Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν wi-fi hotspots, και στους 18 Δήμους της Ηπείρου

Και οι 18 Δήμοι της Ηπείρου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών που επελέγησαν για την εγκατάσταση wi-fi hotspots, με το Υπουργείο Υποδομών να εκτιμά πως στα μέσα του 2015 θα είναι έτοιμο τα πρώτα 4.000 hotspots για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει το πρωί της Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ενώ «μετά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου».
Σύμφωνα με το υπουργείο «αποτελεί το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματα του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την Αδελφότητα των Απανταχού Κομποταίων 'Αρτας «Σκουφάς Γεροστάθης», εκδήλωση για την προσωπικότητα και το έργο του Νικολάου Σκουφά, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλιάς Βουλής (Άγαλμα Κολοκοτρώνη), την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:15 πρωινή

Η Αδελφότητα των Απανταχού Κομποταίων «ΣΚΟΥΦΑΣ ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ» διοργανώνει εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των διακοσίων χρόνων (1814-2014) από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.
 Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Παληάς Βουλής (Άγαλμα Κολοκοτρώνη), την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:15' με ομιλητή τον ιστορικό και συγγραφέα κ. Σαράντο Καργάκο και θέμα «Η προσωπικότητα και το έργο του Νικολάου Σκουφά».
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Ε. Βλαχοπάνο και τον Γεν. Γραμματέα Κώστα Α. Κουτσοδήμα, παρατίθεται απόσπασμα από κείμενο του Τάκη Κανδηλώρα με τίτλο: «Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 1814-1821», το οποίο αναφέρει:
«Ευτυχή τα έθνη, τα έχοντα να επιδείξουν ένα Σκουφάν!

Η Ελλάς εξέθρεψε ένα ταπεινόν έμπορον Σκουφάν, όστις, εις το πείσμα των Ευρωπαίων και του Τσάρου της Ρωσσικής αντιδράσεως, πολεμούμενος και περιφρονούμενος υπό πολλών συγχρόνων του, της Μοίρας σχεδόν αποπαίδι, έθεσε τας βάσεις Πανελληνίου Προσπάθειας, δί ης η μεν ελευθερία τον Εθνους επαγιώθη, η δε Ιερά Συμμαχία των σκληρών ηγεμόνων της Ευρώπης, έγινε τέλειον ράκος.»

ΠΗΓΗ: www.romiazirou.blogspot.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων προαστίων διοργανώνει επετειακή εκδήλωση «για την προσφορά των Ηπειρωτών στο Έπος του ΄40»

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής και το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, σας προσκαλούν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. για να παρακολουθήσετε την επετειακή εκδήλωση:
«Η προσφορά των Ηπειρωτών στο Έπος του '40».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
*Η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. με θέμα: «Η απήχηση της 28ης Οκτωβρίου στη σύγχρονη πραγματικότητα».
*Τίτος Αθανασιάδης, δημοσιογράφος-συγγραφέας με θέμα: «Η προσφορά των Ηπειρωτών στο Έπος του '40».
*Άλκης Ρήγος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Η σημασία του πολέμου για το ελληνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι».
Σωκράτης Βασιλείου, εκπαιδευτικός-συγγραφέας με θέμα:
«Η προσφορά της Ηπειρώτισσας στο έπος του '40».
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ηπειρώτικο γλέντι και μουσική πανδαισία-αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, στο Άλσος Βεΐκου

"Ως συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου'' χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, το ηπειρώτικο  αντάμωμα-πανδαισία και γλέντι, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, στο Άλσος Βεΐκου, υπό τους ήχους της παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Δημήτρη Ρίζου και καταχειροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.

Metron Analysis: Προβάδισμα 4,9% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 4,9% έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,7%
ΝΔ: 18,8%
Ποτάμι: 6,1%
ΚΚΕ: 4,9%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
ΠΑΣΟΚ: 3,4 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,4 %
ΛΑΟΣ: 2%
Άλλο κόμμα: 9,2%
Αναποφάσιστοι ή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ»: 17,7%

«Δεν θα ψηφίσω»: 5,2% 

H ''Γιορτή τσίπουρου'' από τους Ηπειρώτες Ζεφυρίου, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:30, στην πλατεία, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Γρηγορούσας, στο Ζεφύρι, υπό τους ήχους της κομπανίας του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα κατά το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται 45χρονος ημεδαπός, διεθνώς διωκόμενος

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν:
Στην Άρτα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Βουλγαρικών Αρχών, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παράβαση της Νομοθεσίας περί παροχής οικονομικών ενισχύσεων αγροτικής παραγωγής.
Στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του έχει επιβληθεί και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.