Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ισόπαλος ο Αγροτικός Αστέρας στον Παρακάλαμο - Νίκησε με αγγλικό σκορ (4-3) η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Νικηφόρα συνέχισε ο Α.Σ. Καλπακίου

*Με πολλές ελλείψεις  βασικών ποδοσφαιριστών του ο Αγροτικός Αστέρας παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΠΑΟ Κόνιτσας. Ο αγώνας είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Από αγωνιστικής πλευράς ο Αγροτικός Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκε με γκολ των Σαδεδίν στο 65΄. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 75΄. Στο 87΄ σε σουτ του Δρίβα Λάζαρου η μπάλα βρήκε το δοκάρι των φιλοξενούμενων. Ο προπονητής της ομάδας Τάκης Νάκας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει στον αγώνα νέους ποδοσφαιριστές.
Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής
Πανφρουριακός-Νησί 3 - 1
Αμφιθέα-Περίβλεπτος 3 - 3
Ελεούσα-Αγία Μαρίνα 2 - 1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Κόνιτσας 1 - 1
Πωγωνάτος-Καμποχώρια 4 - 3
Περιστέρι-Καλπάκι 1 - 4
Δαβάκης-Σταυράκι 3 - 2
Ζωοδόχος-Αμπελόκηποι 1 - 4
Πρωτόπαπα-Ασβεστοχώρι 2 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (33η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 84
2. Καλπάκι: 81
3. Περίβλεπτος:   62
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 60
5. Ασβεστοχώρι: 55
6. Ζωοδόχος: 55
7. Πωγωνάτος: 49    
8. Αμφιθέα: 48
9.Αγία Μαρίνα: 46  
10. Σταυράκι: 44
11. Πανφρουριακός: 41  
12. Πρωτόπαπα: 40
13. Δαβάκης: 39
14. Αμπελόκηποι: 37
15. ΠΑΟ Κόνιτσας: 37
16. Περιστέρι: 34
17. Νησί: 26
 18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

«ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΛΕΝΕ» ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ!

Για Ε.Ο.Ζ., Κέντρα Μεταναστών, έρευνες πετρελαίου κ.α.
«Επενδύουν» στην άρνηση χωρίς να αντιπροτείνουν κάποια συγκεκριμένη λύση για την ακριτική περιοχή που αργοπεθαίνει

Τα   τελευταία 30  περίπου χρόνια, η εορταστική περίοδος του Πάσχα και κυρίως το καλοκαίρι, αποτελεί ευκαιρία επιστροφής των αποδήμων Ηπειρωτών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Ταυτόχρονα, με ερημωμένη σχεδόν την ύπαιθρο,  αναπτύσσεται προβληματισμός για το μέλλον της, συζητούνται προτάσεις, διοργανώνονται εκδηλώσεις για την ανάπτυξη και την αλλαγή της τύχης της.
Την πρωτοκαθεδρία σε εκδηλώσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι την είχε και έχει  ανέκαθεν το Πωγώνι. Παραμεθόρια περιοχή και συνορεύουσα με την απομονωμένη έως πρότινος Αλβανία, δεν είχε δυνατότητες διασυνοριακής συνεργασίας και εμπορικών ανταλλαγών.
Έτσι μετά τον πόλεμο του ’40 και ιδίως μετά τον αιματηρό Εμφύλιο Πόλεμο, είδε τους κατοίκους του σταδιακά να το εγκαταλείπουν,  αναζητώντας καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα. Όμως οι Πωγωνήσιοι απόδημοι, ποτέ δεν ξέχασαν   την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Πάντα αγωνιούσαν για το μέλλον της και αυτό το εξέφραζαν  σχεδόν κάθε καλοκαίρι με αναπτυξιακές ημερίδες που διοργάνωναν και συνεχίζουν να διοργανώνουν.

Υπεξαίρεση ποσού άνω του 1 εκ. ευρώ από το ταμείο δήμου Ιωαννιτών

Στο στόχαστρο βρίσκεται ταμίας του δήμου

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος έρχονται λίγο πριν τις γιορτές της πόλης, όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών διαπιστώνει μεγάλες ασυμφωνίες στοιχείων στο κλείσιμο ταμείου.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ταμίας του δήμου Ιωαννιτών, για την υπεξαίρεση 1 εκατ. 39 χιλιάδων ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Μετά την ολοκλήρωση, μόλις χθες το απόγευμα, του εσωτερικού ελέγχου, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος παραδίδει την Δευτέρα στον εισαγγελέα τον φάκελο, καταθέτοντας παράλληλα και μήνυση κατά παντός υπεύθυνου.

Metron Analysis: Οριακά μπροστά η ΝΔ με 0,6%, του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", η ΝΔ είναι οριακά μπροστά με 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 18,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,4%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,6%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,9%
ΚΚΕ: 3,8%
Ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλέξη Τσίπρα.
Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.
Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα οικιακά φωτοβολταϊκά

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα φωτοβολταϊκά στις στέγες προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για μηδενισμό του ελλείμματος της αγοράς ηλεκτρισμού το 2014.
Οι πρώτες σκέψεις αναφέρονται σε μια εισφορά της τάξης του 10-15% του τζίρου και εξετάζεται η δυνατότητα να εξαιρεθούν από αυτή, όσοι διαθέτουν χαμηλό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με ένα ετήσιο έσοδο της τάξης των 30-35 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία. Η ΔΕΗ καταβάλλει σε μηνιαία βάση στους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά στεγών περί τα 25 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως συμψηφίσει το κόστος της ενέργειας που παρέχει στους ίδιους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Γκίκα ''Η Πατρίδα μας η Ήπειρος - Περιπλάνηση στα ιστορικά μονοπάτια της Ηπείρου'', την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Γκίκα  ''Η Πατρίδα μας η Ήπειρος - Περιπλάνηση στα ιστορικά μονοπάτια της Ηπείρου'', την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ώρα 18:30  στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης και προκειμένου να προστατευθεί η αναπαραγωγή των ψαριών, από το Σάββατο 20 Απριλίου και μέχρι την 31η Μαΐου 2013, απαγορεύεται η διενέργεια της αλιείας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Παμβώτιδα και στις γύρω τάφρους, σε όλες τις τοποθεσίες των παραλιμνίων περιοχών και της Νήσου από 20 Απριλίου 2013 έως 31 Μαΐου 2013.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στις απαγορεύσεις περιλαμβάνεται και η ερασιτεχνική αλιεία που διενεργείται στην παραλίμνια περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων με άγκιστρα, η οποία επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην αναπαραγωγή των ψαριών.
Επίσης από 20 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο και μέσο στις περιοχές των καλαμώνων και βάλτου της λίμνης Παμβώτιδας, οι οποίοι θεωρούνται φυσικοί βιότοποι αναπαραγωγής των ψαριών.
Υπεύθυνες αρχές για την τήρηση της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και όλες οι Ανακριτές Αρχές. Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στο Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, στη Γενική Διεύθυνση Δασών κα Αγροτ. Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Δήμο Ιωαννιτών, στα Αστυνομικά τμήματα Ιωαννίνων και Κατσικά, κ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Πλήρης δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών συζητήθηκε εκ νέου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 17 Απριλίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το Δ΄ τρίμηνο του 2012 και προχώρησε στην κατάρτιση των Προγραμμάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων για το 2013.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε για άλλη μια φορά, ότι η Πολιτεία – σε πείσμα όσων υποστήριζαν το αντίθετο – μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναγνώρισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, είναι οφειλές του Κράτους και όχι των Περιφερειών. Προς επιβεβαίωση αυτού, επικαλέστηκε και το Σύμφωνο Αποδοχής των όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων που έχει υπογραφεί μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Περιφέρειας και στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά για παρακράτηση των χρημάτων που διατίθενται για την εξόφληση των οφειλών, από επόμενες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, σε αντίθεση με την σχετική διάταξη που εφαρμόζεται για τους Δήμους.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Υπεγράφη η σύμβαση ολοκλήρωσης της παράκαμψης Άρτας

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα έργα στην Ιόνια ξεκινά το έργο

Την έναρξη ενός πολύ σημαντικού έργου για την Ήπειρο ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Πρόκειται για τις υπολειπόμενες εργασίες του τμήματος της παράκαμψης Άρτας - Φιλιππιάδας και του Aνισόπεδου Kόμβου Άρτας που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται, μετά την σχετική απόφαση (151/2013) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδόθηκε στο πλαίσιο του προσυμβατικού ελέγχου και σύμφωνα με την οποία η σύναψη της σύμβασης του εν λόγω έργου δεν κωλύεται.
Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου  (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ) έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση στην ανάδοχο εταιρεία για να υπογράψει τη σύμβαση και να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.
Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η αποπεράτωση των υπολειπομένων εργασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο προηγούμενης εργολαβίας η οποία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011. Το υπουργείο κίνησε όλες τις σχετικές διαδικασίες ώστε να επαναδημοπρατηθεί το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και έχει εξασφαλισμένη πίστωση. Υπενθυμίζεται ότι στον ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, κατέθεσαν προσφορά εννέα (9) εργοληπτικές επιχειρήσεις και προσωρινός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η εταιρία “Ηλιοχώρα ΑΕ”, με μέση έκπτωση 34,67%. Το έργο είχε προϋπολογισμό δημοπράτησης 10.100.000 € (με ΦΠΑ) ενώ το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 7.030.014,60 €.
Ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης δήλωσε:
«Όπως είχα πει προ ημερών, ο Απρίλιος είναι μήνας θετικών εξελίξεων για τα έργα στην Δυτική Ελλάδα. Μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου. Ολοκληρώνεται έτσι το τμήμα της Ιόνιας οδού, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και δημιουργείται ένας ασφαλής ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας με την εθνική οδό Άρτας – Τρικάλων».

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Απλοποιείται η αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο Δημήτρη Καμπούρη και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Μελά.
Οι εκπρόσωποι της ΠΕΚ ενημερώθηκαν για τις επικείμενες πληρωμές, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, του άρθρου 68 (ποιοτικό παρακράτημα), των κρατικών ενισχύσεων de minimis και της εξισωτικής αποζημίωσης. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις της νέας ΚΑΠ και οι προοπτικές της καθώς και οι δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε
στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη    24η   Απριλίου  2013   και ώρα  19:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Ίδρυση και λειτουργία ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δελβινάκι.
2.Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2013.
3.Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών. 
4.Ανάθεση προμηθειών.
5.Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
6.Έγκριση εξόδων μετακίνησης και άλλων δαπανών εκδήλωσης στα Σφακιά Κρήτης, με τον αδελφοποιημένο Δήμο Σφακίων Κρήτης.
7.Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠΕΣΔΔΑ, για το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης [παλαιό] και αναμόρφωση προϋπολογισμού 2013.
8.Έγκριση επικαιροποίησης μελετών.
9.Έγκριση ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων υδάτων Τ.Κ. Κρυονερίου».
10.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στο Τ.Δ. Μαυροπούλου»
11.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κέντρο κοινωνικής μέριμνας Νεγράδων».
12.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κέντρο κοινωνικής μέριμνας Δολιανών».
13.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων – δρόμων Τ.Κ. Ιερομνήμης».
14.Έγκριση Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων – δρόμων Τ.Κ. Ιερομνήμης».
15.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Τοίχοι αντιστήριξης Τ.Κ. Ριαχόβου». [Έργο μικρό, χωρίς μελέτη της Τ.Υ.]
16.    Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα: «Τσιμεντοστρώσεις Τ.Κ. Δημόκορης»
17.Έγκριση νέας υψομετρικής μελέτης οδού στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Δελβινακίου.
18.Έγκριση Η/Μ μελέτης με τίτλο: «Ανάπλαση χώρου Ι.Ν. Εισόδια της Θεοτόκου – παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Ρουψιάς».
19.Έγκριση Η/Μ μελέτης με τίτλο: «Επισκευή – ανάπλαση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Κακολάκκου».
20.Έγκριση Η/Μ μελέτης με τίτλο: «Ανακαίνιση παλαιού Δημοτικού Σχολείου-  διαμόρφωση αύλειου χώρου Τ.Κ. Κάτω Μερόπης».
21.Έγκριση οριοθέτησης χειμάρρου Μπόλου, εντός του οριοθετημένου οικισμού της Τ.Κ. Καλπακίου Δήμου Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων.
22.Έγκριση 1ου Συγκριτικού πίνακα μελετών [περιβαλλοντικών & τεχνικών] για την αδειοδότηση λατομείου αδρανών υλικών Τ.Κ. Δελβινακίου.
23.Επί αιτήσεως Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζαρακίου, για παραχώρηση της χρήσης της μικρής αίθουσας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ.  Μαζαρακίου.
24.Επί αιτήσεως Συλλόγου ατόμων 3ης ηλικίας Κουκλιών, για παραχώρηση της χρήσης της μίας αίθουσας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Κουκλιών».
25.Έγκριση λύσης σύμβασης Δημοτικού καταστήματος Τ.Κ. Ποντικάτων».
26.Έγκριση απολογισμών παλαιών σχολικών επιτροπών  Α/θμιας εκπαίδευσης ετών 2010 & 2011 [έως 31-8-2011].
27.Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠΕΣΔΔΑ, για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας-αναμόρφωση προϋπολογισμού 2013 – κατανομή επιχ/σης.
28.Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.
29.Έγκριση εξόδων παράστασης Προέδρου & Αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.
30.Έγκριση δαπάνης επέκτασης δικτύου ΦΟΠ ΔΕΗ.
31.Έγκριση απόληψης λήμματος από τη συστάδα 3β Τ.Κ. Μαυροβουνίου – παραχώρηση σε δασικό συνεταιρισμό.
32.Έγκριση λύσης σύμβασης απόληψης λήμματος από τη συστάδα 2γ του Δημοτικού δάσους Τ.Κ. Κουκλιών.
33.Έγκριση λύσης σύμβασης απόληψης λήμματος από τη συστάδα 2γ του Δημοτικού δάσους Τ.Κ. Αρετής.
34.Έγκριση παράτασης ολοκλήρωσης της Διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού δάσους Ρουψιάς.
35.Επί αιτήσεων δημοτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

ΟΑΕΔ: Στους 870.150 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Μάρτιο

Αύξηση κατά  10,82% από πέρυσι

Στα 870.150 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 14.864 άτομα (+1,74%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση κατά 84.947 άτομα (+10,82%) σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,43% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 26,22% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,35%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 48,01% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 35,51%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,37% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,11%.
Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,23% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,99% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,78%.
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 245.174 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 14.614 άτομα, ποσοστό 6,34% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 55,08% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 32,69% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 9,18% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 2,71% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα, το 0,26% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,07% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.