Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Βρέθηκαν «ορφανοί» δύο σάκοι με 10,250 κιλά ακατέργαστη κάνναβη στο 30ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης

Χθες (05-02-2017) το πρωί σε θαμνώδη περιοχή στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (9) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10.250) γραμμαρίων.

Ηγουμενίτσα: Εντοπισμός και κατάσχεση 101,870 kgr ακατέργαστης κάνναβης

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της ομάδας Κ9, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, τύπου van, με οδηγό τον ανωτέρω.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μετά από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ «ΛΕΣΥ»., διαπιστώθηκε ότι μεταξύ το φορτίου το οποίο αποτελείτο από είδη αξεσουάρ και ρουχισμού, υπήρχε κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε ενενήντα δύο νάιλον συσκευασίες, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν ενός κιλών και οκτακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (101,870kgr).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 51χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για επικείμενες καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις κ.α.

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο  στο οποίο αναφέρεται ότι αναμένεται "Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. 
Σήμερα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτικής Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανόν το βράδυ η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία".
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ.,  με έγγραφό της  εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, Δήμων και πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συναντήσεις Γιάννη Καραγιάννη με επαγγελματίες του τουρισμού στο Κεντρικό Ζαγόρι

Επίσκεψη στην ΚΟΙΝΣΕΠ Ζαγόρι

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο Κεντρικό Ζαγόρι, το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε την ΚΟΙΝΣΕΠ "Ζαγόρι" στο Μονοδένδρι και συναντήθηκε με επιχειρηματίες του τουρισμού από το Δίλοφο, τα Άνω Πεδινά, το Μονοδένδρι και το Τσεπέλοβο.
Ο κ. Καραγιάννης, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ "Ζαγόρι", ενημερώθηκε από τον διαχειριστή της κ. Κώστα Κοντοδήμο για την πορεία της συνεταιριστικής επιχείρησης και συνομίλησε με μέλη-παραγωγούς για τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Σήμερα η ΚΟΙΝΣΕΠ "Ζαγόρι" αριθμεί 51 μέλη, διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκθετήριο προϊόντων στο Μονοδένδρι και συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς από όλο το Ζαγόρι.
Στα σχέδια της επιχείρησης είναι η δημιουργία μεταποιητικής μονάδας παραγωγής ζαγορίσιας πίτας και προϊόντων εστίασης για τις τουριστικές μονάδες της περιοχής.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού εξέφρασαν στον βουλευτή τους προβληματισμούς τους για την έλλειψη ρευστότητας, την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων, την υψηλή φορολογία και τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων.

Τέλος, τον ευχαρίστησαν για την υποστήριξη και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στην επίλυση μικρών και μεγάλων ζητημάτων της περιοχής.

Κλοπή από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Ορεινό Πωγωνίου

Χθες (05-02-2017) το απόγευμα καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Ορεινό Πωγωνίου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 05-02-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν δύο ξύλινες εικόνες-ελαιογραφίες.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Ε.Μ.Υ.: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους έως το μεσημέρι της Τρίτης

Σύμφωνα το την πρόγνωση από την Ε.Μ.Υ. ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή από σήμερα Δευτέρα με νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανά τις βραδινές ώρες στις παράκτιες περιοχές και καταιγίδες.
Τα φαινόμενα από το πρωί της Τρίτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρες θα έχουν σχεδόν παντού σταματήσει.
Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά ορεινά τμήματα, τις βραδινές κυρίως ώρες, και σε υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 15 με 16 βαθμούς στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, τους 12 βαθμούς στα ημιορεινά και τους 4 με 5 στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 4 και τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας από την ΠΣΕ σε συνεργασία με το ΣΚΑΙ-Όλοι μαζί μπορούμε, στα πλαίσια της ''Πίτας του Ηπειρώτη 2017'', στο ΣΕΦ, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση
Οι αλλαγές που όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και η έντονη παρουσία δυσκολιών και προβλημάτων οδηγούν την ανθρώπινη συνείδηση να κάνει πράξεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Η κοινωνική προσφορά καταξιώνει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Ειδικά για τους Έλληνες, η Αλληλεγγύη και η προσφορά είναι στοιχεία της δομής του χαρακτήρα τους. Εμάς, τους Ηπειρώτες και την οργανωμένη Ηπειρώτικη αποδημία, μας το δίδαξαν οι χιλιάδες Ηπειρώτες Ευεργέτες και δωρητές!
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας, συνεχίζει την έμπρακτη συμμετοχή της στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που υποφέρουν σήμερα από την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Στα πλαίσια της μεγάλης μας εκδήλωσης ''Η Πίτα του Ηπειρώτη'', καλούμε όλους εσάς, που θα έρθετε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο, να δείξετε έμπρακτα την προσφορά σας στον συνάνθρωπο μας, φέρνοντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και θα τα παραλαμβάνει το ΣΚΑΙ με το « Όλοι μαζί μπορούμε». Τρόφιμα μακράς διάρκειας είναι, ότι έχει διάρκεια πολλών ημερών, π.χ γάλα μακράς διάρκειας, αλεύρι, ζυμαρικά, κονσέρβες, μπισκότα καφέ, ζάχαρη, κλπ.
Γιατί εμείς οι Ηπειρώτες, οι φίλοι της Ηπείρου και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με τους ανθρώπους που πρέπει , με τον τρόπο που πρέπει, να προσφέρουμε το καλύτερο στους συνανθρώπους μας.
Τα αυτοκίνητα του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε», θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 09.00' το πρωί, μέχρι τις 12.00' το μεσημέρι, σε δύο εισόδους, τη κύρια είσοδο, αυτή που βλέπει προς την θάλασσα και την είσοδο που χρησιμοποιούν αυτοί που έρχονται από τον σταθμό του Ηλεκτρικού.
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αισθάνεται την υποχρέωση, εκ των προτέρων να ευχαριστήσει, όλους αυτούς που θα συνεισφέρουν.
Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00 μ.μ.

Tην Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
- Επικύρωση αποφάσεων 9ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
-Έγκριση συμμετοχής της περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις που διοργανώνονται κατά το έτος 2017 (από 26/2/2017 μέχρι 7/10/2017)
- Επικαιροποίηση της έγκρισης συμμετοχής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο έργο με το ακρωνύμιο SUMPORT του προγράμματος interrreg med.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 150.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου: «Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας» προϋπολογισμού 25.000,00 Ευρώ  (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση υπογείου αγωγού Φ500 στην περιοχή Κρύας του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας» προϋπολογισμού 15.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
- Έγκριση παράτασης της από 18/03/2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας για το έργο: «Εμβολιασμός και σήμανση των αδέσποτων ζώων (σκύλων) στην περιοχή του Δήμου Πρέβεζας», ως προς το άρθρο 3 «Ισχύς και Διάρκεια της Σύμβασης».
- Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου του έργου (Υποκατηγορία Α2): «Τροποποίηση Α.Ε.Π.Ο., για την ανέγερση και λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 50.400 πτηνών πάχυνσης θερμοκηπιακού τύπου (αύξηση της δυναμικότητας από 33.696 πτηνά πάχυνσης σε 50.400 πτηνά), η οποία πρόκειται να λειτουργήσει στη θέση «Βρωμοπήγαδο», της Τ.Κ. Δολιανών, του Δ. Πωγωνίου, Π. Ε. Ιωαννίνων.».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Βασιλική Κασιούμη. ( Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου του έργου (Υποκατηγορία Α2):
-«Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Γκορίτσι», της Τ.Κ. Πρωτόπαππα, του Δ. Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι οι Αφροδίτη Κλίτσα & Χριστόφορος Κλίτσας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τι θα ισχύει για ανέργους που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και εβδομήντα ημέρες κατ' έτος, θα διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας της εργασίας αυτής στον Ο.Α.Ε.Δ.
Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην Βουλή. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο χρόνος απασχόλησής τους δεν θα θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν θα καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η απασχόληση αυτή.
Με τις διατάξεις του υπόψη σχεδίου νόμου, το οποίο αποτελείται από δύο κεφάλαια, ρυθμίζονται και τα ακόλουθα:

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις και κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων

Χίλια διακόσια ογδόντα (1.280) πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες του Σαββάτου από στελέχη τουΚεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Ηγουμενίτσας από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με τρέιλερ που οδηγούσε ένας 40χρονος αλλοδαπός με συνοδηγό έναν 23χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο ανωτέρω τρέιλερ, χίλια διακόσια ογδόντα (1.280) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.