόντων του 2003, ωστόσο εκφράζονται φόβοι από τους δικαστές ότι η συνεχιζόμενη πρόσληψη στο μέλλον εποχικών πυροσβεστών από τον επίμαχο πίνακα θα δημιουργήσει ζήτημα νομιμότητας.
Κατόπιν αυτών, μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των 1.578 εποχικών πυροσβεστών.
Ειδικότερα, στο Ε' Τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επήλθαν τροποποιήσεις στο Π.Δ. 124/2003 που αφορά τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, θα απασχοληθούν με 5μηνη απασχόληση 1.578 εποχικοί πυροσβέστες, ενώ θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ακόμη ένα ή δύο έτη.
Να σημειωθεί ότι το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 μετατράπηκαν σε 8μηνες.

Υποφέρουν τα ποτάμια της Ηπείρου!

 ΓΟΡΜΟΣ- 9 Αυγούστου 2012
Ευτροφισμό διαπιστώνει στον Βοϊδομάτη απόδημος Ηπειρώτης.
Αώος και Άραχθος απειλούνται απ’ τα φράγματα
Καλαμάς, Λούρος, Αχέροντας αντιμέτωποι με τη ρύπανση…

Ο φυσικός πλούτος με τον οποίο είναι προικισμένη η Ήπειρος δεν εξαντλείται μόνο στα βουνά, τα δάση και τις παραλίες της. Υπάρχουν και τα ποτάμια που συμπληρώνουν την μοναδική άγρια ομορφιά του Ηπειρώτικου τοπίου, ενώ παράλληλα διαθέτουν πλούσια οικοσυστήματα μοναδικά στη χώρα μας.
Η περιοχή μας είναι άρρηκτα δεμένη με τα ποτάμια της που ανέκαθεν αποτελούσαν σημείο αναφοράς γι’ αυτήν, προσφέροντάς της τα περισσότερα νερά από κάθε άλλη περιφέρεια στην Ελλάδα! Εξάλλου, πάντοτε πολλοί ήταν εκείνοι οι Ηπειρώτες που ζούσαν απ’ τα ποτάμια, μόνο που ο τρόπος αλλάζει σε κάθε εποχή.
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε κι εδώ, αφού η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι γεγονός ότι δεν έχει αφήσει τίποτε ανέγγιχτο.
Ο Αώος, ο Καλαμάς, ο Λούρος, ο Άραχθος, ακόμα και ο Βοϊδομάτης, όπως αποδεικνύει στη συνέχεια επιστολή αναγνώστη, υποφέρουν κατά καιρούς ή και διαρκώς απ’ την αλόγιστη εκμετάλλευση των νερών τους, την ρύπανση, την έλλειψη σεβασμού που χαρακτηρίζει τις κοινωνίες που ζουν κοντά τους.

Δημόσιο: Έκλεισαν 4.000 απολύσεις, 25.000 μετακινούνται

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 καθώς και τη μετακίνηση 25.000 εργαζομένων, προωθεί η κυβέρνηση υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης της τρόικας που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα.
Μιλώντας το Σάββατο στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, αποκάλυψε ότι το σχέδιο εθελουσίας εξόδου θα παρουσιαστεί σήμερα, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα κινητικότητας για 12.500 υπαλλήλους, αλλά και εκείνο για τα «λουκέτα» σε Οργανισμούς του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι» σημειώνοντας ότι «12.500 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου», ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει Οργανισμοί. «Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις» δήλωσε ακόμα.
«Στα σχέδιά μας υπήρχε, σχεδιάζεται και αντιμετωπίζεται η κατάργηση Οργανισμών που δεν προσφέρουν και δεν χρειάζονται πια, όπως επίσης και η συγχώνευση. Αυτό δεν έχει εγκαταλειφθεί απλώς όλο αυτό το διάστημα κάνουμε μελέτες σκοπιμότητας για κάθε έναν οργανισμό ξεχωριστά. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα γίνει ανακοίνωση», τόνισε ο κ. Μανιτάκης.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητείται μία συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Οι δράστες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις  21.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (09-06-2013) το πρωί στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας 21χρονος άντρας και μία 26χρονη γυναίκα), ενώ αναζητείται ακόμα μία συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς δράστες, διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
Μεσημβρινές ώρες τις 07-06-2013 στο Ψαθάκι Πρέβεζας, αφού μπήκαν σε οικία παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δέκα (10) χρυσές λίρες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.
Βραδινές ώρες τις 08-06-2013 στις Ράχες Καλαμιτσίου Πρέβεζας, εισήλθαν σε οικία παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα, δέκα (10) χρυσές λίρες και χρηματικό ποσό.
Οι δράστες από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (21.000) ευρώ.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για παράνομα παίγνια στην Ανέζα Άρτας

Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα

Συνελήφθη, το Σάββατο 8-06-2013 το βράδυ στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, διενεργήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του 33χρονου, ο οποίος κατελήφθη να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο παιγνιομηχανήματα με λογισμικό απαγορευμένων τυχερών παιγνίων, τα οποία ήταν σε κατάσταση αναμονής, πρόσφορα προς άμεση χρήση από πελάτες του καταστήματος.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντός των παιγνιομηχανημάτων, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (163,50) ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο παιγνιομηχανήματα.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Νεοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν, χθες (09-06-2013) το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφετέρια – σνακ μπαρ», στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί (ένας 41χρονος άντρας και μία 62χρονη γυναίκα), για παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για την διεξαγωγή τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων, αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα, ιδιοκτησίας του 41χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ήταν σε κατάσταση αναμονής, συνδεδεμένοι με κερματοδέκτες, στερούμενοι προβλεπόμενης άδειας και πιστοποίησης παιγνίων από την αρμόδια αρχή.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί κατέλαβαν επ΄ αυτοφώρω την 62χρονη, να συμμετέχει στη διεξαγωγή του τυχερού ηλεκτρονικού παιγνίου «φρουτάκια», στον έναν εκ των δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι ανωτέρω ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και το χρηματικό ποσό των (485,1) ευρώ που βρέθηκε στο εσωτερικό των κερματοδεκτών, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη μη εφαρμογή θεσμοθετημένων κανόνων περί διαφύλαξης προστατευμένων περιοχών (Λίμνη Ιωαννίνων)

Προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων

    Αναρωτιόμαστε όλο και περισσότεροι πολίτες αυτής της πόλης, εάν υπάρχει κάποια συντεταγμένη Πολιτειακή Αρχή σ’ αυτή τη χώρα, που θα ανακόψει τη βαρβαρότητα που συντελείται στην Παμβώτιδα, με τον αφανισμό του φυσικού τοπίου της Αμφιθέας (δίκτυ Natura 2000) από την εναπόθεση χιλιάδων τόνων αδρανών υλικών εκσκαφής με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
    Ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όταν οι ίδιοι οι «θεσμικοί θεματοφύλακες»  είναι οι πρωταγωνιστές στο πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά περιβαλλοντικό σκάνδαλο;  Εκπρόσωποι του δημόσιου συμφέροντος με την θεσμική τους υπόστασης επιβουλεύονται τις βαθύτερες αξίες του Συντάγματος και της πολιτειακής νομιμότητας.
          Η εξάμηνη «υπηρεσιακή εργολαβία» για τη δημιουργία εναλλακτικού στίβου θαλασσίου σκι, για τη διοργάνωση Πανευρωπαϊκών αγώνων, φαίνεται ότι είναι το «στοίχημα»  για τον αποχαρακτηρισμό ενός από τα πολυτιμότερα φυσικά κεφάλαια της λίμνης των Ιωαννίνων και Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), αποκαλύπτοντας ολοφάνερα και με τον πιο μελανό τρόπο την «ΟΜΕΡΤΑ» των τοπικών υπηρεσιακών παραγόντων!
          Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό στην πόλη των Ιωαννίνων, ότι οι «κραυγαλέες»  παλινωδίες και ακροβασίες της Διοίκησης με σκοπό «περιβαλλοντικά τετελεσμένα»  προκάλεσαν την ανεπίστρεπτη βλάβη και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος (για παράνομο έργο) με επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, την συλλογική μνήμη και βεβαίως-βεβαίως την τσέπη του γιαννιώτη πολίτη…

Το χαράτσι στις καταθέσεις των Ελλήνων μεταναστών

Τους παίρνουν τα μισά από τα χρήματα που φέρνουν στη χώρα μας

Mε 45% σκοπεύει να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών τα λεφτά που έχουν καταθέσει σε ελληνικές τράπεζες Έλληνες που ζουν, εργάζονται και συνεπώς φορολογούνται στο εξωτερικό, τις καταθέσεις δηλαδή των Ελλήνων μεταναστών.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει στους Έλληνες μετανάστες αυτό το χαράτσι επικαλούμενο το νόμο που προβλέπει ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας προτού μετοικήσουν στο εξωτερικό και να ζητήσουν να υπαχθούν είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία.