Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Έκλεψαν ολόκληρο κοπάδι πρόβατα

Τα οδήγησαν στην Αλβανία!

Ολόκληρο κοπάδι με 83 πρόβατα έκλεψαν χθες Αλβανοί από στάβλο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στη συνέχεια από πέρασμα των συνόρων τα οδήγησαν στην γειτονική χώρα.
Η Ελληνική Αστυνομία, ενημέρωσε την Αλβανική που άρχισε έρευνες και σήμερα εντόπισαν το κοπάδι στην περιοχή «Σεντέλι» των Αγίων Σαράντα, όπου και συνέλαβαν τον ένα από τους δράστες, ενώ αναζητούνται οι συνεργάτες του, τα στοιχεία των οποίων είναι πλέον γνωστά στην αστυνομία της γειτονικής χώρας.
Τα πρόβατα θα επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "Δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ το 2012"

Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εφέτος, τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης νέας αναπροσαρμογής των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος εντός του 2012.

O Σύλλογος Παργινών Αθήνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, στις 15 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ"

Η αρχέγονη Ήπειρος αντιμέτωπη με το διεθνές επιχειρηματικό και ενεργειακό γίγνεσθαι

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Αποτελεί πλέον κοινή ομολογία ότι το ΥΠΕΚΑ δέχεται προσφορές και για τα Γιάννενα για την υποβολή ενδιαφέροντος εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, μαζί με τις περιοχές πατραϊκού κόλπου και του Κατάκολου με την διαδικασία Ανοιχτής Πρόσκλησης (open door). Αποτελεί λοιπόν η Ήπειρος, συμπεριλαμβανομένου και του παράκτιου τόξου του Ιονίου (περιοχή Πέρδικας) συγκεκριμένο Βιομηχανικό project κυρίαρχων κύκλων του κεφαλαίου, για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του υπεδάφους της, πλούσιο ενεργειακό οικόπεδο σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το έκδηλο πολυεθνικό ενδιαφέρον κοινοπραξιών (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία, Ινδία) εκτιμά για απολήψιμα αποθέματα της τάξης των 80 εκατομ. βαρελιών. Στο καινούριο ενεργειακό Ελντοράντο που προδιαγράφεται ενδιαφέρον σημείο που προκύπτει από τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, η συμμετοχή των Ελλήνων Εφοπλιστών, στο δεκάμηνο του 2011 παραγγέλλουν 156 πλοία χωρητικότητας 12,8 εκατ. τόνων, κάνοντας σαφή στροφή προς ακριβά πλοία LNG (πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου) κάτι θα γνωρίζουν;
Η χώρα μας βιώνει την πιο βίαια εγκαθίδρυση της δικτατορίας των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.
Η Ήπειρος βρίσκεται με εξαιρετικά εκτεθειμένο τον πλούσιο φυσικό πλούτο και βιοποικιλότητα βορά στα πολυεθνικά γεωτρύπανα και στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) ή των Ελεύθερων Συναλλαγών που θα συνδράμουν στην … «αναγέννηση» των κατοίκων της, όπως υποστήριξε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης, αναφερόμενος στο Πωγώνι τόπος καταγωγής του!
Ο διαγκωνισμός για ένταξη στις ΕΟΖ εκτός της Αν. Μακεδονίας – Θράκης και άλλων περιοχών Πελοπόννησος, Ήπειρος, Β. Αιγαίου αποτελεί θέατρο του παραλόγου… Η Πολωνία είναι η μοναδική χώρα – μέλος της Ε.Ε. στην οποία λειτουργούν σήμερα 14 ΕΟΖ (οι οποίες προϋπήρχαν της ένταξής της στην Ευρώπη σαν χώρα του πρώην σοβιετικού μπλόκ) περιορισμένης χρονικής διάρκειας κυρίως το τέλος του 2012.
Αυτές οι «θεραπείες σοκ» φαίνεται ότι αποκτήσαν άλλους φορολογικούς παραδείσους στην Ελλάδα… Με υπέρμαχους και συμμάχους τον Δήμο Καλπακίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και βεβαίως-βεβαίως τον «συνήθη ύποπτο» Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη να υπερθεματίζει και τη εξόρυξη πετρελαίου στις Νεγράδες και φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος, αντιπαραθέτοντας την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι Αλβανοί γείτονές μας! Όπου εφαρμόζονται ΕΟΖ όπως Κίνα, Ανγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Πακιστάν κ.ά., επιφέρουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις, μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Επίσης αντιμετωπίζουν διαταραχή στη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, εκτόξευση της εγκληματικότητας, του τζόγου, της πορνείας, της διαφθοράς και της παραοικονομίας.
Για τον νομό Ιωαννίνων το ένα τρίτο των εδαφικών της περιοχών είναι στο Δίκτυο Φύση 2000, το σενάριο είναι εφιαλτικό!
Το «σκοτεινό» περιβάλλον των ειδικών ζωνών προκαλεί ακόμη και τον σκεπτικισμό του Όλι Ρεν, ο οποίος όπως μετέδωσε το Bloomberg οι ΕΟΖ πέρα από τον εξορθολογισμό των τελωνειακών διαδικασιών και τα εμπορικά οφέλη των ξένων επενδυτών, εκτιμά ότι με πρόσχημα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της γραφειοκρατίας ίσως καταλυθεί η όποια έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών χώρων κ.λπ..
Οι πολιτικοί της χώρας μας στο σύνολό τους ουδόλως φαίνεται να ανησυχούν! Η κυριαρχία σε απόλυτο βαθμό του fast track και της ισοπέδωσης κάθε εργασιακής κατάκτησης δεν τους συγκινεί… Με το άνοιγμα του 2012 έχουμε τον πρώτο μποναμά fast track μετά από 11 χρόνια για την Μηχανική του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, από το ΥΠΕΚΑ τον αναπτυξιομανή Παπακωνσταντίνου ο οποίος ξεμπλοκάροντας το «αδειοδοτικό φράγμα» του υδροηλεκτρικού έργου αξίας 147 εκατομ. ευρώ, ισχύος 93 MW στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου, υιοθετεί το άνοιγμα προς τις αγορές της Ε.Ε. (Ιταλίας) εγκαινιάζοντας το δρόμο για πλείστους άλλους…
Έγινε η εκκίνηση για το όργιο των αυθαιρεσιών για το Ηπειρωτικό Φυσικό Περιβάλλον και το ζοφερό μας μέλλον.
Οι επιπτώσεις τώρα από ενδεχόμενη εξόρυξη αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή του Καλπακίου (μόλις 30 χλμ.) από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και σε εγγύτητα με τα Ζαγοροχώρια του πράσινου τουρισμού, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον αέρα και στο υπέδαφος.
Οι εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων στον αέρα όπως το μονοξείδιο άνθρακα (CO) Μεθανίου (CH4) αιωρούμενα σωματίδια ΡΜ10, ΡΜ2,5, Αμμωνία (ΝΗ3) υδρόθειο (Η2S) διάφορα μέταλλα, οξέα, συνθέτουν πληθώρα τοξικών ενώσεων. Επίσης Οξείδια Αζώτου (ΝΟx), Οξείδια θείου (Sox) VOCs (Volatile Organic Compounds) και η επακόλουθη δημιουργία όζοντος στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν επιπτώσεις φωτοχημικής ρύπανσης ακόμη και της πόλης των Ιωαννίνων.
Δημοσιευμένες μελέτες (Texas Air Quality Study 2000) έδειξαν ότι οι πραγματικές εκπομπές είναι 4-5 φορές μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.
Θα έχουμε επίσης σημαντικά απόβλητα όπως πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες οι οποίοι επηρεάζουν το υπόγειο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα όπως το βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, μεθυλομερκαπτόνη, τολουόλιο, ξυλόλιο, το ΜΤΒΕ, διοξίνες άκρως τοξικές καρκινογόνες ενώσεις.
Μελέτες που έγιναν σε διυλιστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Φιλανδία σε εργαζόμενους σε διυλιστήρια πετρελαιοειδών, βρέθηκε ότι οι άνδρες εργαζόμενοι σ’ αυτούς τους χώρους για μια τουλάχιστον 5ετία, είχαν 2 φορές περισσότερο από τον μέσο πληθυσμό την εμφάνιση μη-μελανοειδούς καρκίνου του δέρματος και το υψηλότερο καρκίνο των νεφρών και μεσοθηλιώματος.
Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από την εξόρυξη αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου σημαίνει πλούτο για τους λίγους και πολλά δεινά τόσο για το λαό όσο και για το περιβάλλον.
Μπορούμε να αναφέρουμε το παράδειγμα του Μεξικού ή της Νιγηρίας, που είναι η 8η παραγωγός χώρα αργού πετρελαίου, αλλά παραμένει ένα από τα φτωχότερα κράτη του πλανήτη με 70% των κατοίκων της, να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Το τίμημα είναι εξίσου βαρύ για το περιβάλλον καθώς 500 εκατομ. γαλόνια πετρελαίου εκτιμάται ότι έχουν διαρρεύσει στον ποταμό Νίγηρα. Οι παράγοντες αυτής της χώρας και η οικονομική συγκυρία, συντελούν στην κακή ποιότητα υποδομών και εκμετάλλευσης χωρίς πρόληψη και συντήρηση, με ελλιπή νομοθεσία, διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, αδιαφορία των πολυεθνικών, πολιτική αστάθεια, εξωτερικές επιβολές δανειακών συμβάσεων…
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας πρέπει να αποτελούν τον κεντρικό ενεργειακό σχεδιασμό όλων των χωρών και των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων αλλά και του 3ου κόσμου. Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο ενέργειας και ευημερίας, όχι αυτό των εξαρτήσεων των τιμών spread και επειδή την δεδομένη οικονομική συγκυρία, η παγκόσμια τάξη πραγμάτων διαμορφώνει χαρτογραφώντας τα ενεργειακά δίκτυα στην νότια Μεσόγειο, οφείλουμε ν’ απαντήσουμε σ’ αυτή την πρόκληση με περιβαλλοντική ρητορική και ριζοσπαστισμό.
Όμως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και την γεωπολιτική τους διάσταση εκτιμάται ότι θα επικαλεσθεί ο Λ. Παπαδήμος και την ισχυρή θέση της χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι και οι δανειστές μας, που λειτουργούν υπέρ των οικονομικών λόμπις, θα απαιτήσουν τη μεταφορά της κυριότητας των κοιτασμάτων στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, μόλις οι έρευνες το επιβεβαιώσουν και ψηφιστεί η Δανειακή Σύμβαση, με τους εμπορικούς και αποικιοκρατικούς όρους του Αγγλικού Δικαίου!
Ουδέποτε διατυπώθηκε προβληματισμός και ανησυχία σ’ αυτά τα κυρίαρχα ζητήματα προστασίας της χώρας και ειδικότερα στην πολύπαθη περιοχή μας για την αποτροπή ζημιογόνων αναπτυξιακών κατευθυντηρίων. Η κρισιμότητα αυτής της κατάστασης, να απειλούμαστε και από την μικρόνοια των κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών μας εκπροσώπων, δεν έχει τέλος…
Εδώ υιοθετείται η πλήρης χωροταξική αναρχία και αναπτυξιακή σύγχυση, εξ’ αιτίας της έλλειψης στοιχειώδους πρότασης καθορισμού της μονόδρομης ελκυστικής με περιβαλλοντικά κριτήρια ευημερίας. Η διατήρηση της υψηλής ποιότητας και εικόνας του Ηπειρωτικού τοπίου ως μοναδικού δείγματος πολιτιστικού προϊόντος, ουδέποτε απασχόλησε τους πολιτικούς μας ταγούς. Πάντα συναινετικοί σ’ ότι βαφτίζεται, γενικώς και αορίστως, αναπτυξιακό όσο ανορθολογικό και εφιαλτικό κι αν είναι, «δεν πάνε κόντρα» στις οικονομικές συντεχνίες και επιταγές της αγοράς, γιατί μόνιμη επιδίωξη η διατήρηση των κοινοβουλευτικών εδράνων. Η αδυναμία συγκρότησης μιας τοπικής πράσινης φυσιογνωμίας, με την Δωδώνη, μία από τις πιο λαμπρές εστίες της ευρωπαϊκής κουλτούρας, θλιβερός απόηχος του ξεπουλήματος.
Μας επιτηρεί η Ιστορία και όχι η Τρόϊκα, είπε στην Βουλή ο διορισμένος Πρωθυπουργός Παπαδήμος και κατά τον Etien Roland σε άρθρο του στη Monde«…τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υφίστανται χωρίς τον ελληνισμό… Τσιμέντο της Ευρώπης δεν είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, ο ελληνικός πολιτισμός είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν• αλίμονο, υπάρχουν τόσα λίγα! Vive la Gréce! Και ας μην αφήσουμε τεχνοκράτες να γονατίσουν φίλους και αδελφούς, πόσω μάλλον να τους ταπεινώσουν και να ταπεινώσουν κι εμάς…»

Διαδόσεις…

Διαδόθηκε τις τελευταίες ώρες ότι συνεργάτες του δημάρχου Πωγωνίου λένε σε κατοίκους της πέριξ του Παρακαλάμου περιοχής που ανησυχούν για το κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας "μην ανησυχείτε αν μεταφερθεί η Αγροτική θα φέρουμε στη θέση της τον «Στόχο» δηλαδή μια πολύ μικρή συνεταιριστική τράπεζα με ελάχιστη εμβέλεια που για να ανοίξει κατάστημα στον Παρακάλαμο ή αλλού χρειάζεται ειδική άδεια.
Ο «στόχος» διαθέτει ελάχιστα υποκαταστήματα, δυο- τρία στα Γιάννινα, ένα στην Πρέβεζα και ένα στην Ηγουμενίτσα.
Το ίδιο μέγεθος είναι η Αγροτική με τον Στόχο;
Κακές γλώσσες λένε ότι ο δήμαρχος καλοβλέπει την ιδέα της οποίας υπέρμαχος είναι και στενός συνεργάτης του με ιδιαίτερες σχέσεις με τον «στόχο».
Λέτε να έχουν βάση οι διαδόσεις;


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δηλώσεις για τις έρευνες πετρελαίου - φυσικού αερίου

Οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη για τη διεξαγωγή ερευνών για ανεύρεση πετρελαίου στην περιοχή Νεγράδων Δήμου Πωγωνίου, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, δήλωσε σήμερα μιλώντας στον Δημοτικό Τηλεοπτικό Σταθμό tv100 της Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.


"Θέλουμε ωστόσο, πρόσθεσε, πολύ δουλειά ακόμη. Υπάρχει ένα πέπλο σιωπής από την γεώτρηση που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια, όταν η τότε εταιρία έφυγε νύχτα, χωρίς καμία εξήγηση, κι αυτό μας κάνει να κρατάμε μικρό καλάθι. Θέλουμε, εδώ και τώρα, αποφασιστικότερες παρεμβάσεις, γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Μάθαμε όλα τα πράγματα να τα αφήνουμε για το μέλλον, μέλλον όμως δεν θα υπάρξει αν δεν ασχοληθούμε και με το υπέδαφος".
Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει για την Ήπειρο η χρήση του Φυσικού Αερίου, τονίζοντας τα εξής:
"Η Ήπειρος στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ορεινή. Είμαστε μια περιοχή στην οποία επικρατεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα δριμύ ψύχος.
Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει στα ορεινά και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της θέρμανσης με τις συντάξεις των 300-400 ευρώ. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος, που μας ενδιαφέρει τα μέγιστα η διέλευση και διανομή Φυσικού Αερίου και για αυτό είχαμε πολλές φορές συνεργασία με τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη".
Τέλος, τόνισε ότι παράλληλα με τις έρευνες για πετρέλαιο στις Νεγράδες πρέπει να προχωρήσουν και οι έρευνες για φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος, αντιπαραθέτοντας την ταχύτητα με την οποία κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση οι Αλβανοί γείτονες μας στην περιοχή Φίερι – Πατός, που έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την εξόρυξη πετρελαίου:
"Είμαστε υπέρμαχοι της πράσινης ενέργειας, η οποία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας μας και ύστερα για ο, τιδήποτε άλλο", κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 20χρονου ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (09-01-2012) το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 20χρονος είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από χοιροστάσιο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην Καλαμιά Άρτας, μία αντλία βυθού, η οποία βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων.
Η αφαιρεθείσα αντλία βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (09-01-2012) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός, ηλικίας 38 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου και κατασχέθηκαν δεκαεπτά (17) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν σχετικής ιατρικής συνταγής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ληστεία σε τράπεζα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός (1) άγνωστου δράστη, ο οποίος σήμερα (10-01-2012) πρωινές ώρες στην Ανατολή Ιωαννίνων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ


Όταν γεράσει ο άνθρωπος
και δύναμη δεν έχει
περνάει απαρατήρητος..
κανείς δεν τον προσέχει.

Είδα έναν Γέρο-Κυνηγό
να είναι λυπημένος
και θέλει "άπιαστα πουλιά"
και νάναι απελπισμένος.


Θυμάται ο έρμος τα παλιά
και την κατάντια κλαίει!
και μέσα απο το κλάμα του
τον άκουσα να λέει.


-Νάχα τα τέτοια σίδερα
του Γρίβα καραμπίνα..
να γέμιζα και νάριχνα
εξήντα φορές το μήνα!


Κι αν τύχαινα κανά  "πουλί"
να μην το πιάν το βόλι
να γύριζα και νάδειαζα
την καραμπίνα όλη!


Κι άν δεν χόρταινε με μιάς
και λαχταρούσε κι΄άλλες
να τούριχνα ασταμάτητα
"Μονόβολα και Μπάλες"

..Μα τώρα αυτά "Νηστεύουνε"
τάχει ταράξει η πείνα
τα σίδερα σκουράσιανε
και κρέμασε η καραμπίνα!

Αυτός ο Γέρος-Κυνηγός
που δούλευε  "αντάξια"
αντί καρτέρι..κάθεται
για να φυλάει… τ΄αμάξια.

Γι΄ αυτό λοιπόν προσέξτε το
αγαπητοί μου φίλοι!
τα λάδια όταν σκολάσουνε
σβιέται και το φυτίλι.

Και να μας γίνει μάθημα
αν θα το πάθουν κι΄άλλοι
να μείνει το «ένα» σίγουρο
της γνώσης το κεφάλι.


ΚΑΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μαζαράκι 4-1-2012


ΣΧΟΛΙΟ:
Ευτυχώς για μερικούς «ονομαστούς» κυνηγούς με πλούσια δράση, αγάπη για τη φύση, σπουδαίο συγγραφικό έργο, -γνωστός και ως «δάσκαλος»- μόλις κατάλαβε ότι τα πόδια του και τα σκυλιά του δεν τον βοηθάνε, δεν το έβαλε κάτω και δεν εγκατέλειψε τη επαφή με τη φύση … έκανε κοπάδι με γίδια και έγινε βοσκός!!!

ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΘΕΤΟΙ

Στο ζήτημα της μεταφοράς του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας απ' τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, ότι και να γίνει τελικά τρία άτομα θα μείνουν στο τέλος εκτεθειμένα. Είναι ο διευθυντής του καταστήματος που πλέον δεν μπορεί να σταθεί στον Παρακάλαμο, ο αρμόδιος για το δίκτυο καταστημάτων στην κεντρική διοίκηση Αλμπάνης που δεν είχε και έχει πλήρη άγνοια για την περιοχή και για τη δραστηριότητα των καταστημάτων αν και έπρεπε ως υπεύθυνος και έγινε "αχυράνθρωπος" κάποιων παραγόντων του παρασκηνίου και φυσικά ο δήμαρχος Πωγωνίου που μπορεί άλλα να λέει δημόσια και άλλα να κάνει στην πραγματικότητα.
Επανέρχομαι στον διευθυντή του υποκαταστήματος Παρακαλάμου, ο οποίος πλέον θα πρέπει να ζητήσει μετάθεση γιατί είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή.


Παρακαλαμιώτης

Μιχάλης Χρ. Παντούλας: Επιστολή στο Δήμαρχο Πωγωνίου για την λειτουργία του υποκαταστήματος της ΑΤΕ Παρακαλάμου

Ιωάννινα  
10.1.2012
Αγαπητέ Δήμαρχε,



Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας (2.1.2012) από τον Παρακάλαμο, όπου συμμετείχα σε συνάντηση με φορείς και κατοίκους της κοινότητας με θέμα την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να μεταφέρει την έδρα του υποκαταστήματός της από τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, καθώς επίσης της τηλεφωνικής ενημέρωσής σου σχετικά με το περιεχόμενο της επικοινωνίας μου με την Υποδιοικήτρια της Αγροτικής τράπεζας κα Ντίνα Λάζαρη για το ίδιο θέμα (4.1.2012), επιθυμώ να τονίσω τα εξής:
1. Η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας δεν υπηρετεί το συμφέρον της Τράπεζας και δεν ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Τα στοιχεία κίνησης του υποκαταστήματος Παρακαλάμου διαψεύδουν πανηγυρικά τους εμπνευστές αυτής της απόφασης. Αν κάτι άλλο τους παρακίνησε σε αυτή καλύτερα να το ξεχάσουν.
2. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθώ και προσωπικά με την Υποδιοικήτρια της Αγροτικής Τράπεζας κα Λάζαρη συνεχίζοντας τη συζήτηση, μετά τη τηλεφωνική επαφή που είχα μαζί της. Αναμένω να επιβεβαιώσει όσα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τηλεφωνικώς και για τα οποία σε κατέστησα αμέσως ενήμερο. Για το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής θα έχεις λεπτομερή ενημέρωση.
3. Θα στηρίξω παντοιοτρόπως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διαδηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αλλαγή της έδρας του υποκαταστήματος Παρακαλάμου, θα ζητά την άμεση ανάκλησή της και θα καθιστά φανερό ότι εμμονή της Αγροτικής Τράπεζας στην υλοποίηση της απόφασης θα σημάνει πλήρη διακοπή των σχέσεων του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής με την Τράπεζα.


Αγαπητέ Δήμαρχε,
Ζητώ συγγνώμη γιατί η μετάβασή μου σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα μού στερεί τη δυνατότητα να παραστώ αυτοπροσώπως στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι το ήθελα πολύ. Είμαι στη διάθεση του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου για κάθε συνεργασία επ' αυτού του θέματος έως την πλήρη ανατροπή της ακατανόητης αυτής απόφασης της Αγροτικής Τράπεζας.


Εγκάρδια
Μιχάλης Χρ. Παντούλας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Έλεγχοι σε όσους «γύρισαν την πλάτη» στην περαίωση

Ελέγχους - εξπρές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «γύρισαν την πλάτη» στην περαίωση της περιόδου 2000-2009 και δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις φορολογικές υποθέσεις τους ξεκινά η εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή στον ελεγκτικό μηχανισμό να εντείνει τις πιέσεις σε όσους δεν έχουν δεχθεί να κάνουν περαίωση για τα έτη 2000-2009.

Ήδη οι ΔΟΥ καλούν τους επιτηδευματίες να αποδεχθούν εντός προθεσμίας 5 ημερών το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.
Στο εκκαθαριστικό θα αναγράφεται το σύνολο της οφειλής για την περαίωση κάθε οικονομικού έτους, το κατά οικονομικό έτος προοδευτικό άθροισμα των επιμέρους οφειλών, καθώς και το ποσό της συνολικής οφειλής για όλα τα οικονομικά έτη.
Όσοι δεν αποδεχθούν το εκκαθαριστικό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φορολογικό έλεγχο.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

κ. Δήμαρχε πέρασε ένας χρόνος υπό την Δημαρχίας σας και μέχρι στιγμής ούτε φωνή ούτε ακρόαση για έστω έναν απλό απολογισμό, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι σε όλοι την Ελλάδα.

Τι φοβάστε κ. Δήμαρχε, το προεκλογικό σας πρόγραμμα το έχετε στα χέρια σας, γιατί λοιπόν δεν το παίρνετε και με αυτό να βγείτε στους συνδημότες σας και να τους πείτε τι κάνατε και τι δεν κάνατε, από αυτά που είχατε υποσχεθεί τον ένα αυτό χρόνο. Για να μην το έχετε κάνει μέχρι τώρα, μάλλον δεν έχετε τίποτα να μας πείτε.
Εάν δεν μπορείς εσύ βάλε τους ¨άξιους¨ Αντιδημάρχους σου να το κάνουν.
Τι λοιπόν μπορεί να περιμένει ο συνδημότης σας;
όχι μόνο από εσάς αλλά και από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση, που ο θεσμικός της ρόλος είναι να σας ελέγχει.
Επειδή είπα για την αντιπολίτευση, προχθές που ήμουνα στον Παρακάλαμο, εκεί είδα πως μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας ήτανε και σύμβουλοι της μειοψηφίας και ένας από αυτούς σας ρωτούσε συνέχεια διάφορα πράγματα, Δήμαρχε πρόσεχε πως μιλάς και σε ποιόν, γιατί την επόμενη ημέρα γέμισαν τα διάφορα ιντερνετικά μπλοκς με διάφορες αηδίες και βλακείες εις βάρος σου από συγκεκριμένο άτομο, βλ. Pogoni news κλπ.
Από ότι έχω καταλάβει ο συγκεκριμένος μάλλον δεν έχει δουλειά να κάνει στο γραφείο του και κάθετε και γράφει συνέχεια εις βάρος σου.


Ο ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣΤΑΡΙΑΣ

«Μείον» 1,315 δισ. ευρώ στα έσοδα του 2011

Εκτός στόχων έκλεισε ο κρατικός προϋπολογισμός.


Εκτός στόχων ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011, καθώς όλα δείχνουν ότι κλείνει με αποκλίσεις τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών. Τα επίσημα προκαταρκτικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έτος 2011 αναμένεται να δοθούν αργότερα, σήμερα, στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε άνω των 22 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 21,06 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε στον Προϋπολογισμό του 2012 και ελλείμματος 23,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Σε δημοσιονομικό επίπεδο οι αποκλίσεις των εσόδων του 2011 ξεπέρασαν τα 1,315 δισ. ευρώ. Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 47,6 δισ. ευρώ περίπου.
Η υστέρηση των εσόδων αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.
Ακόμη, η υστέρηση έναντι το στόχου για το ίδιο διάστημα οφείλεται σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων έως τις 20 Ιανουαρίου 2012.
Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού κινήθηκαν εκτός στόχων, γεγονός που αποδίδεται στις αυξημένες δαπάνες για τόκους και στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία.


ΠΗΓΗ: http://www.voria.gr

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Περιοδεία στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, πραγματοποιεί περιοδεία στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης:
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Σάββατο 14 Ιανουαρίου
09.15: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σουλίου στην Παραμυθιά και συνάντηση με τη Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση.
09.30: Περιοδεία στην πόλη της Παραμυθιάς
11.00: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας και συνάντηση με το Δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο.
11.30: Συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» με φορείς της Θεσπρωτίας.
12.15: Πολιτική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ»
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., μετά το πέρας της ομιλίας.
18.30: Περιοδεία στα Σύβοτα και την Πέρδικα.
ΠΡΕΒΕΖΑ Κυριακή 15 Ιανουαρίου
10.30: Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Captain’s House” στην Πρέβεζα.
11.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου & Λιμενικού Ταμείου, Γιάννη Γιαμά.
12.00: Πολιτική ομιλία στην αίθουσα της «ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΥ»
14.30: Συνεστίαση σε ταβέρνα της πόλης.
18.30: Συνάντηση με φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Θεσπρωτικό.