Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα, στην Κακαβιά και στο Δελβινάκι Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τρεις φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Σήμερα (16-05-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών και εννέα (9) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (1.600) ευρώ, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, λαθρομεταφορά και παράνομη είσοδο στη χώρα, πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
2. Χθες (15-05-2015) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
3. Χθες (15-05-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Άρτα: Συνελήφθη 27χρονη ημεδαπή για απάτη

Η συλληφθείσα προσποιούμενη την υπάλληλο παιδικού σταθμού εξαπατούσε ανυποψίαστους καταστηματάρχες
Συνελήφθη, χθες (15-05-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μία 27χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απάτη.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η 27χρονη προσποιούμενη την υπάλληλο παιδικού σταθμού και με το πρόσχημα υποτιθέμενης φιλανθρωπικής εκδήλωσης που θα διοργάνωνε ο παιδικός σταθμός για παιδιά, κατάφερε να αποσπάσει από έξι (6) καταστηματάρχες της πόλης της Άρτας, είδη ρουχισμού και είδη δώρων.
Στην κατοχή της βρέθηκαν τα παραπάνω προϊόντα, τα οποία και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αποζημιώσεις 25 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ μέσα στο Μάιο

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ θα πληρώσει ο ΕΛΓΑ μέσα στο Μάιο σε αγρότες που είχαν υποστεί ζημιές το 2014 αλλά και στο πρώτο δίμηνο του 2015.

Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση του ΕΛΓΑ στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, όπου είχε μακρά συνεργασία τόσο με τη διοίκηση, τους διευθυντές των περιφερειακών και κεντρικών υπηρεσιών όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 21 Μαΐου

Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινιστικές οδηγίες για τις Πανελλαδικές

Την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2015 και η αγωνία των μαθητών αλλά και των γονιών τους ανεβαίνει στο κατακόρυφο.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστικές ανακοινώσεις για να βοηθήσει τους υποψηφίους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην προετοιμασία τους για την εξεταστική διαδικασία.
1. Θέματα Πανελλαδικών
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr , την ώρα που θα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Αμέσως μετά, τα θέματα θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr .
Επιπλέον, από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 το οποίο αναρτάται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr  στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού για κλοπή από αυτοκίνητο στην Άρτα

Συνελήφθη, χθες (15-05-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή από αυτοκίνητο στην Άρτα.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 31χρονος χθες αργά το βράδυ στην πόλη της Άρτας, αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, μία γυναικεία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Το ELL RADIO.TV κοντά στους Συλλόγους, τις Αδελφότητες, τις Ενώσεις, τους χορευτικούς Ομίλους και τα Παραδοσιακά Συγκροτήματα