Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Απλήρωτοι το νέο έτος οι γαλακτοπαραγωγοί από τη Δωδώνη

Τον τρίτο μήνα διανύουν απλήρωτοι οι γαλακτοπαραγωγοί που έχουν συνεργασία με την Γαλακτοβιομηχανία  Δωδώνη.
Ο προβληματισμός και η δυσαρέσκεια επικρατεί μεταξύ των κτηνοτρόφων στα χωριά της Ηπείρου, είναι έντονος.
Οι οφειλές της Γαλακτοβιομηχανίας  αφορούν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα των ζωοτροφών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου και η Α.Ε.Δ. «ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ», διοργανώνουν αποκριάτικο χορό, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δελβινάκι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δελβινακίου και η Α.Ε.Δ. ¨ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ¨, σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χορό μας, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 8:00 το βράδυ στο Δελβινάκι.
Επίσης σας προσκαλούμε την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο κάψιμο του Καρνάβαλου, στο χωριό μας.
 
Τα   Δ.Σ.

Ανυπόφορη η μυρωδιά από την εναποθέτηση σε ακάλυπτους χώρους των αποβλήτων, από τον καθαρισμό των πτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή Καλπακίου-Δολιανών

Επιστρέφοντας  χθες από την δουλειά μου στο χωριό μου τα Δολιανά, σταμάτησα για έναν τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου μου σε συνεργείο της περιοχής μας.
Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι υπάρχει μία ανυπόφορη μυρωδιά σε ολόκληρη την γύρω περιοχή.
Συζητώντας και με άλλους συντοπίτες που βρισκόταν στον ίδιο χώρο με μένα εντοπίσαμε ότι αυτή η ανυπόφορη μυρωδιά οφείλεται στην μεταφορά από ορισμένους συνδημότες μας των απόβλητων  από τον καθαρισμό των πτηνοτροφικών μονάδων  και την εναποθέτηση τους σε ακάλυπτους χώρους με σκοπό τον εμπλουτισμό των χωραφιών τους αργότερα.
Νομίζω ότι το θέμα αυτό είναι αρκετά σοβαρό γιατί αφορά την υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής και δικαιολογημένα άκουσα διαμαρτυρίες.
Πραγματικά οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους  γιατί όχι μόνο δεν μπαίνει καθαρός αέρας αλλά η ανυπόφορη αυτή μυρωδιά γεμίζει όλο το σπίτι τους.
Δεν είμαι ενάντια στον εμπλουτισμό και την καλλιέργεια των χωραφιών από τους αγρότες που ασχολούνται με τη γεωργία, αλλά νομίζω ότι θα  υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που θα αναφέρεται σχετικά με το πώς θα πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των πτηνοτροφικών μονάδων αλλά και η μεταφορά και η εναπόθεση των αποβλήτων. 
Δεν νομίζω ότι ο καθένα ς μπορεί να μεταφέρει σε χώρους κοντά σε κατοικημένες περιοχές τα απόβλητα και να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλους κατοίκους.
Θα πρέπει να υπάρχουν σχετικές Υγειονομικές διατάξεις από την  Αιρετή Περιφέρεια που θα καλύπτουν την μεταφορά αυτών των αποβλήτων χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα σε αρκετούς κατοίκους της περιοχής γύρω.
Θα παρακαλούσα αν έχετε κάποια σχετική πληροφόρηση από την Διεύθυνση Υγείας σχετικά με το πρόβλημα αυτό (τι  διατάξεις διέπουν την μεταφορά –εναπόθεση) των πτηνοτροφικών αποβλήτων  αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας για  πληροφόρηση των κατοίκων. 
Γράφοντας αυτές τις λίγες γραμμές νομίζω ότι θα υπάρξει ευαισθησία και ενδιαφέρον και από την Δημοτική αρχή του Δήμου Πωγωνιού ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς να υπάρξουν  αντιπαραθέσεις – τσακωμοί μεταξύ κατοίκων και καλλιεργητών του Δήμου μας.

«Ένας Δημότης του Δήμου Πωγωνίου»

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα δύο άτομα για απόπειρα διαρρήξεων καταστημάτων

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα δύο άτομα (ένας 18χρονος υπήκοος Αλγερίας και ένας 33χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα (07-03-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, ο 18χρονος έσπασε το τζάμι της εισόδου καταστήματος εμπορίας λευκών ειδών και αποπειράθηκε να αφαιρέσει ένα μεταλλικό δοχείο που περιείχε κέρματα, έγινε όμως αντιληπτός από ένοικο, που διαμένει πάνω από το κατάστημα, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Στην δεύτερη περίπτωση, χθες (06-03-2013) τα ξημερώματα στην Άρτα, ο 33χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει με αιχμηρό αντικείμενο την πίσω είσοδο καταστήματος (καφετέρια), πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια, η οποία και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα στην πόλη της Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Έντονος προβληματισμός για την ΕΟΖ στο Πωγώνι

Την συγκρότηση Επιτροπή με την συμμετοχή των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου και φορέων της περιοχής για να εξετάσει το ζήτημα της ενδεχόμενης δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ήπειρο, πρότεινε το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δημήτρης Ντόβας, επισημαίνοντας τα αρνητικά και θετικά σημεία μια τέτοιας εξέλιξης.
Ο κ. Ντόβας κατέθεσε μια σειρά ερωτημάτων για τους όρους λειτουργίας των ΕΟΖ, τα οποία αφορούσαν μεταξύ άλλων το εργασιακό καθεστώς, το φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις, ή τον χαρακτήρα που θα μπορούσε να έχει μια ΕΟΖ στην Ήπειρο, επισημαίνοντας πως αυτά πρέπει να απαντηθούν πριν είναι πολύ αργά. «Είναι άλλο τι θέλουμε ως τοπικοί φορείς και άλλο πως λειτουργούν οι ΕΟΖ σε άλλες χώρες», σημείωσε, αναφερόμενος στους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων στην Κίνα για παράδειγμα.

Ο Γιώργος Οικονόμου, ξανά υποψήφιος Πρόεδρος της ΠΣΕ

Η ΠΣΕ η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, έχει προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης για την Δευτέρα 1 Απριλίου 2013.
Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, δεκάδες εκπρόσωποι- εκλέκτορες Συλλόγων, Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών συγκεντρώθηκαν, για να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Γιώργου Οικονόμου και να στηρίξουν την
πρωτοβουλία που ανέλαβε να συγκροτήσει συνδυασμό με την ονομασία ''Ενότητα για την Ήπειρο''. Ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι, μετά από τοποθετήσεις, συναποφάσισαν ο Γιώργος Οικονόμου να είναι επικεφαλής του παραπάνω συνδυασμού.

Στα ύψη η ανεργία το Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Στο 28,1% η ανεργία τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο!!!

Σύμφωνα με τα την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.679.074 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.321.236 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.341.863 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 208.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 5,4%) και αυξήθηκαν κατά 40.316 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 1,1%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 263.596 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση 24,9%) και κατά 4.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 0,3%).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκε κατά 4.584 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%) και κατά 1.232 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (μηδενική μεταβολή).
Το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών βρέθηκε στο 57,5% από 61,7% το Νοέμβριο του 2012. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η ανεργία και στα άτομα ηλικίας 25-34, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνετα9ι στο 34%, από 36,2% το Νοέμβριο.
Πάντως, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις γυναίκες, όπου αυξήθηκε σε 29,3% (από 31,1% το Νοέμβριο), ενώ στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,3%.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, ώρα 12:30 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλπακίου

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Ε.Π.Ζ., η οποία θα διεξαχθεί  την  7η Μαρτίου 2013 ημέρα Πέμπτη & ώρα 12.30 μ.μ., στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ  7-3-13

Θέμα 1ο : Περί προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστήματος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ -ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» του κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  στην Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου.»

Θέμα 2ο : Περί ανάκληση της αρ.4/13 απόφασης Ε.Π.Ζ. που αφορά την  προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» της κ. ΚΟΝΑΝΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΑΣ στην Τ.Κ. Κουκλιών.

Ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (05-03-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών (3) ετών, για   ναρκωτικά.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστού εγγράφου

Συνελήφθη χθες (05-03-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου, το οποίο και κατασχέθηκε.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός επιδειξίας

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στον Καλόβατο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι έξω από το δημοτικό σχολείο στον Καλόβατο Άρτας, ο 41χρονος επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 43χρονη ημεδαπή.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψη του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αγνή Σμπόνια: Ευχαριστώ θερμά για την επανεκλογή μου

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ, που στα 26 μου χρόνια με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν και με τίμησαν έμπρακτα με την ψήφο τους, επανεκλέγοντάς με για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, στη Κεντρική Επιτροπή του κινήματος.
Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με αξιολόγησαν θετικά, πιστεύοντας στη νέα γενιά μας.
Συμμετείχα, σ' αυτή την εκλογική διαδικασία του κινήματος εκφράζοντας την φωνή των νέων και δεσμεύομαι ότι θα είμαι παρούσα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το κίνημα μας, αγωνιζόμενη με άποψη και συνέπεια, παλεύοντας για την κοινωνία, το Νομό Πρέβεζας, την Περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και ολόκληρη τη χώρα μας.
 Η επόμενη μέρα όχι μόνο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά κυρίως για την Ελλάδα, έχει ανάγκη τους νέους ανθρώπους και τη νέα γενιά από όποια γωνιά της χώρας και αν προέρχεται και από όποια "υγιής" κοινωνική ομάδα κι αν συμμετέχει.
Ας το καταλάβουν επιτέλους κάποιοι, ότι δεν μπορεί η νέα γενιά συνεχώς να απολογείται για το παρελθόν, για τα λάθη και τις παραλείψεις άλλων.
Εμείς οι νέοι συμμετέχουμε ενεργά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ προσπαθώντας να αλλάξουμε το κίνημα μας και να το  φέρουμε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της κεντρικής πολιτικής σκηνής ως τον βασικό πρωταγωνιστή όπως του αρμόζει, κοντά και δίπλα στην ελληνική κοινωνία που το έχει άμεση και απόλυτη ανάγκη!

Με εκτίμηση
Αγνή Σμπόνια
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ