Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα δύο άτομα για απόπειρα διαρρήξεων καταστημάτων

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα δύο άτομα (ένας 18χρονος υπήκοος Αλγερίας και ένας 33χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα (07-03-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, ο 18χρονος έσπασε το τζάμι της εισόδου καταστήματος εμπορίας λευκών ειδών και αποπειράθηκε να αφαιρέσει ένα μεταλλικό δοχείο που περιείχε κέρματα, έγινε όμως αντιληπτός από ένοικο, που διαμένει πάνω από το κατάστημα, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Στην δεύτερη περίπτωση, χθες (06-03-2013) τα ξημερώματα στην Άρτα, ο 33χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει με αιχμηρό αντικείμενο την πίσω είσοδο καταστήματος (καφετέρια), πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια, η οποία και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα στην πόλη της Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.