Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθησαν χθες (05.07.2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ένας 36χρονος άνδρας και μια 28χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή της 28χρονης μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, όπου διαμένει και ο 36χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (2,7) γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης βάρους (1,7) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Επιστρέφει 200 εκ. ευρώ στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών

Είχαν καταβάλει το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογούμενους που κατέβαλαν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής ή να το καταβάλλουν μειωμένο θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν συγκεντρώσει από τις Εφορίες όλες τις «καθαρές» περιπτώσεις δικαιούχων επιστροφής του συνόλου ή μέρους του ΕΕΤΗΔΕ και εξετάζουν πλέον σε ποιες από αυτές θα καταβάλλουν το ποσό και σε ποιες θα το συμψηφίσουν.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος:
-Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται εφόσον ο πολύτεκνος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας ο μειωμένος συντελεστής περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.
-Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται σε πρόσωπο που είναι το ίδιο ανάπηρο ή βαρύνεται με ανάπηρο. Στην περίπτωση εγγάμων, το μειωμένο συντελεστή ειδικού τέλους έχει ο κατά κυριότητα ή επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) ιδιοκτήτης της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας, εφόσον ο ίδιος είναι ανάπηρος ή ο ή η σύζυγος που τον βαρύνει είναι ανάπηρο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω και δεν έχει φορολογούμενο εισόδημα.
-Στους ανέργους η απαλλαγή χορηγείται εφόσον ο άνεργος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη χθες (05-07-2012) το απόγευμα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, ένας 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, ο 20χρονος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (2,2) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας περισυλλέχθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθη αλλοδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στις Κιρκιζάτες Άρτας

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης.

Συνελήφθη χθες (05.07.2012) το απόγευμα στις Κιρκιζάτες Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στις Κιρκιζάτες Άρτας, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος καλλιεργούσε -4- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 30 εκατοστά έως 80 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους (4,9) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για την "Δωδώνη"

Στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Όπως είναι γνωστό στις 16 Ιουλίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα στη «ΔΩΔΩΝΗ».Τα προηγούμενα δύο χρόνια, καταβάλλαμε πολλές προσπάθειες ώστε να πείσουμε την Πολιτεία και την ΑΤΕ να βρουν λύση ώστε οι μετοχές να περάσουν σε Ηπειρωτικά χέρια.Αναλάβαμε και πρωτοβουλίες μαζί με τα Επιμελητήρια Οικονομικό, Επαγγελματικό, ΓΕΩΤΕΕ, για να δημιουργηθεί εταιρία λαϊκής βάσης, η οποία θα κατέθετε αξιόπιστη οικονομική πρόταση για την εξαγορά των μετοχών.Η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε, αφού οι Ενώσεις επέμεναν να καταθέσουν δική τους πρόταση, την οποία η Περιφερειακή Αρχή είχε δεσμευτεί να στηρίξει.
Η πρόταση αυτή παρότι πέρασαν έκτοτε περισσότεροι από έξι μήνες δεν έγινε ποτέ γνωστή στην Περιφέρεια, ούτε στους άλλους Ηπειρωτικούς φορείς.Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα.
Απειλείται ευθέως ακόμη και το μέλλον της ίδιας της Αγροτικής Τράπεζας.
Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και πλέον η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ, είναι προ των πυλών.
Η Περιφερειακή Αρχή, με συναίσθηση του χρέους απέναντι στους κτηνοτρόφους, έκανε μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να διερευνηθεί και να υπάρξουν δεσμευτικοί όροι για το μέλλον της Γαλακτοβιομηχανίας και αν είναι δυνατό να δοθεί παράταση στο διαγωνισμό.
Συγκεκριμένα με επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους υπουργούς και τη διοίκηση της ΑΤΕ ζητούμε όπως στο διαγωνισμό υπάρξουν οι εξής δεσμευτικοί όροι προς τους υποψήφιους αγοραστές:
Πρώτον: Να συνεχιστεί η παραγωγή τουλάχιστον των ίδιων προϊόντων που παράγει σήμερα η γαλακτοβιομηχανία, με πρώτες ύλες που θα προέρχονται από την Ήπειρο.
Δεύτερον: Η έδρα και το εργοστάσιό της να εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και σήμερα στην περιοχή μας.
Τρίτον: Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου, από πλευράς δυναμικού να γίνει υποχρεωτικά τουλάχιστον στα όρια και στο μέγεθος του σημερινού. Σε καμία περίπτωση δημιουργία ενός μικρού εργοστασίου και άλλες εργασίες να γίνονται σε άλλα μέρη της χώρας μας.Επίσης ζητάμε την παράταση του διαγωνισμού μέχρι 31 Αυγούστου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από Ηπειρώτες μόνιμους κατοίκους της Ηπείρου, ή της Διασποράς, οι οποίοι στο πρώτο στάδιο απείχαν, σεβόμενοι τη διαδικασία για τη συγκρότηση της Εταιρίας Λαϊκής Βάσης.Θέλω να επαναλάβω αυτό που αναφέρω και στην επιστολή μου στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς:
Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι Ηπειρωτική και Εθνική Υπόθεση:
Ηπειρωτική γιατί αποτελεί την ταυτότητα για την Ήπειρο και Εθνική γιατί ταυτίζεται με τη φέτα.Αξίζει λοιπόν, όλοι μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει την καλύτερη τύχη. Αυτό ισχύει για όλους μας. Έστω και την ύστατη ώρα, πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και την κατάσταση που μπορεί να βιώσουμε εάν δεν συνεννοηθούμε όλοι μαζί και να μην έχουμε ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε αντιλήψεις που δεν βοήθησαν να γίνει η εταιρεία λαϊκής βάσης».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν αγορές με κλεμμένες επιταγές

Συνελήφθησαν χθες (04-07-2012) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επίσης, αναζητείται ένας 26χρονος ημεδαπός, εμπλεκόμενος στην ίδια υπόθεση με τις κατηγορίες της κλοπής και της απάτης. Ειδικότερα, ο 37χρονος μαζί με τον 25χρονο, πήγαν σε κατάστημα πώλησης αγροτικών εργαλείων στη Νέα Σελεύκεια, προκειμένου αγοράσουν προϊόντα, παραδίδοντας στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, επιταγές ύψους 20.000 ευρώ, από μπλοκ επιταγών που είχε κλαπεί από τον 26χρονο ημεδαπό, πριν ένα χρόνο περίπου, από σπίτι στη Νικιάνα Λευκάδας.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν παραδώσει στα πλαίσια συναλλαγών τους με έμπορο εργαλείων στο Καναλλάκι Πρέβεζας άλλη μία κλεμμένη επιταγή για αγορά εμπορευμάτων, ύψους 6.519 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στον 26χρονο συνεργό τους.
Παράλληλα, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε μέρος των αγορασθέντων εμπορευμάτων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα Ι.Χ., σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν χρήματα από το Δημόσιο. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τα ασφάλιστρα του οχήματός τους, με το ανάλογο πρόστιμο φυσικά (250 ευρώ).
Εφόσον, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό, τότε θα ακολουθεί δεύτερη  λυπητερή η οποία θα ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας των πινακίδων κυκλοφορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι καταβάλλουν το αρχικό πρόστιμο, θα πρέπει εντός 20 ημερών να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Εκτιμάται ότι πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα.

Προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για πρώην πελάτες παρόχων που έκλεισαν

Προσαύξηση 7 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους πρώην πελάτες των Energa, Hellas Power κλπ. εταιριών που έκλεισαν προβλέπει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η προσαύξηση αυτή επιβάλλεται στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του τιμολογίου (δεν θα αφορά δηλαδή τις χρεώσεις για τη χρήση δικτύων, το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών, κλπ.) και αποτελεί σύμφωνα με τη ΡΑΕ αποζημίωση προς τη ΔΕΗ για την υπηρεσία που παρέχει προς τους συγκεκριμένους καταναλωτές, χωρίς να έχει συμβατική σχέση μαζί τους. Σημειώνεται ότι οι πελάτες των δύο εταιριών έπρεπε ως τα τέλη Ιουνίου να έχουν υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή τρίτον), ωστόσο με απόφαση των αρχών δόθηκε άτυπη παράταση στην ηλεκτροδότησή τους από τη ΔΕΗ καθώς στη λήξη της προθεσμίας υπήρχαν ακόμη 60.000 πελάτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) χωρίς σύμβαση.

Στο ιστορικό χαμηλό του 0,75% τα επιτόκια της ΕΚΤ

Σε μείωση του επιτοκίου αναφοράς κάτω από το 1% προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης που επιβραδύνεται. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ μείωσε σήμερα το βασικό της επιτόκιο στο 0,75% από 1%, λόγω των συνθηκών ύφεσης στην ευρωζώνη και καθώς το κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας εξακολουθεί να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα.

Σε ισχύ ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός

27 χρόνια μετά τον ΓΟΚ του 1985

Σε ισχύ τέθηκε, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, 27 χρόνια μετά τον ΓΟΚ του 1985. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, ο νέος κανονισμός έχει ως στόχο να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, εναρμονίζοντας την πρακτική με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτιρίων, ενώ υποστηρίζει με κίνητρα το σχεδιασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Οι μελετητές θα λαμβάνουν υπόψη νέες παραμέτρους και ανάγκες, τεχνολογίες και υλικά δόμησης, μέσα σε ένα πλαίσιο ελκυστικό, εύληπτο και οραματικό για την Αρχιτεκτονική, που θα συμβάλει στον υπεύθυνο σχεδιασμό και την παραγωγή ποιοτικών κτιρίων.
Παράλληλα, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, σέβεται πολλές προβλέψεις του προηγούμενου ΓΟΚ και διατηρεί τις δομές της πόλης που είναι ορατές και αξιοποιήσιμες για την ογκοπλαστική μνήμη της.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός «παρέχει δε, σημαντικές νέες δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων, με στόχους κυρίως τη βελτίωση του μικροκλίματος στα αστικά σύνολα με υψηλή πυκνότητα, την αύξηση των διατιθέμενων χώρων πρασίνου και των χώρων που διατίθεται σε κοινή χρήση» και στοχεύει, παράλληλα, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.
Την υποστήριξη της ισχνής οικοδομικής δραστηριότητας και την αποτροπή τυχόν προβλημάτων σχετιζόμενων με την έναρξη ισχύος του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, προτείνοντας ως δυνατότητα την παράλληλη εφαρμογή του με τον προηγούμενο ΓΟΚ για ένα μεταβατικό διάστημα, ζήτησε από την πλευρά του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή που απέστειλε προς το ΥΠΕΚΑ. Εισηγήθηκε, επίσης, τη δημιουργία ενός μηχανισμού γνωμοδότησης, ώστε να αποφευχθούν οι αμφισβητούμενες ερμηνείες, μελλοντικά

ΙΚΑ: Νέα παράταση για τους οφειλέτες έως τις 16 Ιουλίου

Παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση με το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της υποβολής πληθώρας σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
Έτσι λοιπόν στις 16/7/2012, λήγουν οριστικά η προθεσμία της έκπτωσης του προσωρινού διακανονισμού, κατά 40%, επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2011, οφειλής, η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις διατάξεις του εδ. β' παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 και η προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/2012, σχετικά με την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή της πρώτης δόσης.
Με την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση και την καταβολή της πρώτης δόσης ο οφειλέτης θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και αναστέλλονται τα αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης.

ΠΗΓΗ: www.express.gr