Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μιχάλης Χρ. Παντούλας: Επιστολή στο Δήμαρχο Πωγωνίου για την λειτουργία του υποκαταστήματος της ΑΤΕ Παρακαλάμου

Ιωάννινα  
10.1.2012
Αγαπητέ Δήμαρχε,



Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας (2.1.2012) από τον Παρακάλαμο, όπου συμμετείχα σε συνάντηση με φορείς και κατοίκους της κοινότητας με θέμα την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να μεταφέρει την έδρα του υποκαταστήματός της από τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, καθώς επίσης της τηλεφωνικής ενημέρωσής σου σχετικά με το περιεχόμενο της επικοινωνίας μου με την Υποδιοικήτρια της Αγροτικής τράπεζας κα Ντίνα Λάζαρη για το ίδιο θέμα (4.1.2012), επιθυμώ να τονίσω τα εξής:
1. Η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας δεν υπηρετεί το συμφέρον της Τράπεζας και δεν ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Τα στοιχεία κίνησης του υποκαταστήματος Παρακαλάμου διαψεύδουν πανηγυρικά τους εμπνευστές αυτής της απόφασης. Αν κάτι άλλο τους παρακίνησε σε αυτή καλύτερα να το ξεχάσουν.
2. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθώ και προσωπικά με την Υποδιοικήτρια της Αγροτικής Τράπεζας κα Λάζαρη συνεχίζοντας τη συζήτηση, μετά τη τηλεφωνική επαφή που είχα μαζί της. Αναμένω να επιβεβαιώσει όσα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τηλεφωνικώς και για τα οποία σε κατέστησα αμέσως ενήμερο. Για το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής θα έχεις λεπτομερή ενημέρωση.
3. Θα στηρίξω παντοιοτρόπως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διαδηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αλλαγή της έδρας του υποκαταστήματος Παρακαλάμου, θα ζητά την άμεση ανάκλησή της και θα καθιστά φανερό ότι εμμονή της Αγροτικής Τράπεζας στην υλοποίηση της απόφασης θα σημάνει πλήρη διακοπή των σχέσεων του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής με την Τράπεζα.


Αγαπητέ Δήμαρχε,
Ζητώ συγγνώμη γιατί η μετάβασή μου σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα μού στερεί τη δυνατότητα να παραστώ αυτοπροσώπως στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι το ήθελα πολύ. Είμαι στη διάθεση του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου για κάθε συνεργασία επ' αυτού του θέματος έως την πλήρη ανατροπή της ακατανόητης αυτής απόφασης της Αγροτικής Τράπεζας.


Εγκάρδια
Μιχάλης Χρ. Παντούλας