Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Κοινό Μέτωπο ΚΕΔΕ και Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στα Αυτοδιοικητικά προβλήματα

Γ. Πατούλης Κ. Αγοραστός: Ημέρα της Αυτοδιοίκησης η σημερινή 
Οι δύο θεσμοί έθεσαν τις βάσεις για μια διαβαθμιδική συνεργασία

Τα πεδία της συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, προσδιόρισαν ομόφωνα στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ.
Το κεντρικό μήνυμα της συνεργασίας των δύο θεσμών είναι ότι: «Δήμοι και Περιφέρειες δε θα δεχθούν αλλαγές που ανατρέπουν λυμένα ζητήματα αν πρώτα δεν έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους οι δύο θεσμοί».  
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός κατέθεσαν συγκεκριμένα Κείμενα Προτάσεων, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου για τη συνεργασία των δύο θεσμών. 
Επίσης συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Κοινή Επιτροπή η οποία θα ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο θεσμών.
Όπως ανέφερε το σύνολο των Μελών των δύο Διοικητικών Συμβουλίων «Σήμερα οι δύο θεσμοί έθεσαν τις βάσεις για μια διαβαθμιδική συνεργασία  για την επίλυση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης». 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινό συνέδριο του Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου οι Πανελλαδικές

Τα αποτελέσματα μετά τις 15 Αυγούστου

Έτοιμο είναι το σύστημα του υπουργείου Παιδείας να οργανώσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα βγουν οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.
Φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι διπλές και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν σε κοινά εξεταστικά κέντρα, σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.
Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι και φέτος 1.000 πανελλαδικά, με τα 850 εξ' αυτών στα Γενικά Λύκεια και τα 150 στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα βαθμολογικά κέντρα θα είναι 40 πανελλαδικά.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις διαδικασίες μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1291) η απόφαση με τον καθορισμό λεπτομερειών σχετικά με την διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης. 
Ειδικά, για το έτος ενίσχυσης 2016, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης μεταβίβασης είναι η 31η Μαΐου 2016 (καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης χωρίς ποινή). 
Αιτήσεις, οι οποίες οριστικοποιούνται και υποβάλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία εξετάζονται για το επόμενο έτος ενίσχυσης. Συγκεκριμένα με την παρούσα απόφαση θεσπίζεται η διαδικασία υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για τις ακόλουθες κατηγορίες: α) Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων με μεταβίβαση γης. β) Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων χωρίς μεταβίβαση γης. γ) Μίσθωση δικαιωμάτων με μίσθωση γης. δ) Μίσθωση δικαιωμάτων χωρίς μίσθωση γης. ε) Μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς. στ) Λύση μίσθωσης δικαιωμάτων με ή χωρίς μίσθωση γης. ζ) Αλλαγή προσωπικών στοιχείων δικαιούχου βασικής ενίσχυσης (ΑΦΜ, επωνυμία, αλλαγή νομικού καθεστώτος).
Διαδικασία
1. Η «αίτηση μεταβίβασης» υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου.

Ζάβροχο Πωγωνίου: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (12-05-2016) μετά τα μεσάνυκτα στο Ζάβροχο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Ιταλίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 20χρονο, υπήκοο Αφγανιστάν, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου λαθρομετανάστη ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο των ιταλικών αρχών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ανοιχτή επιστολή του AΣΜΕΚ Δολιανών








Συλλήψεις τριών αλλοδαπών, στη Σαγιάδα και την Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (11-05-2016) στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και την Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
  •  Χθες το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 49 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
  •  Χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παραβίαση αναστολής δικαστικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Συλλυπητήρια για το θάνατο του ποδοσφαιριστή του Αετού Νήσου, Γιώργου Πεπόνη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά για το θάνατο του ποδοσφαιριστή του Αετού Νήσου, Γιώργου Πεπόνη:


«Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Γιώργου Πεπόνη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στα Πέντε Πηγάδια Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά υπόθεση κλοπής από σπίτι, που έγινε την (06-05-2016) το μεσημέρι στα Πέντε Πηγάδια Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 21, 28 και 22 ετών.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το μεσημέρι της (06-05-2016) στα Πέντε Πηγάδια Πρέβεζας, οι τρεις δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από σπίτι 86χρονης ημεδαπής, χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ καθάρισαν τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της πόλης


Με σύνθημα: «Καθαρές Πινακίδες-Ασφαλέστεροι Δρόμοι» ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, καθάρισε σήμερα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. και τις πινακίδες οδικής σήμανσης από τα αυτοκόλλητα και τα γκράφιτι. 

Η Δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας και οι μαθητές είχαν τη συνδρομή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του τοπικού Ε.Ε.Σ, τη βοήθεια του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και την αρωγή της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας «TOYOTA ΠΟΔΑΣ ΑΕΕ».  

Οι μαθητές εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό και υπό τη συνεχή εποπτεία της Τροχαίας Ιωαννίνων, υλοποίησαν παρεμβάσεις καθαρισμού σε δεκάδες πινακίδες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τα σημαντικά οφέλη που έχουν οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί, όταν οι πινακίδες του Κ.Ο.Κ. διατηρούνται σε καλή κατάσταση. 


Στόχος των μαθητών ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής των πινακίδων σήμανσης, ενώ τη Δράση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού στο δήμο Ιωαννιτών, κ. Νίκος Γκόλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «TOYOTA ΠΟΔΑΣ ΑΕΕ», κ. Απόστολος Πόδας.