Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μήνυμα Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Μήνυμα Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων
«Αγαπητά παιδιά,
Θέλω να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στην πρώτη μεγάλη «μάχη» της ζωής σας  και να σας ευχηθώ καλή σταδιοδρομία.
Αγωνιστήκατε εσείς και οι οικογένειες σας και βγήκατε νικητές. Μπροστά σας ανοίγεται ένας νέος δρόμος με εμπειρίες, όμορφες στιγμές αλλά και δυσκολίες. Αδράξτε κάθε ευκαιρία και συνεχίστε παρά τα εμπόδια που θα ορθωθούν μπροστά σας. Τώρα πλέον έχετε μάθει να δίνεται τον αγώνα σας και να κερδίζετε!
Ερευνήστε το επιστημονικό σας αντικείμενο με αφοσίωση ώστε να θέσετε τον εαυτό σας στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Το μέλλον είναι μπροστά σας και σας χρειαζόμαστε.
Σε όσους δεν τα καταφέρατε φέτος, να υπενθυμίζω ότι δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Οφείλουμε να παρακάμπτουμε τις δυσκολίες και να βρίσκουμε άλλες διεξόδους. Σημασία έχει ο αγώνας!
Καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης»

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από τη χθεσινή σύλληψη δύο ημεδαπών στη Θεσπρωτία, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ατόμου, που εμπλέκεται στην υπόθεση


Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα καθώς και μικροποσότητα κάνναβης
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έπειτα από τη χθεσινή σύλληψη δύο ημεδαπών (ηλικίας 24 και 23 ετών) για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, συμπληρωματικά αναφέρεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ατόμου, 21χρονου αλλοδαπού, που εμπλέκεται στην υπόθεση προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρία κυνηγετικά όπλα, που βρέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου,
δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (5,6) γραμμαρίων και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, που βρέθηκαν στο σπίτι του 24χρονου.
Σημειώνεται επιπρόσθετα, ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη και ένας 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, καθόσον κατείχε παράνομα το ένα από τα παραπάνω κατασχεθέντα κυνηγετικά όπλα.
Η συμπληρωματική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα νέων ο Μπονόβας Μιχαήλ


Πρώτη φορά συμμετέχει αθλητής των Ιωαννίνων

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων θα αγωνιστεί για πρώτη φορά Γιαννιώτης πυγμάχος!
Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Μπονόβας Μιχαήλ από το Tiger Boxing Club θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας στη κατηγορία των -60 κιλών.
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 2 έως τις 11 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 30 χωρών.
Ο καλύτερος πυγμάχος που έχουν αναδείξει τα Γιάννενα τη τελευταία δεκαετία μετά από μια επίπονη προετοιμασία θα ταξιδέψει στη γειτονική χώρα με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Ο Προπονητής του κ. Μάκης Στάθης δήλωσε ότι ο αθλητής του βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και σημείωσε: «Στόχος μας είναι ένα μετάλλιο και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κερδίσουμε. Ο Μιχάλης Μπονόβας είναι ένας εξαιρετικός αθλητής που έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει έως εδώ και θα αγωνιστεί για να κατακτήσει την κορυφή».
Το Tiger Boxing Club εύχεται στο Μιχάλη Καλή Επιτυχία!

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δέκα συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                       
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Θάνατος 81χρονου λουόμενου στην Ηγουμενίτσα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, 81χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Έως 30 Αυγούστου οι εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων


Με τις εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων για το 2019-2020 θα εισαχθούν 240 μαθητές/τριες σε 12 ειδικότητες. 
Αιτήσεις υποβάλλονται έως 30 Αυγούστου στην Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ  Ο.Α.Ε.Δ (3ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών, τηλ.: 26510 40858) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:30 έως 14:30.
Η φοίτηση είναι διετής, εφαρμόζεται το Δυικό Σύστημα Μαθητείας και οι μαθητές/τριες αμείβονται με 21,78 ευρώ την ημέρα σε όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους για την Πρακτική τους Άσκηση, που πραγματοποιούν σε επιχειρήσεις.
Σε όλη  τη διάρκεια  της Πρακτικής τους υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος και σε χρήμα και όλος ο χρόνος ασφάλισης τους είναι συντάξιμος.
Παρέχονται ακόμη:
•Επίδομα Στέγασης (120 ευρώ τον μήνα)
•Επίδομα Σίτισης (6,30  ευρώ την ημέρα)
•Δωρεάν βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό
•Μειωμένο εισιτήριο αστικών και υπεραστικών μετακινήσεων
•Αναβολή στράτευσης
Η φοίτησή τους πραγματοποιείται σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια  από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι/όσες έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003 και διαθέτουν ενδεικτικό Α΄ τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ (για την απόκτηση άλλης ειδικότητας).
Οι διαθέσιμες ειδικότητες είναι:
1. Αισθητικής Τέχνης
2. Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
3. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
4. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
5. Κομμωτικής Τέχνης
6. Μαγειρικής Τέχνης
7. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
8. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
9. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών
10. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
11. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου
12. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων.

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης


Νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης κατατίθεται στη Βουλή στις 28 Αυγούστου. Μειώνεται το κόστος των ιατρικών εξετάσεων για τους ηλικιωμένους και παραμένει η αύξηση των παραβόλων για τους νέους υποψήφιους οδηγούς
Κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία και μείωση του κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ θα προβλέπει για τους ηλικιωμένους οδηγούς άνω των 74 ετών που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης τους η νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το υπουργείο Μεταφορών μεθαύριο Τετάρτη (28/8) στη Βουλή με στόχο να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την ίδια ημέρα και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.
Με την ίδια ρύθμιση επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι πλέον θα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτές οδήγησης θα βρίσκονται εντός του οχήματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε θα μειωθεί τελικά το ύψος των παραβόλων από τα 15 στα 10 ευρώ για τους υποψηφίους νέους οδηγούς καθώς η σχετική πρόταση του υπουργείου δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι τα παράβολά είχαν αυξηθεί με τον υπό αναστολή νόμο κατά 50% προκειμένου τμήμα τους να καλύπτει την ασφάλιση των εξεταζομένων, οι οποίοι θα εξετάζονταν χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή στο όχημα.

Πληκάτι Ιωαννίνων: Έκλεψαν εικόνες από Ιερούς Ναούς

Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, ότι άγνωστοι δράστες, βραδινές ώρες της 7/8-07-2019 στο Πληκάτι Ιωαννίνων, διέρρηξαν το παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα πανί με θρησκευτική απεικόνιση, ενώ διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου όπου στο πλαίσιο αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων εξακριβώθηκε η αφαίρεση, κατά τον παραπάνω χρόνο από τον ανωτέρω Ναό, εννέα (9) ξύλινων φορητών εικόνων.
Ενεργείται προανάκριση.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν τέσσερις οικίες, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο ενώ αφαίρεσαν και ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση από το παραπάνω χωριό.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Λαμπερή και μετά τις διακοπές


Καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, κολύμπι, ήλιος, καφές στην παραλία, που αργότερα, εκεί γύρω στη δύση του ηλίου, μετατρέπεται σε κοκτέιλ… Κι ενώ επιστρέφουμε με ανανεωμένη διάθεση και γεμάτες μπαταρίες, το δέρμα μας «λέει» μια άλλη ιστορία.
Μετά από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό νερό και ίσως και από μερικά ποτά, που συνήθως απολαμβάνουμε, παρατηρούμε ότι το δέρμα μας έχει χάσει μέρος της λάμψης του.
Νέες λεπτές ρυτίδες παρουσιάστηκαν και πιο παλιές έγιναν ίσως πιο έντονες. Επίσης κάποιες πανάδες ίσως έκαναν την εμφάνισή τους και το πρόσωπό μας έχει πλέον μία όψη αφυδατωμένη.
«Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορες θεραπείες, που μπορούν να βοηθήσουν, ιδανικές για την ανανέωση του δέρματος. Όλα μπορούν να διορθωθούν με τη βοήθεια των πιο εξελιγμένων και αποτελεσματικών τεχνικών», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), αναλύοντας τους τρόπους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
Καταπολέμηση της θαμπής όψης
Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel)
Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου μας μπορεί να ξεκινήσει με μια εφαρμογή ecopeel. Με τη μέθοδο αυτή απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας και ενισχύουμε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
«Το ecopeel είναι πολύ αποτελεσματικό στα θαμπά και στα ξηρά δέρματα, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.