Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Σε κοινούς άξονες ανάπτυξης του Πωγωνίου συμφώνησε ο Γ.Γ. Ανάπτυξης κ. Πάνος Σταμπουλιδης


Ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον των κατοίκων του Πωγωνίου συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Πάνος Σταμπουλιδης και ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης κατά την επίσκεψη υπουργικού επιτελείου στην έδρα του Δήμου, το Καλπάκι.
Η ανάδειξη και πιστοποίηση τοπικών προϊόντων ΠΟΠ με απλούστερες διαδικασίες, η πιλοτική εφαρμογή αναπτυξιακών κινήτρων σε επιμεθόριες περιοχές, το καθεστώς φορολογίας του τσίπουρου αλλά και τα σημαντικά ζητήματα της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, της πάταξης του λαθρεμπορίου και της αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων συζητήθηκαν αναλυτικά με συμπεράσματα και πρωτοβουλίες για πρόοδο και από τις δυο πλευρές.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε κοινούς άξονες δράσης για τα περισσότερα θέματα κι ένα ουσιαστικό πλαίσιο συνεργασίας στην κοινή δράση για την ανάπτυξη του Πωγωνίου.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Μάτσιας καθώς και οι συνεργάτες του κ. Σταμπουλιδη κ.κ. Περιστερης και Τσιρώνης.

Έχασε η Αναγέννηση από την Α.Ε. Κληματιάς (5-2)

*Έχασε στην Κληματιά η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου από την  τοπική ομάδα με σκορ 5-2 για την  13η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε με σουτ ο Μακολλάρι Μαρινγκλέν στο 9΄.
Ο Pavlidis Nearchos με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  ισοφάρισε στο 11΄ σε 1-1 για την Α.Ε. Κληματιάς.
Στο 43΄ ο Παπαλάμπρης Άγγελος με σουτ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 2-1.
Στο 45΄ ο Pavlidis Nearchos ανέβασε το δείκτη του σκορ το 3-1.
Ο Θωμαΐδης Γεώργιος μείωσε για την Αναγέννηση στο 55΄  σε  3-2.
Στο 60΄ ο Γκουγιάννος Αλέξανδρος έγραψε το 4-2.
Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  ο Παπαλάμπρης Άγγελος στο 67΄.
Α.Ε.  Κληματιάς:
Νικήτας-Στράιχερ Σεβαστιανός-Ραφαήλ, Μούτας Περικλής,  Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσακανίκας Κωνσταντίνος, Παπαλάμπρης Άγγελος, Τζιάλλας Ευάγγελος (Μπάρλας Χρήστος 85΄), Μπέλλος Αλέξανδρος (Μάντζιος Κωνσταντίνος 70΄), Βλαχόπουλος Ιωάννης, Γκουγιάννος Αλέξανδρος (Ράπτης Κλέαρχος 70΄), Pavlidis Nearchos (Γιαννάκης Κωνσταντίνος 73΄)
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Γ. Ποτσης):

Γέρακος Δημήτριος, Μπενέκας Ιωάννης, Makollari Dorjan, Γκορίτσας Παναγιώτης (Τάσιος Αλέξανδρος 50΄), Τσουμάνης Παναγιώτης (Ζουρνατζής Ιωάννης 63΄), Θωμαΐδης Γεώργιος, Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Ντόντης Βασίλειος (Λέσσης Ιωάννης 69΄), Καμονάς Ιωάννης

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5-2
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009   0-4   
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ(15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ(17:30)

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπή, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων


Συνελήφθη, χθες (13-12-2019) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, η κατηγορούμενη, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (σουγιά), τραυμάτισε στην τραχηλική χώρα άνδρα.
Η κατηγορούμενη συνελήφθη στο σημείο από προστρέξαντες αστυνομικούς ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ο σουγιάς.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Στα λευκά στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων


Το νέο κύμα κακοκαιρίας έφερε χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στις  ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Βωβούσα, Δίστρατο, Μηλιά, Πληκάτι και  σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα.
Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο εργάζονται από τα ξημερώματα οκτώ (8) μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όσους κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν προς τα ορεινά της Ηπείρου, καθώς πρέπει απαραίτητα να φέρουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε όλη την Ήπειρο δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης της επιδότησης για ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων


Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης ύψους 9.800 ευρώ (70% του συνολικού ποσού στήριξης) στους δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020, στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές των δικαιούχων του υπομέτρου 6.3 και στις υπόλοιπες Περιφέρειες.
Το συνολικό ποσό στήριξης που θα πληρωθεί ανέρχεται σε 30,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 3.100 δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Γιάννενα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς


Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς:

Ολοκληρώθηκε κοινή επιχείρηση των ελληνικών και ιταλικών Αρχών για την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών


Στη χώρα μας συνελήφθησαν (6) μέλη της οργάνωσης και (5) στην Ιταλία 
Διακριβώθηκαν (7) υποθέσεις διακίνησης με πλωτά μέσα και (5) μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
 
Σε οικία ηγετικού μέλους της οργάνωσης εντοπίστηκαν (9) υπό προώθηση μετανάστες 
Τα παράνομα κέρδη της οργάνωσης ξεπερνούν τις (800.000) ευρώ

Ολοκληρώθηκε χθες, 12 Δεκεμβρίου 2019, κοινή επιχείρηση των ελληνικών και ιταλικών Αρχών για την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που ειδικευόταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων σε Ελλάδα και Ιταλία.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά (11) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα (6) στη χώρα μας και (5) στην Ιταλία.
Στη χώρα μας την επιχείρηση ανέλαβε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με την ενεργή συμμετοχή του Ελληνικού Γραφείου στη Eurojust, του Τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, του Ειδικού Ανακριτικού Γραφείου Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Ως προς τη δράση των υποομάδων της εγκληματικής οργάνωσης, η υποομάδα της Ελλάδας αναλάμβανε τη σύναψη συμφωνιών προώθησης με μετανάστες, έναντι αντιτίμου από (5.500) έως και (6.000) ευρώ το άτομο, τα οποία διακινούντο μέσω του συστήματος «HAWALLA».
Με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού, που κυμαινόταν από (8) έως (32) άτομα, οι μετανάστες συγκεντρώνονταν σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και μεταφέρονταν οδικώς σε προκαθορισμένες παράκτιες περιοχές της Ηγουμενίτσας ή της Κέρκυρας.
Παράλληλα, η υποομάδα της Ιταλίας εξασφάλιζε -κάθε φορά- ανάλογου τύπου πλωτά σκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των μεταναστών στην Ιταλία.
Η υποομάδα της Ελλάδας δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη προώθηση μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά τη σύναψη συμφωνίας προώθησης, εφοδίαζαν τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και επιμελούνταν της εξωτερικής τους εμφάνισης, ώστε να προσομοιάζουν με τουρίστες.
Επίσης δραστηριοποιούνταν και στη μεταπώληση πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων, που προορίζονταν για την παράνομη προώθηση μεταναστών.
Μέχρι τώρα διακριβώθηκαν (7) υποθέσεις διευκόλυνσης παράνομης εξόδου με πλωτά μέσα, (5) περιπτώσεις μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και (16) υποθέσεις προμήθειας, κατοχής, απόκρυψης, πλαστογραφίας και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται, από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην παράνομη προώθηση τουλάχιστον (130) μεταναστών και στη διακίνηση – εμπορία τουλάχιστον (150) ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων τρίτων προσώπων (δελτία ταυτότητας, διαβατήρια, δελτία αιτήσαντος διεθνή προστασία) διαφόρων χωρών, όπως Ιταλίας, Γαλλίας, Σουηδίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας.
Τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις (800.000) ευρώ.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε (6) οικίες στη χώρα μας, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(40) δελτία ταυτοτήτων Ιταλίας (χωρίς στοιχεία και φωτογραφίες κατόχων),
(2) ελληνικά δελτία ταυτότητας,
δελτίο ταυτότητας Γαλλίας,
(2) διαβατήρια (ελληνικό, πολωνικό),
άδεια διαμονής Ελλάδος,
δελτίο αιτήσαντος διεθνή προστασία,
φωτογραφίες, τύπου διαβατηρίου, τρίτων προσώπων,
(9) κινητά τηλέφωνα,
(2) αυτοκίνητα και σκάφος.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία ηγετικού μέλους της οργάνωσης, εντοπίστηκαν (9) αλλοδαποί (5 ενήλικες και 4 ανήλικοι), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και προορίζονταν για προώθηση στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις. Χαρακτηριστικά η λέξη «nafar», ήταν κωδική αναφορά στους υπό προώθηση μετανάστες, ενώ τα ταξιδιωτικά έγγραφα αναφέρονταν ως «μπλούζες», «παντελόνια», «πράγματα», «μακαρόνια», «κάρτες», «βιβλία» ενώ η λέξη «Κατεχάκη» προσδιόριζε τα δελτία αιτήσαντος διεθνή προστασία.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις από κερδοσκοπία, πλαστογραφία εγγράφων μετά χρήσεως, παράνομη κατοχή και χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων, τρίτων προσώπων και οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις  είκοσι τρεις (23) του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2019,  ημέρα  Δευτέρα και ώρα 15.00  στην ανοικτή ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων των 16ης/15-11-2019 (ειδικής), 17ης/ 15-11-2019 (κατεπείγουσας)  και 18ης /28-11-2019 (τακτικής) συνεδριάσεων Π.Σ..
2. Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2020.
3. Έγκριση  8ης τροποποίησης προϋπολογισμού  Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2019.
4. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων,  για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.
5. Σχετικά με υποβολή αιτήματος των εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε προσφυγικές ροές (Β΄ Κύκλος, Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ Νο 9/2017)
6. Ορισμός της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ως φορέα λειτουργίας της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Άλλη μια μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών στο Αιολικό Πάρκο Κασιδιάρη

Άλλη μια μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε  στο Αιολικό Πάρκο Κασιδιάρη.

Τα τεράστια τμήματα των  ανεμογεννητριών ήταν φορτωμένα σε οχήματα που σπάνια συναντάς στους ελληνικούς δρόμους.

Καθ΄ όλη την μεταφορά  ισχυρή δύναμη της Τροχαίας ρύθμιζε την κυκλοφορία προκειμένου να εξελιχθούν όλα με ασφάλεια.


Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 16-12-2019 έως 22-12-2019 )


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 16 έως 22 Δεκεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (17-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (18-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (19-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Παρασκευή (20-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (22-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (17-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (18-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (19-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (20-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες
Σάββατο (21-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (16-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τρίτη (17-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (18-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή-Ανέζα-Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή.
Πέμπτη (19-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (20-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Σάββατο (21-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (16-12-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά - Χειμαδίο- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (17-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (18-12-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα
Πέμπτη (19-12-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (20-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (21-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Δευτέρα (16-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Τρίτη (17-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (18-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (19-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (20-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (22-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 59 και 20 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-4

Ο ΠΑΣ με χατ τρικ του Νάουμετς  πέρασε σαν καταιγίδα από την Κέρκυρα
Εύκολο έργο είχε ο  ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα, καθώς επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με σκορ 4-0.
Οι Ηπειρώτες έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3' με την εκτέλεση φάουλ του Νάουμετς.
Στο 7' ο Λεό έχασε πολύ καλή ευκαιρία για το 0-2.
Ο Ξύδας στο 9' διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΣ.
Ο Νάουμετς  στο 29' με ωραίο πλασέ σημείωσε το 0-3.
Στις καθυστερήσεις ο Νάουμετς διαμόρφωσε το τελικό 0-4, σημειώνοντας χατ τρικ.
Κέρκυρα (Ρ. Μπολάνο):
Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης, Αγιώτης, Ζερβόπουλος, Αμαραντίδης (Νγκαν 46'), Γεωργακόπουλος Π., Λεπενιώτης, Βασιλούδης, Μίσκο, Γεωργακόπουλος Κ. (Πεδράο 72')
ΠΑΣ Γιαννινα (Αργύρης Γιαννίκης):
Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος (Οικονομόπουλος 46'), Σιόντης, Κάστρο (Πίτου Γκαρσία 46'), Ξύδας (Ράντοβατς 73'), Νάουμετς, Λέο, Κρίζμαν.

Άσθμα και ΧΑΠ: Η προστασία από τις εξάρσεις στις γιορτές


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι στις γιορτές οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καθώς οι πιθανότητες μιας κρίσης ή ακόμα και νοσηλείας εξαιτίας της, αυξάνονται σημαντικά.
Αυτό συνιστούν επιστήμονες από την Καναδική Πνευμονολογική Εταιρεία (CLA), εξηγώντας πως μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο οι εξάρσεις της ΧΑΠ όσο και εκείνες του άσθματος παρουσιάζουν εποχιακή διακύμανση, με τη συχνότητά τους να είναι υψηλότερη στη διάρκεια του χειμώνα και κυρίως στις γιορτές.
Μία από αυτές τις μελέτες, που δημοσιεύθηκε το 2010 στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Respiratory Journal, είχε δείξει ότι τα περιστατικά των κρίσεων ΧΑΠ την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν περισσότερα απ' ό,τι τον υπόλοιπο χειμώνα, με τον μέγιστο αριθμό να παρατηρείται τις μέρες πριν από τη μεγάλη γιορτή. Οι διακομιδές στα νοσοκομεία εξαιτίας της ΧΑΠ, όμως, ήταν περισσότερες την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Αντίστοιχα, το 2018 ερευνητές από τον βρετανικό οργανισμό Asthma UK δημοσίευσαν τα ευρήματα έρευνας σε 1.000 ενήλικες πάσχοντες από άσθμα. Όπως έδειξε η έρευνά τους, ο ένας στους 14 είχε εκδηλώσει κρίση άσθματος είτε σε επαγγελματικό χριστουγεννιάτικο πάρτι, είτε την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.