Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την έγκριση της ΣΜΠΕ του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων Ηπείρου (ΠΕΣΔΑ)

Η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου, αποτελεί θετική εξέλιξη για την Περιφέρειά μας. Αποτελεί ταυτόχρονα το τέλος του πρώτου σταδίου μιας επίπονης προσπάθειας που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή, χάρη στην οποία με συντονισμένες ενέργειες και σε πλήρη συνεργασία με τους Δήμους και τους ΦΟΔΣΑ, κατάφερε να διαμορφώσει τον σχεδιασμό της, να αποκαταστήσει τους ΧΑΔΑ, (αποτρέποντας την επιβολή προστίμων από την Ε.Ε. στους πολίτες, κάτι μοναδικό στην Ελλάδα), να προχωρήσει την προετοιμασία για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης κ.α.
Το δεύτερο στάδιο που ακολουθεί μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ και αφορά την υλοποίηση του Σχεδιασμού είναι το δυσκολότερο και σε αυτό θα κριθεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα όλων μας.
Ο λαϊκισμός είναι μια εύκολη διαδρομή, που οδηγεί όμως πάντα σε αδιέξοδα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, τα βιώσαμε στο παρελθόν, τα βλέπουμε σήμερα και γύρω μας. Στην «παγίδα» αυτή δεν πρέπει να πέσει για μια ακόμη φορά η Ήπειρος. Όλοι μαζί και με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, θα πρέπει να δώσουμε μάχη για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και για να εφαρμοστεί στον απόλυτο βαθμό ο Περιφερειακός Σχεδιασμός μας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όλους όσοι – με τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη- εργάστηκαν τα πέντε αυτά χρόνια για την ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ και των άλλων δράσεων που αφορούν τη διαχείριση των Απορριμμάτων, Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια, Περιφερειακό Συμβούλιο, Προέδρους και Δ.Σ. ΦΟΔΣΑ, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και επιστημονικούς συνεργάτες. Η συνεργασία αυτή πρέπει και θα συνεχιστεί προς το συμφέρον όλων των Ηπειρωτών και τα επόμενα χρόνια.

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους σπουδαστές των ΙΕΚ

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με το μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.
Οι σπουδαστές των ΙΕΚ, όπως είναι γνωστό, δεν διαθέτουν κάρτα για δωρεάν επιβίβαση ή για μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για τον λόγο αυτό τους είχε δοθεί η δυνατότητα να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ και με τη σχετική κάρτα να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΜ. 
Ωστόσο, η διοίκηση του ΟΑΕΔ απέσυρε τις κάρτες από μεγάλο αριθμό σπουδαστών ΙΕΚ, με την αιτιολογία ότι η κάρτα ανεργίας χρησιμοποιούνταν για να προσδίδει περισσότερα μόρια σε διαγωνισμούς.
Με την απόσυρση της κάρτας έχει δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό  πρόβλημα στους σπουδαστές των ΙΕΚ, λόγω του κόστους χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τους αρμόδιους Υπουργούς να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, ώστε να χορηγηθεί και στους σπουδαστές των ΙΕΚ μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ. 

Χωρίς το επικουρικό κατατέθηκαν σήμερα οι συντάξεις από το ΙΚΑ

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, στο εξής με βάση απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ ορίζεται η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Έτσι, οι επικουρικές συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΙΚΑ θα κατατεθούν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου.
Στο μεταξύ, ξεκινάει σήμερα η περικοπή του ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ έως 850 ευρώ το μήνα, ενώ μειώσεις στις συντάξεις επιφέρουν για κάποιους οι αναπροσαρμογές από φόρους και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για την περίθαλψη.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά με δώρο ένα SYM 150 cc

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, με δώρο ένα SYM 150 cc, ένα κράνος και ένα χρόνο ασφάλεια.

Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Δήμος Πωγωνίου: Πρώτη παρουσίαση της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού

Την πρόοδο της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού παρακολούθησε χθες ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Η ομάδα εντατικοποιεί τις πρόβες και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη της εμφάνιση στα εγκαίνια του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού στα Κτίσματα, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου.

ΟΓΑ: Η εγκύκλιος σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΓΑ σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. 
Τα εν λόγω θέματα ρυθμίστηκαν με την αριθ. Δ27/οικ. 15239/645/16.5.2013 (ΦΕΚ Β' 1227/2013) κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις αριθ. Δ27/οικ.7943/263/12.3.2014 (ΦΕΚ Β' 701/20.03.2014) και Δ22/οικ. 7110/222/16.2.2016 (ΦΕΚ Β'555/2.3.2016) κοινές υπουργικές αποφάσεις.
Με τη νέα διαδικασία, όπως ρυθμίζεται με την τελευταία τροποποίηση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, ο έλεγχος των αιτήσεων Α21 δύναται να είναι δειγματοληπτικός και να διενεργείται προληπτικά ή κατασταλτικά. Το δείγμα καθορίζεται με απόφαση του διοικητή του ΟΓΑ.
 Ο αιτών/δικαιούχος οφείλει, μόνο εφόσον κληθεί, να αποστείλει στον ΟΓΑ, μέσω των ανταποκριτών του ΟΓΑ ή των υπαλλήλων του δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από το δήμαρχο, τα δικαιολογητικά για τα οποία έχει ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Α21. Οι αιτούντες/δικαιούχοι που θα κληθούν να προσκομίσουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, καθώς και η προθεσμία προσκόμισης αυτών, καθορίζονται με απόφαση του διοικητή του ΟΓΑ.
Τα θέματα που ρυθμίζονται με την ανωτέρω υπουργική απόφαση, όπως ισχύει, είναι τα εξής: 

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη  νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων,  μετά τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή.
Στις εκλογές ψήφισαν 404 μέλη του ΠΑΣΟΚ και η σύνθεση της νέας Ν.Ε. είναι η εξής:
1) Ζούμπας Στέφανος: 97 ψήφους
2) Καλτσούνης Νικόλαος: 47
3) Γκόγκος Χρήστος: 43
4) Τσουκάλης Άρης: 41
5) Αρλέτος Βαγγέλης: 41
6) Γκάρζτιος Αναστάσιος: 40
7) Χρηστίδης Χρήστος: 37
8) Λάνταβος Άλκης: 33

9) Τάτσης Νικόλαος: 14

Δήμος Πωγωνίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων

Ο Δήμος Πωγωνίου προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου Πωγωνίου και του Ν.Π.Δ.Δ.» συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 47.035,11€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου. 

Πρέβεζα: Σοβαρό ατύχημα 40χρονου αγρότη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας 40χρονος αγρότης, από την Μυρσίνη Πρέβεζας.
Ο 40χρονος εκτελούσε εργασίες στο κτήμα του με το τρακτέρ του, που έφερε ρυμουλκούμενο προκειμένου να κάνει τους απαραίτητους ψεκασμούς.
Κατά την διάρκεια των εργασιών, λόγω της κλήσης του εδάφους, το τρακτέρ ανετράπη με αποτέλεσμα ο 40χρονος να βρεθεί εγκλωβισμένος ανάμεσα από το αγροτικό μηχάνημα κι ένα ελαιόδεντρο.

Διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη, χθες (28-06-2016) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Αθηνών, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Pulse: Προηγείται με 6,5% η ΝΔ

Δημοσκόπηση της εταίρας Pulse για το Action 24 καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων
Αναλυτικά:
ΝΔ: 30%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,5%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
ΚΚΕ: 5,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 5,5%
Ένωση Κεντρώων: 3%
Ποτάμι: 2,5%
ΑΝΕΛ: 2,5%
ΛΑΕ: 2,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Άλλο Κόμμα: 3,5%
Αναποφάσιστοι: 8,5%
Δεν Απαντούν: 3%

Η ΝΔ καταγράφει παράσταση νίκης 52% έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής για την έκθεση "ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ" του Μονάχου Γερμανίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» που διοργανώνεται στο Μόναχο, το διάστημα 23-27/11/2016. Η έκθεση, που αφορά παραγωγούς και εμπόρους παραδοσιακών και ποιοτικών τροφίμων και ποτών, διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης FOOD & LIFE.
Πρόκειται για μια έκθεση προβολής της γαστρονομίας της ελληνικής περιφέρειας. 
Σκοπός της έκθεσης είναι η ευρεία προβολή των περιοχών και των προϊόντων που παράγονται, με ειδικές αναφορές στην ελληνική κουζίνα. Μέσω της έκθεσης οι παραγωγοί που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν b2b συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους. 
Επίσης θα έχουν το δικαίωμα πώλησης.
Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να παραστούν το αργότερο ως τις 15-7-2016 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87111 (κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση του Χρήστου Δώνη

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καλωσορίζει τον είκοσι ενός ετών διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες μέσο Χρήστο Δώνη, ο οποίος θα αγωνιστεί με την ομάδα μας την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17.

Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για το Καρπενήσι.