Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ηπειρώτικο γλέντι και μουσική πανδαισία-αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, στο Άλσος Βεΐκου

"Ως συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου'' χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, το ηπειρώτικο  αντάμωμα-πανδαισία και γλέντι, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, στο Άλσος Βεΐκου, υπό τους ήχους της παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Δημήτρη Ρίζου και καταχειροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.



Για άλλη μια χρονιά οι Ηπειρώτες του Γαλατσίου και της Λαμπρινής, αλλά και των άλλων  γειτονικών περιοχών του  Δήμου Γαλατσίου, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄ αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση και σπάζοντας τα ρεκόρ συμμετοχής των προηγούμενων χρόνων.

Και φυσικά οι διοργανωτές ''κάνοντας ταμείο'' έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι.
 Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα συμμετείχαν, ο νέος Δήμαρχος  Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους του και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των ψηφοδελτίων της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των αποδημικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Γαλατσίου.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Κωνής.  Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους συμμετείχαν, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, με επικεφαλής την  Πρόεδρο Μελπομένη Καράλη, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιάννη Γεωργαλή από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαγγέλη Γαρούφο και αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Ηπειρωτών Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων

Ακόμη στην εκδήλωση παρέστει  το μέλος του Συλλόγου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας και ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Καραμούτσος.
 Ξεκινώντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου Ηλίας Χρηστάκος, αναφέρθηκε με ένα σύντομο ιστορικό στην  πολύπλευρη δράση του Συλλόγου και την σημασία του για το πολυπληθές ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής. Στην συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό της νέας  θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου, τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που συμμετείχε και συμμετέχει. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στη νέα προσπάθεια αναβάθμισης του Συλλόγου, με δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, για όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ και του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου,   ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο,  χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αποδημικό κίνημα, εξ΄ αιτίας των νόμων που έχει θεσπίσει πρόσφατα η Κυβέρνηση και που ταυτίζει τους Συλλόγους που προσφέρουν παράδοση και πολιτισμό με τις επαχθείς μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παρέθεσε τις πρωτοβουλίες της ΠΣΕ, που συναντήθηκε με τις Ομοσπονδίες των Αποδήμων Κρητών, Ποντίων,  Θρακιωτών, Θεσσαλών, Ευρυτάνων, Αρκάδων, Μακεδόνων και Επτανήσιων, το κοινό κείμενο που συμφώνησαν και απέστειλαν στους Συλλόγους και τους Φορείς της Πολιτείας, ως και τις συναντήσεις που είχε η ΠΣΕ με κυβερνητικούς και τον Ηπειρώτη Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, που δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και την λήψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του, για να επιλυθεί, το πρόβλημα
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιο βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.
Το χορευτικό ενηλίκων του Συλλόγου, αλλά και το φιλοξενούμενο  χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών παρουσίασαν χορούς από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου.
Και όπως συνέβαινε παλιά, άρχισε ο χορός για όλους, με πρώτους στον χορό, τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και τους επίσημους εκπρόσωπους των φορέων της περιοχής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού χόρεψαν όλοι και διασκέδασαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας των ''Λαλητάδων''.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία της εκδήλωσης, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλία Χρηστάκο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους Ηπειρώτες εθελοντές.  Ιδιαίτερα και θερμά συγχαρητήρια και μπράβο αξίζουν στην ψυχή του Συλλόγου, αλλά και πρωτεργάτρια της εκδήλωσης Σωτηρίας Κατσιγιάννη, που για πολλά χρόνια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου κάνοντας βίωμα της  με την καθημερινή της δράση και συμμετοχή την επιτυχία των τμημάτων του.

Και του χρόνου!