Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα


Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στα δυτικά και ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές για τη Δευτέρα.
Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο τοπικές βροχές.
Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Με το έλλειμμα θα συνδέεται, πλέον, η χρηματοδότηση των κομμάτων

Η χρηματοδότηση των κομμάτων, σύμφωνα με τις προτάσεις, θα μειώνεται έως και 5%, εφόσον το ετήσιο έλλειμμα υπερβαίνει το 3%.


Σύνδεση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων με το δημόσιο έλλειμμα προβλέπει νομοσχέδιο που είχε συντάξει, στις αρχές του έτους, ομάδα νομικών, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων, σύμφωνα με τις προτάσεις, θα μειώνεται έως και 5%, εφόσον το ετήσιο έλλειμμα υπερβαίνει το 3%.
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", δίνει τη δυνατότητα στα πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην κρατική χρηματοδότηση (αν π. χ. έχουν πιάσει 1% αντί για 1,5%, που ισχύει σήμερα).
Με ένα δηλαδή έλλειμμα της τάξεως του 10% το 2011 θα σήμαινε για το 2012 μία μείωση της τάξεως των 2/3 της τακτικής επιχορήγησης που προβλεπόταν στο νομοσχέδιο (7,7%), εφόσον η μείωση έφτανε στο ανώτερο όριο που προβλεπόταν.
Επιτρέπεται ακόμα η ιδιωτική ενίσχυση από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μόνη προϋπόθεση αυτό να γίνεται επώνυμα.
Οι ιδιωτικές ενισχύσεις έως 1.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο συνδέονται με την καταβολή ενός μέρους της κρατικής χρηματοδότησης.
Την υποχρέωση δημοσιοποίησης των χορηγήσεων για ποσά άνω των 500 ευρώ έχουν και οι υποψήφιοι βουλευτές.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο μεγάλα κόμματα επιχείρησαν τους προηγούμενους μήνες να πείσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ρυθμίσει με κάποιο τρόπο το χρέος τους που προσεγγίζει τα 235 εκατομμύρια ευρώ.
"Είτε διασπαστούν είτε μείνουν ως έχουν κινδυνεύουν να πάθουν αυτό που έπαθε το ελληνικό κράτος: να πτωχεύσουν" είναι τα λόγια ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.


ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ευχές για τις γιορτές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Δημιουργικό το Νέο Έτος.

ΠΩΓΩΝΙ: Πολύωρες διακοπές ρεύματος άφησε πίσω η κακοκαιρία

Πολλά ήταν τα προβλήματα στο Νομό Ιωαννίνων που άφησε πίσω της η τελευταία επέλαση του χιονία. Για πολλές ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα η Κόνιτσα και πολλά χωριά του Δήμου Πωγωνίου.
Μέχρι χθες το απόγευμα τα συνεργεία της ΔΕΗ έδιναν μάχη με το χρόνο προσπαθώντας να διορθώσουν τις ζημιές και στα τελευταία 4 χωριά του Πωγωνιου παρέμεναν χωρίς ρεύμα.

ΕΜΥ: Χριστούγεννα με συννεφιά και βροχοπτώσεις

Για σήμερα Κυριακή, στη Θράκη, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές στα πεδινά χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στο Ιόνιο καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα είναι ισχυρός.
Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Μακεδονίας και παροδικές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στα δυτικά κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.