Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ε.Μ.Υ.: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Με έκτακτο δελτίο η Ε.Μ.Υ. ενημερώνει για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αύριο Σάββατο (28/10/2017) από το βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Ήπειρο τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους Δήμους και στους πολίτες.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, στο Μνημείο του Μαχητή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου για το έπος του ΄40

Φωτό: Angeliki Chaskou
Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου, «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2017», που ήταν αφιερωμένες στο έπος του ΄40.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου είναι η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, που έγιναν σήμερα το απόγευμα, στο μνημείο του μαχητή και στην οποία πήραν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με  επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Φωτό: Μίλη Φωτίου

Πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και επισκέπτες παρακολούθησαν την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού για κλοπή από κατάστημα στα Ιωάννινα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή που διαπράχθηκε σε κατάστημα στα Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του 40χρονου σε κλοπή, που έγινε απογευματινές ώρες την 28-06-2017, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 31η Oκτωβρίου 2017, ημέρα Τρίτη & ώρα 09.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο την 03-11-17 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων σε αίτηση αναστολής που άσκησε ο Δήμος Πωγωνίου κατά του από 4-10-17 κατασχετήριο στα χέρια τρίτου και κατά Αφροδίτης Γογγύλη και Άννας Τσιάνου.
2. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο την 10-11-17 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων σε αίτηση αναστολής που άσκησε ο Δήμος Πωγωνίου κατά της με αρ. 230/17 διαταγή πληρωμής του Μον. Πρ/κείου Ιωαννίνων και κατά Αφροδίτης Γογγύλη και Άννας Τσιάνου.
3. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο την 06-12-17 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων σε ανακοπή που άσκησε ο Δήμος Πωγωνίου κατά του από 4-10-17 κατασχετήριο στα χέρια τρίτου και κατά Αφροδίτης Γογγύλη και Άννας Τσιάνου.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Εγκύκλιος Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου για την 28η Οκτωβρίου 1940

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Σ. Αετός Νήσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 29-10-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ  
ΩΡΑ: 15:00

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:15)
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)

Πρέβεζα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για κατοχή αναβολικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (26-10-2017) αργά το απόγευμα, στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή αναβολικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 22χρονος συνελήφθη διότι σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
(50) αναβολικά δισκία σε συσκευασίες
(16) φιαλίδια με αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή και
(2) αναβολικά δισκία

Σε βάρος του 22χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών από τον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας».
Το πρόγραμμα επιχορηγεί για έναν χρόνο τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους, με συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, ώστε να τις μετατρέψουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Το ποσό με το οποίο θα επιχορηγείται η επιχείρηση θα ισοδυναμεί με τις εργοδοτικές εισφορές ενός έτους (συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας) για κάθε εργαζόμενο, με ανώτατο όριο επιχορήγησης τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της, ούτε σε μείωση των αποδοχών των δυνητικά ωφελουμένων, ενώ δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος που ανέρχεται σε 18 μήνες, εκ των οποίων οι 12 αντιστοιχούν στο διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση λαμβάνει επιχορήγηση και οι υπόλοιποι 6 στο διάστημα κατά το οποίο δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της χωρίς επιχορήγηση.

Θανατηφόρο τροχαίο με ποδηλάτη στο 12ο χμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας


Την Πέμπτη 26-10-2017 το πρωί, στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ποδηλάτη.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Π.Α.Σ. Κάστρου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 29-10-17/15:00) εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Κληματιάς 29-10-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ Π.Ε.Α.Κ.Ι. 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (12:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00) 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30)

Περιφέρεια Ηπείρου: Επίσκεψη κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, υπό την  Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) κ. Παν. Μητροκώστα. 
Η συνάντηση εντάσσεται στη διήμερη επίσκεψη εκπροσώπων του Π.Ο.Υ. και του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή για την παρουσίαση μιας πρότασης ανάπτυξης ενός σχήματος συνεργασίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Εκ μέρους της Περιφέρειας στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Νικόπουλος και η προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δ. Καμπούρη, ενώ συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Θάνος Μυλωνέρος και Silviu Domente, ο εμπειρογνώμονας του Οργανισμού David Kelly, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Αντώνης Σακελλάρης, και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής Δημήτρης Τζιάλλας.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητροκώστα, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Π.Ο.Υ. και του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας για τα ζητήματα υγείας, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης της περιοχής. 
«Παρά τη δύσκολη συγκυρία, έχουμε αναπτύξει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής ένα σημαντικό έργο. 
Και το μήνυμά μας συνεχίζει να είναι η κοινή πορεία όλων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων προσφοράς, αλληλεγγύης και στήριξης προς το συνάνθρωπο»,  σημείωσε.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Πρωτοβουλία καλών προθέσεων με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του

ΘΕΜΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ

Κύριοι, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την ίδρυση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
Επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα σας, https://kostaskariotakis.wordpress.com διαβάσαμε το σκεπτικό σας, τους προβληματισμούς σας, το προτεινόμενο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Το έτος 2018, συμπληρώνονται 90 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, στην Πρέβεζα. 
Η Πρέβεζα, οριοθετεί το σημαντικότερο μέρος για τον ποιητή. Εκεί ολοκλήρωσε το έργο του & έκλεισε τον κύκλο της ζωής του. Θεωρούμε, ότι έχετε προσεγγίσει σωστά το μέρος των προτεινόμενων εκδηλώσεων, την Πρέβεζα.
Γι’ αυτό χαιρετίζουμε την ίδρυση της Πρωτοβουλίας σας και σας γνωρίζουμε ότι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας, στο τόσο σημαντικό γεγονός για όλη την Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Η απόφαση ίδρυσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ», θα πρόβαλλε ουσιαστικά το δημιουργικό έργο όλων των λογοτεχνών της πόλης, του νομού και της Ηπείρου γενικότερα.
Παράλληλα το πρόγραμμα εκδηλώσεών του, θα έφερνε σε τακτική επαφή αυτό το λογοτεχνικό έργο με την Ελλάδα, την Κύπρο, τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως και το σύνολο του λογοτεχνικού κόσμου με την Πρέβεζα, σε μόνιμη βάση και συνεργασία.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, της 24/10/ 2017, εντασσόμαστε ως ισότιμο μέλος στην Πρωτοβουλία.
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 927
Αθήνα, 24/10/ 2017
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΛΕΡΤΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  

ΑΝΕΛ Ιωαννίνων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Ηπείρου

Το 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα 23-24 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του κινήματος Παναγιώτη Σγουριδη, το Γενικό Διευθυντή Κώστα Συψή, τον Περιφεριάρχη Οργανωτικού Ηπείρου & Ιονίων Νήσων Γιάννη Ζήκο και με την παρουσία των Συντονιστικών Επιτροπών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου και μελών του Εθνικού Συμβουλιου, συμμετείχαν με ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις, σε όλες τις θεματικές ενότητες και παρουσίασαν το όραμα τους για την Ήπειρο που είναι το "Αειφόρο χωριο" και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.
    Ο λαός της Ηπείρου, αγκάλιασε αυτή την πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία.
    Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε στην χθεσινή του ομιλία, με το πέρας του συνεδρίου, τα έργα που θα δρομολογηθούν στο αμεσο μέλλον, ώστε η Ήπειρος να βγει από την απομόνωση και εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο.
    Αξιοσημείωτη η στάση του Πρωθυπουργού κατά την είσοδό του στην αίθουσα και η θερμή χειραψία που αντάλλαξε με τον Παναγιώτη Σγουρίδη κάτι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έντιμη συνεργασία των δύο κυβερνητικών εταίρων.   

Αναζωογόνηση του δέρματος το Φθινόπωρο

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, η γυναίκα αρχίζει σιγά σιγά να σκέφτεται την φροντίδα του σώματος και του προσώπου της που έχουν “ταλαιπωρηθεί” το καλοκαίρι. Ο ήλιος, η ζέστη, το αλκοόλ, τα έτοιμα φαγητά επηρεάζουν το δέρμα.
Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη. Ο πλαστικός χειρουργός έχει σήμερα στη φαρέτρα του πολλές γρήγορες, άμεσες και μη επεμβατικές λύσεις για άμεση βελτίωση της αισθητικής του δέρματος της γυναίκας αλλά και του άνδρα.
Οι θεραπείες που προτιμούνται περισσότερο για σώμα και πρόσωπο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι:
1.      Μεσοθεραπεία
Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και γρήγορη διαδικασία διάρκειας περίπου μίας ώρας, που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπο. Η μεσοθεραπεία είναι τεχνική κατά την οποίαν εγχύονται ουσίες στο μεσόδερμα ανάλογα με το πρόβλημα που ο πλαστικός χειρουργός καλέιται να αντιμετωπίσει. Έτσι, ανάλογα την περίπτωση χρησιμοποιούνται υαλουρονικό, βιταμίνες κ.α. Μεγάλη σημασία για μια επιτυχή μεσοθεραπεία έχει η σωστή διάγνωση από τον πλαστικό χειρουργό για τις ανάγκες του δέρματος και η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Ειδικά με τη χρήση υαλουρονικού το πρόσωπο δείχνει πιο λαμπερό και νεανικό.
2.      Μπότοξ
Το μπότοξ αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή μη επεμβατική διαδικασία με θεαματικό αποτέλεσμα στην εξάλειψη των λεπτών κυρίως ρυτίδων στο πρόσωπο ( μέτωπο, “πόδι της χήνας” στην εξωτερική πλευρά των ματιών, στο μεσόφρυο, κ.α.). Λίγες μέρες μετά τη διαδικασία οι λεπτές ρυτίδες “εξαφανίζονται” αναδεικνύοντας ένα πρόσωπο πιο ξεκούραστο και πιο νεανικό. Το μπότοξ εμπιστεύονται εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες κάθε χρόνο γιατί δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που διαρκεί συνήθως 6-9 μήνες.