Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Νέα διακοπή στη λειτουργία του taxisnet τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

Έντονος προβληματισμός  στο Υπουργείο Οικονομικών για τον αργό ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του taxis  προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, διακοπή της λειτουργίας του taxisnet τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:
 «Δευτέρα 7/7/2014, από 7:00 π.μ. έως 10:00 π.μ., δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Φόρου Εισοδήματος Φ.Π. καθώς και οι λοιπές εφαρμογές TAXISnet για λόγους συντήρησης».
Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Υπουργείο Οικονομικών για τον αργό ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 4,538 εκατομμύρια δηλώσεις, εκ των οποίων 1,8 εκατ. είναι χρεωστικές, με τον συνολικό πρόσθετο φόρο να ανέρχεται στα 2,345 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν όσοι λαμβάνουν χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται στα 1.250 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί από τους υπόχρεους έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Άρτα: Πυρκαγιά απείλησε το Νοσοκομείο

Φωτιά πήρε το δάσος που βρίσκεται στη θέση Περάνθη στην Άρτα με την πυροσβεστική υπηρεσία να τίθεται σε επιφυλακή.
Η φωτιά βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας ενώ δύο αεροπλάνα καναντέρ, 10 οχήματα με 30 άνδρες και επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες προσπαθούν για την κατάσβεσή της.

Να σημειωθεί ότι έχει ενεργοποιηθεί η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου.

Ξαναχτύπησαν οι ιερόσυλοι σε εκκλησίες του Άνω Πωγωνίου

Δύο νέες κλοπές εκκλησιών καταγγέλθηκαν  στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου και αφορούσαν κλοπές σε εκκλησίες του Πωγωνίου και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παλαιόπυργο και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Πωγωνίου.
Στην πρώτη περίπτωση κατά τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μία εκκλησιαστική εικόνα και μία ελαιογραφία.
Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης κατά τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης προς παρασκευή, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο Ιερό δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό.

Προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μαζί με τη σύνταξη Αυγούστου το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης του Αυγούστου θα επαναχορηγηθεί το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι έχουν σύζυγο μη συνταξιούχο με έτος γέννησης το 1949.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, τον Ιούλιο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διακοπής καταβολής του επιδόματος, και έγιναν όλες οι ενέργειες για την επαναχορήγηση του επιδόματος αναδρομικά.
Οι συνταξιούχοι γήρατος του ΟΓΑ δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του συζύγου του/της και εφ' όσον αυτός δεν λαμβάνει σύνταξη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (05.07.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, στα Ιωάννινα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων και καταδικαστικές αποφάσεις, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Λούρος Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος ημεδαπός Ρομά

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε κατάστημα και σχολείο στο Λούρο Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, ο 19χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στο Λούρο Πρέβεζας:
Την 28/29-04-2014, αφού διέρρηξε κτίριο σχολείου, αφαίρεσε δύο φορητούς υπολογιστές.
Την 08/09-05-2014, αφού διέρρηξε κατάστημα- ταχυφαγείο, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (306) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός, που ενέχεται σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας

Σε οκτώ (8) διαρρήξεις και κλοπές, το τελευταίο τρίμηνο, από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας προέκυψε η εμπλοκή του, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα αδικήματα

Η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται στα (8.590) ευρώ ενώ τα κλοπιμαία μεταπωλούνταν στην Αλβανία
Συνελήφθη προχθές (04-07-2014) το βράδυ, στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχε διαπράξει σωρεία κλοπών γεωργικών εργαλείων, από αποθήκες και θερμοκήπια, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.
 Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών στη συγκεκριμένη περιοχή, για την καταπολέμηση παραβατικών ενεργειών, εντοπίστηκε ο 48χρονος να κινείται πεζός στον κάμπο της Κεστρίνης.
Από τη συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε τουλάχιστον οκτώ κλοπές γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην περιοχή της Θεσπρωτίας.
Συγκεκριμένα:
Την 12/13-05-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στο Δρέπανο Θεσπρωτίας, ένα θαμνοκοπτικό μηχάνημα, έναν τροχό, τριάντα μέτρα καλώδιο ηλεκτροκολλήσεως και άλλα εργαλεία.
Την 20/21-05-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στον κάμπο Κεστρίνης, μία βενζινοκίνητη αντλία.
Κατά το χρονικό διάστημα από 20/06/2014 έως 01/07/2014, αφαίρεσε από αποθήκη στη Σαγιάδα, εργαλεία και αντικείμενα οικιακής χρήσης.
Την 16/17-04-2014, στην περιοχή Πύργου Ραγίου, αφαίρεσε από εγκατάσταση θερμοκηπίου, διάφορα εργαλεία.
Την 16/17-04-2014 στην περιοχή Πύργου Ραγίου, αφαίρεσε από εγκατάσταση θερμοκηπίου, δύο αντλίες νερού.
Την 27/28-06-2014, στο Ράγιο, αφαίρεσε από αποθήκη, δύο βενζινοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
Την 27/28-06-2014, στο Ράγιο, αφαίρεσε από αποθήκη, ένα αλυσοπρίονο και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
Κατά το χρονικό διάστημα από 28/06/2014 έως 30/06/2014, αφαίρεσε από αποθήκη στον κάμπο Ασπροκκλησίου, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα αλυσοπρίονο.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (8.590) ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία μεταφέρονταν και μεταπωλούνταν στην Αλβανία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλα αδικήματα. 

Με βαθμολογίες κοντά στο 0 αναμένεται να εισαχθούν σε τμήματα του 5ου πεδίο

Διπλασιασμός των αριστούχων σε Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση
Καλύτερα τα πήγαν οι φετινοί υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκριτικά με το προηγούμενο έτος όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. 
Από τα στοιχεία της κλιμάκωσης του Γενικού βαθμού Πρόσβασης μπορούν οι φετινοί υποψήφιοι να έχουν μια εικόνα για το πώς θα κινηθούν τα μόρια αφού οι γενικοί βαθμοί πρόσβασης των υποψηφίων καθορίζουν κατά 80% τα μόρια εισαγωγής στις σχολές ενώ το υπόλοιπο 20% καθορίζεται από το βαθμό πρόσβασης στα 2 μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κάθε επιστημονικού πεδίου σχολών.
Μέσα από την κλιμάκωση της βαθμολογίας του ΓΒΠ προκύπτει ότι οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης στην κλίμακα του 18-20 είναι αυξημένοι κατά 9.6% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος γεγονός που όπως έχει γράψει το news.gr αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων εισαγωγής στις Νομικές και τα τμήματα Ψυχολογίας. 

Από 48 μέχρι 100 οι δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία

Πάνω από 66 δισ. € οι οφειλές προς την εφορία

Ενιαία ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, κατ’ ελάχιστο όριο 48 και ανώτατο τις 100, προωθεί η κυβέρνηση για τα χρέη των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως γράφει το "Βήμα της Κυριακής", το αίτημα θα θέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με το επιχείρημα ότι είναι η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η «νάρκη» των χρεών των ιδιωτών και να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη αν εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και γίνουν κατασχέσεις επιχειρήσεων και περιουσιών που θα λάβουν μαζικό χαρακτήρα.
Τα συνολικά χρέη στην Εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα τελωνεία ξεπέρασαν τα 5,2 δισ. ευρώ.

Παρατάθηκε έως τον Αύγουστο 2015 η φοροκάρτα

Μπορεί η φοροκάρτα, η κάρτα αποδείξεων που καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και τους απαλλάσσει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων, να μην έτυχε μεγάλης αποδοχής, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε τη σύμβαση για τη δήλωση αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms έως τον Αύγουστο του 2015.
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από 01-07-2014 έως 30-06-2015, λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
Η ενεργοποίησή της φοροκάρτας και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου-κατόχου της κάρτας γίνεται μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από τις τράπεζες.