Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση για την ΑΕΔ Πωγωνάτος

Η Διοίκηση της ΑΕΔ Πωγωνάτος ανακοίνωσε την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Αποκτήθηκε ο Παναγιώτης Κολιούσης από Αναγέννηση Ελληνικού, ο Μιχάλης Δρούσιωτης από τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας και ως δανεικός ο Άγγελος Στρακόσιας από τον Π.Α.Ο. Κρύας.    

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση πέντε ομοεθνών του

Συνελήφθη, χθες (18-01-2018) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση πέντε αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, πέντε ομοεθνείς του, τρεις άνδρες ηλικίας 28, 47 και 26 ετών καθώς και δύο γυναίκες ηλικίας 27 και 55 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, σε βάρος όλων των μη νόμιμων μεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 55χρονου αλλοδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Τιμά & Βραβεύει τους Πρωταγωνιστές της Καθημερινής Ζωής την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:00 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Τιμά & Βραβεύει  τους Πρωταγωνιστές της Καθημερινής Ζωής την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:00 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
Τα Βραβεία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι μια γιορτή εθελοντισμού με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα προσφέροντας ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό κοινωνικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπους τους.
Αυτούς τους καθημερινούς πρωταγωνιστές τιμά το Μαζί για το Παιδί, καθώς η ζωή τους αποτελεί μήνυμα ελπίδας για εμάς τους υπόλοιπους.
Φέτος η Ένωση Μαζί για το Παιδί θα απονείμει το Βραβείο «Έργο Ζωής» στις  κύριες Μαρία Τσούτσου και Ροδούλα Σταθάκη ενώ με  το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» θα τιμηθούν ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η κυρία Λίλα Πατρόκλου. 

Η προσωπογραφία των Βραβείων του Μαζί για το Παιδί
Τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί», «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.
Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Έργο Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.
Ενώ το βραβείο «Μάθημα Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Να σημειωθεί πως τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί» διοργανώνονται απονέμονται από εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
Χορηγοί, εθελοντές και δημοσιογράφοι
Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων,  η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς  και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε, αλλά και δημοσιογράφους που βοήθησαν στην καλύτερη προβολή του Μαζί για το Παιδί  κατά τα 2 προηγούμενα χρόνια.
Η Τελετή της Απονομής Βραβείων του «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στις 13:00, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κυρία Σία Κοσιώνη.
Αποκλειστικός Χορηγός της εκδήλωσης είναι η MYLAN Φαρμακευτική. 
Ευχαριστούμε το «Δειπνοσοφιστήριον» το οποίο θα παραθέσει δωρεάν cocktail για τους σκοπούς της εκδήλωσης.
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».
Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | 
Fax : 210 7482664 |
Twitter/Instagram:@mazigiatopaidi   
****
       Μαρία Παφλιωτέλλη-Τσούτσου–Έργο Ζωής
Η Μαρία Παφλιωτέλλη-Τσούτσου γεννήθηκε στην Μυτιλήνη. Αποφοίτησε με «Άριστα» από τη Σχολή Μαιών «Βιργινία Σκυλίτση». Εργάστηκε ως διδάσκουσα στο Μαιευτήριο «Μαρίκα Ηλιάδη» και υπηρέτησε από υψηλές διοικητικές θέσεις σε μεγάλα Μαιευτήρια της Αθήνας.
Παντρεύτηκε τον Αγρινιώτη Ιατρό, Αλέκο Γ. Τσούτσο. Απέκτησαν έναν πολύ όμορφο γιο, τον Γιώργο, ο οποίος γεννήθηκε με νοητική υστέρηση.
Η Μαρία Τσούτσου αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ως εθελόντρια, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.  Όραμα και μοναδική αποστολή της ζωής της ήταν η ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» νομού Αιτωλοακαρνανίας (1990) για τα άτομα με χαμηλή νοημοσύνη όπου διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου επί εικοσιπέντε χρόνια, αμισθί.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή που έγινε την 3/4-02-2013 από κελί της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα ιερό ευαγγέλιο, δύο δισκοπότηρα και ένας σταυρός αγιασμού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Κοπή της πίτας της Ν.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ώρα 20:00 στον πολυχώρο «Cesaria»

Η κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Cesaria» στην περιοχή Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων το Σάββατο 20/01/2018 και ώρα 20.00.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αρχικά θα αναπτυχτούν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου θα επικρατούν νεφώσεις και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1.200-1.300 μέτρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 14 βαθμούς στις παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές στους 9 στα ημιορεινά και στους 5 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια έως και 4 μποφόρ.
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ τα χιόνια στα ορεινά τις βραδινές ώρες θα κατέβουν λίγο χαμηλότερα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από αργά το απόγευμα σε βοριάδες και θα ενισχυθούν.

H διαδικασία χορήγησης του νέου επιδόματος τέκνων

Πότε και πώς θα κάνετε αιτήσεις

Όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία χορήγησης του νέου επιδόματος παιδιού, περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το επίδομα θα χορηγείται κάθε δύο μήνες από τον ΟΓΑ, ενώ έχουν αναδιαμορφωθεί τα ποσά του μηνιαίου επιδόματος ανά παιδί για κάθε οικογένεια ως εξής:
70 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί (από 40 το 2017)
140 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά (από 80 το 2017)
280 ευρώ για οικογένεια με 3 παιδιά (από 240 το 2017)
για κάθε επιπλέον παιδί μετά το 3ο θα προστίθενται 140 ευρώ.
Προϋποθέσεις χορήγησης Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού
1. Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος παιδιού είναι:
Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 από τον υπόχρεο για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Η συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21, η οποία επέχει θέση αίτησης υπεύθυνης δήλωσης, για τη χορήγηση του επιδόματος, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ.
Οι αιτούντες/υπόχρεοι να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα.
Ο έλεγχος της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων του στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε (5) έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους/ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.
Για τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης προσμετράται χρόνος που εμπίπτει στην εν λόγω πενταετία, κατά την οποία ο αιτών λάμβανε οικογενειακό επίδομα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ2 του ν. 4093/2012 (Α’222) και του άρθρου 40 του ν. 4141/2013 (Α’ 81).

Το υποκατάστημα Πειραιώς στο Δελβινάκι κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και δεν παραμένει ΩΣ ΕΧΕΙ

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο χωριό μας...συνέχεια!
και δεν παραμένει ΩΣ ΕΧΕΙ κάποιοι,
Λένε...πως θα λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ με την παρουσία ενός (1) υπαλλήλου, στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι και μάλιστα θα λειτουργεί δυο (2) ημέρες την εβδομάδα!
Δεν μας λένε όμως, πως και ΠΟΥ:
ΓΙΑΤΙ...
Ο νόμος των τραπεζών, είναι πεντακάθαρος: κανένα υποκατάστημα τράπεζας, δεν μπορεί να λειτουργήσει έστω και για μία ώρα, χωρίς την παρουσία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο (2) υπαλλήλων!
Η Πραγματικότητα...
Πάμε τώρα στην απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας Πειραιώς κ. Χρ. Μεγάλου, στην βουλευτή Β΄ Αθηνών κα Α. Ασημακοπούλου (την οποία ευχαριστούμε, γιατί ήταν η μόνη που ενδιαφέρθηκε πραγματικά!), ο κ. Μεγάλου, είπε λοιπόν στην κα Ασημακοπούλου πως θα συνεχίσει να είναι ενεργό το ΑΤΜ του υποκαταστήματος Δελβινακίου και πως δύο (2) ημέρες την εβδομάδα θα έρχεται ΕΝΑΣ (1) υπάλληλος από το υποκατάστημα Παρακάλαμου, (για...κάποιο χρονικό διάστημα!), μόνο για μία (1) ώρα.
Ο υπάλληλος αυτός θα συλλέγει τις απαιτήσεις σε συναλλαγές των πελατών, θα τις μεταφέρει στο υποκατάστημα του Παρακάλαμου και την επόμενη η μεθεπόμενη ημέρα θα απαντάει!
ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ είπε ο κ Χρ. Μεγάλου, στην κα Ασημακοπούλου.
Άρα το υποκατάστημα Πειραιώς στο Δελβινάκι κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και δεν παραμένει ΩΣ ΕΧΕΙ.

Μιχάλης Μάγκος 

Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας: Ετήσιος χορός το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στο HOTEL PANTELIDIS

O Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ. στο HOTEL PANTELIDIS.

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, «ρεπό» ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Βελισαρίου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 20-01-18/00:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  -
ΩΡΑ: 00:00

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (00:00)  
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου με θέμα «Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων» στο www.tzourlakos.com/

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου με θέμα «Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων» στο www.tzourlakos.com/

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πίνδος Κόνιτσας 20-01-18/15:00), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 21-01-18/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)  
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:15)  
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ  (00:00)  
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (00:00)  
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (11:30)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00) 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)  

Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου: Κοπή Πίτας και γλέντι, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00, στο κέντρο CROWN HALL, Κύμης 157, Νέο Ηράκλειο

Ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Γαλατσίου κόβει την Πίτα του και γλεντάει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00, στο κέντρο CROWN HALL, Κύμης 157, Νέο Ηράκλειο.

Πως επηρεάζει το κρύο τα μάτια

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, είναι εύκολο να θυμηθεί κανείς να βάλει κασκόλ για να προστατεύσει το πρόσωπό του, γάντια για τα χέρια του και μπότες για να διατηρήσει ζεστά τα πόδια του. Δεν πρέπει όμως να ξεχνά και τα μάτια του, γιατί κι αυτά μπορεί να υποφέρουν.
Ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD,  ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School, εξηγεί πως επηρεάζει το κρύο τα μάτια και τι μέτρα μπορούμε να λάβουμε για να τα προστατεύσουμε.
1. Ξηροφθαλμία. Το κρύο και ο αέρας μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στα μάτια που εκδηλώνεται με αίσθημα καύσου (κάψιμο), ευαισθησία στο φως, κοκκίνισμα, θολή όραση και δακρύρροια (δακρύζουν τα μάτια). Σε ακραίες καιρικές συνθήκες  η παραγωγή δακρύων μπορεί να μην είναι επαρκής για να καταπραϋνθούν τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας.
Ξηροφθαλμία μπορεί επίσης να προκληθεί από τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας μέσα σε κλειστούς χώρους (σπίτι, γραφείο) εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης από την κεντρική θέρμανση και των κλειστών παραθύρων.
Για να προλάβετε την ξηροφθαλμία, να προστατεύετε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου όταν βγαίνετε στο κρύο, ιδιαίτερα όταν φυσάει και όταν συμμετέχετε σε χειμερινά σπορ όπως το σκι και το πατινάζ. Ένας υγραντήρας μέσα στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει όταν νιώθετε ενοχλήματα σε κλειστούς χώρους. Φροντίστε επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια, σε εμπλουτισμένα τρόφιμα, σε συμπληρώματα κ.λπ.) για να διεγείρετε την παραγωγή δακρύων, καθώς και να καταναλώνετε άφθονα υγρά (οι καλύτερες επιλογές είναι το σκέτο νερό και ειδικά τον χειμώνα οι ζεστές σούπες).