Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & Προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και τροφίμων για το ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου την προμήθεια ειδών αρτοποιείου


Ο Δήμος Πωγωνίου προτίθεται να αναθέσει απευθείας  σύμφωνα με τους όρους της  υπ. αριθ  8441/26-11-2018 διακήρυξης που αφορά την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & Προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και τροφίμων για το  ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου  την προμήθεια ειδών αρτοποιείο.

Στο ΕΣΠΑ οι εξοπλισμοί Πυροσβεστικής Ηπείρου και Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου


Ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση των δομών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου σηματοδοτεί η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» δύο νέων πράξεων. 
Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε αυτές περιλαμβάνεται η προμήθεια οχημάτων και ειδικού επιχειρησιακού εξοπλισμού για την υποστήριξη και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Πρόκειται για τις πράξεις: 
• «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.000.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Η πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια πέντε υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων παντός εδάφους, 4x4, χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και πέντε Ειδικών Διασωστικών Οχημάτων τύπου Van, εξοπλισμένων με διασωστικό και λοιπό εξοπλισμό. 
• «Προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.042.528 ευρώ και φορά υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η πράξη περιλαμβάνει την: 

ΕΜΥ: Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) άστατος θα είναι ο καιρός και τις επόμενες μέρες με βροχές κατά διαστήματα έντονες, τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά  της Ηπείρου.
Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου και έως το βράδυ θα ενισχυθούν, ενώ κατά διαστήματα θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της περιφέρειας, όπου κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνές.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Οι άνεμοι έως και το τέλος της εβδομάδας  θα πνέουν κυρίως από τα νοτιοδυτικά έως 3 με 4 και πρόσκαιρα στα παράκτια τμήματα 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι κατά περιόδους σε βοριάδες έως 4 μποφόρ.

Διπλό της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Αετό Πρωτόπαπας (Αετός Πρωτόπαπας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-3)-Πέρασε από το Κεφαλόβρυσο ο Π.Α.Ο. Κρύας (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Ο. Κρύας 0-2)

*Με το τρίποντο έφυγε η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από το Νεοχώρι, καθώς επικράτησε του  Αετού Πρωτόπαπας με σκορ 0-3 για την  16η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι  προηγήθηκαν μόλις στο 2΄ με 0-1 με τον  Καπρινιώτη Ευστράτιο.
Το 0-2 έγινε στο 34΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέλλα Κων/νου.

Ο Μπάγιας Ελευθέριος έγραψε το τελικό 0-3 για τους φιλοξενούμενους στο 92΄.
Αετός Πρωτόπαπας:             
Καραγιάννης-Γκιουλσέ Νικόλαος (Παπαπαύλος Θεόδωρος 44΄), Αποστολάκης Νικόλαος (Νικολάου Ευάγγελος 57΄), Καραγιάννης Παναγιώτης (Αραπογιάννης Παναγιώτης 13΄) Παρασκευάς Βασίλειος, Χατζηπαρασκευαΐδης Παρασκευάς, Γεροκώστας Χρήστος (Σολάκης Μάριος 46΄), Κώτσης Αντώνιος, Γεωργάς Θωμάς, Πράσσος Αχιλλέας, Κούκος Αλέξανδρος, Ζώης Ιωάννης, Θειόπουλος Ευάγγελος 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Βασάκος Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος (Μούτας Περικλής 57΄), Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος,    Γεωργάς Θωμάς, Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης, Στεφάνου Χρήστος (Μπάγιας Ελευθέριος 80΄), Ζενέλης Πάτροκλος (Καρδάσης Γεώργιος 89΄)

*Την ήττα γνώρισε στο γήπεδο Κεφαλόβρυσου η τοπική Αναγέννηση από τον ΠΑΟ Κρύας με σκορ 0-2  για την  16η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίχτες στο 32΄, λόγω αποβολής  του Τάσιου Αλέξανδρος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 0-1 έγινε στο 42΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζαρη Διονύσιου. 
Το 0-2 έγινε στο 46΄ με ωραίο πλασέ του Λεοντίου Ιάσωνα.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Πότσης Κίμων, Πότσης Ανδρέας, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας  Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Θωμαΐδης Γεώργιος (Ντόντης Βασίλειος 69΄), Makollari Dorjan (Μπάσιος Γεράσιμος 82΄), Καμονάς Ιωάννης, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Μπάσιος Χρήστος, Κούρος Γιώργος
ΠΑΟ Κρύας:

Κέτογλου Θεοχάρης, Μπαμπούλιας Αριστοτέλης, Γιώτης Ευάγγελος (Κακογλέπης Δημήτριος 9΄), Παργινός Διονύσιος, Λαδιάς Παναγιώτης, Τζώρτζης Αναστάσιος, Μπαμπούλιας Ηλίας (Μπανδέλης  Γεώργιος 81'), Κατράνας Βασίλειος, Κατσαρός Ιωάννης, Μάντζαρης Διονύσιος, Λεοντίου Ιάσωνας

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 0-0
Κυριακή 27  Ιανουαρίου 2019
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1-1
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-8
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-2
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006  (0-1 έως το 38΄) Διακόπηκε
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 2-2
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2019
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 41

2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  37

3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  33

4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 30

5. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 25 

6. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 23  (15)

7. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 22 (15)

8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 20

9. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 20
10. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 19
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  15
13. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 13
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 11 
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 11  (14)
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8

Έχασε στο ντέρμπι με την Ελεούσα ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Θύελλα Ελεούσας 0-1)

*Η Θύελλα Ελεούσας πήρε το ντέρμπι του Παρακαλάμου αφού επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής του Αγροτικού Αστέρα με το 0-1 για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Στην κορυφή του  βαθμολογικού πίνακα πέρασε  ο Α.Ο. Ανατολής.
Η ομάδα της Θύελλας Ελεούσας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της.
Στη επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με πλάσε του Νάκου Ιωάννη στο 52΄.
Στο 67΄ η Θύελλα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του  Τζιάλλα Ηρακλή για εξύβριση στον επόπτη.
Στο 69΄ η Ελεούσα είχε δοκάρι με τον Βελτσίστα Χαρίλαο.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης, Ταΐρης Γεώργιος, Τάσσος Παναγιώτης  (Παππάς Θωμάς 69΄), Ζότα Romeo, Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Φαρμάκης Αναστάσιος 55΄), Κυρίτσης Ιωάννης, Καράβας Αναστάσιος (Σπαλιάρας Νικόλαος 70΄), Τσόκρης Λάμπρος, Ορφανός Χριστόφορος, Γκόνης Πέτρος (Παπαρούνας Στέφανος 55΄)
Θύελλα Ελεούσας:
Γεωλδάσης Γεώργιος, Πέτσιος Πέτρος (Σοκορέλης  Γεώργιος 87΄), Καλές Βύρων, Οικονόμου  Γεώργιος, Γεωλδάσης Παύλος, Κωντσντινίδης, Πεπόνης Θωμάς (Γιώτης Ορέστης 88΄), Πότσης Θωμάς, Νάκος Ιωάννης, Βελτσίστας Δημήτριος (Τζουρμανάς Χαρίλαος 70΄), Τζιάλλας Ηρακλής

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 3-0
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-2  
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0-4
Κυριακή 27  Ιανουαρίου 2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ  3-0 α.α.  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3-0
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-3
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-1


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19

1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 37 

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 35 

3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 35

4.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 34

5.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 34
6.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 28
7.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 28
8.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 27 
9.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 23
10. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 21  
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 18
12.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 13  
13.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 10
14.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  8
15.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 7                  
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων παραβρέθηκε ο κ. Στέφανος Φούσας


Ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και της ΔΗΜΤΟ Κέντρου Ιωαννίνων.

Σεισμική δόνηση 3,9 R, 13 χλμ ανατολικά της Ηγουμενίτσα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 R σημειώθηκε στις 03:21 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, με το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χλμ ανατολικά  της  Ηγουμενίτσα.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ..

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Δεύτου "Το πέρασμα αντίκρυ", παραβρέθηκε ο κ. Στέφανος Φούσας


Ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Δεύτου "Το πέρασμα αντίκρυ".

«Εμβρυομεταφορά: Ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την εκτέλεσή της


Αν πρόκειται να υποβληθείτε σε εξωσωματική γονιμοποίηση, μπορεί να αναρωτιέστε πόσες ημέρες μετά την ωοληψία θα γίνει η εμβρυομεταφορά. Η απάντηση δεν είναι η ίδια για όλες τις γυναίκες, αφού κάθε περίπτωση και κάθε κύκλος εξωσωματικής είναι διαφορετικός και έχει τις ιδιαιτερότητές του.
Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ, κατά το παρελθόν η μεταφορά των εμβρύων γινόταν σύντομα μετά τη γονιμοποίησή τους στο εργαστήριο. Πόσο σύντομα; Συνήθως 1-2 ημέρες έπειτα από την ωοληψία (δηλαδή την συλλογή των ωαρίων από τη γυναίκα), επειδή οι συνθήκες στο εργαστήριο της Εμβρυολογίας ήταν πολύ διαφορετικές απ’ ό,τι σήμερα και τα έμβρυα δεν επιζούσαν πολύ έξω από το ανθρώπινο σώμα.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι συνθήκες καλλιέργειας των εμβρύων άρχισαν να βελτιώνονται και για πολλά χρόνια έγινε κανόνας να εκτελείται η εμβρυομεταφορά όταν τα έμβρυα ήσαν 3 ημερών.
Στη σύγχρονη εποχή, όμως, έχουν εφαρμοστεί ευρέως νέες προδιαγραφές για την ανάπτυξη των εμβρύων και ορισμένα μπορούν να ζουν επί 5 ή 6 ημέρες, φθάνοντας στο επονομαζόμενο στάδιο της βλαστοκύστης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), το 35-50% των γονιμοποιημένων ωαρίων θα αναπτυχθούν έως αυτό το στάδιο.
Η ανάπτυξη των εμβρύων έως το στάδιο της βλαστοκύστης βοηθά την ιατρική ομάδα να εντοπίσει τα έμβρυα με περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς εμφύτευσης. Αυτό γίνεται με βάση της μορφολογία της βλαστοκύστης, η οποία αποτελείται από 100-200 κύτταρα.
Κάθε βλαστοκύστη βαθμολογείται με βάση ένα συγκεκριμένο σύστημα και όσο υψηλότερη βαθμολογία λάβει, τόσο πιθανότερο είναι να εμφυτευθεί επιτυχώς στην κοιλότητα της μήτρας.
«Η αυξημένη πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι ο λόγος για τον οποίο κατά την εμβρυομεταφορά στο στάδιο της βλαστοκύστης τοποθετούμε στη μήτρα λιγότερα έμβρυα, απ’ ό,τι αν τα έμβρυα ήσαν 3 ημερών», εξηγεί ο Δρ. Βασιλόπουλος.
Ωστόσο η εμβρυομεταφορά στο στάδιο της βλαστοκύστης δεν γίνεται πάντοτε ούτε σε όλες τις γυναίκες, καθώς δεν μεγαλώνουν όλα τα έμβρυα έως το στάδιο αυτό.