Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΔΩΔΩΝΗ: Στα ίδια οι τιμές, αύξηση στην εκκαθάριση.


ΔΩΔΩΝΗ: Στα ίδια οι τιμές, αύξηση στην εκκαθάριση.

Παραμένει το σκηνικό ρήξης ανάμεσα στη διοίκηση και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», μετά και τη χθεσινή απόφαση της πρώτης για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής, για την τρέχουσα γαλακτοκομική σαιζόν.
Μπορεί οι κτηνοτρόφοι να συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Ελεούσας, την ώρα που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αυτό δεν πτόησε ωστόσο τα μέλη του και τον πρόεδρο της μονάδας Δημήτρη Παλαιοθόδωρο από το να λάβουν μια απόφαση που εξόργισε για μία ακόμα φορά τους παραγωγούς.
Καμία αύξηση στις τιμές παραγωγού, και για τα τρία είδη γάλακτος, ήταν η απόφαση της διοίκησης, όταν είναι γνωστό πως οι τιμές μέχρι πρόσφατα εμφάνιζαν αυξητικές τάσεις πανελλαδικά και ενώ πριν από λίγες εβδομάδες, τέθηκε σε ισχύ απόφαση της διοίκησης να μειώσει μεσοσταθμικά τις τιμές - απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ. το καλοκαίρι αλλά άρχισε να ισχύει από το Σεπτέμβριο.
Η διοίκηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» για να χρυσώσει το «χάπι» στους παραγωγούς, δίνει αυξήσεις στην τιμή εκκαθάρισης από 6 λεπτά το λίτρο για το πρόβειο γάλα, 3 λεπτά για το γίδινο και 1 λεπτό για το αγελαδινό.
Η πρώτη αντίδραση των εκπροσώπων του κτηνοτροφικού κόσμου έκανε λόγο για «απαράδεκτες τιμές». «Κρατούν καθηλωμένες τις τιμές για να βρει πρόσφορο έδαφος ο ιδιώτης, για την εξαγορά του εργοστασίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας.