Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 21 Απριλίου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου.

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για απόπειρα βιασμού

Συνελήφθη, χθες (17-04-2017) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 26χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και δέκα μηνών καθώς και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, για απόπειρα βιασμού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δισκοπάθεια στον αυχένα: Πως σχετίζεται με το κάπνισμα;

Επιδείνωση της εκφύλισης μεσοσπονδυλίου δίσκου της αυχενικής μοίρας επιφέρει το κάπνισμα, καθώς η χρήση νικοτίνης ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης μικροαγγειακής νόσου - μιας ασθένειας των μικρών αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με τον Mitchel Leavitt, MD, του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Emory, κύριο συγγραφέα μελέτης για την επίδραση της βλαβερής συνήθειας στους σπονδύλους του αυχένα.
«Ο ρόλος των μεσοσπονδύλιων δίσκων είναι να απορροφούν τους κραδασμούς που δέχεται η σπονδυλική στήλη, οπότε η φθορά τους δυσκολεύει τη  στήριξη του βάρους του σώματος και την εκπόνηση ευρέος φάσματος κινήσεων. Φυσιολογικά, όσο ο άνθρωπος γερνά, οι δίσκοι σταδιακά φθείρονται, εξαιτίας της αφυδάτωσης, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, σμίκρυνση της απόστασης των σπονδύλων, στένωση του μεσοσπονδυλίου διαστήματος, των μεσοσπονδυλίων και εγκάρσιων τρημάτων και των οπισθίων αρθρώσεων.
Η απώλεια υγρών του δίσκου μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό ρωγμών και ρήξεων, μέσω των οποίων ένα μέρος της γέλης που περιέχει ο δίσκος εξέρχεται αυτού, ερεθίζοντας τα τοπικά νεύρα, με συνέπεια ο ασθενής να νοιώθει πόνο στους ώμους, τα χέρια και τα δάχτυλα.

Με πρόστιμο 1.500 ευρώ απειλούνται όσοι δεν τοποθετήσουν POS

Όσοι δεν  έχουν φροντίσει εντός τριμήνου να εγκαταστήσουν μηχάνημα POS ώστε να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016 απειλούνται με πρόστιμο που φθάνει μέχρι και 1.500 ευρώ.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών που υπογράφηκε τη Μεγάλη Πέμπτη,  καθορίζει  τις κατηγορίες επαγγελμάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται  γενικοί και ειδικοί γιατροί οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.
Επίσης επαγγελματίες που παρέχουν γενικές υπηρεσίες υγείας και ιδιοκτήτες καταλυμάτων για νοσοκομειακή φροντίδα, ή φροντίδα σε άτομα ηλικιωμένα, ή  με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές, ή προβλήματα εξάρτησης ουσιών, αλλά και ιδιοκτήτες  βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Σύμφωνα με την απόφαση «όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ. Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή».

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Ιούνιο

Νέες αυξήσεις πρόκειται να έρθουν με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Ιούνιο, στους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) με τις οποίες επιβαρύνονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών ίδια τιμολόγια με εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ένας επιπλέον λόγος είναι για να μπορούν να απολαμβάνουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού χαμηλότερες τιμές ρεύματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι αυξήσεις αυτές στα τιμολόγια γίνονται εξαιτίας της μη εκκαθάρισης των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας για την περίοδο 2012-2015.
Έπειτα από έρευνα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια, για την επίμαχη περίοδο η ΔΕΗ θα πρέπει να εισπράξει το ποσό των 700.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα χρέη προς τη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν φτάσει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου 2017

Από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 03 Μαΐου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη  3 Μαΐου 2017.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Δήμος Πωγωνίου: Αναγκαιότητα η συνέχιση της Ιόνιας, μέχρι την Κακαβιά

Κάτι παραπάνω από μια επιτακτική ανάγκη, αποτελεί για τον δήμο Πωγωνίου, αλλά και για την Ήπειρο, η κατασκευή του άξονα που θα συνδέει την Ιόνια οδό με την Κακαβιά και κατά συνέπεια με τη γειτονική Αλβανία.
Η ανάγκη αυτή αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και τις ημέρες που διανύουμε όπου η κίνηση στο δρόμο προς Κακαβιά είναι ιδιαίτερα αυξημένη, τόσο λόγω των μετακινήσεων των Βορειοηπειρωτών προς την Αλβανία, όσο και λόγω της επισκεψιμότητας που γνωρίζουν τα χωριά του Πωγωνίου.
Ήδη, χθες Μ. Παρασκευή, παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα αρκετών δεκάδων μέτρων παρατηρείται τις ώρες αιχμής στο Καλπάκι, αλλά και στη Εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς.
Η παράδοση των νέων τμημάτων της Ιόνιας και της Ολυμπίας οδού έχει μεταβάλλει δραματικά το τοπίο στην κίνηση προς την περιοχή του Πωγωνίου και προς τα σύνορα με την Αλβανία, με χιλιάδες Ι.Χ να διέρχονται καθημερινά από τον απαρχαιωμένο οδικό άξονα.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, ανέφερε πως η εικόνα με την κίνηση των ημερών, θα ήταν αρκετή από μόνη της, για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να ξεμπλοκάρει την υπόθεση της επέκτασης και ολοκλήρωσης της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.
Το παρήγορο ωστόσο είναι, ότι η στάση των καθ’ ύλην αρμόδιων πολιτικών παραγόντων όπως είναι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης έχει αλλάξει και πλέον διατυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια και αισιοδοξία, η αποφασιστικότητα για την προώθηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου άξονα.