Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Υλοποιείται το έργο της Περιφέρειας για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα

Η  ποιότητα ζωής των κινητικά αναπήρων βελτιώνεται με την υλοποίηση του έργου που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια, με γενικό τίτλο: "Διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα". 
Μέσω αυτού γίνεται πιο εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία σε δύο παραλίες της Ηπείρου. 
Σήμερα (13-7-2016) έγινε η τοποθέτηση της εγκατάστασης στην παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα γίνει τοποθέτηση της δεύτερης εγκατάστασης στην παραλία Λούτσας Πρέβεζας.
Το έργο περιλαμβάνει πύργο ελέγχου, στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι απαραίτητοι αυτοματισμοί και ο μηχανισμός κίνησης, φωτοβολταϊκό στοιχείο, αρθρωτοί σιδηρόδρομοι (ράγες) που συνδέουν τον πύργο της διάταξης με το τερματικό σημείο αποβίβασης στη θάλασσα- τερματικό σημείο, καλύμματα αρθρωτών σιδηροδρόμων, κουπαστή (χειρολισθήρα), φορείο κίνησης, ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα για τη μετακίνηση των ΑμεΑ προς το τερματικό σημείο και αντίστροφα, φωτεινή σηματοδότηση τμήματος της σιδηροτροχιάς που βρίσκεται εκτός νερού για τη σήμανση κατά τις νυκτερινές ώρες κλπ.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 73.800 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Ευχαριστήρια επιστολή για την Ποδηλατοδρομία 2016

Ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Σώσινο", νιώθω μεγάλη χαρά και περηφάνια που καταφέραμε και φέτος να διοργανώσουμε σαν μια γροθιά με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου , την ετήσια ποδηλατοδρομία.
Με την συμμετοχή των μικρών μας φίλων, γονέων αλλά και με την παρουσία των Αντ/ρχων κ.κ. Γκόγκου Χρήστου, Γαλίτση Νικολάου ,Κάκου Ευθυμίου και του αγαπητού συντοπίτη κ. Φούσα Στεφανή (Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας), δόθηκε η εκκίνηση από την πλατεία του χωριού.
          Όλοι μαζί, μια μεγάλη παρέα γεμάτη χαρά και γέλιο ,πραγματοποιήσαμε μια βόλτα (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) από το χωριό μας, έως στο Καλπάκι (Ψησταριά κ. Χάσκου Μιχαήλ) και επιστρέψαμε ,όπου στην πλατεία κληρώσαμε και 2 ποδήλατα για τους συμμετέχοντες.
θα ήθελα με την παρούσα επιστολή λοιπόν, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους παρακάτω, που συνέδραμαν με διάφορους τρόπους ώστε και φέτος σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να πραγματοποιηθεί η ποδηλατοδρομία του χωριού.
1. Δήμο Πωγωνίου για την χορήγηση σε όλους τους συμμετέχοντες με μπλουζάκια και καπέλα ,
2. Ελληνική Αστυνομία (και ειδικότερα τον κ. Μποντίνη Γρηγόριο),
3. ΕΚΑΒ,
4. Διοίκηση Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ,
5. Σύλλογο γυναικών Άνω Καλαμά (προσφορά ποδηλάτου),
6. κ. Κοτρότσιο Μιχαήλ (Parakalamoscity)
7. κ. Χάσκο Μιχαήλ (προσφορά όλων των χυμών-καφέ-νερών στο κατάστημά του),
8. κ.κ. Σανιδά Ε.-Ζυγοκώστα Ε.,
9. κ. Σανιδά Λένα,
10. κ. Κόντο Αλέξη,
11. κ. Κόντο Σταύρο ,
12. κ. Μπίλα Γεώργιο,
13. κ. Μπίκα Βασίλειο,
14. κ. Ντρουμπάλη Νικόλαο,
15. κ. Κουρή Δημήτριο και Μπαρίμη Κατερίνα και
16. κ. Χαλδούπη Ιωάννη (μικροφωνική εγκατάσταση).
***
Με την ευκαιρία, σας γνωστοποιούμε τη σύνθεση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Πρόεδρος Μπίκας Κων/νος
Αντ/δρος Κουρής Αναστάσιος
Γραμματέας Πρόκου Μαρίνα
Ταμίας Μπραχόπουλος Μιχαήλ
Μέλη
Ντότης Δημήτριος
Νίκου Παναγιώτα
Ζέκιος Χρήστος.

  Τέλος, θα θέλαμε  να πούμε ως Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου και Πολιτιστικός Σύλλογος, το πιο μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συμμετείχαν και τους υποσχόμαστε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Με τιμή
Ο Αντ/δρος
Πολιτιστικού Συλλόγου"Το Σώσινο"
Κουρής Αναστάσιος
και
Ο Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

1η Γιορτή Πολιτισμού "Μάνα Μουργκάνα" από την Ομοσπονδία Μουργκάνας

Η Ομοσπονδία Μουργκάνας εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, με την διοργάνωση της «1ης Γιορτής Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ». Μια κορυφαία εκδήλωση ανάδειξης των χωριών της Μουργκάνας, μέσα από την πολιτιστική της ταυτότητα και παράδοση, τον φυσικό της πλούτο, τους ανθρώπους της.Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αρωγούς τις Αδελφότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών της Μουργκάνας, αλλά και καταξιωμένους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, με προεξέχοντα τον κ. Αντώνη Τσάβαλο που μας τιμά ιδιαίτερα έχοντας αναλάβει την σκηνοθεσία της κεντρικής μας εκδήλωσης.
Ελπίζουμε να αγακαλιάσετε όλοι αυτές τις εκδηλώσεις τόσο ζεστά όσο και οι άνθρωποι του τόπου μας που εργάζονται εθελοντικά για την πραγματοποίησή τους.
Καλή αντάμωση στη "Μάνα Μουργκάνα"!!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΡΙΤΗ 09/08:
Έναρξη
1η Γιόρτη Πολιτισμού «Μάνα Μουργκάνα»
Κεφαλοχώρι (Γλούστα)
Ώρα 20.30
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/08:
«Μέρα-Νύχτα στη Μουργκάνα»
Έκθεση Φωτογραφίας
Λ. Τζάνης, Γ. Μαλαμίδης - Κ. Τσέκας
Καλλιθέα (Τσαρακλιμάνι)
Ώρα 20.30
(Η έκθεση θα περιοδεύει στα χωριά της περιοχής μας μέχρι τις 20/8/2016)
ΠΕΜΠΤΗ 11/08:
«Η Μουργκάνα αφηγείται»
Μουσική, τραγούδι, χορός, πολυφωνική ερμηνεία, θεατρικό δρώμενο
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσάβαλος
Λεπτοκαρυά (Μποντίζντα)
Ώρα 21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/08:
«Στην κορυφή της Μουργκάνας»
Πεζοπορία, Αστροπαρατήρηση, Διανυκτέρευση
Λ. Τζάνης, Γ. Μαλαμίδης - Κ. Τσέκας
Λιάς
Ώρα 18.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/08:
«River Party@Lagavitsa»
Ημερήσιο Πάρτυ Νεολαίας
@dexx: Jay Madox
Λίστα (Κεφαλόβρυσο)
Ώρα 12.30
ΤΡΙΤΗ 16/08 & ΤΕΤΑΡΤΗ 17/08
Τουρνουά Μπάσκετ
Κεραμίτσα & Λίστα
Ώρα 18.30
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/08: «Συγγραφείς της Μουργκάνας»
Παρουσίαση συγγραφέων του τόπου μας
Αράχωβα (Ριζό)
Ώρα 20.30
ΠΕΜΠΤΗ 18/08: «H αλεπουδίτσα στη Μουργκάνα»
Παραμυθοανάγνωση και Μικρογλυπτική
Ευαγγελία Στάθη, Θωμάς Κρομμύδας
Γαρδίκι
Ώρα 18.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/08: «Μνημεία της Μουργκάνας»
Αρχαιότητες & Βυζαντινά Μνημεία
Χριστίνα Γκάνια
Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, Ηγούμενος Μονής Γηρομερίου
Ραβενή
Ώρα 20.30

* Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.mana-mourgana.net

Περιφέρεια Ηπείρου: Ξεκινά ο προγραμματισμός των εμβολίων για την οζώδη δερματίτιδα, την ερχόμενη εβδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα και από την Π.Ε. Ιωαννίνων αρχίζει στην Περιφέρεια Ηπείρου ο εμβολιασμός των βοοειδών για την πρόληψη της οζώδους δερματίτιδας και θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να έλθουν σε επικοινωνία με τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός και παράλληλα να μεριμνήσουν για την ορθή σύνταξη των μητρώων τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και όσοι δεν τον πραγματοποιήσουν θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις. 
Καλεί δε τους κτηνοτρόφους να προστρέξουν άμεσα στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καψάλης Κωνσταντίνος: Συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα του Γυμνάσιου Δολιανών

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης συγχαίρει τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Δολιανών για την άριστη παράσταση που ανέβασαν στο θέατρο Καμπέρειο.
Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Μαρίνας Καλτσώνη, οι μαθητές - ηθοποιοί παρουσίασαν ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κ. Σοφίας Γραμμόζη - Σωπίκη "Σεντούκι της καρδιάς".
Εις ανώτερα!

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου

Τις δράστιδες εντόπισαν και συνέλαβαν περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, χθες (12-07-2016) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 22 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, οι κατηγορούμενες αφαίρεσαν αρχικά, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 93χρονο ημεδαπό το πορτοφόλι του και όταν έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα, του επιτέθηκαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.
Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διέρχονταν από το σημείο τη στιγμή του συμβάντος, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τις δύο γυναίκες.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤ. ΤΣΑΒΙΔΗΣ: Μίσθιο κοινοτικού καταστήματος Καστάνιανης Πωγωνίου

Είναι να απορεί κανείς, με την Δημοτική Αρχή.
Με τον τρόπο που  “σκέπτονται“  και (δεν) ενεργούν οι ιθύνοντες.
Οι αδελφότητες, οι σύλλογοι και άλλοι τοπικοί φορείς, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρουν να δώσουν παράταση στη «ζωή» των ρημαγμένων χωριών του Πωγωνίου, χωρίς ουσιαστική βοήθεια και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής.
Και εξηγούμαι: Στο χωριό μου, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ, το κατάστημα που λειτουργούσε ως καφενείο και μικρή αγορά (μπακάλικο–μανάβικο), ανέστειλε την λειτουργία του από τον περασμένο Απρίλη. Αρχές Απρίλη επισήμως, ο ενοικιαστής, παραιτήθηκε του μισθίου (δημοτικό οίκημα).
Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να ξεκινήσει τάχιστα τις διαδικασίες, εν όψει και του καλοκαιριού, για να γίνει η δημοπρασία για την ανάδειξη νέου ενοικιαστή, άφησε να περάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς τούτο.
Βέβαια, θα επικαλεστούν κάποιοι, πως χρειαζόταν ένα σκαρίφημα από μηχανικό και να υποβληθεί στο ΤΕΕ Γιαννίνων.
Όμως προτού κανείς επικαλεστεί σαθρές και ανόητες δικαιολογίες, θα πρέπει να σκεφτεί, πως  ο δήμος, και τεχνική υπηρεσία -στελεχωμένη από μηχανικούς -διαθέτει καθώς και γραμματειακή υποστήριξη μπορεί να παράσχει.
   Έτσι φθάσαμε στα μέσα του Ιούλη, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Φανταστείτε πότε θα ολοκληρωθούν.         
    Αναρωτιέμαι,  ο κος δήμαρχος και οι κύριοι της δημοτικής πλειοψηφίας , δεν γνωρίζουν , πως η λειτουργία του καφενείου – μαγαζί, είναι ζωτικής σημασίας  για τα ρημαγμένα χωριά μας, ή ζουν σε άλλες  πόλεις και δεν έχουν αισθανθεί την έλλειψη του, στα χωριά τους.
   Μόνο αυτό θα πω «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»

ΓΙΩΡΓΟΣ   ΑΝΤ.   ΤΣΑΒΙΔΗΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ    ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κώστας Καψάλης: Καλή επιτυχία στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Τις ευχές του Δήμου Πωγωνίου για τον πρώτο αγώνα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στα ευρωπαϊκά γήπεδα έστειλε στον Άγιαξ της Ηπείρου, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Η επιστολή έχεις ως εξής:
«Σας εκφράζω τις ολόθερμες ευχές της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου και των δημοτών για το καλύτερο ξεκίνημα στη νέα πορεία που ανοίγει για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ευχόμαστε ο αυριανός αγώνας να αποτελέσει αρχή για μία θρυλική σελίδα στη νεότερη ιστορία της τοπικής μας ομάδας.
Η σκέψη μας θα είναι στον Άγιαξ της Ηπείρου με την ελπίδα το ευρωπαϊκό ταξίδι να κρατήσει και να χαρίσει στιγμές χαράς και εορτασμού σε όλους μας.
Ελπίδα μας, το όνειρο να πάρει διαστάσεις θριάμβου. Το Πωγώνι είναι στο πλευρό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».
Καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 13:00

Συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 13:00, η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Πωγωνίου. 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλπακίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 15η Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 /2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Περί τροποποίησης του τίτλου της μελέτης «Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη συντήρησης –
επισκευής του παλαιού πρώην Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγίου Κοσμά Δήμου Πωγωνίου.
2. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού Ξενώνα & του Δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Καστάνιανης.
3. Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος δημοπρασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου Πωγωνίου & του Ν.Π.Δ.Δ.»
4. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 6η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
5. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Έκθεση αγροτικών προϊόντων, στις 29-30 και 31 Ιουλίου 2016

Έκθεση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων διοργανώνει, στις 29-30 και 31 Ιουλίου 2016, ο σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Οι παραγωγοί της Ηπείρου θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε στεγασμένο χώρο και φυλαγμένο από υπηρεσίες σεκιούριτι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο τηλ.:6945575361.

ΟΓΑ: Έως τις 16 Ιουλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Ο ΟΓΑ, με στόχο την ενίσχυση συμμετοχής των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του στα προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2016, ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων λήγει το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας έως 16/07/2016.
Δικαιούχοι των προγραμμάτων
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.
- Οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.
- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).
- Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους, λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.
Δικαιολογητικά:

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ», με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και την ΕΛΕΠΑΠ, η οποία θα έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας (ως φορέας) της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)  της ΕΛΕΠΑΠ.
Η εισήγηση έγινε από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλο, ενώ λεπτομερή ενημέρωση έκανε η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ κ. Νατάσα Μπέγκα.
Η  κ. Ν. Μπέγκα στην τοποθέτησή της σημείωσε μεταξύ άλλων πως  φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια προσφοράς της ΕΛΕΠΑΠ στον τόπο μας, στη διάρκεια των οποίων έχουν στηριχθεί πάνω από 2000 παιδιά από την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.
"Η Περιφέρεια Ηπείρου- είπε-  μας διέθεσε 15 στρέμματα πάνω στα οποία σήμερα ολοκληρώνεται ένας νέος οικισμός που θα διαμείνουν άτομα με νοητική υστέρηση, που όμως θα είναι λειτουργικά. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιας μορφής έργο στην Ελλάδα, και το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας στην Ήπειρο".  Πρόσθεσε μάλιστα ότι στη Στέγη Υποστηριζόμενων Ατόμων θα μπορούν να φιλοξενηθούν 28 έως 35  άτομα  με νοητική υστέρηση και τα οποία δεν θα μπορούν να έχουν την στήριξη των οικείων τους.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ΕΛΕΠΑΠ απευθύνθηκε στην Περιφέρεια για τη λειτουργία των Στεγών, είπε ότι αυτό έγινε για δύο λόγους:

Εργασίες κατασκευής κεραίας στο όρος Κασσιδιάρης

 Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής κεραίας  μέτρησης του ανέμου πάνω από το Παλιό Μαυρονόρος στο όρος Κασσιδιάρης.
Είναι η τρίτη κεραία που κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο βουνό, ύψους 60 μέτρων και έχει σχέση με την μελέτη κατασκευής Αιολικού πάρκου σε συνεργασία των Δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας.
Τα υλικά και το τεχνικό προσωπικό μεταφέρονται στην κορυφή με ελικόπτερο!