Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αλλάζουν τα πάντα στον ΕΝΦΙΑ για να σβήσει η φωτιά των φουσκωμένων εκκαθαριστικών!

Να σβήσει τη  λαίλαπα των αντιδράσεων που προκάλεσαν τα "φουσκωμένα" εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ προσπαθεί η κυβέρνηση, που εμφανίζεται πρόθυμη να αλλάξει τα πάντα στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Η πρώτη από τις κινήσεις που ετοιμάζονται είναι να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου και να γίνουν είτε έξι είτε οκτώ, που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο να πληρώσουν τον φετινό φόρο μέχρι τον Φεβρουάριο ή μέχρι τον Απρίλιο του 2015.
Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ετοιμάζει μια "λάιτ" εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015, ενώ έρχεται και η αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών.

Νέο «ψαλίδι» 3% στις συντάξεις για χιλιάδες ασφαλισμένους

Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις της τάξης του 3% αναμένεται να δουν από το φθινόπωρο περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι ώστε να καλυφθεί το ταμειακό άνοιγμα που εμφανίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
Όπως αναφέρει η “Real News”, το έλλειμμα για φέτος ανέρχεται περίπου σε 274 εκ. ευρώ παρά την οριζόντια μείωση του 5,2% που τέθηκε σε εφαρμογή τον προηγούμενο μήνα.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να ζητήσει ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού για το ΕΤΕΑ έχει τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με αυτόματες περικοπές στις συντάξεις εφόσον τα έσοδα δεν επαρκούν.

Άρτα: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος

Συνελήφθη, χθες (16-08-2014) αργά το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ ο 33χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει τη μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 2ου ορόφου στην πόλη της Άρτας, ωστόσο έγινε αντιληπτός από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθη.
Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια και ένας σιδερολοστός (σκύλα).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Φακέλωμα Made in USA για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Νέα τεκμήρια διαβίωσης προωθεί του ΥΠΟΙΚ και η κυβέρνησης έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί η μέθοδος προσδιορισμού εισοδήματος που προκαλεί αδικίες.
O ηλεκτρονικός εξοπλισμός και η διασύνδεση των υπηρεσιών με τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις συναλλαγών των φορολογουμένων μπορεί να σκιαγραφήσουν με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια το προφίλ και να προσδιοριστεί με ακρίβεια η οικονομική ευρωστία τους.
Στα πρότυπα των ΗΠΑ
Επί της ουσίας σχεδιάζεται να εφαρμοστεί η μέθοδος της υπηρεσίας IRS των HΠA. Έτσι θα μπορεί να συνδεθεί και να παρακολουθήσει τις δαπάνες των ύποπτων για φοροδιαφυγή μέσω αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών, να καταγράψει μεγάλες αγορές πολυτελών ειδών και φυσικά αυτοκινήτων και ακινήτων. H διασύνδεση αυτή έχει προχωρήσει αρκετά και η επέκταση της χρήσης πιστωτικών καρτών για αγορές ή πληρωμές βοηθά ήδη τις φορολογικές αρχές για τη συλλογή πληροφοριών.

Η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει το «χάος» του ΕΝΦΙΑ

Να συμμαζέψει το χάος που προκάλεσε με τον ΕΝΦΙΑ προσπαθεί η κυβέρνηση αλλά οι πληγές, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, είναι πολλές και δεν επουλώνονται εύκολα.
Σχεδόν κάθε μέρα και κάτι καινούργιο προκύπτει εξαιτίας του ανεκδιήγητου φόρου, με αποτέλεσμα εδώ και 15 ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τρέχει και να μην φτάνει, προσπαθώντας να διορθώσει ένα φόρο που προετοίμαζε έναν ολόκληρο χρόνο.
Η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα σε περίπου 10 ημέρες να έχει έτοιμη τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα πρέπει να διορθώνονται όλα τα λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του φόρου, τουλάχιστον για τα οικόπεδα. 

Χαλάρωση των κριτηρίων και σε περισσότερους ανέργους το επίδομα του ΟΑΕΔ

Σχέδιο για χαλάρωση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας βρίσκεται στην ατζέντα των προτάσεων που εξετάζει να συμπεριλάβει η κυβέρνηση, στο πακέτο των κοινωνικών μέτρων που σκοπεύει να θέσει προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές στις αρχές του Σεπτεμβρίου, πέραν των φορο-ελαφρύνσεων που πέφτει και το μεγαλύτερο βάρος των συζητήσεων.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, βασική προϋπόθεση για να γίνουν αλλαγές στα κριτήρια του επιδόματος ανεργίας και τελικά για να συμπεριληφθούν στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, είναι η χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ με επιπλέον πόρους και η έγκριση της τρόικας, ως προς την κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους. Για το λόγο αυτό στις προτάσεις με τα κοινωνικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, είναι και μια «λελογισμένη χαλάρωση των κριτηρίων στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας», όπως ανέφερε στέλεχος της κυβέρνησης.

Από ιδιοκτήτες, ενοικιαστές των σπιτιών τους οι Έλληνες!

Έτοιμο το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Πατώντας πάνω σε μοντέλα που εφαρμόστηκαν σε οικονομίες οι οποίες βρέθηκαν σε παρόμοια με της Ελλάδας κατάσταση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η ΤτΕ δημιουργούν το σχέδιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, στεγαστικών και επιχειρηματικών, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ενοικίασης της κατοικίας από τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη.
Οι τρεις λύσεις, με βάση το ενοίκιο, που θα περιλαμβάνονται στο σχετικό νόμο είναι οι εξής:

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 25η/19-08-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 19-08-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 08-08-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-07-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κόμβους Αυγού, Μουσιωτίτσας, Παντάνασσας», προϋπολογισμού € 52.000,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 05-08-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας προς Παντάνασσα», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.

Σκουληκαριά Άρτας: Συνελήφθη, 46χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Σκουληκαριά Άρτας, ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια τοπικής εμποροπανήγυρης,  αφού διαπληκτίστηκε με μικροπωλητές Ρομά, πυροβόλησε με πιστόλι την 22χρονη ημεδαπή Ρομά, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.
Η 22χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Το πιστόλι μάρκας voltran tuna 8 mm, που χρησιμοποίησε ο δράστης και το οποίο κατείχε παράνομα, κατασχέθηκε καθώς και ένας γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.