Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973



ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973

Με εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα γιορταστεί στο Δήμο Πωγωνίου, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010.


Σε μήνυμα της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, κα Νόκα-Ζαράχη Φιλιώ σημειώνει:
«Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς μια γιορτή μνήμης, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας, ευθύνης και στάση ζωής που πρέπει να σηματοδοτεί κάθε φορά τον αγώνα για κοινωνικές αλλαγές ακόμα κι αν κυριαρχεί η κρίση και η απαισιοδοξία.
Γίνεται επίσης αφορμή να μεταφέρουμε στη νέα γενιά τα μηνύματα εκείνης, επαγρυπνώντας ώστε να μην εμφανιστούν καταστάσεις τόσο δύσκολες όσο εκείνες που έζησε ο λαός μας κατά την 7χρονη δικτατορία.
Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό και τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου Άννα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Πολυτεχνείο νοηματοδοτεί τον αγώνα κάθε νέας γενιάς της Ελλάδας. Αγώνα για τα όνειρα και τις αξίες. Έχουμε χρέος -σήμερα περισσότερο από ποτέ- να σταθούμε δίπλα στους νέους μας, που αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες και ελπίδα για το μέλλον τους.
Η Παιδεία είναι το κλειδί για να το πετύχουμε».