.

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Δήμος Πωγωνίου: Αναγκαιότητα η συνέχιση της Ιόνιας, μέχρι την Κακαβιά

Κάτι παραπάνω από μια επιτακτική ανάγκη, αποτελεί για τον δήμο Πωγωνίου, αλλά και για την Ήπειρο, η κατασκευή του άξονα που θα συνδέει την Ιόνια οδό με την Κακαβιά και κατά συνέπεια με τη γειτονική Αλβανία.
Η ανάγκη αυτή αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και τις ημέρες που διανύουμε όπου η κίνηση στο δρόμο προς Κακαβιά είναι ιδιαίτερα αυξημένη, τόσο λόγω των μετακινήσεων των Βορειοηπειρωτών προς την Αλβανία, όσο και λόγω της επισκεψιμότητας που γνωρίζουν τα χωριά του Πωγωνίου.
Ήδη, χθες Μ. Παρασκευή, παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα αρκετών δεκάδων μέτρων παρατηρείται τις ώρες αιχμής στο Καλπάκι, αλλά και στη Εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς.
Η παράδοση των νέων τμημάτων της Ιόνιας και της Ολυμπίας οδού έχει μεταβάλλει δραματικά το τοπίο στην κίνηση προς την περιοχή του Πωγωνίου και προς τα σύνορα με την Αλβανία, με χιλιάδες Ι.Χ να διέρχονται καθημερινά από τον απαρχαιωμένο οδικό άξονα.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, ανέφερε πως η εικόνα με την κίνηση των ημερών, θα ήταν αρκετή από μόνη της, για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να ξεμπλοκάρει την υπόθεση της επέκτασης και ολοκλήρωσης της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.
Το παρήγορο ωστόσο είναι, ότι η στάση των καθ’ ύλην αρμόδιων πολιτικών παραγόντων όπως είναι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης έχει αλλάξει και πλέον διατυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια και αισιοδοξία, η αποφασιστικότητα για την προώθηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου άξονα.

«Με τα νέα τμήματα των οδικών αξόνων, αποφορτίστηκε η κυκλοφορία στους εθνικούς άξονες και φορτώθηκε επιπλέον κίνηση στο Καλπάκι και την ευρύτερη περιοχή. Είναι μεγάλη η κίνηση προς την Αλβανία και γι’ αυτό το αίτημά μας για την υλοποίηση της Ιόνιας θα πρέπει να ικανοποιηθεί το συντομότερο, γιατί δεν αφορά μόνο τη δική μας περιοχή, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Ο δρόμος θα εξυπηρετήσει και τη γειτονική Αλβανία, ενώ θα βάλει τέλος και στα τροχαία ατυχήματα που έχουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το παρήγορο είναι, ότι η Πολιτεία, εκεί που ούτε καν συζητούσε το θέμα, όπως ο κ. Σπίρτζης, τώρα φαίνεται, ότι το θέτει ως προτεραιότητα», τόνισε ο κ. Καψάλης, για να αναφερθεί παράλληλα και στις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για την βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.


ΠΗΓΗ: www.anex.gr