Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 10:15 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει την Τετάρτη 28/09/2022, στις  10:15  π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα.

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Απάντηση σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης του νεκροταφείου μας

 


Αγαπητοί συγχωριανοί.

Θα ήθελα με την ανάρτηση - τοποθέτηση αυτήν, να σας πληροφορήσω σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης του νεκροταφείου μας.

Τις τελευταίες περίπου δεκαπέντε ημέρες με ενημέρωσαν κάτοικοι της Κοινότητας μας, σχετικά με διακοπές του νερού στο νεκροταφείο.

Αμέσως πήγα και διαπίστωσα πως υπάρχει πρόβλημα με το πιεστικό (μοτέρ) μηχάνημα το οποίο είναι τοποθετημένο εντός του αντλιοστάσιου και στέλνει το νερό. Με κάποιες προσπάθειες μου το μηχάνημα λειτουργούσε αλλά κάποιες φορές σταμάταγε την λειτουργία του εκ νέου.

Συνάμα, με τον Αντ/ρχο κ. Φωτίου Αθανάσιο παραγγείλαμε ΝΕΟ πιεστικό στον κ. Παπαϊωάννου Πέτρο (ο οποίος συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Δήμο μας) και μόλις το παραλάβει ο ίδιος από την εταιρεία θα έρθει να το τοποθετήσει αμέσως.

Κλείνοντας σας παρακαλώ να σεβόμαστε όλο τον χώρο του Κοιμητήριου κτλ, όπως και να μην αφήνουμε το νερό να τρέχει αλόγιστα και να επιβαρύνεται το μηχάνημα και να παθαίνει ζημιές έπειτα.

Θα είναι η 5η φορά τα τελευταία χρόνια που ως Πρόεδρος θα αντικατασταθεί το εν λόγω μηχάνημα.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλαμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά: Εκδρομή στο παζάρι της Παραμυθιάς, την Κυριακή 9 Οκτώβριου

 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Άνω Καλαμά, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο παζάρι της Παραμυθιάς, την Κυριακή 9 Οκτώβριου 2022.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ.: 6946676777

Σοφία Γκερμότση.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Άγγελο Αλεξίου

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Άγγελου Αλεξίου.

Ο Άγγελος είναι γεννημένος το 2005 (17 ετών) και αγωνίζεται ως εξτρέμ.

Έχει αγωνιστεί στην Χρυσοβίτσα, Ρωμανό και Ραφταναίους.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 25 αγώνες και πέτυχε 4 γκολ.

-Άγγελε καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης!

Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και πολλές επιτυχίες!

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Πέμπτη 29-09-2022:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Επισκοπικό, πέριξ επιχειρήσεων κέντρο αναψυχής Θεοχάρη, αίθουσα εκδηλώσεων Golden Hall, ΣΕΑ Επισκοπικού, πέριξ πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων κ Γεωργάκη – κ Ντότη – κ Ζιάβρα – κ Γκαλμπίνου – κ Ντάφλου, Μανωλιάσα και κεραίες Μανωλιάσας.

Β) Από ώρα 12:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Κουτσελιό πέριξ πτηνοτροφείου Δασκάλου και Αγέλη Φώτη.

Την Παρασκευή 30-09-2022:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Βασιλικό Πωγωνίου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. 

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Παρακάλαμος: Προβλήματα με την υδροδότηση του κοιμητηρίου

 


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέφτηκαν το νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονα τον τελευταίο μήνα για κάποιες εργασίες καθαρισμού σε τάφο συγγενικού τους προσώπου και διαπίστωσαν ότι η βρύση δεν έχει νερό.

Ίσως κάποια βλάβη στο πιεστικό να δημιουργεί το πρόβλημα.

Ας το λάβουν υπόψη τους οι «αρμόδιοι» και ας δώσουν άμεσα μια λύση.

Πάντως τα σχόλια που ακούγονται δεν είναι και τα καλύτερα…

Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων «ΠΥΡΡΟΣ»: Γιορτή της Ηπειρώτικης Πίτας, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων «ΠΥΡΡΟΣ» διοργανώνει την «Γιορτή της Ηπειρώτικης Πίτας», την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης.

Π.Α.Σ Γιάννινα: Ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ζήση Καραχάλιο, μέχρι το καλοκαίρι του 2025

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ζήση Καραχάλιο, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο Καραχάλιος εντάχθηκε στην ομάδα το 2021 και αμέσως έγινε βασικό στέλεχος συμβάλλοντας τα μέγιστα για την εκπληκτική περσινή πορεία του Π.Α.Σ. Έκανε ντεμπούτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2021 και συνολικά μετράει 33 συμμετοχές.

Ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα του Π.Α.Σ.!

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Ζήσης μιλώντας στο www.pasgiannina.gr  ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να φοράω την φανέλα του Π.Α.Σ. Γιάννινα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και η ανανέωση αυτή με γεμίζει με ακόμα περισσότερες ευθύνες ώστε όλοι μαζί να δώσουμε περισσότερες χαρές στον κόσμο της ομάδας».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 ISO 38/2022 (19 Σεπτεμβρίου 2022 - 25 Σεπτεμβρίου 2022)


 Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 44.775 κρούσματα COVID-19 (4.292 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 24%

εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 26% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.920.192 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.98 (95% ΔΕ: 0.79 - 1.07).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 819 ασθενείς (7μερος

μ.ό.: 117, 0% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 715 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 102, -5% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 79 (63.3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη και το 96.2% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το ακριτικό Πωγώνι θρηνεί για τον ξαφνικό χαμό της Μαριάννας Κωσταρά

 


Με ψιλόβροχο,  λες και ήταν το δάκρυ του θλιμμένου  Ουρανού,  και με «βουβό» τον πόνο,  πλήθος κόσμου  συνόδευσε χθες το απόγευμα στην τελευταία της κατοικία στο Δολό Πωγωνίου, την Μαριάννα σύζυγο του Χριστόφορου Κωσταρά, η οποία έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε τους κατοίκους του ακριτικού Πωγωνίου, αλλά και όλους όσοι την είχαν γνωρίσει, είτε επισκεπτόμενοι το Αγροτουριστικό συγκρότημα που είχε δημιουργήσει μαζί με τον Χριστόφορο στο Δολό, -αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα, φιλοξενώντας κατά καιρούς πολιτικούς, επιχειρηματίες, κ.α.- αλλά και όσοι την έζησαν από την έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα που είχε αναπτύξει.

Επιστέγασμα αυτής ήταν η απόφασή της να ιδρύσει και να χρηματοδοτήσει ένα Κοινωφελές Ίδρυμα, με έδρα το Δολό για να βοηθάει την ακριτική περιοχή και να χορηγεί υποτροφίες σε άπορα παιδιά. Δεν πρόλαβε μεν να δει το όνειρό της πραγματικότητα, πρόλαβε όμως με συνεργάτες της  και τον αγαπημένο της σύζυγο Χριστόφορο να βάλει τις βάσεις, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα και να κρατά ζωντανή τη μνήμη της.

Η Μαριάννα κατέληξε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπιστεί. Η καταγωγή της ήταν από το Καστελόριζο και ο πατέρας της φημισμένος εκδότης στην Αγγλία. Η ίδια σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ιστορία, αλλά τελικά επέλεξε να κάνει αυτό που τη γέμιζε περισσότερο, δηλαδή η επαφή με τη φύση και  η ενασχόλησή της  με τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις στην άλλη εσχατιά της Ελλάδος - από τον τόπο καταγωγής της- το ακριτικό Δολό.

Εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στην Κοινότητα Ασφάκας του Δήμου Ζίτσας, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

 


Εκδήλωση μνήμης διοργανώνουν ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Ασφάκας, και ο Δήμος Ζίτσας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού στην κοινότητα Ασφάκας.

Η εκδήλωση, με θέμα «100 χρόνια Μικρασιατική Καταστροφή - 100 χρόνια Ασφάκα»,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, στις 19:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Ασφάκας.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή της εθνικής παράδοσης και της ιστορίας, καθώς η ιστορική μνήμη θα πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της συλλογικής –εθνικής μνήμης.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

Χρήστου Αθανάσιος, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στύλογλου Αικατερίνη, MSc Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, εκπαιδευτικός.

Παπαδόπουλος Αναστάσιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικοχορευτικό συγκρότημα το οποίο θα παρουσιάσει μουσική και χορούς από την περιοχή έλευσης των προσφύγων της Ασφάκας.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr   

Η Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτριας Κωπηλασίας Κατερίνα Γκόγκου στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου

 


Την Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Κατερίνα Γκόγκου θα έχει την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητικού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Η σπουδαία αθλήτρια ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου κ. Μίλτου Μάστορα και κατά την επίσκεψή της θα μιλήσει στους μαθητές για την κωπηλασία και τις αξίες του αθλητισμού.

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας ημεδαπός, που κατηγορείται για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 30 συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη

Συνελήφθη χθες (26-09-2022) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί κοκαΐνη σε χρήστες σε περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε υπαίθριο σημείο (καβάντζα), όπου μετέβαινε ο ημεδαπός νυχτερινές ώρες με το αυτοκίνητό του για να αποκρύπτει ναρκωτικά, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -30- συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης, συνολικού βάρους -18,46- γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ακόμη, σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του – το οποίο κατασχέθηκε – με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου « Lushy » βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κυνηγετικό όπλο με 5 φυσίγγια, που κατείχε παράνομα,

-5- κινητά τηλέφωνα,

-2- ηλεκτρονικές συσκευές ανίχνευσης εκπομπής ραδιοκυμάτων και

-150- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών και η Τοπική Κοινότητα οργανώνουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Το πρόγραμμα

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

10:45 Άφιξη στο χώρο του Ηρώου, Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαρτυρικών Λιγκιάδων Ιωάννη Αυγέρη

11:00 Ομιλία από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ

11:15 Προσκλητήριο νεκρών

11:30 Κατάθεση στεφάνων, Ενός λεπτού σιγή.

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου: Εκδρομή στο χωριό, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 


Πρόσκληση

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι.

Η αδελφότητα μας διοργανώνει εκδρομή στο αγαπημένο μας χωριό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 14:00 μ.μ. από  σταθμό μετρό στάση Άγιος Αντώνιος (Περιστέρι).

Επιστροφή από το χωριό 14:00 μ.μ. στο ίδιο σημείο.

Τιμή εισιτηρίου κατά άτομο 40 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την Πρόεδρο Κιτσανού-Ραγκούση Λαμπρινή τηλ. 6908690200

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

 


Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Ροδαυγή Άρτας, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, ΜEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δερβίζιανα, 10:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Metropolitan General: Προσφορά καρδιολογικού ελέγχου σε ειδική τιμή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

 


Mε το μήνυμα «Πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσες την καρδιά σου», το θεραπευτήριο Μetropolitan General προσφέρει για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου) πακέτο προληπτικών εξετάσεων στην προνομιακή τιμή των 40€, που περιλαμβάνει:

           Σάκχαρο αίματος

           Ουρία

           Κρεατινίνη

           Χοληστερόλη

           HDL

           LDL

           Τριγλυκερίδια

           Νάτριο

           Κάλιο

           Ηλεκτροκαρδιογράφημα

           Κλινική εξέταση.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν από 26 Σεπτεμβρίου έως 17 Οκτωβρίου 2022 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 650 2662, Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 20:00.