Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Δημόσιο: Έκλεισαν 4.000 απολύσεις, 25.000 μετακινούνται

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 καθώς και τη μετακίνηση 25.000 εργαζομένων, προωθεί η κυβέρνηση υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης της τρόικας που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα.
Μιλώντας το Σάββατο στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, αποκάλυψε ότι το σχέδιο εθελουσίας εξόδου θα παρουσιαστεί σήμερα, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα κινητικότητας για 12.500 υπαλλήλους, αλλά και εκείνο για τα «λουκέτα» σε Οργανισμούς του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι» σημειώνοντας ότι «12.500 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου», ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει Οργανισμοί. «Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις» δήλωσε ακόμα.
«Στα σχέδιά μας υπήρχε, σχεδιάζεται και αντιμετωπίζεται η κατάργηση Οργανισμών που δεν προσφέρουν και δεν χρειάζονται πια, όπως επίσης και η συγχώνευση. Αυτό δεν έχει εγκαταλειφθεί απλώς όλο αυτό το διάστημα κάνουμε μελέτες σκοπιμότητας για κάθε έναν οργανισμό ξεχωριστά. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα γίνει ανακοίνωση», τόνισε ο κ. Μανιτάκης.
 
Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι αναγκαστικές αποχωρήσεις, όπως χαρακτήρισε τις απολύσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και των διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι οριζόντια. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό τους τον υπολόγισε σε περίπου 4.000. Μέχρι το τέλος του επόμενο μήνα αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις και έως τον Δεκέμβριο του 2013 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες. «Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα τηρήσουμε τον κώδικα και τις διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr