Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Έρχεται το πράσινο κοτόπουλο και είναι συνεταιριστικό

Σε καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο τη χρήση τεχνικών και τεχνολογιών φιλικότερων στο περιβάλλον για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πτηνοτροφικών μονάδων συμμετέχουν ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΆΡΤΑΣ και ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΠΙΝΔΟΣ”.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Αποτίμηση τεχνικών και τεχνολογιών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πτηνοτροφείων» της δράσης "Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς & Τεχνολογικούς Τομείς" - του θεματικού τομέα Γεωργίας, Ζωικής Παραγωγής και Βιοτεχνολογίας" συγκαταλέγεται μεταξύ των 85 προτάσεων που έλαβαν έγκριση για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Συνεργασία 2011», βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα το οποίο αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από εξωτερικούς κριτές ανάμεσα σε άλλες 580 περίπου προτάσεις με επικεφαλής επιστημονικούς εταίρους και συντονιστές το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.) με επιστημονικό υπεύθυνο τον ερευνητή κ. Θωμά Μπαρζάνα και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γιάννη Σκούφο.

''Ηπειρωτική Λέσχη Πολιτισμού'' με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., θα λειτουργήσει από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος Όροφος, Πλατεία Κοτζιά)

Με εκδηλώσεις που θα αντλούν από την καλλιτεχνική δημιουργία και τη λαϊκή μας παράδοση σε όλες τις εκφάνσεις και τις αποτυπώσεις της (μουσική, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά, θέατρο) και θα επεκτείνονται σε θέματα που προσεγγίζουν τον πολιτισμό στην ευρύτερη διάστασή του, αναφερόμενα στην ποιότητα της καθημερινής ζωής, την ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ προτάσσει δύο εκδηλώσεις για δύο κύριες προτεραιότητες της Π.Σ.Ε. αυτό το διάστημα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6:30 μ.μ.
Συνάντηση ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. Ένα κάλεσμα σε κάθε νέο Ηπειρώτη απόδημο για να κουβεντιάσουμε για τη λειτουργία τμήματος νεολαίας στο πλαίσιο της Π.Σ.Ε., για τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, για το πως η νεολαία θα μπολιάσει με το σφρίγος της κάθε πλευρά της ζωής της Πανηπειρωτικής και της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Η συνάντηση θα καταλήξει σε γλέντι - λεπτομέρειες σύντομα :)
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6:30 μ.μ.
Συνάντηση συγκρότησης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Ένα κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών για να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε δράσεις κι ενέργειες κοινωνικής αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης που είναι τόσο απαραίτητες στους τόσο δύσκολους καιρούς.
Και στις δύο αυτές εκδηλώσεις υπάρχει θέση για όλους! Και αξίζει αυτές οι εκδηλώσεις να θεμελιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που από τις 14 Ιανουαρίου, με εκδηλώσεις κάθε δεύτερη Δευτέρα, παρουσιάζει μουσικές βραδιές, προβολές, συζητήσεις, διαλέξεις, μέχρι και μικρές θεατρικές παραστάσεις.
Ας βοηθήσουμε όλοι στην αλληλοενημέρωση για να είναι οι εκδηλώσεις της νεολαίας και της αλληλεγγύης η καλύτερη αρχή!

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου (Ελευσίνας)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
ΟΜΗΡΟΥ 26 ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
19200, ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΤΗΛ./FAX: 2105561041
e-mail: shtp@hotmail.gr 
gogou.eleni@hotmail.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε πως μετά τις εκλογές της 18/11/2012, που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή, σε κλίμα ομοψυχίας και αγάπης, των μελών του Συλλόγου προέκυψαν τα παρακάτω:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος : Ναπολέων Γκόγκος
Αντιπρόεδρος: Φώτιος Βάσιος
Γραμματέας: Γεώργιος Παππάς
Ταμίας: Ευαγγελία Νικολάου
Μέλη: Χρήστος Κόκκας (με θέση Εφόρου)
Κωνσταντίνος Αντωνίου (με θέση Β’ Γραμματέα)
Δημήτριος Δάμης (με θέση Β’ Ταμία)
Τηλέφωνα επικοινωνίας με το Διοικητικό Συμβούλιο: 2105561041-6946913548
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΚΟΓΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΜΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΓΚΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σχετικά με τα τμήματα που λειτουργούν στο σύλλογο ισχύουν τα παρακάτω:
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΓΚΟΥ Τηλ. Επικοινωνίας:6982059736
e-mail: gogou.eleni@hotmail.gr   
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΚΟΓΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ: Μ.Μ.Ε, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΒΕΛΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΓΚΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΜΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΖΟΥ
Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου λειτουργούν κάθε Κυριακή 9πμ-1μμ
Το πολυφωνικό, η χορωδία και τα φωνητικά σύνολα λειτουργούν κάθε Πέμπτη 7μμ – 8μμ
 Διαδικτυακή Ενημέρωση σχετικά με τη δράση του συλλόγου:
Facebook/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ (σελίδα/page)
Facebook/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ A (προφίλ γεμάτο)
Facebook/Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου Β (προφίλ)
Blog
http://hpeirotes-thriassiou.blogspot.com   
twitter
t#ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΚΟΓΚΟΣ

Ο Τουρισμός υπαίθρου (μικρής κλίμακας) αποτελεί φιλικό μοντέλο τουριστικού προϊόντος στο αρχέγονο Ηπειρωτικό Τοπίο

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας


Το οικονομικό περιβάλλον της Ηπείρου, με την πιο ευρεία έννοιά του, δηλαδή το φυσικό περιβάλλον και τα προϊόντα του, η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί για τη “Άπειρο Χώρα” ένα “αυτοτελές” συγκριτικό πλεονέκτημα “πράσινου επιχειρείν” αδιαμφισβήτητης αξίας.
Το πλεονέκτημα τούτο, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να καταστήσουμε λειτουργικά ανταγωνιστικό, αξιοποιώντας το στο διηνεκές.
Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, ο κύριος πρεσβευτής της Ηπείρου, ο τουρισμός της “μικρής κλίμακας” δύναται να μπολιαστεί με πρωτοπόρες ιδέες, ενός πολυδυναμικού εναλλακτικού μοντέλου αναψυχής και να αξιοποιήσει εκείνα τα στοιχεία της παράδοσης, του πολιτισμού και του απαράμιλλου φυσικού μας κεφαλαίου, για τον βιοπορισμό και το άνοιγμα πράσινων θέσεων εργασίας στην ύπαιθρο.
Ο αγροτουρισμός όπως είναι ευρέως γνωστός ή ο τουρισμός υπαίθρου, περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που με τις ανάλογες στοχευμένες πρωτοβουλίες φορέα, θα μπορούσαν να τονώσουν και να “επανακινήσουν” την ελληνική ύπαιθρο, σε μια οριζόντια διασύνδεση των τοπικών δομών και της ανταλλακτικής αυτοδιαχειριζόμενης μικροκοινωνικής κλίμακας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (19-11-2012) το βράδυ στο Γλυκόρριζο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη πίσω πλευρά του σπιτιού σε αποθηκευτικό χώρο, κρυμμένα μέσα σε τσιμεντόλιθους, μία απομίμηση όπλου (μεταλλική ρέπλικα κρότου) και δεκατέσσερα φυσίγγια κρότου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Το τμήμα Judo Α.Σ. ΠΑΣ Παρακαλάμου-Καλπακίου-Μεταμόρφωσης, συμμετείχε στο ετήσιο τουρνουά τζούντο που διοργάνωσε το σωματείο «Ο Φίλιππος», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τουρνουά τζούντο που διοργάνωσε το σωματείο «Ο Φίλιππος».
Στους αγώνες συμμετείχαν 47 σωματεία από τη χώρα μας και από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
Τα δικά μας παιδιά, αγωνίστηκαν για μία ακόμη φορά κατακτώντας 14 μετάλλια.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στους προπονητές τους.

GPO: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ "δείχνει" νέα δημοσκόπηση της GPO για το Mega, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 22,3%
ΝΔ: 20,1%
Χρυσή Αυγή: 10,3%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5%
ΚΚΕ: 4,6%.
Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστό 44,5%, έναντι 33% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43,9% και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς με 40,3%, ο Αλέξης Τσίπρας με 37,8%, ο Πάνος Καμμένος με 33,1%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 28%, η Αλέκα Παπαρήγα με 26,6,% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 16,8%..
Επτά στους δέκα απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και το 61,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 50,4% τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού.
Το 73,9% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Πόρισμα-σοκ για τη διαφθορά στους δήμους

Με τις καταλήψεις εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο μπαίνουν υποχρεωτικά, έρχεται στο φως ένα πρόβλημα γνωστό από καιρό: Η κακοδιαχείριση των Δήμων την οποία επανειλημμένα επεσήμαναν το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, αλλά η πολιτεία αδρανούσε να διαχειριστεί.

Ας σημειωθεί ότι νέο γύρο καταλήψεων ξεκινά από σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και εντείνει τις κινητοποιήσεις σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων όπως σε παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ. Ταυτόχρονα ξεκινάει νέο «κύμα» καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και αμαξοστάσια. Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ να αναστείλουν τη λειτουργία των δήμων.
Τον περασμένο Μάρτιο το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν καταπέλτης για τη διαφθορά των Δήμων.
Αποκάλυψε παρανομίες σε προσλήψεις, παράνομη καταβολή αποζημιώσεων σε υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές χωρίς προσόντα, επιχορηγήσεις σε φορείς, δαπάνες δημοσίων σχέσεων.

Τα ποσά που σπαταλήθηκαν τα τελευταία χρόνια ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα οι Δήμοι εμφανίζουν χρέη 1,9 δισ. ευρώ από δάνεια αφού μια από τις πληγές των ΟΤΑ αποτελεί ο άκρατος δανεισμός χωρίς αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις. Σύμφωνα με την καταγραφή από το υπουργείο Εσωτερικών στα 1,9 δισ. ευρώ πρέπει να προστεθούν και οφειλές των Δήμων προς τρίτους 1,27 δισ. ευρώ!
Από τους 325 δήμους που προέκυψαν μετά τον Καλλικράτη, οι 58 παρουσίαζαν χρέος που υπερέβαινε το 100% των τακτικών τους εσόδων και σε ορισμένες περιπτώσεις κυμαινόταν πάνω από το 150% των εσόδων τους.
Απορρίφθηκαν δαπάνες 77 εκατομμυρίων
Η έκθεση-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται στον έλεγχο δαπανών και εσόδων του συνόλου του Δημοσίου και περίπου τα μισά από τα εντάλματα πληρωμής που δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορούν δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ανάσα» για τους δανειολήπτες προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης

Ενέργειες για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια), το οικογενειακό εισόδημα των οποίων θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ και να έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τουλάχιστον κατά 35%.
Κατά την περίοδο χάριτος, ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους του δανείου με όριο το 30% του εισοδήματός του. Σε περίπτωση που η δόση υπερβαίνει το ποσοστό αυτό θα είναι χαμηλότερη.
Στη ρύθμιση εντάσσεται η πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξίας της οποίας για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους τις 200.000 ευρώ.
Στην προωθούμενη ρύθμιση εντάσσονται επίσης ευπαθείς κοινωνικές ομάδες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια όπως άνεργοι, ανάπηροι και πολύτεκνοι, ενώ οι άνεργοι κατά την περίοδο χάριτος δεν θα καταβάλλουν δόση.
Επίσης, η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013.
Παράλληλα, σχεδιάζεται η τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Στο πλαίσιο αυτό θα αρκεί η σύμφωνη γνώμη του 51% των πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι του 100% αυτών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.
Επιπλέον την ημέρα που θα καθορίζεται η δικάσιμος ο δανειολήπτης θα ξεκινά να καταβάλλει ελάχιστο ποσό, το οποίο θα είναι στο 10% της προηγούμενης δόσης που είχε ορισθεί με την τράπεζα με ελάχιστη δόση τα 40 ευρώ το μήνα και το ποσό θα μετρά για το κεφάλαιο.
Επιπλέον, καταργείται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ με τη μορφή που ισχύει σήμερα.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τελούν υπό την αίρεση της Τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εφόσον τελικά εγκριθούν θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr