Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
Από τον «Τέως Νεοδημοκράτη»

Το πήρατε το μάθημα
ή να το αναλύσω;

Όσα κι αν εκάνατε
μας φέρνουν χρόνια πίσω

Το ξέρω ήταν «Ελεύθερη»
της Κυριακής η ψήφος

ο Παρακάλαμος φίλοι μου έδειξε
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ-ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ-ΜΙΣΟΣ.

Που πήγαν οι ψήφοι Φάνη μου;
Που πήγανε στα αλήθεια;

Μήπως αυτό που κάνατε
είναι για σας συνήθεια!

Πότε τον εγνωρίσατε (Φίλοι μου της Ν.Δ.)
σε μια βδομάδα μέσα

Δεν έχετε θάρρος;-Τόλμη;-Κι άποψη;
Και δυστυχώς ούτε μπέσα! (Που είναι στα λευκά)

Ο Καψάλης φίλοι μου το απέδειξε
πως είναι παλικάρι!

Και τις επόμενες εκλογές
πάλι αυτός θα πάρει!!

"ΤΕΩΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ"

ΑΛΒΑΝΙΑ:Επί τάπητος ξανά τα συνοριακά προβλήματα Ελλάδας – Αλβανίας


ΑΛΒΑΝΙΑ:Επί τάπητος ξανά τα συνοριακά προβλήματα Ελλάδας – Αλβανίας

Gazeta-Shqip:
Υπό συζήτηση και τα χερσαία σύνορα τώρα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας
Αναστάτωση προκαλεί η ύπαρξη απεσταλμένου Ελληνικού εγγράφου που ρωτάει αν οι δύο χώρες βρίσκονται σε… πόλεμο
Στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Gazeta-Shqip, ακυρώνεται και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα. Το επόμενο χρονικό διάστημα η αλβανική διπλωματία μέσω μιας αντιπροσωπείας της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, θα συναντηθεί με την ελληνική πλευρά ώστε να διαπραγματευθεί την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και ορισμένα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών.

Αλβανοί διπλωμάτες με πολυετή εμπειρία στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και εμπειρογνώμονες σε ζητήματα συνόρων, δηλώνουν κατηγορηματικά πως αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πέρα αυτού, δηλώνουν πως βάση του σημερινού πλαισίου αλλά και με το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ δεν επιτρέπουν να υπάρξει αισιοδοξία όσον αφορά την εύρεση κοινών στόχων.

Η συμφωνία που ακυρώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, συνέβει μετά από τη τεράστια προβολή που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας γράφει το σημερινό δημοσίευμα. Πέρα αυτού, αλβανοί νομικοί του διεθνές δικαίου αρνούνται να συζητήσουν ξανά το θέμα μιας και αυτό ήδη ακυρώθηκε σαν συμφωνία.

Πηγές του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρουν πως οι γείτονες δηλώνουν έτοιμοι για την όποια αντιπαράθεση με την ελληνική πλευρά.
ΠΗΓΗ:Gazeta-Shqip

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΛΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ»


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΛΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ»

Από τους 27 Καποδιστριακούς στο Νομό Ιωαννίνων, μόνο 3 παλιοί Δήμαρχοι στο «τιμόνι» Καλλικρατικών Δήμων.
Δεν εξελέγησαν οκτώ, τέσσερις συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια και 12 δεν έθεσαν καν υποψηφιότητα...
Ελάχιστοι είναι τελικά στο Νομό Ιωαννίνων εκείνοι οι Καποδιστριακοί δήμαρχοι οι οποίοι θα ηγηθούν δήμων και στην εποχή του Καλλικράτη. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 27 που υπάρχουν σήμερα στο Νομό μας, μόλις τρεις εν ενεργεία δήμαρχοι θα παραμείνουν στο τιμόνι νέων διευρυμένων ΟΤΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Οκτώ συνάδελφοί τους περνούν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τέσσερις συμμετείχαν ως περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι σε άλλους συνδυασμούς, ενώ 12 δεν έλαβαν καν μέρος στις εκλογές ως υποψήφιοι.
Οι σημερινοί δήμαρχοι που θα εξακολουθήσουν να είναι επικεφαλής δήμων και την επόμενη τετραετία είναι οι κ.κ. Καψάλης Κώστας (Καλπακίου), που εξελέγη στο νέο Δήμο Πωγωνίου, Σεντελές Γιάννης (Πραμάντων), ο οποίος επικράτησε ήδη από την πρώτη Κυριακή στα Βόρεια Τζουμέρκα και Παπαναστασίου Γαβριήλ (Κεντρικού Ζαγορίου), που θα είναι ο πρώτος δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ζαγορίου.

Στο νέο Δήμο Πωγωνίου, ο κ. Ντόντης Ιωάννης (νυν δήμαρχος Άνω Πωγωνίου) δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, όπως και ο κ. Στεργίου Θεοφάνης (δήμαρχος Άνω Καλαμά).
Ο τελευταίος μάλιστα αποκλείστηκε την πρώτη Κυριακή, ενώ ο κ. Ντόντης, αν και πέρασε στο β’ γύρο, έχασε τελικά από τον κ. Καψάλη.

ΤΕΜΠΜΕ: Υπαγωγή εισφορών και από οικοδομικά και τεχνικά έργα


ΤΕΜΠΜΕ: Υπαγωγή εισφορών και από οικοδομικά και τεχνικά έργα

Μια ανάσα πριν τη λήξη του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ που αφορά στην κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών το ταμείο προχώρησε σε συμπλήρωση των οδηγιών του προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν και να υπαχθούν στη σχετική διαδικασία και οι εισφορές που προέρχονται από οικοδομικά και τεχνικά έργα.
Με σχετική εγκύκλιο - διαταγή του ΤΕΜΠΜΕ δόθηκαν οδηγίες και περιγράφεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται προκειμένου οι «επιλέξιμες» επιχειρήσεις να υπαχθούν στις διατάξεις της με αριθ. 5486/539/18-5-2010 Κοινής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στην αρχική εγκύκλιο αναφέρεται ότι η «Βεβαίωση οφειλής» που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνει οφειλές οι οποίες θα αφορούν αποκλειστικά την κοινή επιχείρηση του συγκεκριμένου εργοδότη αλλά επειδή δημιουργήθηκε δυσλειτουργία η ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. με νεώτερο έγγραφό της, γνωστοποίησε τις περιπτώσεις για τις οποίες μπορούν να υπαχθούν στη σχετική διαδικασία και εισφορές που προέρχονται από οικοδομικά και τεχνικά έργα διευκρινίζοντας ότι στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να χορηγείται χωριστή «Βεβαίωση Οφειλής» για κάθε ΑΜΟΕ.
Πέραν δηλαδή της βεβαίωσης που θα χορηγείται για την κοινή επιχείρηση, θα χορηγείται και μία βεβαίωση για κάθε ΑΜΟΕ για το οποίο θα υποβληθεί αίτηση.
Οι οφειλές που προέρχονται από οικοδομοτεχνικά έργα και οι οποίες μπορούν να υπαχθούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα αφορούν:
- Εργοδότες που εκτελούν ιδιωτικά οικοδομικά ή ιδιωτικά τεχνικά έργα, με αυτεπιστασία, οι οποίοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και ως τέτοια ασκούν δραστηριότητα. (το οικοδομικό ή τεχνικό έργο να αποτελεί γι΄ αυτά εμπορική εκμετάλλευση).
- Εργοδότες που εκτελούν ιδιωτικά οικοδομικά έργα ή ιδιωτικά τεχνικά έργα που εκτελούνται με το σύστημα της αντιπαροχής ή με ανάθεση ή εργολαβία εφ΄ όσον το αίτημα υποβάλλεται από τον εργολάβο αντιπαροχής για την πρώτη περίπτωση και τον εργολάβο που εκτελεί το ιδιωτικό τεχνικό έργο στην δεύτερη περίπτωση, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.
- Εργοδότες που εκτελούν Δημόσια έργα με ανάθεση ή εργολαβία ανεξαρτήτως νομικής μορφής.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρει:

«Η πραγματική τιμή που μπορούμε να κάνουμε στους αγώνες που έδωσε τότε ο λαός μας για τη δημοκρατία, δεν είναι να μιμηθούμε σαν να μην άλλαξαν οι συνθήκες, ή να αντιμετωπίζουμε την ιστορία σαν έκθεμα σε μουσείο. Πραγματική τιμή και καθήκον μας, είναι να συμπεριφερθούμε με τους όρους μιας ώριμης δημοκρατίας.
Που ξέρει να σκέφτεται, να αντιστέκεται και να βαθαίνει.
Που ξέρει να θέτει τα πραγματικά ερωτήματα και να δίνει στην πράξη τις ουσιαστικές απαντήσεις.
Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης, έχει να δώσει τις δικές του μάχες για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Κάθε γενιά έχει να διανύσει τη δική της διαδρομή για να δώσει περιεχόμενο στην ελευθερία και ουσία στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα.
Ο λαός μας τότε έκανε αυτό που έπρεπε. Σήμερα είναι η δική μας σειρά».

ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: "Θα συμβάλλω εποικοδομητικά για την επιτυχία του έργου της Δημοτικής Αρχής"


ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: "Θα συμβάλλω εποικοδομητικά για την επιτυχία του έργου της Δημοτικής Αρχής".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Ντόντης Ιωάννης σε μήνυμά του μετά τις εκλογές αναφέρει:
«Ως επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» εκφράζω από καρδιάς τις προσωπικές μου ευχαριστίες σε όλους τους Δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όλους τους συνεργάτες μου για τον έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα. Εκφράζω και δημοσίως τα συγχαρητήρια μας στη νέα Δημοτική Αρχή που εξελέγη στις εκλογές την 14η Νοεμβρίου και δηλώνω κατηγορηματικά ότι από την θέση της Αντιπολίτευσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα συμβάλλω εποικοδομητικά για την επιτυχία του έργου της Δημοτικής Αρχής και την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, πάντα προς το συμφέρον των δημοτών μας.
Δεσμευόμαστε όλοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και της εμπιστοσύνης σας.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους θερμά».

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Μια αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφική


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Μια αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφική

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου Γεώργιος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά τόνισε πως έχει τη στήριξη της Γαλλίας για ενδεχόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Μία αναδιάρθρωση του χρέους θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
"Αυτό το σενάριο είναι εκτός συζήτησης. Θα ήταν καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες δεδομένων των θυσιών που έχουν κάνει, και μια καταστροφή για την Ευρώπη και το ευρώ", είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Παρίσι.
"Έχουμε ήδη διαψεύσει όλους αυτούς που είπαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξαναβάλει σε τάξη τα οικονομικά της", πρόσθεσε.

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Στις Εφορίες πρέπει να πάνε όσοι δεν πήραν το εκκαθαριστικό σημείωμα


ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Στις Εφορίες πρέπει να πάνε όσοι δεν πήραν το εκκαθαριστικό σημείωμα

Αν δεν λάβετε το σημείωμα για την περαίωση πρέπει να πάτε στην Εφορία. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς Δημήτρης, απέστειλε σήμερα ενημερωτική εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Στην περίπτωση αυτή η έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι την 29/11, ενώ η αποδοχή από τους επιτηδευματίες και η υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΕΚΟ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΕΚΟ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Με ένα νόμο οι αλλαγές σε ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα, αγορές
Συνδυασμό της γαλλικής «Γραμμής Μαζινό» και του γερμανικού «Blitzkrieg» επιλέγει η κυβέρνηση, η οποία αλλάζει στρατηγική στην οικονομία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξημένα ελλείμματα, τα αιτήματα για νέα μέτρα και τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εξετάζει εισηγήσεις του κ. Παπαδήμου Λουκά και κορυφαίων υπουργών να ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα, που τοποθετούσε τις αλλαγές, τη μία μετά την άλλη, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011. Ο νέος «κωδικός» είναι «αστραπιαίος πόλεμος»: «Σε ένα νόμο όλες οι αλλαγές για κλειστά επαγγέλματα, απελευθερώσεις αγορών και ΔΕΚΟ».
Θα πρόκειται για νόμο-πλαίσιο με την υπογραφή του πρωθυπουργού, ο οποίος θα παραπέμπει τις λεπτομέρειες σε Προεδρικά Διατάγματα που θα πρέπει να εκδώσουν μέχρι το τέλος του έτους οι κατά τομέα αρμόδιοι υπουργοί.
Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών κρίνεται απαραίτητη για δύο λόγους: Πρώτον, για να περάσει ο κ. Παπακωνσταντίνου τις «εξετάσεις» της τρόικας και, δεύτερον, για να επιταχυνθεί η επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ

Η σύνθεση της ΠΕΔ

Η πρώτη εικόνα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, που αντικαθιστά τις κατά τόπους ΤΕΔΚ με τον «Καλλικράτη», θα έχει πράσινο χρώμα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό με δεδομένο, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον το πρώτο διάστημα μία διερεύνηση των προθέσεων των δημάρχων, αναφορικά με τους επιδιωκόμενους στόχους προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Μία αυθαίρετη καταγραφή σε επίπεδο περιφέρειας δείχνει, ότι από τους 18 δημάρχους, οι 14 ανήκουν, προέρχονται ή στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, με κάποιους να κατέρχονται πάντως και χωρίς την επίσημη στήριξη του κόμματος και οι 4 ανήκουν, προέρχονται ή στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ, αν και υπάρχουν τουλάχιστον δύο, που κατήλθαν ως «αντάρτες» στο δήμο τους.Τα παραπάνω έχουν σημασία από τη στιγμή που οι πρώτες συνεδριάσεις θα αναλωθούν στα διαδικαστικά, ζητήματα, κορυφαίας σημασίας όμως για την πορεία της ΠΕΔ.
Από την άλλη θα υπάρχει το αντίβαρο, που θα λειτουργήσει ως δίπολο στην περιφέρεια Ηπείρου, με την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου να ανήκει στον κ. Καχριμάνη και την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», κάτι που σε πρώτη φάση τουλάχιστον φαίνεται χρήσιμο, γιατί οι τελικές αποφάσεις θα προέλθουν μέσα από τη σύνθεση απόψεων και προτάσεων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Δεν ασχολήθηκε η ΤΕΔΚ.
Στο νομό Ιωαννίνων εκείνο που φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού είναι το ότι οι στενοί συνεργάτες του απερχόμενου προέδρου της Νικ. Γκόντα, που ήταν υποψήφιοι σε άλλους δήμους δεν έτυχαν και κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης, ούτε και φάνηκε πως υπήρχε κάποιο σχέδιο ανάπτυξης συμμαχιών.
Υποψήφιοι, όπως ο κ. Στεργίου και ο κ. Σουκοβέλος, δεν κατάφεραν καν να περάσουν στον β’ γύρο των εκλογών, κάτι που αποδεικνύει, ότι σε αυτήν την αναμέτρηση η ΤΕΔΚ και η διοίκησή της ουδόλως ασχολήθηκε με τις εκλογές, σε μία στρατηγική διερεύνησης πιθανών συμμαχιών ακόμη και μεταξύ υποψηφίων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, κάτι που είχε γίνει στο παρελθόν από τις προηγούμενες διοικήσεις με αρκετή επιτυχία μάλιστα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Ανοικτό το πρόγραμμα μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Εξακολουθεί να είναι ανοικτό το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» και συνεχίζεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων σε αυτό, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Δεκεμβρίου 2010, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τεχνολογικού και οργανωτικού εκσυγχρονισμού των υφισταμένων Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, καθώς και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στους παραπάνω τομείς.
Τον οδηγό του προγράμματος, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στους δικτυακούς τόπους: www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis, www.efepae.gr και www.elanet.gr ή και να απευθύνονται στην ΕΛΑΝΕΤ, Βαλαωρίτου 10, 1ος ορ., 10671 Αθήνα, τηλ.: 210-3617160,1,2 και πληκτρολόγηση "5", ΜΜΕ, στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, Αναπτυξιακούς Φορείς καθώς και τα Επιμελητήρια της περιφέρειας όπου εδρεύουν, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΟΣΟΣΤΑ


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΟΣΟΣΤΑ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»
(Α΄+ Β΄ ΓΥΡΟΣ)
Εκλογική Περιφέρεια Ποσοστό Ψήφοι

Άνω Καλαμά 39,49%-53,51% 906-945
Άνω Πωγωνίου 25,67%-31,83% 433-446
Δελβινακίου 52,58%-57,94% 1.008-879
Καλπακίου 56,36%-61,96% 1.024-969
Λάβδανης 66,67%-68,67% 76-57
Πωγωνιανής 43,37%-55,91% 144-142


ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-«ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»
(Α΄+ Β΄ ΓΥΡΟΣ)
Εκλογική Περιφέρεια Ποσοστό Ψήφοι

Άνω Καλαμά 18,00%-46,49% 413-821
Άνω Πωγωνίου 48,13%-68,17% 812-955
Δελβινακίου 29,89%-42,06% 573-638
Καλπακίου 30,54%-38,04% 555-595
Λάβδανης 14,04%-31,33% 16-26
Πωγωνιανής 37,95%-44,09 126-112

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973

Με εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα γιορταστεί στο Δήμο Πωγωνίου, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010.


Σε μήνυμα της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, κα Νόκα-Ζαράχη Φιλιώ σημειώνει:
«Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς μια γιορτή μνήμης, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας, ευθύνης και στάση ζωής που πρέπει να σηματοδοτεί κάθε φορά τον αγώνα για κοινωνικές αλλαγές ακόμα κι αν κυριαρχεί η κρίση και η απαισιοδοξία.
Γίνεται επίσης αφορμή να μεταφέρουμε στη νέα γενιά τα μηνύματα εκείνης, επαγρυπνώντας ώστε να μην εμφανιστούν καταστάσεις τόσο δύσκολες όσο εκείνες που έζησε ο λαός μας κατά την 7χρονη δικτατορία.
Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό και τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου Άννα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Πολυτεχνείο νοηματοδοτεί τον αγώνα κάθε νέας γενιάς της Ελλάδας. Αγώνα για τα όνειρα και τις αξίες. Έχουμε χρέος -σήμερα περισσότερο από ποτέ- να σταθούμε δίπλα στους νέους μας, που αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες και ελπίδα για το μέλλον τους.
Η Παιδεία είναι το κλειδί για να το πετύχουμε».