Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤ. ΤΣΑΒΙΔΗΣ: Μίσθιο κοινοτικού καταστήματος Καστάνιανης Πωγωνίου

Είναι να απορεί κανείς, με την Δημοτική Αρχή.
Με τον τρόπο που  “σκέπτονται“  και (δεν) ενεργούν οι ιθύνοντες.
Οι αδελφότητες, οι σύλλογοι και άλλοι τοπικοί φορείς, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρουν να δώσουν παράταση στη «ζωή» των ρημαγμένων χωριών του Πωγωνίου, χωρίς ουσιαστική βοήθεια και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής.
Και εξηγούμαι: Στο χωριό μου, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ, το κατάστημα που λειτουργούσε ως καφενείο και μικρή αγορά (μπακάλικο–μανάβικο), ανέστειλε την λειτουργία του από τον περασμένο Απρίλη. Αρχές Απρίλη επισήμως, ο ενοικιαστής, παραιτήθηκε του μισθίου (δημοτικό οίκημα).
Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να ξεκινήσει τάχιστα τις διαδικασίες, εν όψει και του καλοκαιριού, για να γίνει η δημοπρασία για την ανάδειξη νέου ενοικιαστή, άφησε να περάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς τούτο.
Βέβαια, θα επικαλεστούν κάποιοι, πως χρειαζόταν ένα σκαρίφημα από μηχανικό και να υποβληθεί στο ΤΕΕ Γιαννίνων.
Όμως προτού κανείς επικαλεστεί σαθρές και ανόητες δικαιολογίες, θα πρέπει να σκεφτεί, πως  ο δήμος, και τεχνική υπηρεσία -στελεχωμένη από μηχανικούς -διαθέτει καθώς και γραμματειακή υποστήριξη μπορεί να παράσχει.
   Έτσι φθάσαμε στα μέσα του Ιούλη, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Φανταστείτε πότε θα ολοκληρωθούν.         
    Αναρωτιέμαι,  ο κος δήμαρχος και οι κύριοι της δημοτικής πλειοψηφίας , δεν γνωρίζουν , πως η λειτουργία του καφενείου – μαγαζί, είναι ζωτικής σημασίας  για τα ρημαγμένα χωριά μας, ή ζουν σε άλλες  πόλεις και δεν έχουν αισθανθεί την έλλειψη του, στα χωριά τους.
   Μόνο αυτό θα πω «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»

ΓΙΩΡΓΟΣ   ΑΝΤ.   ΤΣΑΒΙΔΗΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ    ΠΩΓΩΝΙΟΥ