Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Οι πρώτες φωτογραφίες από την αποψινή ομιλία-ενημέρωση των ετεροδημοτών στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, από τον υποψήφιο Δήμαρχο με τη Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» κ. Καψάλη Κωνσταντίνο



ΚΑΚΟΣ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τους απανταχού Πωγωνισίους εν όψει των εκλογών του Μαΐου

Κάκος Ευθύμιος
υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Αγαπητοί συνδημότες,
υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρκετά χρόνια με συνέπεια, γνώση και αξιοπρέπεια χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Μόνη μου αγωνία, η προσφορά στον τόπο μας. Αυτόν τον τόπο που ζω, μεγαλώνω τα παιδιά μου, που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.
Πίστη μου είναι ότι η Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Κώστα Καψάλη κατάφερε και ένωσε όλο το Πωγώνι.
Συμπαρατάσσομαι και πάλι στο πλευρό του αλλά και στους άξιους και ικανούς συνυποψηφίους μου δίνοντας και πάλι τη μάχη για ένα Πωγώνι δυνατό και για έναν δήμο στον οποίο σίγουρα θα αξίζει να ζεις.
Δεσμεύομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που εσείς μου δείχνετε και θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για τους στόχους του συνδυασμού μας και το πρόγραμμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου.

Ευθύμιος Κάκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«Καθαρές θέσεις» από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη κατά την επίσκεψη του σε Μαζαράκι, Χρυσόρραχη και Βροντισμένη

Φωτό: Από την χθεσινή περιοδεία του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου
Ο απολογισμός σε όλους, η ανάλυση του προγράμματος, τα επιχειρήματα και  οι καθαρές θέσεις από τον Κώστα Καψάλη και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους,  βρίσκουν ανταπόκριση σε κάθε χωριό, δίνοντας αισιοδοξία στην παράταξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

H ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει εμπαιγμό για τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει τα εξής:
«Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, συζήτησε το θέμα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού που υφίστανται οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές.
 Γνωρίζει προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πως η προεργασία στους Δήμους για την εκλογική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εσκεμμένα να κωλυσιεργεί και να μην έχει προσδιορίζει εάν οι απασχολούμενοι θα αποζημιωθούν και πόσο για την επιπρόσθετη απασχόλησή τους.

Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 0,5% στις ευρωεκλογές, απόλυτη ισοδυναμία βουλευτικές εκλογές

Δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές  με 0,5% έναντι της ΝΔ, ενώ στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών καταγράφεται απόλυτη ισοδυναμία.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές
ΣΥΡΙΖΑ: 18,5%
ΝΔ: 18%
Ποτάμι: 5,5%
Ελιά: 4,5%
ΚΚΕ: 4%
Χρυσή Αυγή: 3,5%
ΔΗΜΑΡ: 2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 1,5%
Παράλληλα ένα ποσοστό της τάξεως του 16% δήλωσε αναποφάσιστος, 10% είπε ότι δε θα ψηφίσει ενώ ένα άλλο 9% προτίμησε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Με την πίστωση της έβδομης δόσης ολοκληρώθηκε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχουν πιστωθεί ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα της έβδομης δόσης του επιδόματος θέρμανσης.
Στη διαδικασία αυτή καταβλήθηκαν 14,3 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 124 χιλιάδες δικαιούχους.
Συνολικά, από την αρχή της χειμερινής περιόδου, έχουν εκταμιευθεί περισσότερα από 169 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους το ποσό καταβολής υπερβαίνει τα 110 εκατ. ευρώ.

Η διεύρυνση των κριτηρίων που αποφασίστηκε στην αρχή της περιόδου, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από 830 χιλιάδες οικογένειες να πάρουν το επίδομα.

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Ομιλία-ενημέρωση των ετεροδημοτών το Σάββατο 10 Μαΐου, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, Κλεισθένους 15, Πλατεία Γκοτζιά-Ομόνοια (Πίσω από το Δημαρχείο)

Κωνσταντίνος Καψάλης
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου
Ο  υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου με τη Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» κ. Καψάλης Κωνσταντίνος θα πραγματοποιήσει ομιλία-ενημέρωση των ετεροδημοτών, το Σάββατο 10 Μαΐου, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, Κλεισθένους 15, Πλατεία Γκοτζιά- Ομόνοια (Πίσω από το Δημαρχείο).

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» για τη νέα πενταετία


Δελτίο τύπου κ. Ιωάννη Ντόντη από Βήσσανη

Σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου το πρωί, ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Ιωάννης Ντόντης, θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Κεράσοβο στις 11 η ώρα, στην προσπάθεια που γίνεται απ' όλο το δήμο να αλλάξει σελίδα το Πωγώνι μας για ένα καλύτερο αύριο.

Κατά τη χθεσινή ημέρα ο κ. Ντόντης Ιωάννης, με το κλιμάκιο του από το συνδυασμό του "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" (το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τόπουλος Βασίλειος, Ντότης Δημήτριος, Μάτσικας Ευάγγελος, Καραγιώργος Ιωάννης, Χαρισιάδη Μαριάνθη, Κυρίτση Βικτωρία, Λουϊζου Μαρία, Παπαβασιλείου Κώστας και οι Τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Γραμμόζη Δήμητρα, Κυρίτσης Χρήστος, Λέκκας Ιωάννης Βλεσσίδης Ιωάννης, Μπάτσος Γεώργιος, Γκόγκας Αθανάσιος, Γκότσης Δημήτριος, Ζαρκαδάς Ιωάννης και Χούσου Ζαχαρούλα),  στις ομιλίες του, τόνιζε πως μείζον θέμα στα χωριά του Πωγωνίου μας είναι η ασφάλεια του τόπου - η υγεία και φυσικά πολλά ακόμη ζητήματα, τα οποία η νυν διοικούσα αρχή δεν μπορεί να επιλύσει με κανέναν τρόπο. 
Οι κάτοικοι των χωριών άκουσαν με προσοχή τον κ. Ντόντη και πολλές φορές υπήρξε και παρέμβαση (στο χωριό Βήσσανη), με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση και να γίνεται ένας εποικοδομητικός διάλογος. 
Επίσης ο κ. Ντόντης στάθηκε για μία ακόμη φορά στην μεγάλη κατασπατάληση του δήμου, από τη νυν τοπική αρχή και πως ακόμη περιμένει ενημέρωση για το που πήγαν τόσα χρήματα, με τον κόσμο στην συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ντόντη Ιωάννη να κουνάει το κεφάλι και αν συμφωνούν όλοι στο τέλος, πως τα ψέματα τελείωσαν και έχει έρθει η ώρα για το ΠΩΓΩΝΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Πρόγραμμα περιοδείας
Σάββατο 10 Μαΐου
11:00  Κεράσοβο
12:00  Περιστέρι
13:00  Στρατίνιστα
17:30  Μαυροβούνι
18:00  Α. Ραβένια
19:30  Δολιανά
Κυριακή 11 Μαΐου
11:00 Πωγωνιανή
13:00 Δρυμάδες- Σταυροσκιάδι
17:30  Κτίσματα
18:30  Χαραυγή
19:30  Καστάνιανη
21:00 Αγία Μαρίνα

Γραφείο τύπου
Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι
Τρόποι επικοινωνίας: giatopogoni@gmail.com
και στο facebook: giatopogoni@gmail.com

Περιφέρεια Ηπείρου: Θέματα που θα συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-05-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 09-04-2014 επαναληπτικής ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-04-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού κόμβος Εθνικής Οδού Βίγλας – Κόνιτσας προς Αρίστη», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-04-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης πίστας οδηγών», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.

Σύλληψη επτά ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για καταδικαστικές αποφάσεις και χρέη προς το Δημόσιο

Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν συνολικά επτά (7) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις και οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
στη Φιλιππιάδα, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιεράπετρας Λασιθίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών για υγειονομικές παραβάσεις.
στο Χάνι Δελβινακίου, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και μέτρο δικαστικής απέλασης από τη χώρα.
στα Ιωάννινα, 61χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους (163.409) ευρώ.
στα Ιωάννινα, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (108.682) ευρώ.
στα Ιωάννινα, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (123.281) ευρώ.
στα Ιωάννινα, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (273.439) ευρώ.
στα Ιωάννινα, 67χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους (144.593) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.