Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Αμπελιά δοκιμάζεται αύριο ο Α.Σ. Καλπακίου για την Β' Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Την πρωτοπόρο του Β΄ Ομίλου Αμπελιά θα αντιμετωπίσει ο Α.Σ. Καλπακίου για την δεύτερη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων κυπέλλου:
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου - Ώρα: 16:30
Αμπελιά-Καλπάκι
Λογγάδες-Κρύα
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΣ Κάστρου
Μουσιωτίτσα-Πανζαγορισιακός
Θύελλα Ελεούσας-Πίνδος Κόνιτσας
Αμφιθέα-Βουνοπλαγιά
Καρυές-Περίβλεπτος
Κουτσελιό-Ηλιόκαλη
Μαβίλης-Θύελλα Κατσικά
Ασβεστοχώρι-Προοδευτική Περάματος
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου- Ώρα: 19:00
Αμπελόκηποι-Λαψίστα
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου - Ώρα: 16:30
Χαροκόπι-Ροδοτόπι
Βελισσάριο-Χουλιαράδες
Συρράκο-Πλατανιά

ΟΑΕΔ: Από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος

Θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου


Ξεκινά την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.
Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:
Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών –οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 10/9/2012, και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2012, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €.
Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.
Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr

Χρήστος Σταϊκούρας: «Εξερχόμενος» υπάλληλος θα παίρνει το 50% του βασικού μισθού για όσο περιμένει τη σύνταξη

Ο εξερχόμενος υπάλληλος από την ενεργό υπηρεσία, με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από τις αρχές του 2013, θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής, έναντι της σύνταξής του, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του.

Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης, όπως σημείωσε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, θα γίνεται και η τελική εκκαθάριση.
Σε ό,τι αφορά τον χρόνο αναμονής μέχρι την καταβολή της οριστικής σύνταξης, από τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.
Μέσω αυτού, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους.
Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, σε 7 μήνες περίπου, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε ότι για τα επόμενα έτη "ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις".

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Παρατείνεται μέχρι 5 Οκτωβρίου η απογραφή συνταξιούχων

Η απογραφή των συνταξιούχων, με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρατείνεται έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώστε, «να δοθεί μία τελευταία δυνατότητα να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα».

Η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει, ότι «δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, και ότι όσοι δικαιούχοι δεν προσέλθουν να απογραφούν στις Τράπεζες ή στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 5/10/2012, δεν θα λαμβάνουν πλέον από τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω Τραπεζών, παρά μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

ΟΓΑ: Απογραφή-εξπρές για 1,2 εκατ. ασφαλισμένους με φυσική παρουσία

Ξεκινάει την 1η  Οκτωβρίου και θα λήξει την 30η  Νοεμβρίου 2012.

Με απόφασή του κ. Γιάννη Βρούτση που δημοσιεύτηκε σήμερα ξεκινά καθολική απογραφή-με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων).
Η διαδικασία της απογραφής θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει την 30η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και οι τεχνικές λεπτομέρειες (όπως καταγραφή ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.α) για τη διαδικασία θα γίνουν γνωστές με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Παναγιώτης Πέτρουλας.
Οι δικαιούχοι του ΟΓΑ καλούνται άμεσα και αυτοπροσώπως να απογραφούν εκ νέου το επόμενο δίμηνο, προκειμένου να μην σταματήσει η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων.
Όσοι δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής, θα γίνεται αυτόματα διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής τους, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με κλεμμένα - παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (24-09-2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 26 ετών, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση κλεμμένων – παραποιημένων ταυτοτήτων Ιταλίας με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες προμηθεύτηκαν τις κλεμμένες ταυτότητες από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ.
Τα κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Super League: Αναδιαρθρώση και 18 ομάδες από του χρόνου

Φέτος θα υποβιβαστούν δύο ομάδες


Η Super League αποδέχθηκε την πρόταση του ΟΠΑΠ για χορηγική συμφωνία ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης και αντισταθμιστικά είπε «ναι» στην πρόταση της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση και πρωτάθλημα του χρόνου με 18 ομάδες.
Μειοψήφησε μόνο ο Παναθηναϊκός προφανώς επειδή η απόφαση αντίκειται και παραβιάζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου αλλά και τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας, ενώ η Ξάνθη απείχε της ψηφοφορίας.
Απούσες από τη ΓΣ ήταν οι ΠΑΕ Ατρόμητος και Βέροια οι οποίες ενημέρωσαν ότι συντάσσονται με την άποψη της πλειοψηφίας. Η Super League θα διεξαχθεί –αν οι… συνθήκες δεν επιβάλλουν κι άλλη αναδιάρθρωση- με 18 ομάδες τουλάχιστον για δύο σεζόν (2013 – 14, 2014 - 15).
Τα πλέι οφ θα εξακολουθήσουν να διεξάγονται ενώ θα υπάρχουν αγωνιστικές που θα διεξάγονται Τετάρτες.
Από το φετινό πρωτάθλημα που με άλλους όρους άρχισε και με άλλους θα τελειώσει θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.
Η ανακοίνωση:
"Η Γενική Συνέλευση της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
Η Γ.Σ. της Super League αποδέχθηκε το αίτημα περί αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από τη Super League στη Football League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Μειοψήφησε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και απείχε της ψηφοφορίας η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ".

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Οδοντιάτρων και του Μέλους της στο Δ.Σ. του Ο.Σ.Ι.

Η Αριστερή Παρέμβαση Οδοντιάτρων εφόσον η κυβερνητική κάθε φορά η συνδικαλιστική πλειοψηφία του Ο.Σ.Ι. σιωπηρά στηρίζει τον νέο γύρο εξαθλίωσης καλεί τους πληττόμενους και κατακρεουργημένους οδοντιάτρους στο οικονομικό, κοινωνικό και επιστημονικό πεδίο, να συνταχθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κλείνοντας τα Ιατρεία και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις που ξεκινούν στις 26 Σεπτέμβρη.

Απαιτώντας την ανατροπή των άθλιων νέων μέτρων καταστροφής της κοινωνίας, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.
Την ανατροπή των κυβερνητικών σαλτιμπάγκων της Τρόικας εσωτερικού Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.
Με άμεση διεκδίκηση την μονομερή διαγραφή του χρέους που μας έχουν επιβάλει οι τοκογλύφοι δανειστές έλληνες και ξένοι
- Την έξοδο της χώρας από το ευρώ της εξαθλίωσης και την λαομίσητη Ε.Ε. των τραπεζιτών, την απαγόρευση των απολύσεων και την προστασία των ανέργων, με παράλληλη άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
- Με την προστασία του πολυτιμότερου κοινωνικού κεφαλαίου, τους νέους.
- Αποτρέποντας το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.
- Εθνικοποιώντας άμεσα δίχως αποζημίωση των μετόχων των επιχορηγούμενων με δημόσιο χρήμα Ιδιωτικό Τραπεζικό Τομέα και τις μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, λειτουργώντας τες με εργατικό και λαϊκό έλεγχο του οργανωμένου λαού.
- Με φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.
- Υποστηρίζοντας πως οι εξεγερμένες δυνάμεις της εργασίας, πρέπει να βάλουν την καταλυτική σφραγίδα τους στον κοινωνικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι Έλληνες αστοί «πατριώτες», με αμέριστο συμπαραστάτη τους την Βρυξελιώτικη Νεοφασιστική «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., την ίδια στιγμή που φυγαδεύουν τα πλούτη τους σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού και στις φιλόξενες Τράπεζες της Ελβετίας και της Αγγλίας.

Η Υγεία του Λαού δεν είναι εμπόρευμα και προνόμιο, αλλά δικαίωμα και Δημόσιο Αγαθό.

Το Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Ι.
Σταχούλης Σπύρος
6972848107

Πέρα από κάθε προσδοκία η ''Ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Μια Ηπειρώτικη μουσική πανδαισία που άχαξε ο Υμηττός από τα Ηπειρώτικα μουσικά ακούσματα.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ηπειρώτικη Παραδοσιακή Βραδιά» του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.
Η εκδήλωση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού η προσέλευση των Ηπειρωτών και φίλων ήταν πέραν των προσδοκιών και το γλέντι που ακολούθησε μετατράπηκε σε αληθινό ηπειρώτικο ξεφάντωμα.

Η ποιότητα της εκδήλωσης δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο Ηπειρωτών Αργυρούπολης που στηρίζεται στην ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά μελών και φίλων και στις άοκνες προσπάθειες του ακούραστου προέδρου Γιώργου Κωτσαντή.
Τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία το παιδικό χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού, το χορευτικό τμήμα Παραδοσιακοί Δρόμοι, το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και τέλος το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Κωτσαντής παρουσίασε τη δράση του Συλλόγου και την αποδοχή του από ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αργυρούπολης. Τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογος προκειμένου να υλοποιηθεί «το όραμά μας, το μνημείο της γυναίκας της Πίνδου, της ηρωίδας αυτής ηπειρώτισσας». Και συνέχισε καταχειροκροτούμενος: «της ηπειρώτισσας που στα πετρωμένα χωριά της Ηπείρου κράτησε την Ελλάδα ζαλίκα στην κυρτωμένη ράχη της».
Το ίδιο χειροκρότημα εισέπραξε και ο Δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού Χρήστος Γκορτζίδης, όταν ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο σε μια πλατεία, προκειμένου να στηθεί το μνημείο της γυναίκας της Πίνδου. Μια αληθινά εξαιρετική πράξη που δείχνει την ευαισθησία του κ. Δημάρχου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Κωνσταντίνος Κωνής, η πρώην Πρόεδρος των Ηπειρωτών Αργυρούπολης Θωμαΐς Κούτουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Χάρης Πασβαντίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βασίλης Βάσσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Μπούκας καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Παπασπύρου, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ηπειρωτών Ελληνικού Βαγγέλης Βάσσης, Νέας Σμύρνης Δημήτρης Χρήστου, Καλλιθέας Χρήστος Μάρκου, Ηλιούπολης Νίκος Σπέγγος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλίας Ιορδανίδης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Λάζαρος Τογρίδης, ο Πρόεδρος των Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωνσταντάτος κ.α.
Ο Σύλλογος τίμησε με πλακέτες του χορηγούς: Εταιρεία Security Gat Χρήστος Απόδιακος και Αργυρώ Παπαδοπούλου, Εταιρεία Κοινωνικής Εξυπηρέτησης Λάζαρος Τογρίδης, Ηπειρώτικη Γωνιά (ταβέρνα) Χρήστος και Δημήτρης Μπατσούλης και Κρεοπωλείο αδελφοί Ρούπα, Χρήστος και Ανδρέας Ρούπας, οι οποίοι στέκονται πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες (ηθικά και υλικά) στις προσπάθειες του συλλόγου.

Τέλος, το ηπειρώτικο γλέντι που ακολούθησε ήταν μια πανδαισία δημοτικών ακουσμάτων ( τραγούδι Κώστας Λεοντίδης, κλαρίνο Δημήτρης Ζιάγκας) όπου κυριάρχησε η κλαρινάδα και αχολόγησε όλος ο Υμηττός από την ηπειρώτικη πανδαισία, περίσσεψε δε το κέφι και η ευχάριστη ηπειρώτικη, κυριολεκτικά, ατμόσφαιρα

Του Χρίστου Α. Τούμπουρου

Τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 26 έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου οι εφοριακοί

Συγκροτώντας κοινό μέτωπο με τους τελωνειακούς και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών, οι εφοριακοί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 26 έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις οργανώσεις διαμαρτύρονται ότι έχουν υποστεί μείωση έως και 50% στις αποδοχές τους και με τη συνέχιση των περικοπών οι απώλειες θα φτάσουν έως και το 70%.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Πλήθος κόσμου στην ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Παρακάλαμο μεγάλη ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που εξέλεξε τη γραμματεία της περιοχής Πωγωνίου.

Στην συνέλευση παραβρέθηκε ο βουλευτής κ. Χρήστος Μαντάς, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Κώστας Βενέτης, το μέλος της γραμματείας κ. Γιάννης Καραγιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαδημητρίου.
Υπήρξαν τοποθετήσεις, προβληματισμοί και πολλές ερωτήσεις, πάνω σε όλα τα ζητήματα και αναπτύχθηκε ένας πολύ δημιουργικός και γόνιμος διάλογος που οδήγησε στην συγκρότηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη των οργάνων του.
Ακόμη συζητήθηκε μεταξύ των στελεχών η δημιουργία συνδυασμού και την κάθοδο του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Τοπικά στελέχη δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία της προσπάθειας, τονίζοντας συγχρόνως ότι η αναζήτηση κατάλληλων προσώπων για την στελεχώση του συνδυασμού έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Χ.Χ.