Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΟΓΑ: Μέχρι 20 Δεκεμβρίου πληρωμές εισφορών.


ΟΓΑ: Μέχρι 20 Δεκεμβρίου πληρωμές εισφορών.

Παράταση τριών εβδομάδων παίρνουν οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού η νέα προθεσμία εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή των εισφορών. Θα ισχύσουν δηλαδή οι τιμές που ίσχυαν μέχρι τις 30-11-2009.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση (αρ. 1351) του διοικητή του ΟΓΑ, κ. Παν. Πέτρουλα ο Οργανισμός θα δέχεται πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου Κύριας Ασφάλισης και εντός του Δεκεμβρίου 2010, χωρίς αναπροσαρμογή των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2009.
Οι πληρωμές, μέσω ΕΛΤΑ, των αυτοτελώς απασχολούμενων αγροτών θα πραγματοποιηθούν με την ειδική ειδοποίηση –αποδείξεις Ταχυπληρωμής, μέχρι και τη Δευτέρα 20-12-2010.
Μετά την ημερομηνία αυτή, πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΕ με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).
Οι πληρωμές των εργοδοτών - επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΤΕ με την προσκόμιση του εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 640) εντός του μηνός Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

ΤΕΛΗ: Σε όλα τα Ι.Χ. θα εφαρμόζονται τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας.


Τα “περιβαλλοντικά” τέλη κυκλοφορίας ισχύουν για κάθε τύπο αυτοκινήτου (βενζινοκίνητα, υβριδικά, υδρογόνου, ηλεκτροκίνητα, πετρελαιοκίνητα) που ταξινομείται στην Ελλάδα από 1η Νοεμβρίου του 2011 διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του.

Ειδικά για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες, το υπουργείο τονίζει πως τα τέλη θα υπολογίζονται με βάση τον κυλινδρισμό και την υπάρχουσα κλίμακα.

Τέλος, ειδικά για τα επιβατικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και για τις επιβατικές ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες που ταξινομήθηκαν μέχρι 31.10.2010, αυτά απαλλάσσονται των τελών.
Οι ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες που ταξινομούνται από 1/11/2010 θα πληρώνουν τέλη 20 ευρώ και τα αντίστοιχα Ι.Χ. ότι προκύπτει από τα νέα περιβαλλοντικά τέλη.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: «Απαραίτητη η συνοχή για την ανάπτυξη».


Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: «Απαραίτητη η συνοχή για την ανάπτυξη».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που δεν έχει κοινωνική συνοχή ούτε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δημοκρατία και η οικονομία σε μια κοινωνία κομμένη στα δυο» ανέφερε η υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη ανοίγοντας το πρωί τις εργασίες της ημερίδας «Μαζί ενάντια στη φτώχεια», που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του «ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας».
Η υπουργός επισήμανε επίσης πως ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και ανέφερε ότι στη χώρα μας το όριο υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.
Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Επιμήκυνση αποπληρωμής δεν σημαίνει παράταση της λιτότητας.


ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Επιμήκυνση αποπληρωμής δεν σημαίνει παράταση της λιτότητας.

Έως το 2024 θα επεκταθεί η αποπληρωμή των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Διευκρίνισε πάντως ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής δεν συνεπάγεται και παράταση των μέτρων λιτότητας που προβλέπονται στο μνημόνιο, το οποίο, όπως τόνισε, ολοκληρώνεται το 2013.
Τα τρία χρόνια της περιόδου χάριτος και τα δύο χρόνια αποπληρωμής αυξάνονται σε τέσσερα χρόνια περιόδου χάριτος και επτά χρόνια περιόδου αποπληρωμής, σημείωσε ο υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα πως η επιμήκυνση θα ισχύσει από την επόμενη δόση, τον Μάρτιο 2011, που είναι 15 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιμήκυνση για την Ελλάδα αποτελεί ένα τεχνικό ζήτημα που θα επιλυθεί το α΄ δίμηνο του 2011. Για παράδειγμα, πρέπει να αποσαφηνισθεί εάν θα αφορά το σύνολο του δανείου των 110 δισ. ευρώ ή το τμήμα του δανείου εφεξής. Ορισμένες χώρες του Eurogroup (π.χ. Γερμανία) θα εγκρίνουν την επιμήκυνση μέσω των Κοινοβουλίων τους.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι το γεγονός πως οι εγκρίσεις από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια θα ληφθούν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, θέτει «ακόμη πιο κεντρικά το θέμα της αδήριτης ανάγκης για απόλυτη συνέπεια με τους όρους του μνημονίου».
Διευκρίνισε επίσης ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής θα αυξήσει το σταθερό επιτόκιο του δανεισμού για την Ελλάδα στο 5,8% από 5,5%.

ΔΩΔΩΝΗ: Ανακοίνωσε τις νέες τιμές.


ΔΩΔΩΝΗ: Ανακοίνωσε τις νέες τιμές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε – Α.Β.Γ.Η» κατά τη συνεδρίασή του έλαβε αποφάσεις σχετικά με τον καθορισμό τιμών για την νέα γαλακτοκομική περίοδο και την παροχή συμπληρωματικών τιμών. Ειδικότερα και αφού έλαβε υπόψη του:
1.Την σταθερή πολιτική και πάγια προσπάθεια της εταιρίας, που στοχεύουν στην διατήρηση της οικονομικής της ευρωστίας και στην επίτευξη της αναγκαίας κερδοφορίας
2.Την διαχρονική δέσμευση της εταιρίας στη διατήρηση του κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Ηπειρώτες παραγωγούς και στη συμβολή της στη βελτίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας.
3.Την σταθερή πολιτική της εταιρίας στο να παρέχει στους συνεργάτες της κτηνοτρόφους τιμές υψηλότερες εκείνων του ανταγωνισμού ανταποκρινόμενη στα υψηλά ποιοτικά πρότυπα του Ηπειρώτικου γάλακτος.
4.Τις μειωμένες τιμές του γάλακτος έτσι, όπως αυτές διαμορφώνονται πανελλαδικά και την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρίας ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια περίοδο, που η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει σημαντικά τις αγοραστικές δυνατότητες των καταναλωτών.
5.Την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και του πετρελαίου.
6.Την πάγια πρακτική της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία οι τιμές εκκίνησης ισχύουν για ολόκληρη την γαλακτοκομική περίοδο και, επί πλέον, διανέμει κάθε έτος μέρος των κερδών της, ως συμπληρωματική τιμή (πριμ).
7.Την ανάγκη χρηματοδότησης του προγράμματος επενδύσεων της εταιρίας με διαρκή στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και της υψηλής ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και καθόρισε τις νέες τιμές εκκίνησης του γάλακτος, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, από 01/10/2010 για το πρόβειο και γίδινο γάλα, όπως παρακάτω:
α) Πρόβειο γάλα: 1,05 ευρώ το κιλό.
β) Γίδινο γάλα: 0,58 ευρώ το κιλό.
Οι τιμές για το αγελαδινό γάλα διαμορφώνονται, ως εξής:
α) Το 70% της ποσότητας 0,42 ευρώ το κιλό και
β) Το 30% της ποσότητας 0,35 ευρώ το κιλό
Οι νέες αυτές τιμές παραμένουν και πάλι για μεν το πρόβειο και το γίδινο γάλα απόλυτα ανταγωνιστικές και υψηλότερες από εκείνες, που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, για δε το αγελαδινό γάλα υψηλότερες τουλάχιστον κατά 17% από τις αντίστοιχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί, ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος διαμορφώνεται στην πράξη ακόμη μέχρι και 0,438 ευρώ το κιλό με βάση τα κριτήρια ποιότητος, που έχουν τεθεί από την περασμένη γαλακτοκομική περίοδο.
Η τιμή για το πρόβειο γάλα, όπως πάγια συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03 ευρώ το κιλό για όσους παραγωγούς λάβουν προκαταβολή.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε και φέτος τη διανομή
«3.093.000» ευρώ από τα κέρδη της εταιρίας στους με τη μορφή ειδικού πριμ σε όσους παραγωγούς θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα στην Βιομηχανία και κατά την νέα γαλακτοκομική περίοδο (συμπληρωματική τιμή).
Έτσι το πριμ για το γάλα, που παραδόθηκε από 01.10.2009 - 30.9.2010, καθορίζεται ως εξής για κάθε κιλό γάλακτος, που παραδόθηκε στην εταιρία:
1. Πρόβειο γάλα 0,060 ευρώ το κιλό, ήτοι τελική τιμή 1,110 ευρώ το κιλό έναντι 1,085 ευρώ το κιλό το 2009.
2. Γίδινο γάλα 0,030 ευρώ το κιλό, ήτοι τελική τιμή 0,610 ευρώ το κιλό έναντι 0,600 ευρώ το κιλό το 2009. Και.
3. Αγελαδινό γάλα 0,010 ευρώ το κιλό ήτοι τελική τιμή 0,440 έναντι 0,460 ευρώ το κιλό το 2009.
Η εταιρία διαβεβαιώνει, ότι με τις προαναφερόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για παροχή συμπληρωματικών τιμών με βάση, βέβαια, τα οικονομικά αποτελέσματά της, τη δύσκολη επιχειρηματικά οικονομική συγκυρία, που είναι απόλυτα ορατή για το 2011 και την ανάγκη χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματός της. Παράλληλα, υλοποιείται η πρόβλεψη-δέσμευση, που αναλήφθηκε από τη Διοίκηση κατά το περασμένο έτος και σύμφωνα με την οποία οι τιμές κατά την γαλακτοκομική περίοδο, που ολοκληρώνεται, να έχουν διαμορφωθεί στο ανώτερο επίπεδο σε ολόκληρο τον Ελληνικό χώρο.
Με την ευκαιρία αυτή και ενόψει των εορταστικών ημερών, που έρχονται, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, τα μέλη του Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ εύχονται σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο Έτος, με υγεία και προκοπή.

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ζητά την κήρυξη του Νομού Ιωαννίνων σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.


ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ζητά την κήρυξη του Νομού Ιωαννίνων σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Με σημερινό του έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την κήρυξη του Νομού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα την άμεση παρέμβασή της, για τη χορήγηση των απαιτούμενων πιστώσεων για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής και για την αποκατάσταση των ζημιών των πλημμυροπαθών.

Στο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:
1. Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων από 26 μέχρι και σήμερα 29 Νοεμβρίου 2010 σε όλο το Νομό Ιωαννίνων και της επικίνδυνης αύξησης της στάθμης της Λίμνης Παμβώτιδας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλο το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
2. Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων του Νομού καθώς και στις Κοινότητες υπάρχουν μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις.
3. Έχει υποστεί καταστροφή περισσότερο από το 60% του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού, στο οποίο γίνονται αυτοψίες από κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Ι..
4. Γίνεται καταγραφή από επιτροπές σε πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Με άλλο έγγραφό του ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζήτησε από τον ΕΛ.Γ.Α., παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας που προβλέπεται για την αποζημίωση των καλλιεργητών αραβοσίτου για ζημιές από βροχοπτώσεις, επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου, εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, είναι αδύνατη η προσπέλαση προς τις καλλιεργημένες εκτάσεις για την συγκομιδή.

Ι.Κ.Α.: Πρόσληψη 1.000 γιατρών.


Ι.Κ.Α.: Πρόσληψη 1.000 γιατρών.

Ξεκινά σήμερα από την Κρήτη η διαδικασία για την πρόσληψη περισσότερων από 1.000 γιατρών όλων των ειδικοτήτων και οδοντιάτρων στο Ι.Κ.Α.. Οι γιατροί θα προσληφθούν με 12μηνες συμβάσεις έργου και συνολική αμοιβή 21.600 ευρώ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος εκτιμά ότι με τη διαδικασία αυτή θα καλυφθεί το σύνολο των υπαρχόντων κενών θέσεων ιατρών ανά ειδικότητα και μονάδα υγείας σε όλη τη χώρα, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην πλήρη ομαλοποίηση της λειτουργίας όλων των μονάδων υγείας του ιδρύματος και στην εξάλειψη των καθυστερήσεων που υπάρχουν έως σήμερα.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, εξάλλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση έργου, για ένα έτος, 192 ελεγκτών γιατρών σε όλη τη χώρα.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στον Τύπο δηλαδή στις 24/11/2010 και λήγει για την περιοχή της Αθήνας στις 3/12/2010, ενώ στην επαρχία από την τελευταία δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησης στον χώρο ανακοινώσεων των τοπικών καταστημάτων της Υπηρεσίας.

ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ: Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας.


ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ: Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας.

Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας. Για τον λόγο αυτό περιορίσαμε σε 1% ανά νομό το μέγιστο ποσοστό χρήσης της γης υψηλής παραγωγικότητας για εγκατάσταση φωτοβολαϊκών», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Veto που κυκλοφόρησε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τη δημιουργία αιολικών πάρκων τόνισε ότι, «το πρόβλημα δεν είναι η δυνατότητα προσφυγής, αλλά ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθεί τελεσίδικα η σχετική απόφαση». Επεσήμανε, δε ότι «αυτοί που αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες είναι μειοψηφία αλλά είναι οι μόνοι που ακούγονται» και τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού όπως είπε «μόνο έτσι οι ακραίες αντιδράσεις θα γίνουν όλο ένα και σπανιότερες».

ΝΔ : Ρίχνουν τους τόνους.


ΝΔ : Ρίχνουν τους τόνους.

Στη Ρηγίλλης δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει δεύτερο «κύμα» βουλευτών του κόμματος προς αποχώρηση.
Στάση αναμονής εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, όπου αναμένεται να κλιμακωθεί η πολιτική αντιπαράθεση, τηρούν όλες οι πλευρές στο εσωτερικό της ΝΔ.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου ο κ. Σαμαράς έστειλε με αυστηρότητα τα μηνύματά του, οι εσωκομματικοί αμφισβητίες αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του.

Μ.Μ.Ε.: 24ωρη γενική απεργία στις 30 Νοεμβρίου.


Μ.Μ.Ε.: 24ωρη γενική απεργία στις 30 Νοεμβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ., σε έκτακτη συνεδρίασή του και στο πλαίσιο της απόφασης των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. για τη δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου, αποφάσισε μαζί με την Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και όλες τις Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου και των Μ.Μ.Ε., την κήρυξη 24ωρης απεργίας από 06:00 της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως 06:00 της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΔΩΔΩΝΗ: Στα ίδια οι τιμές, αύξηση στην εκκαθάριση.


ΔΩΔΩΝΗ: Στα ίδια οι τιμές, αύξηση στην εκκαθάριση.

Παραμένει το σκηνικό ρήξης ανάμεσα στη διοίκηση και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», μετά και τη χθεσινή απόφαση της πρώτης για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής, για την τρέχουσα γαλακτοκομική σαιζόν.
Μπορεί οι κτηνοτρόφοι να συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Ελεούσας, την ώρα που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αυτό δεν πτόησε ωστόσο τα μέλη του και τον πρόεδρο της μονάδας Δημήτρη Παλαιοθόδωρο από το να λάβουν μια απόφαση που εξόργισε για μία ακόμα φορά τους παραγωγούς.
Καμία αύξηση στις τιμές παραγωγού, και για τα τρία είδη γάλακτος, ήταν η απόφαση της διοίκησης, όταν είναι γνωστό πως οι τιμές μέχρι πρόσφατα εμφάνιζαν αυξητικές τάσεις πανελλαδικά και ενώ πριν από λίγες εβδομάδες, τέθηκε σε ισχύ απόφαση της διοίκησης να μειώσει μεσοσταθμικά τις τιμές - απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ. το καλοκαίρι αλλά άρχισε να ισχύει από το Σεπτέμβριο.
Η διοίκηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» για να χρυσώσει το «χάπι» στους παραγωγούς, δίνει αυξήσεις στην τιμή εκκαθάρισης από 6 λεπτά το λίτρο για το πρόβειο γάλα, 3 λεπτά για το γίδινο και 1 λεπτό για το αγελαδινό.
Η πρώτη αντίδραση των εκπροσώπων του κτηνοτροφικού κόσμου έκανε λόγο για «απαράδεκτες τιμές». «Κρατούν καθηλωμένες τις τιμές για να βρει πρόσφορο έδαφος ο ιδιώτης, για την εξαγορά του εργοστασίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας.

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Έρχονται πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης.


Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Έρχονται πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και πριν ολοκληρωθεί η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στο σύνολο των παραγωγών της χώρας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί το οφειλόμενο 30% της εξισωτικής, στο σύνολο των παραγωγών μας.
Αυτό ανακοίνωσε στη βουλή η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κα Μιλένα Αποστολάκη.

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Παράταση αποπληρωμής κτηνοτροφικών δανείων ως το 2016.


Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Παράταση αποπληρωμής κτηνοτροφικών δανείων ως το 2016.

Την παράταση της αποπληρωμής ως το 2016 των άτοκων δανείων, που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι το 2007, εξήγγειλε από τη βουλή η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη.
Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις σε θέματα που χρονίζουν και απασχολούν το κτηνοτροφικό δυναμικό της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια.
«Βούληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσα στη σημερινή συγκυρία της επιδεινωμένης κατάστασης για τους κτηνοτρόφους, μέσα από την αύξηση των ζωοτροφών και πολλών άλλων αντίξοων συνθηκών, είναι η ενίσχυσή τους σε ό, τι αφορά την αποπληρωμή των δανείων αυτών. Και αυτό έχει ήδη γίνει γνωστό με τη μορφή των εξαγγελιών, που αφορούν στην παράταση της αποπληρωμής των άτοκων αυτών δανείων, μέχρι το 2016.
Όμως, φαντάζομαι ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η παράταση, από μόνη της, δεν είναι μία ουσιαστική ανακούφιση για τους κτηνοτρόφους» τόνισε η υφυπουργός.

ΟΑΕΔ: Υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 25.000 ανέργων.


ΟΑΕΔ: Υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Από σήμερα αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο «Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων» και για άτομα που θα προσλάβουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr .

ΔΑΝΕΙΑ: Παράταση για την αποπληρωμή.


ΔΑΝΕΙΑ: Παράταση για την αποπληρωμή.

Πολιτική συμφωνία που επιμηκύνει κατά έξι χρόνια την περίοδο αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ επιτεύχθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικων των χωρών του ενιαίου νομίσματος στις Βρυξέλλες.
Η επιμήκυνση που αποφασίστηκε μετά από σχετική εισήγηση της Κομισιόν κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου η περίοδος αποπληρωμής να ευθυγραμμιστεί με εκείνη που αποφασίστηκε χθες για την Ιρλανδία.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο που εξέδωσε το Συμβούλιο, το Eurogroup θα εξετάσει τάχιστα την ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα με αυτήν της Ιρλανδίας. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών ECOFIN στις 7 Δεκεμβρίου.

ΠΑΙΔΕΙΑ: Αρχίζει ο διάλογος…


ΠΑΙΔΕΙΑ: Αρχίζει ο διάλογος…

Η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, υπό την υπουργό, κα Άννα Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 12:00, στο υπουργείο Παιδείας.
Στην Διακομματική Επιτροπή θα συμμετάσχουν από το ΠΑΣΟΚ η κα Σοφία Γιαννακά, από τη ΝΔ η κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, από το ΛΑΟΣ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Νίκος Τσούκαλης, και από τους Οικολόγους Πράσινους ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Στην Επιτροπή θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κα Χρύσα Αράπογλου, ενώ δεν συμμετέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πρεσβύτερος ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ: ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Ιστορικά στοιχεία


ΒΙΒΛΙΟ: ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ιστορικά στοιχεία.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Πρεσβύτερος ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ

Η μικρή εργασία που ακολουθεί, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια επιμελή συγκέντρωση διαφόρων ιστορικών στοιχείων, που σχετίζονται κυρίως με τις εκκλησίες της ακριτικής Καστάνιανης Πωγωνίου.
Μια προσπάθεια να διατηρηθούν στη μνήμη των νεωτέρων όσα απέμειναν από παλιότερες καλύτερες εποχές.
Σε λίγα χρόνια δε θα διακρίνονται τα σημερινά λιθοσώρια.
(Από την εισαγωγή του βιβλίου)
Κεντρική διάθεση:
Πρεσβ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
441 00 ΚΟΝΙΤΣΑ
τηλ. 26550-22788
__________________________________
Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε βιβλία μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου
dtatsis1@gmail.com

ΠΗΓΗ:http://dtatsis.blogspot.com/