Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Συνελήφθη 36χρονος στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες (04-06-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, ένας 36χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 2ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για πλαστογραφία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκαν υπόθεση απάτης και υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος δύο ηλικιωμένων στα Ιωάννινα


Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης και υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν σε βάρος δύο ηλικιωμένων στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 19-01-2019 έως την 04-02-2019 στα Ιωάννινα, διέπραξε τα παρακάτω αδικήματα:
εξαπάτησε 88χρονη ημεδαπή, με το πρόσχημα εξόφλησης ενοικίου, αποσπώντας από αυτήν, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ,
εισήλθε στο σπίτι 96χρονου ημεδαπού, προσποιούμενος τον γείτονα και του ζήτησε να ανταλλάξει χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα χαμηλότερης αξίας, προκειμένου να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Κατά την ανταλλαγή των χρημάτων, εκμεταλλευόμενος την απόσπαση της προσοχής του ηλικιωμένου, κατάφερε να του αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η παράταξη του Ν. Κάτσιου καθάρισε την Παραμυθιά από τις αφίσες της


Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με έμπρακτο τρόπο και όχι με ευχολόγια και εθιμοτυπικά Δελτία Τύπου η δημοτική παράταξη «Τόπος Αξιών» τίμησε στο δήμο Σουλίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Αναλαμβάνοντας φιλοπεριβαλλοντική  δράση και αναδεικνύοντας στην πράξη τον εθελοντισμό και την αγάπη τους για την Παραμυθιά, μέλη και φίλοι της παράταξης με επικεφαλής τον Νικόλα Κάτσιο καθάρισαν το κέντρο της πόλης από τις αφίσες της παράταξης, που είχαν αναρτήσει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.
 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» Ν. Κάτσιος: «Ως δημοτική παράταξη λειτουργήσαμε καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με γνώμονα τις αξίες του πολιτικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε συμφωνήσει πριν τις εκλογές, ότι είναι υποχρέωσή μας μετεκλογικά να καθαρίσουμε κάθε σημείο της Παραμυθιάς από τις αφίσες που είχαμε τοποθετήσει το προηγούμενο διάστημα.
 Επιλέξαμε να το κάνουμε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για να υπενθυμίσουμε προς τους συνδημότες μας το καθήκον που έχουμε όλοι απέναντι στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος της περιοχής.
 Ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους της παράταξης μας που συμμετείχαν στη σημερινή δράση και έστειλαν το μήνυμα ότι, εάν ο καθένας από εμάς κάνει έστω κάτι μικρό για την πόλη μας, τότε όλοι μαζί θα έχουμε μια καλύτερη Παραμυθιά! Ελπίζω το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και να καθαρίσουν την πόλη μας από τις δικές τους αφίσες».

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάιο 2019 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 6 τροχαία ατυχήματα (έναντι 11 το 2018). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 2 θανατηφόρα τροχαία (έναντι 0 το 2018)
 κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2018)
 4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 13 το 2018). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 0 το 2018)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 4 το 2018)
8 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.119) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.259 για υπερβολική ταχύτητα.
68 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
262 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
178 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
73 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
70 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
59 για αντικανονικό προσπέρασμα.
8 για αντικανονικούς ελιγμούς.
35 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (81) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (590) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Παράταση για το Κτηματολόγιο ζητά ο Περιφερειάρχης


Με έγγραφο που απέστειλε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις εγγραπτέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.
Ο Περιφερειάρχης επικαλείται τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο  εξαιτίας της οποίας τα Δικαστήρια και τα Υποθηκοφυλακεία δεν λειτουργούσαν επί  εικοσαήμερο. Επίσης επισημαίνει πως   «η εκ νέου παράταση θα δώσει τη δυνατότητα  σε καταγόμενους από την Ήπειρο,  που ζουν σε  άλλες πόλεις ή στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των διακοπών   στους τόπους καταγωγής τους να τακτοποιήσουν τα περιουσιακά τους ζητήματα».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα: 3η Αναδρομή στην Παράδοση την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 20:00


Η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα διοργανώνει μια χορευτική βραδιά αφιερωμένη στο παραδοσιακό τραγούδι με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων και της χορωδίας του συλλόγου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής! 
Σας προσκαλούμε να έρθετε κοντά μας για να γλεντήσουμε όλοι μαζί. Θα προσφερθεί κρασί, τσίπουρο και λουκούμι!
Σας περιμένουμε την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 20:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) στον Βύρωνα!

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου της Ανδρομάχης Μπούνα ''Η ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΙΣΣΑ ΝΥΦΗ'' το Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ.



Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Πηγή άγχους για όλη την οικογένεια – Τι πρέπει να κάνει ο γονέας;


Το άγχος των πανελλήνιων εξετάσεων συνήθως καταλαμβάνει όλη την οικογένεια. Από τα παιδιά μεταβιβάζεται στους γονείς και το αντίστροφο. Ποιοι είναι πιο αγχωμένοι, όμως, οι γονείς ή τα παιδιά;
“Γνωρίζουμε ότι οι μετρήσεις άγχους δείχνουν πως οι έφηβοι είναι διπλάσια αγχωμένοι από τους ενήλικες”,  επισημαίνει ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr) και συμπληρώνει: “Άρα, όπου εντοπίζουμε αγχώδη γονέα, πρέπει να ξέρουμε ότι το παιδί του βρίσκεται πιθανόν σε διπλάσια ποσοστά άγχους σε σχέση με τον γονέα του. Κι ας μην του “φαίνεται”.
Πράγματι, το παιδί δεν το δείχνει, καθώς δεν είναι ακόμη εκπαιδευμένο από τη ζωή να εξωτερικεύει το άγχος του, τονίζει ο ειδικός: “Εάν λοιπόν, ο υποψήφιος των πανελληνίων εξετάσεων στον γονέα φαίνεται ήρεμος έως και αδιάφορος, τότε ο γονέας είναι πιθανότερο να εκτιμά λάθος το επίπεδο άγχους του παιδιού του και να το αδικεί”.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι -κατά κανόνα- η πρώτη επαφή στη ζωή των περισσότερων παιδιών με  ένα ζήτημα μεγάλου άγχους. Ένα άλλο στοιχείο που μας δείχνει η στατιστική των μετρήσεων σε όσους έχουν πάθει μία σοβαρή διαταραχή άγχους είναι, αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, ότι: “οι περισσότεροι από τους μισούς (συγκεκριμένα, το 62%) θα την ξαναπάθουν στη ζωή τους. “Κι είναι επίσης ωφέλιμο να γνωρίζουμε, πως το ακραίο άγχος, ως η Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, συχνά δεν έρχεται μόνη της: Τα τρία τέταρτα (3/4) των όσων έχουν διαγνωστεί με άγχος έχουν επίσης τα κριτήρια για να διαγνωστούν ΚΑΙ με κάτι άλλο,  (φοβίες, κατάθλιψη, κλπ)”.
Άγχος εξετάσεων: Ποια είναι τα συμπτώματα;
Αν είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα του άγχους στο παιδί σας, θα μπορούσατε ενδεχομένως να το βοηθήσετε πιο αποτελεσματικά στη διαχείρισή τους. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς εάν το άγχος γίνει ανεξέλεγκτο, μπορεί να οδηγήσει τελικά σε κάποια ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα υγείας.