Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Συνέχισε με νίκη ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Προοδευτική Περάματος 3-0)

* Με νίκη συνέχισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Αγροτικός Αστέρας αφού  επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο της Προοδευτικής Περάματος  με σκορ 3-0 για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Μακρή  Χρήστο στο 17΄.
Στο 64΄ ο Γκόνης Πέτρος με ατομική ενέργεια και πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Το τελικό 3-0 έκανε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 80΄ ο Sereno Nakagawa Matheus.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μπαρίμης Γεώργιος, Τάσσος Παναγιώτης, Ζόta Romeo, Πανίδης Νικόλαος (Nτρίκος Βασίλειος 70΄), Ζότα Αρσέν (Δρίβας Λάζαρος  61΄), Μακρής  Χρήστος, Καράβας Αναστάσιος, Γκόνης Πέτρος, Sereno Nakagawa Matheus, Παππάς Θωμάς (Μπενέκος Αχιλλέας 66΄)
Προοδευτική Περάματος:
Οικονόμου Μαργαρίτης, Νούτσος Γεώργιος, Τζάλλας Ευάγγελος Τσακανίκας Βασίλειος, Στόλης Μάριος, Ζήσης Χρυσοβαλάντης, Τάτσης Γεώργιος, Ντόβας Γεώργιος, Μανούρης Θωμάς, Φώτης Χριστόφορος, Καρασάς Σταύρος    

Τα αποτελέσματα της 27ης  αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 14 Απριλίου 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 2-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3-0
Κυριακή 15 Απριλίου 2018
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:30)

Η Αδελφότητα Σκουληκαριτών Αθήνας, η Ομοσπονδία Ραδοβυζινών και ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, για τον Ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο Δήμος Σαλαμίνας, την Κυριακή 22 Απριλίου, ώρα 9:00 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνας


Ανακοίνωση της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Αθήνας

 Ο Δήμος Σαλαμίνας διοργανώνει τα ''Καραισκακεια 2018'' την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 09.00΄ πρωινή, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται και ο τάφος του ΗΡΩΑ.
Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, η Αδελφότητα Σκουληκαριτών Αθήνας και η Ομοσπονδία Ραδοβυζινών, ειναι επίτιμοι προσκεκλημμένοι και προσκαλούν όλους τους Ηπειρώτες της Αττικής, όλους τους Αρτινούς και ειδικά τους προερχόμενους από το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και τη Σκουληκαριά να παραστούν για να τιμήσουν τη μνήμη του Ηπειρώτη αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821.
Η Αδελφότητα Σκουληκαριτών Αθήνας, θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την παρουσία όλων των Ηπειρωτών, διότι η Σαλαμίνα, όπως και το Κερατσίνι, αναγνωρίζουν ως ΜΟΝΗ πατρίδα και γενέτειρα του ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ την ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ!! 
Οφείλουμε να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας φέτος. 
Το οφείλουμε σε αυτούς που στηρίζουν την ιστορική αλήθεια για τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον τόπο καταγωγής του!!!

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 48ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Προχθές το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 37χρονος υπήκοος Τουρκίας, διότι επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα κάνοντας χρήση διαβατηρίου Τουρκικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες.
Χθες το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του καθώς και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους (20,67) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Χθες το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών, για απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Χθες αργά το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ναρκωτικά χάπια, για τα οποία δεν διέθετε σχετική ιατρική συνταγή.
Σήμερα το πρωί, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Ιωαννίνων, σε βάρος 46χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η παραπάνω Υπηρεσία σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, ο 46χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στην Καρίτσα Ιωαννίνων, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-02-2018, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τιμαλφή καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Άλλαξε χέρια η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου


Τίτλοι τέλους της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.
Ολοκληρώθηκε η αγορά της από ιδιώτη επιχειρηματία.
Περνά και επίσημα στα χέρια του Ομίλου Στασινόπουλος.
Άλλο ένα πλήγμα για το Πωγώνι!
Ακόμη πιο έρημο από σήμερα!
Ευχόμαστε να λειτουργήσει από τον νέο ιδιοκτήτη  και να απασχολήσει εργατικό δυναμικό  από την περιοχή.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Δημήτρη Ντότη, μας  γνωστοποίησε πως από σήμερα  απαγορεύεται η είσοδος στους εργαζομένους στους χώρους του εργοστασίου και ότι το εργοστάσιο φυλάσσεται από άνδρες  εταιρείας Security.
 

Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τσάντα πολίτη που βρισκόταν στο χώρο των εκδοτηρίων του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος στερούνταν νόμιμων εγγράφων.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος στο Καλπάκι Πωγωνίου, την Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου, ώρα 11:30 π.μ.


Ο Σπύρος Ριζόπουλος στο Καλπάκι Πωγωνίου,  την Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου, ώρα 11:30 π.μ., συνάντηση γνωριμίας με όλους τους Πωγωνίσιους.
Σας περιμένουμε στο «Θύαμις»  του Ντέλλα στο Καλπάκι Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (17-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (18-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (19-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (20-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (21-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Βραδιά πολυφωνικού τραγουδιού και παρουσίαση του πρώτου δίσκου, από τον Πολυφωνικό Όμιλο ''Τα Δελβινιώτικα'', το Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Βραδιά πολυφωνικού τραγουδιού και παρουσίαση του πρώτου δίσκου, από τον Πολυφωνικό Όμιλο ''Τα Δελβινιώτικα'', το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 18.30΄, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (17-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (18-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (19-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (20-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα-Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (21-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Σύνδρομο αποτυχημένης μέσης


Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε κάποιου είδους χειρουργική επέμβαση στη μέση,  εμφανίσουν  μετεγχειρητικά το σύνδρομο  της αποτυχημένης μέσης!
Μάλιστα σύμφωνα με παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες το ποσοστό των ασθενών που θα εμφανίσει το σύνδρομο της αποτυχημένης μέσης κυμαίνεται από 6%-25% μεταξύ αυτών που θα υποβληθούν σε κάποια μορφή επέμβασης στην μέση τους!
Το κόστος του συνδρόμου της αποτυχημένης μέσης για την  παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε δεκάδες δις δολάρια, αν λάβουμε υπόψη ότι το 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από χρόνια οσφυαλγία και ένα μεγάλο ποσοστό απ αυτούς καταφεύγουν σε επέμβαση για την αντιμετώπιση του πόνου .Το ποσοστό  δε των πασχόντων από πόνους στη μέση αυξάνεται όσο γερνάει ο πληθυσμός.
 «Το σύνδρομο αποτυχημένης μέσης (failedbacksurgerysyndrome–FBSS) είναι η κατάσταση εκείνη όπου υπάρχει εμμένων πόνος στη μέση ή σε κάποιο πόδι αγνώστου αιτιολογίας και μετά την χειρουργική επέμβαση που έγινε με σκοπό να θεραπευτεί αυτός ο πόνος. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη πάθηση δεν υπάρχει αντίστοιχο σύνδρομο. Δεν υπάρχει δηλαδή σύνδρομο αποτυχημένης χολής, σύνδρομο αποτυχημένου ισχίου κ.λ.π., κάτι το οποίο δείχνει και την σοβαρότητα της κατάστασης αυτής» αναφέρει ο διαπρεπής , στρατιωτικός ιατρός, νευροχειρουργός στο 401ΓΣΝΑ  κ. Παναγιώτης Κυριακόγγονας και προσθέτει. «Είναι δυνατόν ο πόνος αυτός να εμφανίζεται αμέσως μετά το χειρουργείο, ή σε μεταγενέστερο στάδιο».
ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Σύμφωνα με μελέτες τα αίτια του συνδρόμου  είναι πολυπαραγοντικά και θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στο καθαρά ιατρικό κομμάτι, όσο και σε κοινωνικοοικονομικές και ψυχολογικές συνθήκες.
Τα καθαρά ιατρικά αίτια, που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του συνδρόμου, σύμφωνα με τους νευροχειρουργούς είναι:
Ø Λανθασμένη αρχική διάγνωση του προβλήματος (ελλιπής απεικονιστικός έλεγχος,  ανακολουθία κλινικής εικόνας και ευρημάτων από τις εξετάσεις, κ.λ.π.),